Περι συνοδευτικών του benq w1070

Προφανώς. Για να επιλέξω τα Blue Heaven, δεν διάβασα παρά τα καλύτερα λόγια στα γερμανικά φόρα, όπως και στα σχόλια των αγοραστών στο amazon.de.

Προς το παρόν επαληθεύω τα περί άνεσης, ελάχιστου βάρους και μεγάλου ορατού πεδίου, που για μένα ήταν καθοριστικής σημασίας.
Το φώς από τα πλάγια δεν σε ενοχλεί; Εμένα μια φορά στο σινεμά φαινόταν το φως του διαδρόμου από το πλάι των γυαλιών και μου χάλασε όλη τη ταινία. Και εκείνα τα γυαλιά είχαν και λίγη προστασία στους βραχίονες.

Είπα κάπου πως τα επίσημα ειναι τα best of the best και απο εκει και πέρα το χάος;;;;!!!!!
Συνεχίζεις να έχεις επιθετικό τόνο απέναντι μου και δεν καταλαβαίνω τον λόγο...έχεις κάτι προσωπικο μαζι μου;
Περιμένω εξηγήσεις αν και θα ειναι offtopic αλλα τις θέλω δημόσια και όχι με pm

Πού το είδες το επιθετικό ύφος; Ποτέ δεν σου επιτέθηκα και φυσικά ούτε και τώρα. Για τα γυαλιά μιλάω.

Φυσικά και δεν έγραψες ότι τα επίσημα BenQ είναι τα best of the best. Ούτε τα Blue Heaven είναι τα best of the best. Εξήγησα τους λόγους που τα επέλεξα.

Απλά έγραψα την άποψή μου, υπό μορφή ερώτησης ("Τα επίσημα θεωρούνται τα best of the best και από κει και πέρα το χάος;"), όχι σαν ειρωνεία, αλλά γιατί αφήνω το περιθώριο να κάνω λάθος και για κάποιο τεχνικό λόγο που μου διαφεύγει, όντως τα επίσημα BenQ γυαλιά να είναι τα καλύτερα.

Το quote σε σένα το έκανα γιατί έγραψες ότι αν κάποιο ζευγάρι πλησιάζει το κόστος των επισήμων γυαλιών της BenQ, προτιμάς να επιλέξεις εκείνα. Κι εγώ έθεσα το ερώτημα (όχι μόνο σε σένα αλλά και οποιονδήποτε άλλον γνωρίζει) αν όντως τα επίσημα γυαλιά είναι τα καλύτερα και αναφοράς και τα υπόλοιπα υποδεέστερα, γιατί δεν διάβασα πουθενά να το γράφουν αυτό. Και χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έγραψες εσύ κάτι τέτοιο. Το quote ήταν προς χάριν της συζήτησης.

Και γι' αυτό που λες ότι "συνεχίζω" το επιθετικό μου ύφος, ούτε στο άλλο νήμα με το powerbuy σου επιτέθηκα, απλά έγραψα ότι ενοχλήθηκα που έγραψες ότι ήμουν ο τελευταίος που δεν κατέθεσε προκαταβολή, ενώ ήμουν εντός προθεσμίας, γιατί φάνηκε σαν να μην είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου. Ούτε τότε, ούτε τώρα έχω επιθετικό τόνο, μιλάμε και γράφουμε σα φίλοι.

Αντίθετα, το "περιμένω εξηγήσεις δημόσια" το δικό σου τώρα, είναι καθαρά επιθετικό και αδικαιολόγητο. Για γυαλιά μιλάμε, και για ένα 20ευρο! Αν δηλαδή γνωρίζει κανείς αν υπάρχει λόγος να θεωρούμε τα επίσημα BenQ γυαλιά αναφοράς και να πάρουμε εκείνα ή αν μπορούμε να επιλέξουμε κάποιο άλλο μοντέλο.

Διενήργησες ένα άψογο powerbuy, και όλοι σε συνεχάραμε και σε ευχαριστήσαμε. Μη χαλάς τώρα την καλή σου εικόνα, φανταζόμενος επιθέσεις από κει που δεν υπάρχουν.
Αν παρόλ' αυτά νιώθεις ότι σου οφείλω συγγνώμη για κάτι, δεν έχω κανένα πρόβλημα να σου τη ζητήσω ταπεινά και δημόσια, έστω κι αν δεν καταλαβαίνω τον λόγο.
Σημασία έχει για μένα ότι ενοχλήθηκες, οπότε μάλλον κάπου θα έφταιξα κι εγώ για να σου δώσω αυτή τη λανθασμένη εντύπωση.

