Περί Slingbox...

Καλησπερα και απο εμενα.Ηθελα να ρωτησω αν καποιος εχει ακουσει για καποιο προγραμμα που να κανει την δουλεια του slingbox σε συνδιασμο με την καρτα τηλεωρασης που μπορει να εχει καποιος στο pc του. Ειχα την εντυπωση οτι παλιοτερα ειχα βρει κατι αλλα δεν ειχε κανει δουλεια στο κοματι του streaming λογω χαμηλων ταχυτητων τωρα βεβαια δεν το ξαναβρισκω για να το ξαναδοκιμασω
progdvb :) stremarei μια χαρά. Επειδή έχω και το slingbox solo δεν παίζει σχεδόν καμιά διαφορά (αν θες να streamareis κάτι free) στο κιν ή στο tablet. Ισως λίγο πιο εύκολο στο zapping το sling αλλά υποστηρίζει μέχρι έναν client

Last edited:
νΝα ενημερωσω οτι σε γραμμη με up 850kbps για να δει εικονα ο φιλος μου στην Γαλλια εβλεπε με αναλυση τοσο χαμηλη που δεν μπορουσε να παρακολουθησει (χωρις σπασιματα ομως), δηλαδη για να στειλεις αξιοπρεπη εικονα ξεχνας την ελαχιστη προτεινομενη ταχυτητα upload που αναφερει ο κατασκευαστης στην ιστοσελιδα του (νομιζω 600 περιπου kbps λεει). Δηλαδη πεταξα 110 !

Last edited by a moderator:
Ο φίλος σου έβλεπε σε ανάλυση 320*240 (vcd quality), σαφώς κ είναι χαμηλή αλλά δυστυχώς αυτες τις γραμμές έχουμε για την ώρα.
Βέβαια καλύτερα θα ήταν να έδινε ενα εικοσαράκι το μήνα κ να βλεπει μεσω νόβα ή οτε !
Δεν ξέρω τι περίμενες να δεις ουδέποτε είπαμε οτι αυτη η λύση αποτελει πανάκεια.
Για κάποιον βέβαια εκτος ευρώπως το να βλέπει ελληνικά κανάλια (οταν μέσω συνδρομής πληρώνει 100 δολλαρια για δυο κανάλια σε αμερικη -αυστραλία, θα έκανε τουμπες να βλέπει έστω κ έτσι τα πάντα.

Ο φίλος σου έβλεπε σε ανάλυση 320*240 (vcd quality), σαφώς κ είναι χαμηλή αλλά δυστυχώς αυτες τις γραμμές έχουμε για την ώρα.
Βέβαια καλύτερα θα ήταν να έδινε ενα εικοσαράκι το μήνα κ να βλεπει μεσω νόβα ή οτε !
Δεν ξέρω τι περίμενες να δεις ουδέποτε είπαμε οτι αυτη η λύση αποτελει πανάκεια.
Για κάποιον βέβαια εκτος ευρώπως το να βλέπει ελληνικά κανάλια (οταν μέσω συνδρομής πληρώνει 100 δολλαρια για δυο κανάλια σε αμερικη -αυστραλία, θα έκανε τουμπες να βλέπει έστω κ έτσι τα πάντα.
Ευχαριστω για την απαντηση.
Ο,τι μα οτι αναλυση και να ηταν δεν εχει απολυτως καμια σημασια, οι αριθμοι δεν μετρανε, σημασια εχει αποκλειστικα το αποτελεσμα: δεν μπορουσες να παρακολουθησεις tv, μονο να ακους. Ειδησεις που ειναι σταθερος ο παρουσιαστης λιγακι παρακολουθουσε, και παλι ομως ηταν πολυ παρακμη.
Τι ακριβως εννοεις γραφοντας : "Βέβαια καλύτερα θα ήταν να έδινε ενα εικοσαράκι το μήνα κ να βλεπει μεσω νόβα ή οτε !" ;; Αφου ανεφερα ηδη οτι ο φιλος ειναι Γαλλια

Last edited:
Εννοώ οτι απο την στιγμη που βρίσκεται σε περιοχή κάλυψης ελληνικών δορυφόρων κ έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις για την ποιότητα θέασης η αγορά συνδρομητικού πακέτου είναι μονόδρομος (έστω κ αν υπάρχει τυπικά μια σχετική παρανομία).
Ή ας το παλέψει με τις 3,0Ε μοιρες αν έχει την δυνατοτητα να βάλει πιατο βεβαίως γιατί κ αυτο είναι ένα ενδεχόμενο στην ευρώπη που "παίζει".

Εννοώ οτι απο την στιγμη που βρίσκεται σε περιοχή κάλυψης ελληνικών δορυφόρων κ έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις για την ποιότητα θέασης η αγορά συνδρομητικού πακέτου είναι μονόδρομος (έστω κ αν υπάρχει τυπικά μια σχετική παρανομία).
Ή ας το παλέψει με τις 3,0Ε μοιρες αν έχει την δυνατοτητα να βάλει πιατο βεβαίως γιατί κ αυτο είναι ένα ενδεχόμενο στην ευρώπη που "παίζει".
Κοιταξε, περιπου αυτο εχουμε κανει, πληρωνω εγω νομιμη συνδρομη στο ονομα ως κατοικος Ελλαδος, επειδη δεν μπορει να βαλει πιατο στην πολυκατοικια (κεντρο Παρισιου) και του στελνω σημα με το slingbox , ακυρο: με το περιστερι, εννοουσα (μην μας πουν και παρανομους), δεν υπαρχει αλλη δυνατοτητα. Αν ειχε την δυνατοτητα τοποθετησης πιατου, τι ακριβως παιζει με τις 3,0 e ; Απ οτι γκουγκλαρα ειναι ο δορυφορος Eutelsat 3C, αλλα τι ακριβως παιζει ;

