Περί spiderbox

Status
Not open for further replies.

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Διάβασα με ενδιαφέρον τα τελευταία ποστ στα δύο θέματα με τον spiderbox που οδήγησαν στο κλείσιμό τους. Διαφωνώ πάρα πολύ με το κλείσιμό τους, και θα επιχειρηματολογήσω πάνω σε αυτό.

Αν έχω καταλάβει καλά, οι δέκτες προσφέρονται με κάποιο firmware update που τους κάνει να συνδέονται σε κάποιο CS server. Αν το firmware update έρχεται ενσωματωμένο από τον κατασκευαστή, και αν αυτό το firmware update παραβιάζει δικαιώματα εταιρειών που δραστηροποιούνται στην Ελλάδα, τότε ας παρέμβει η δικαιοσύνη και να κυνηγήσει τους εισαγωγείς / διανομείς. Το να αστυνομεύουμε τα ποστ χωρίς πρώτα να έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο από κάποια θιγόμενη εταιρεία, είναι υπερβολικό αλλά μπορεί κάποιος να το εκλάβει και ως ύποπτο.

Αν από την άλλη το firmware update είναι κάποιο πρόσθετο που κατεβάζεις από κάποιο σημείο στο internet, δε μπορεί να κατηγορείται ο δέκτης. Με την ίδια λογική θα πρέπει να απαγορέψουμε συζητήσεις για κάθε δέκτη με ethernet και δυνατότητα για CS. Επαναλαμβάνω, το να κάνει το φόρουμ τον μπαμπούλα αστυνόμο χωρίς να ζητηθεί πρώτα κάτι τέτοιο από θιγόμενες εταιρείες είναι παραπάνω από αυτό που πρέπει να κάνει.

Το να δημοσιεύονται εικόνες από κανάλια πακέτων εξωτερικού και να χαρακτηρίζονται έμμεση διαφήμιση για CS δυνατότητες του δέκτη είναι και πάλι υπερβολικό. Ο john78 έστειλε ένα stream από το TF1 σε HD, και μετά από το Al Jazeera HD. Το πως τα βλέπει αυτά ο john78 δε θα έπρεπε να ενδιαφέρει τους διαχειριστές του φόρουμ. Μπορεί να τα έπιασε όταν ήταν ελεύθερα για λίγο, μπορεί να έχει συνδρομή στα πακέτα αυτά ή μπορεί να τα είδε από CS. Μπορεί ακόμα ακόμα να μην τα είδε καν ο john78 και το stream να ήταν από άλλο χρήστη που έχει συνδρομή στα πακέτα αυτά.

Ακόμα όμως κι αν τα βλέπει με CS, ποιο ακριβώς νόμο παραβιάζει; Το CSAT και το Al Jazeera δε δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, και δεν έχουν κανένα έννομο συμφέρον στη χώρα μας. Αν εγώ βλέπω το CSAT, το οποίο δε πωλείται στη χώρα μου και δε με θεωρεί πιθανό πελάτη της η CSAT, τότε δεν έχει διαφυγόντα κέρδη και δε τίθεται θέμα προστασίας από κάποιο νομικό πλαίσιο. Το να αστυνομεύει το φόρουμ τέτοια θέματα χωρίς κάποιος άμεσα θιγόμενος να το ζητήσει, είναι και υπερβολικό και πολύ πάνω από αυτό που πρέπει να κάνουν οι διαχειριστές ενός φόρουμ.

Τα φόρα είναι τόπος ελεύθερης έκφρασης. Την ευθύνη του κάθε ποστ έχει ο υπογράφων και όχι ο διαχειριστής του φόρουμ. Αν τεθεί ζήτημα παράνομης δραστηριότητας από κάποιο θιγόμενο μέρος, ο ρόλος του διαχειριστή είναι α. να διαγράψει τα μηνύματα και β. να δώσει τα στοιχεία του υπογράφων το ποστ. Μη ξεπερνάτε τα όρια.

Όταν για παράδειγμα έγω έγραφα πως όλοι όσοι πουλάνε ακριβά καλώδια ρεύματος είναι απατεώνες, και το στηρίζω με τα πλήρη στοιχεία μου, θα ήταν απαράδεκτο να διαγραφεί ένα τέτοιο post. Δε μπορεί οι διαχειριστές, στα πλαίσια της καλής έξωθεν μαρτυρίας, να υπερβαίνουν το ρόλο τους. Ο ρόλος είναι διαχειριστικός και όχι αστυνομικός.