Το φώς από τα πλάγια δεν σε ενοχλεί; Εμένα μια φορά στο σινεμά φαινόταν το φως του διαδρόμου από το πλάι των γυαλιών και μου χάλασε όλη τη ταινία. Και εκείνα τα γυαλιά είχαν και λίγη προστασία στους βραχίονες.

Μόλις παρέλαβα το ζεύγος γυαλιών της Vidimensio "Blue Heaven".
Στο κουτί τους αναγράφει ως μάρκα Hi-Shock (en.hishock.com), Model: YDD3PG

Είναι πραγματικά πανάλαφρα και πολύ άνετα. Ξεχνάς ότι τα φοράς. Τα κρύσταλλα έχουν μεγάλη επιφάνεια και δεν είναι σαν να βλέπεις μέσα από κυάλια.
Για όσους έχουν φωτεινό περίγυρο, θα είναι μειονέκτημα ότι δεν είναι κλειστά περιμετρικά.
Σε "bat-cave" dedicated χώρο όμως αυτό δεν είναι πρόβλημα.

http://www.amazon.de/Brillen-VIDIME...=sr_1_1?s=ce-de&ie=UTF8&qid=1360405900&sr=1-1

Το ανέφερα αυτό που λες, ότι μπορεί κάποιους να ενοχλήσει που δεν έχουν τα Blue Heaven πλαϊνή κάλυψη.
Στον δικό μου χώρο που ετοιμάζω δεν θα έχω τέτοιο θέμα, γιατί είναι dedicated bat-cave (όλα μαύρα).
Αν και πιστεύω ότι και για το σαλόνι να τα προόριζα πάλι θα επέλεγα τα πιο άνετα, ακόμη κι αν δεν είχαν πλαϊνή κάλυψη.

Η πλαϊνή κάλυψη μου δίνει μια αίσθηση ότι βλέπω μέσα από κυάλια, και δε μου αρέσει, αλλά αυτό είναι προσωπική εκτίμηση φυσικά.

Mea culpa..my friend..mea culpa..

Άψογη και αντρικια η θέση σου και σου βγάζω το καπέλο..
Ζητω συγνώμη και απο εσένα και απο όλους που χάλασα το νήμα..
Τα νεύρα μου ειναι λίγο τεντωμενα και θα πρέπει να χαλαρωσω..
Ειλικρινά δεν είχα διάθεση να ανεβάσω τους τόνους και μακάρι τα γυαλια να ειναι καλη επιλογή και να τα χαίρεσαι και όταν τα δοκιμασεις στον 1070 θα περιμένω εντυπώσεις για να βγάλω συμπεράσματα..
Έληξε το θέμα και δεν πρόκειται να παρεξηγήσω ξανα γραπτά σου..
Πολυ φιλικά Κώστας..

Παίδες θα γίνω πάλι σπαστικός,στο avsforum οι αναφορές για ελλατωματικά κομμάτια δίνουν και παίρνουν.Κάποιοι φίλοι απο εδώ είναι μέλη και εκεί,μπορούν να επιβεβαιώσουν..Εσείς τι μαθαίνετε επ'αυτού;
ΥΓ
Κώστα και tzo respect για την ευθύτητά σας..

Νίκο εκτός απο τις βλάβες με τις λάμπες παρουσιάζουν και κάτι αλλο;

Γίνεται πολύς λόγος για τον ποιοτικό έλεγχο της benq και για την ποιοτητα κατασκευής του.Ανεμιστήρας και λάμπες στην πρώτη γραμμή βλαβών,ενώ αναφέρθηκαν και δύο νομίζω με κακή εικόνα λόγω κακών κολλήσεων προφανώς.Πάντως η "μαμα" benq τους αλλάζει χωρίς δεύτερη κουβέντα..

Γι' αυτό και εμπιστευτήκαμε την ελληνική εταιρία για να έχουμε κάλυψη από την αντιπροσωπεία και σχετικά εύκολη και γρήγορη αντιμετώπιση (service/αλλαγή).
Βέβαια, αν συνηθίσεις στη μεγάλη εικόνα, δεν μπορείς ούτε μια βραδιά να μείνεις χωρίς και η αγωνία είναι δικαιολογημένη.

Πάντως και για την Epson γράφονται πολλά προβλήματα, δεν είναι προνόμιο μόνο της BenQ. Μεγαλύτερη εμπιστοσύνη θα είχα από Panasonic, τόσο επειδή δεν διαβάζω αναφορές για προβλήματα, όσο και από προσωπική εμπειρία με τους δύο τελευταίους μου προβολείς Panasonic που δεν είχα πρόβλημα επί 4.000 ώρες.