θα ηθελα να κανω και εγω μια ερωτηση. ανεξαρτητα απο το upload που εχουμαι . με ποιο τροπο εχουμε καλυτερη ποιοτητα στο streaming. Mε slingbox solo η με vuduo2 tranconding? Δεν ξερω εαν καποιος φιλος τα εχει δοκιμασει και τα 2
ευχαριστω

Καλησπέρα
Εχω το Slingbox Pro Hd και μετά απο 5 χρόνια καθημερινής χρήσης μου παρέδωσε πνεύμα. Ανάβει το power Led kai to Streaming Led στη μέση χωρίς να ανάβει το Lan. Μάλλον τα έπεξε τελείως. Ουτε Reset δεν κάνει.
Ερώτηση 1η.
Ξέρει κανένας απο που μπορώ να παραγγείλω το SlingBox 500 που είναι νέο model με HDMI αλλά πουλιέτε μόνο Αμερική ?
Το έιδα σε φίλο και έπαθα πλάκα.

Ερώτηση 2η
Μήπως ξέρει κανένας εαν μπορώ να επιδιορθώσω τη βλάβη στο παλίο μου SlingBox?

Για οσους εχουν slingbox. Ακουσα πως η εταιρια επεβαλε διαφημισεις στους player των προιοντων της και πως πρεπει να αλλαζεις αρχεια, παραμετρους κτλ για να τις ξεφορτωθεις. Εξακολουθει να ειναι ετσι;

Παντά ήμουν περίεργος να μάθω πόσο καλά λειτουργεί αυτή η υλοποίηση...

Μπορει να δωσει απο καλή εως εξαιρετική εικόνα. Τα οικονομικά hd slingbox (το M1 και Μ2 δηλαδη) δεχονται composite και component in. To component μπορει να δωσει απιστευτη εικόνα, δεδομένου επισης πως εντος τοπικου δικτυου το bitrare κινειται στα 4-5mbps streaming. To προβλημα ειναι παντα πως θα μετατρεψει καποιος το hdmi σε component, απαλλαγμενος απο hdcp. Λυσεις παλι υπαρχουν, δυστυχως λιγο ακριβες.

Παραδειγμα απο το Slingbox M1 μου, συνδεδεμενο με composite, bitrate 3800kbps τη στιγμη λήψης του print screen:

Screen Shot 2016-01-30 at 22.04.52.jpgScreen Shot 2016-01-30 at 22.05.25.jpgScreen Shot 2016-01-30 at 22.18.52.jpg

Θα ανεβαζα και βιντεο αλλα μάλλον κατι τετοιο δεν επιτρεπεται.

slingbox μεσω remote ποσα kbps τρωει στο upload δοκιμασε κανεις; αξιζει η εικονα; απο περιεργια..

Εκτος δικτυου θα σου καταλαβει (σχεδον) ολο το bandwith του upload σου, οποιο και αν ειναι αυτο, μεχρι 4500kbps. Βαζω το σχεδον σε παρενθεση, γιατι στην Ελλαδα ειναι λιγοι αυτοι που εχουν τετοιο upload. Ενδεικτικά, μια τυπικη συνδεση 24mbps, εχει 1024kbps ονομαστικο upload, πραγματικά, αντε να ειναι τα 700-800. Με τα καινουργια slingbox, τα οποια κωδικοποιουν σε h264, η εικονα ακομη και με 700kbps με component, ειναι αρκετα καλή.

καλα γνωριζω απο αυτα αλλωστε βλεπω μεσω remote με καρτα τηλεορασης και με windows media encoder αλλα για h264 με abobe flash ειμαι κομπλε ... απλα ρωταω μηπως εχω καλυτερο αποτελεσμα..

Πρεπει να περιγραψεις τη συνδεσμολογια σου. Επισης δεν καταλαβα αν χρησιμοποιεις WME ή FMLE ή και τα δυο. Εξαρταται πως χρησιμοποιεις την καρτα τηλεορασης. Εαν την τροφοδοτεις απο μια εξωτερικη πηγη (οτε tv, νοβα, κτλ), η ποιοτητα μεταβαλεται αναλογα με τη συνδεσμολογια. Αν λοιπον χρησιμοποιεις το κλασσικό composite, τα αποτελεσματα σου συγκριτικά με το slingbox δε θα ειναι τόσο καλα. Ο λόγος ειναι το μεταβαλόμενο bitrate. Η υλοποιηση στο slingbox ειναι προφανως βελτιστοποιημενη για να χρησιμοποιει το μέγιστο διαθεσιμο bandwith καθε στιγμη. Όσο και να το προσπαθησα, WME και FMLE ποτε δεν καταφερα 100% καλα αποτελεσματα για εντος και εκτος δικτυου θεαση. Αν η θεαση ειναι εντος οικιακου δικτυου, δε θα δεις καμια διαφορά (περαν ασφαλως της ευκολιας χρησης, αλλαγης καναλιων, κτλ).