Αλέξη, με όλο το σεβασμό που σου έχω, νομίζω ξεπερνάς τα όρια με τον "έλεγχο" που ασκείς. Αν στο σωματείο έχει έρθει καταγγελία από θιγόμενη εταιρεία για παράνομη δραστηριότητα μέσω κάποιων ποστ, να μας δώσεις τα στοιχεία της καταγγελίας. Διαφορετικά η αστυνόμευση που ασκείς θεωρώ πως είναι πέρα και πάνω από το ρόλο του διαχειριστή.

Εχετε μπερδέψει αγαπητέ τα περί ρόλων.
Και μιά και αναφέρεστε σε ρόλους μήπως πρέπει να σκεφτείτε ποιός είναι ο δικός σας ως μέλος στο συγκεκριμένο τουλάχιστον φόρουμ?

Καλημέρα ,εμένα προσωπικά τα περί cs και οι φωτό "δέλεαρ" δε με ενοχλούν καθόλου .
Αυτό που με ενοχλεί είναι μερικοί να το παίζουν χομπίστες ενώ είναι ξεκάθαρο (σε μένα τουλάχιστον)πως όλα τους post έχουν σκοπό να κατευθύνουν τους χρήστες σε συγκεκριμένες αγορές .

Νίκος

Πριν 3 χρόνια Γιάννη ???? Και μετά τις διώξεις που γίνονται καθημερινά τι γίνεται ????

Ο λόγος είναι η προστασία του φόρουμ από ενδεχόμενη καταγγελία η οποία θα γίνει στο φόρουμ και στους ιδιοκτήτες του και όχι στα μέλη !!!!!

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Αν εσύ και ο οποιοδήποτε άλλος θέλετε να πουλάτε μαγκιά μέσα από την ανωνυμία εμείς δεν φταίμε σε τίποτα.

Αν δεν θέλετε να καταλάβετε για ποιο λόγο έκλεισαν αυτά τα θέματα τότε σόρυ αλλά δεν έχετε θέση εδώ μέσα.

Νομίζω ότι εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια και πλέον έχει παραγίνει το κακό.....

Εγώ δεν βάζω το κεφάλι μου στον ντορβά για κανένα εξυπνοπούλι... και λέγε ότι θέλεις....

Καλημέρα ,εμένα προσωπικά τα περί cs και οι φωτό "δέλεαρ" δε με ενοχλούν καθόλου .
Αυτό που με ενοχλεί είναι μερικοί να το παίζουν χομπίστες ενώ είναι ξεκάθαρο (σε μένα τουλάχιστον)πως όλα τους post έχουν σκοπό να κατευθύνουν τους χρήστες σε συγκεκριμένες αγορές .

Νίκος

Δε διαφωνώ σε αυτό, αλλά θα πρέπει να αποδείξει κάποιος που προβαίνει σε μια τέτοια κατηγορία πως υπάρχει οικονομικό κίνητρο και δεν είναι απλώς φανμποϊσμός.

Με την ίδια λογική θα πρέπει να κατηγορηθώ εγώ για προώθηση του VU+ HD Duo, αφού γράφω τόσα πολλά υπέρ του τις τελευταίες μέρες.

Πριν 3 χρόνια Γιάννη ???? Και μετά τις διώξεις που γίνονται καθημερινά τι γίνεται ????

Ο λόγος είναι η προστασία του φόρουμ από ενδεχόμενη καταγγελία η οποία θα γίνει στο φόρουμ και στους ιδιοκτήτες του και όχι στα μέλη !!!!!

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Αν εσύ και ο οποιοδήποτε άλλος θέλετε να πουλάτε μαγκιά μέσα από την ανωνυμία εμείς δεν φταίμε σε τίποτα.

Αν δεν θέλετε να καταλάβετε για ποιο λόγο έκλεισαν αυτά τα θέματα τότε σόρυ αλλά δεν έχετε θέση εδώ μέσα.

Νομίζω ότι εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια και πλέον έχει παραγίνει το κακό.....

Εγώ δεν βάζω το κεφάλι μου στον ντορβά για κανένα εξυπνοπούλι... και λέγε ότι θέλεις....

Υπερβολές. Είναι αδύνατο να δεχτεί καταγγελία ο σύλλογος για ποστς χρηστών. Πριν δεχθεί μήνυση, θα πρέπει πρώτα να δεχτεί κάποια εξώδικα για παράνομη δραστηριότητα. Αν δεν έχετε δεχτεί κάτι τέτοιο, τότε υπερβάλλετε.

Πάνο έχει γίνει σε άλλα φόρουμ, δεν υπερβάλω.

Αρκετά μέλη ευθέως γράφουν,ότι κάποιοι προσπαθούν συνεχώς και μεθοδευμένα,να κατευθύνουν μέλη σε συγκεκριμένη αγορά.Εχεις εσύ στοιχεία ότι δεν είναι έτσι;

Εσένα Μακουδί το "γνωστικό σου αντικείμενο" είναι επί παντός επιστητού.Σε παρακολουθώ σε πολλές κατηγορίες...Επίσης το ύφος σου σε πολλές περιπτώσεις απαράδεκτο.

Νομίζεις ότι είναι δική σου δουλιά να υποδεικνύεις με σκαιό τρόπο,πως θα διαχειριστούμε το φόρουμ;

Re: Απάντηση: Περί spiderbox

Αρκετά μέλη ευθέως γράφουν,ότι κάποιοι προσπαθούν συνεχώς και μεθοδευμένα,να κατευθύνουν μέλη σε συγκεκριμένη αγορά.Εχεις εσύ στοιχεία ότι δεν είναι έτσι;

Εσένα Μακουδί το "γνωστικό σου αντικείμενο" είναι επί παντός επιστητού.Σε παρακολουθώ σε πολλές κατηγορίες...Επίσης το ύφος σου σε πολλές περιπτώσεις απαράδεκτο.

Νομίζεις ότι είναι δική σου δουλιά να υποδεικνύεις με σκαιό τρόπο,πως θα διαχειριστούμε το φόρουμ;

Διάβασα όλα τα ποστ στα δύο κλεισμένα thread. Πουθενά δε διέκρινα στοχευμένες κινήσεις για αγορά. Αυτό που διακρίνω είναι φανμποϊσμός για το προϊόν που έχουν αγοράσει. Αν έχετε άλλα στοιχεία που αποδεικνύουν εμπορική σχέση, παρουσιάστε τα. Εγώ κρίνω ότι διαβάζω.

"Δουλειά" μου είναι να λέω τη γνώμη μου. Αν δε σας αρέσει, μπορείτε να με διαγράψετε.

Ειρωνίες με το user name μου δεν ανέχομαι, από ΚΑΝΕΝΑΝ. Επανορθώστε κύριε

Για λόγους ευκολίας έγραψα στα ελληνικά το νίκ νάιμ σου .Δεν έχω να επανορθώσω κάτι,ούτε είναι του επιπέδου μου αυτό που υπονοείς.

Η νομική ευθύνη κι η κρίση διαχείρισης του φόρουμ δεν σε αφορά.Τις ποινικές ευθύνες τις φέρνει το σωματείο κι ο πρόεδρός του(αυτός που αποκάλεσες "καρδινάλιο")...

Δε διαφωνώ σε αυτό, αλλά θα πρέπει να αποδείξει κάποιος που προβαίνει σε μια τέτοια κατηγορία πως υπάρχει οικονομικό κίνητρο και δεν είναι απλώς φανμποϊσμός.

Με την ίδια λογική θα πρέπει να κατηγορηθώ εγώ για προώθηση του VU+ HD Duo, αφού γράφω τόσα πολλά υπέρ του τις τελευταίες μέρες.

Πράγματι δεν μπορώ να το αποδείξω, αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλο μας ,εδώ έχουν παρελάσει όλα τα μοντέλα του alsat,τι darkbox ,ti spiderbox τι μοτέρ ,τι lnb .Και δεν είναι μόνο αυτό αλλά βγήκε ένας χρήστης και είπε "ρε παιδιά ο δέκτης ζεσταίνεται" ,και πέσανε να τον φάνε λές και τους εθιξε προσωπικά .Τόσο πολύ αγάπη έχουν στο δέκτη ?

Και εσύ έχεις γράψει παρα πολλά για τον VU αλλά δεν είσαι μονοδιάστατος ,εχω διαβάσει και δεκάδες άλλα post σου για άλλους δέκτες που είχες,και είμαι σίγουρος πως θα έγραφες για οποιον δέκτη έπεφτε στα χέρια σου και τα αρνητικά αλλά και τα θετικά .
Ν.

Για λόγους ευκολίας έγραψα στα ελληνικά το νίκ νάιμ σου .Δεν έχω να επανορθώσω κάτι,ούτε είναι του επιπέδου μου αυτό που υπονοείς.

Η νομική ευθύνη κι η κρίση διαχείρισης του φόρουμ δεν σε αφορά.Τις ποινικές ευθύνες τις φέρνει το σωματείο κι ο πρόεδρός του(αυτός που αποκάλεσες "καρδινάλιο")...

Άλλο malakudi, και άλλο Μακουδί ... anyway

Τα θέματα νομικής ευθύνης σε site και φόρα τυχαίνει να τα γνωρίζω. Αν δεν έχετε λάβει κάποιο εξώδικο για παράνομη δραστηριότητα μελών σας, αν δεν έχετε λάβει κάποια ειδοποίηση για να διαγράψετε ποστ, δεν έχετε άμεση ευθύνη. Συνεπώς ο ρόλος του διαχειριστή σας ήταν το λιγότερο, υπερβάλλων.

Παραδειγματιστείτε από το πως διαχειρίζονται τα ποστς sites όπως το slashdot.org .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί spiderbox

Άλλο malakudi, και άλλο Μακουδί ... anyway

Τα θέματα νομικής ευθύνης σε site και φόρα τυχαίνει να τα γνωρίζω. Αν δεν έχετε λάβει κάποιο εξώδικο για παράνομη δραστηριότητα μελών σας, αν δεν έχετε λάβει κάποια ειδοποίηση για να διαγράψετε ποστ, δεν έχετε άμεση ευθύνη. Συνεπώς ο ρόλος του διαχειριστή σας ήταν το λιγότερο, υπερβάλλων.

Παραδειγματιστείτε από το πως διαχειρίζονται τα ποστς sites όπως το slashdot.org .

Το ...λα...που λειπει το έφαγα απο κεκτημένη ταχύτητα.
Αντε πάλι...Σου ζήτησε κανείς βιογραφικό για νομικό σύμβουλο;Κι αυτά τα ξέρεις;

Last edited:
Πράγματι δεν μπορώ να το αποδείξω, αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλο μας ,εδώ έχουν παρελάσει όλα τα μοντέλα του alsat,τι darkbox ,ti spiderbox τι μοτέρ ,τι lnb .Και δεν είναι μόνο αυτό αλλά βγήκε ένας χρήστης και είπε "ρε παιδιά ο δέκτης ζεσταίνεται" ,και πέσανε να τον φάνε λές και τους εθιξε προσωπικά .Τόσο πολύ αγάπη έχουν στο δέκτη ?

Και εσύ έχεις γράψει παρα πολλά για τον VU αλλά δεν είσαι μονοδιάστατος ,εχω διαβάσει και δεκάδες άλλα post σου για άλλους δέκτες που είχες,και είμαι σίγουρος πως θα έγραφες για οποιον δέκτη έπεφτε στα χέρια σου και τα αρνητικά αλλά και τα θετικά .
Ν.

Δε κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου. Από τα post που διάβασα δε προκύπτει οικονομικός δόλος. Για μένα προκύπτει υπεράσπιση του προϊόντος που έχουν αγοράσει, σε επίπεδο οπαδού. Δε διαφέρουν και πολύ από ποστς στην περιοχή της Apple για την υπεροχή και ανωτερότητα των Mac. Μήπως εκείνοι προωθούν τους Mac εμπορικά; Όχι, απλώς είναι fanboys.

Αυτά για το εμπορικό θέμα. Για τα περί CS κτλ δεν είδα καμία κριτική σε αυτά που γράφω. Αν εγώ αύριο ανεβάσω ένα screenshot του VU+ να δείχνει κάποιο κανάλι εξωτερικού, θα πρέπει να έρθει ο διαχειριστής και νε με ρωτήσει πως και από που το βλέπω; Είναι αυτός ρόλος διαχειριστή;

@malakoudi
Πάνο, προφανώς δεν έχεις παρακολουθήσει εκτενώς το θέμα της οργανωμένης προώθησης των δεκτών καθώς επίσης και το πλασάρισμα άλλοτε ωμά και άλλοτε συγκεκαλυμμένα, της παράνομης δραστηριότητας του. Ως γνωστόν πλέον ο δέκτης πωλείται πακέτο με σύνδεση σε σέρβερ και αυτό το γεγονός από μόνο του τον καθιστά ανεπιθύμητο. Πολλά μηνύματα έχουν διαγραφεί για να μείνει καθαρό το νήμα.
Επίσης, άλλο η θεωρητική προσέγγιση και συζήτηση σε θέματα CS και άλλο το εμπόριο του.
Στο θέμα αυτό είμαι ανένδοτος και ας στενοχωρήσω κάποιους.
Επίσης από την μακροχρόνια πορεία μου στο συγκεκριμένο χώρο είναι φανερό τοις πάσι ότι πριν επιβάλλω κυρώσεις, εξαντλώ όλα τα περιθώρια ανοχής και συστάσεων. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως αδυναμία διότι τέτοια δεν υπάρχει.