Για τα 855 ευρώ του W1070 πάντως, 400 ταινίες να βγάλει απροβλημάτιστες η λάμπα του θα πω κι ευχαριστώ. Η αναλογία κόστους ανά ώρα είναι σαφώς χαμηλότερη από άλλους ακριβότερους προβολείς και το ρίσκο χαμηλότερο. Και σε συνδυασμό με την τριετή εγγύηση, προσωπικά δεν ανησυχώ.

Last edited:
Προσωπικά δεν ανυσηχω και με την τριετή εγγύηση και με τον συνδυασμό Avart-Vivitec που επιλέξαμε..φυσικά εύχομαι να μην έχει κανένα κομμάτι πρόβλημα, αλλα σφάλματα συμβαίνουν..δεν θα ήθελα όμως ούτε να φανταστώ να σου τύχει προβληματικό και να έχεις πάρει το μηχανακι απο το εξωτερικό..φρίκη!!!

Εμενα επιτρεψτε μου,αλλα η εως τωρα συνεννοηση και συμπεριφορα της εταιριας,δε θα την αλλαζα με καμια amazon και δεματα απο και προς(αν συμβει κατι) στο εξωτερικο..

Δεν είπε κανείς το αντίθετο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το amazon υστερεί κάπου αλλού,πέραν της καθυστέρησης αποστολής-παραλαβής (δηλαδή 1-2 μέρες παραπάνω). Έχω πάρει συσκευή αξίας 200 ευρώ από αυτούς και πήρα τα λεφτά μου πίσω αφού αποφάσισα μετά από 3 μήνες ότι δεν μου κάνει. Ούτε μα ούτε μου.

Δεν είπε κανείς το αντίθετο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το amazon υστερεί κάπου αλλού,πέραν της καθυστέρησης αποστολής-παραλαβής (δηλαδή 1-2 μέρες παραπάνω). Έχω πάρει συσκευή αξίας 200 ευρώ από αυτούς και πήρα τα λεφτά μου πίσω αφού αποφάσισα μετά από 3 μήνες ότι δεν μου κάνει. Ούτε μα ούτε μου.

Σε αυτά,οι γερμανοί είναι.."Γερμανοί" :)
Αλλά και με τους εδώ πιοστεύω πως θα τα πάμε καλά..
Με τα γυαλιά έχουμε κανένα νεότερο?

Ουδεν νεοτερο,ουτε απο εμενα που παρηγγειλα 4 ζευγη Sainsonic απο τις 05/02,μηπως εβελπα τουλαχιστον,οσο καταλαβω,εξ οψεως τουλαχιστον την ποιοτητα κατασκευης...

Ουδεν νεοτερο,ουτε απο εμενα που παρηγγειλα 4 ζευγη Sainsonic απο τις 05/02,μηπως εβελπα τουλαχιστον,οσο καταλαβω,εξ οψεως τουλαχιστον την ποιοτητα κατασκευης...

Πόσο σου κόστισαν Άγη?

Βεβαια απο οτι ειδα στο tracking του δεματος,εχουν κολλησει κανενα 5ημερο στα τελωνειο,οποτε μαλλον θα μου...σβουριχτει και κανενα χαρατσι και θα βγουν οσο τα γνησια..
Θα σας ενημερωσω κατευθειαν..

Πολύ καλή τιμή και με μόνο μειονέκτημα το σχετικά περιορισμένο οπτικό πεδίο σε σχέση με αυτα του tzo τα οποία μου άρεσαν παρα πολύ..και το λέω αυτό γιατί ακόμη και του κινηματογράφου τα οποία ειναι αρκετά μεγάλα με ενοχλησε ο σκελετός..για αυτούς που δεν ειναι συνηθισμένοι στα γυαλια θεωρω πως ειναι ενα θέμα και εμένα προσωπικά με αποσπούσε την προσοχή απο την ταινία..

Κι εγώ 4άδα Sainsonic έχω παραγγείλει, αλλά στις 15 Φεβ.. έχω ψωμί ακόμα μέχρι νά'ρθουν.
Το κύριο μειονέκτημά τους είναι το "red tint" (απόχρωση κόκκινου) που έχουν στο μαύρο χρώμα,
καθώς δεν καταφέρμουν να κρύψουν εντελώς το red flash με το οποίο συγχρονίζει ο προβολέας τα γιαλιά (dlp-link)

αλλά σε αυτή την τιμή, μία τετράδα για την τιμή ενός BenQ, είπα πως για αρχή καλά είναι..

υγ. ελπίζω να περάσουν χωρίς τελωνείο!

EDIT: μόλις τώρα ξανατσέκαρα το tracking number
και λέει πως είναι απο 23/2 στο "HELLENIC REPUBLIC ATHENS EMS " (Arrival at Sorting Center),
εσένα στο έβγαλε αυτό; (και αν ναι, ποιο ήταν το επόμενο στάδιο;)

Last edited: