Περί Streamer ο λόγος

Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα. Η παραγωγή εδώ και χρόνια των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων είναι πλήρως αυτοματοποιημένη από συγκεκριμένες μονάδες παραγωγής κυρίως στη Κίνα. Η αστοχία υλικού είναι δευτερεύουσας σημασίας πλέον για τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και αυτό έχει αντίκτυπο και στη προβλεπόμενη διάρκεια ζωής των τελικών προϊόντων.
Ναι αλλα πρωτευουσα για μενα. Εγω ειμαι της αποψης οτι αυτο που παιρνω θελω να κρατησει πολλα χρονια. CD δεν εχω πολλα καμια 35αρια και αρκετα απο απο αυτα ειναι απο τη δεκατια του 90, αλλα θα ξαναγοραζα να φτιαξω συλλογη. Προς το παρον με δυο μικρα παιδια και ελαχιστο χρονο για ιεροτελεστιες το streaming ειναι πιο ευκολο. Αλλα αν παρω θελω να παρω τανκς cd player. Το budget που ειχα τωρα οταν πηρα το streamer ηταν σχεδον μηδενικο, κανω αγορες που δε φαινονται. Αλλα καποια στιγμη θα παρω κατι καλο. Μεχρι και οι βασεις που εβαλα ηταν πλακες μασιφ και iso acoustics κατω απο αυτες για να κανει decoupling απο τον μπουφε (οπως φαινεται στη φωτο που ανεβασα). Ουτε κανονικες βασεις εχω, ωστε να απελευθερωσω χωρο, γιατι φοβαμαι να μη γινει καμια ζημια απο τον μικρο.

Τα shanling ως προς τον μηχανισμό του cd player είναι ανθεκτικά στη διάρκεια του χρόνου ; Αντέχουν δηλαδή να λειτουργούν 20 χρόνια απροβλημάτιστα ; Το έχετε ψάξει ;
Όπως έγραψα προηγούμενη το Shanling ET3 CD Transport είναι εφοδιασμένο μέ όλες τις δυνατές ψηφιακές εξόδους:
S/PDIF Coaxial, Optical, AES και I²S.
Επίσης με δυνατότητα Bluetooth Receiver με υποστήριξη όλων των Codecs (και LDAC).
Και με περιορισμένες δυνατότητες Streaming.
Είναι δηλαδή κάτι πολύ παραπάνω απλό CD Transport Player.
Λογικό είναι να απευθύνεται στους πολύ απαιτητικούς χρήστες στους οποίους περιλαμβάνονται και οι επαγγελματίες. Επομένως μπορούμε λογικά να υποθέσουμε ότι ο μηχανισμός του Transport θα είναι εξίσου προσεγμένος.
Τώρα αν θα αντέξει για μία 20ετία, αυτό πως θα μπορούσαμε να το ξέρουμε για ένα μοντέλο καινούργιο μόλις ενός έτους στην κυκλοφορία;

• Like
Reactions: steadyshot
Ναι αλλα πρωτευουσα για μενα. Εγω ειμαι της αποψης οτι αυτο που παιρνω θελω να κρατησει πολλα χρονια. CD δεν εχω πολλα καμια 35αρια και αρκετα απο απο αυτα ειναι απο τη δεκατια του 90, αλλα θα ξαναγοραζα να φτιαξω συλλογη. Προς το παρον με δυο μικρα παιδια και ελαχιστο χρονο για ιεροτελεστιες το streaming ειναι πιο ευκολο. Αλλα αν παρω θελω να παρω τανκς cd player. Το budget που ειχα τωρα οταν πηρα το streamer ηταν σχεδον μηδενικο, κανω αγορες που δε φαινονται. Αλλα καποια στιγμη θα παρω κατι καλο. Μεχρι και οι βασεις που εβαλα ηταν πλακες μασιφ και iso acoustics κατω απο αυτες για να κανει decoupling απο τον μπουφε (οπως φαινεται στη φωτο που ανεβασα). Ουτε κανονικες βασεις εχω, ωστε να απελευθερωσω χωρο, γιατι φοβαμαι να μη γινει καμια ζημια απο τον μικρο.
Θα σου πρότεινα τότε να ρίξεις μια ματιά σε επώνυμα μεταχειρισμένα CD player είτε από τις αγγελίες εδώ στο AV Club ή από συγκεκριμένα μαγαζιά Hi Fi που διαθέτουν μεταχειρισμένα με εγγύηση τόσο εντός Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό.

• Like
Όπως έγραψα προηγούμενη το Shanling ET3 CD Transport είναι εφοδιασμένο μέ όλες τις δυνατές ψηφιακές εξόδους:
S/PDIF Coaxial, Optical, AES και I²S.
Επίσης με δυνατότητα Bluetooth Receiver με υποστήριξη όλων των Codecs (και LDAC).
Και με περιορισμένες δυνατότητες Streaming.
Είναι δηλαδή κάτι πολύ παραπάνω απλό CD Transport Player.
Λογικό είναι να απευθύνεται στους πολύ απαιτητικούς χρήστες στους οποίους περιλαμβάνονται και οι επαγγελματίες. Επομένως μπορούμε λογικά να υποθέσουμε ότι ο μηχανισμός του Transport θα είναι εξίσου προσεγμένος.
Τώρα αν θα αντέξει για μία 20ετία, αυτό πως θα μπορούσαμε να το ξέρουμε για ένα μοντέλο καινούργιο μόλις ενός έτους στην κυκλοφορία;
Εννοω η ιστορια τι δειχνει απο παλια μοντελα της ωστε να εχουμε μια προσεγγιση για την αξιοπιστια της εταιριας. Σιγουρα δε μπορουμε να ξερουμε για ενα νεο μοντελο...

Τα shanling ως προς τον μηχανισμό του cd player είναι ανθεκτικά στη διάρκεια του χρόνου ; Αντέχουν δηλαδή να λειτουργούν 20 χρόνια απροβλημάτιστα ; Το έχετε ψάξει ;
Ο μηχανισμός CD είναι της Philips και το λέιζερ της SANYO, οπότε δεν αναμένονται εκπλήξεις, Το προϊόν καθεαυτό είναι πολύ καινούριο για να βγάλουμε συμπεράσματα .

• Like
Αλλα αν παρω θελω να παρω τανκς cd player.
Μην ανησυχείς, υπάρχει και αυτό!
Shanling ONIX Zenith XST20 CD / SACD / MQA CD Transport
Είναι τανκς και κοστίζει ανάλογα!
Δε σου κρύβω πως μου έχει αναψει τα χαϊφιντελικά λαμπάκια, αλλά... περίοδος πολύ ισχνών αγελάδων. 😞
Ουτε κανονικες βασεις εχω, ωστε να απελευθερωσω χωρο, γιατι φοβαμαι να μη γινει καμια ζημια απο τον μικρο.
Να τον χαίρεσαι! Είναι πάνω απ' όλα! 🤗
Και μην παραλείψεις να τον αναθρέψεις για να γίνει γνήσιος audiophile!
:cool:

Για την ιστορία...
Το Eversolo δέχεται και εξωτερικό CD-ROM.
Πήρα ένα της πλάκας,για να δω αν δουλεύει και ναι είναι μια χαρά.
Αργότερα όταν ξεβαρεθω και φυσικά βρω που έχω το έχω καταχωνιασει,θα συνδέσω και το Plextor (,ααααν φυσικά ακόμα λειτουργεί μετά από τόσα χρόνια απραξίας)