Παιδια ειμαι και γω αντιθετος με τους συντονιστες για το κλεισιμο του spiderbox, εγω ευγνομωνω τον john78 που μου προτεινε τον 9000hd λεγοντας μου ακριβως αυτα που προσφερει ο δεκτης, χωρις να προσπαθει να με πεισει με τις παρανομες ιδιοτητες που εχει ο δεκτης (μαλλον ολα τα μοντελα που βγαινουν τις ιδιες δυνατοτητες εχουν), ισα ισα ακομα και σε pm σχεδον με αποτρεπε να χρησιμοποιησω τους παρανομους ρολους του δεκτη λεγοντας οτι εχει καποιο ρισκο.
Παντως καποιος που θελει να κανει σωστα την δουλεια του δεν του αρκει το gift, για μ ενα τουλαχιστον δεν ειναι και πολυ αξιοπιστο.
Τελος παντων υπαρχουν φορουμ που μπορουν να μας βοηθησουν.
Εγω το βλεπω ξεκαθαρα υπερβολη τον συντονιστων να κλεισει το θεμα, ετσι για πλακα δεν παει κανενας μεσα, αλα fora μιλανε εξω απο τα δοντια και δεν τα ενοχλει κανεις, το μονο που μπορουν να κανουν τα πονηρα post ειναι να στειλουν τους κηνυγους στην πηγη του κακου.

@malakoudi
Πάνο, προφανώς δεν έχεις παρακολουθήσει εκτενώς το θέμα της οργανωμένης προώθησης των δεκτών καθώς επίσης και το πλασάρισμα άλλοτε ωμά και άλλοτε συγκεκαλυμμένα, της παράνομης δραστηριότητας του. Ως γνωστόν πλέον ο δέκτης πωλείται πακέτο με σύνδεση σε σέρβερ και αυτό το γεγονός από μόνο του τον καθιστά ανεπιθύμητο. Πολλά μηνύματα έχουν διαγραφεί για να μείνει καθαρό το νήμα.
Επίσης, άλλο η θεωρητική προσέγγιση και συζήτηση σε θέματα CS και άλλο το εμπόριο του.
Στο θέμα αυτό είμαι ανένδοτος και ας στενοχωρήσω κάποιους.
Επίσης από την μακροχρόνια πορεία μου στο συγκεκριμένο χώρο είναι φανερό τοις πάσι ότι πριν επιβάλλω κυρώσεις, εξαντλώ όλα τα περιθώρια ανοχής και συστάσεων. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως αδυναμία διότι τέτοια δεν υπάρχει.

Αλέξη, διάβασα όλα τα post στα δύο κλεισμένα thread και δε βλέπω κανένα να δικαιολογεί το κλείσιμο. Αν υπήρχαν άλλα που δε τα είδα επειδή διαγράφηκαν, τότε ΟΚ. Δε ξέρω τον john78 ούτε εγγρίνω αυτά που σου καταλόγισε. Όμως πχ θεωρώ πως το να χαρακτηρίζεται ως "διαφήμιση" παράνομων δραστηριοτήτων ένα screenshot καναλιού, είναι υπερβολή. Το κανάλι μπορεί να το βλέπει με CS ή με συνδρομή, αυτό είναι δικό του δικαίωμα, και δε θα έπρεπε να απασχολεί κανένα διαχειριστή, παρά μόνο αν το φόρουμ δεχτεί εξώδικο από κάποιο θιγόμενη εταιρεία.

Αν έχετε άλλα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα του john78, παρουσιάστε τα. Αλλά από αυτά που έχω διαβάσει δε συνάγεται το συμπέρασμα αυτό. Εγώ βλέπω δύο fanboys του spiderbox (τον john78 και τον teomad), όπως έχω δει αντίστοιχα fanboys σε άλλες περιοχές και θέματα.

Στην τελική αν ο john78 παραβιάζει τους όρους λειτουργίας του φόρουμ, διαγράψτε τον. Διαφωνώ με το κλείσιμο των δύο thread.

Tα δύο thread εκτός από τους άλλους λόγους, κλειδώθηκαν και για το γεγονός ότι οι δέκτες πωλούνται πακέτο με συνδρομές σε σέρβερ για παράνομη θέαση συνδρομητικών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και της δικής μας Νοβα.
Αυτό και μόνο αρκεί για για να μην είναι επιθυμητή η παρουσία τους εδώ.

Status
Not open for further replies.