Περί θέρμανσης, φυσικού αερίου, κλιματισμού, αντλιών θερμότητας κλπ

Re: Εγκατασταση φυσικου αεριου.

Ισχύει κάτι διαφορετικό για την κατασκευή ενός τζακιού;
Επιπλέον ακόμα και αν υποθέσουμε ότι για την κατασκευή του Φωτοβολταϊκού απαιτούνται περισσότεροι πόροι και προκαλείται μεγαλύτερη ρύπανση στο περιβάλλον, σίγουρα η παραγωγή ενέργειας για 25 χρόνια (τόσο έχω ακούσει ότι κρατάνε minimum τα φωτοβολταϊκά) είναι πολύ πιο καθαρή από το να καις τζάκι για τα ίδια χρόνια.

γυαλί, μέταλλο, κεραμικές πλάκες και το σχοινί που μπαίνει στην πόρτα για να ασφαλίζει

δε νομίζω να υπάρχει σύγκριση

χτές που είχα συζήτηση με ψυκτικό μου είπε για χρόνο ζωής στις οικιακές αντλίες θερμότητες περίπου 7 χρόνια
δε ξέρω γιατί το είπε βέβαια

το ξεκαθάρισε έντονα ότι μιλάει μόνο για τις οικιακές

Δλδ λιγοτερο προσδοκιμο απο ενα aircondition?

γυαλί, μέταλλο, κεραμικές πλάκες και το σχοινί που μπαίνει στην πόρτα για να ασφαλίζει

δε νομίζω να υπάρχει σύγκριση

χτές που είχα συζήτηση με ψυκτικό μου είπε για χρόνο ζωής στις οικιακές αντλίες θερμότητες περίπου 7 χρόνια
δε ξέρω γιατί το είπε βέβαια

το ξεκαθάρισε έντονα ότι μιλάει μόνο για τις οικιακές

Εδώ τα κλιματιστικά που καίω για ένα σπίτι 104 τετραγωνικών χειμώνα καλοκαίρι έχουν φτάσει τα 15 χρόνια ζωής, η αντλία θερμότητας θα ζει λιγότερο;
Νομίζω ολίγον τι ψιλοάσχετος ο ψυκτικός.
Με την σωστή συντήρηση βγάζουν πάρα πολλά χρόνια, τώρα αν κάποιος αμελούσε την συντήρηση, δεν του φταίει το μηχάνημα αλλά το κεφάλι του το ξερό!

Και εμείς τα παλιά κλιματιστικά τα αλλάζουμε μετά τη 15ετία συνήθως, ενώ τα νέα είναι μέσα στα προβλήματα.
Δεν έχουν καμία μα καμία σχέση στη ποιότητα των υλικών.

Άσχετος δε ξέρω αν είναι.
Φτιάχνει δικές του αντλίες θερμότητας με CE πιστοποίηση χωρίς όμως eurovent γιατί ζητάνε 20.000 ευρώ/μοντέλο
και μέχρι τις 11 το βράδυ είναι σε δουλειές.

Εγώ κρατάω πάρα πολύ μικρό καλάθι και περιμένω να αρχίσει το πανηγύρι σε 5-6 χρόνια.

Ελπίζω το 7 να ήταν υπερβολή και να βγάζουν τη 10ετία γιατί πλέον ο κόσμος δεν έχει λεφτά.

Απάντηση: Εγκατασταση φυσικου αεριου.

ας περιμένουμε 3 χρόνια να δούμε πως θα καταλήξει το δικό μου το κλιματιστικό, ένα lg inverter A+++, το έχω 4 χρόνια.

το δεύτερο κλιματιστικό είναι μουσειακό κομμάτι, το πρώτο κλιματιστικό της οικογένειας στο πατρικό το οποίο μεταφέρθηκε στο εξοχικό πριν δεκαετίες...τουλάχιστον είμαι σίγουρος πως το έχει δει μάστορας όταν το εγκατέστησε στο σπίτι.

στο πατρικό τώρα έχει δύο κομμάτια, ένα παλιό τουλάχιστον 15 χρόνια και ένα πιο νέο τουλάχιστον 10 χρόνια

στο σπίτι που έμενα πριν είχα δύο μιτσουμπίσι από ιαπωνία....10 χρόνια που έμενα εκεί τα είχα για μόνιμη θέρμανση και ψύξη, μία φορά τα είδε μάστορας, ούτε φρέον δεν ήθελαν, το ένα το έβγαλα και το έβαλα σε μία γκαρσονιέρα και εκεί λειτουργεί άλλα 5 χρόνια.

Ένας ξάδελφος της συζύγου έχει αντλία θερμότητας (σε ενδοδαπέδια θέρμανση) 14 χρόνια χωρίς προβλήματα. Μπορεί να ήταν και από τους πρώτους στην Αθήνα, όταν ακόμη δεν ήταν γνωστές εκτός της Βόρειας Ευρώπης και της Μακεδονίας.
Στην Κω φίλος του αδελφού μου έχει αντλία θερμότητας 6 χρόνια, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Έχουμε στο σπίτι κλιματιστικό Samsung 15 χρόνια, χωρίς κανένα θέμα και το ίδιο ισχύει με 2 General στο χωριό και στα πεθερικά μου σε 2 Fujitsu, 16 και 11 χρόνια αντίστοιχα.

Απάντηση: Εγκατασταση φυσικου αεριου.

Μαγκες, οπως ολα και εδω στα των κλιματιστικων ισχυει ο κανονας: καθε φετος και χειροτερα σε αντοχη.
Δεν υπαρχει περιπτωση να αντεξουν τα νεα κομματια οσο τα παλια(10- 15 ετων και βγαλε), χωρις να τα ξαναπληρωσεις σε βλαβες και ανταλλακτικα.
Αλλαξε το "τροπαριο", ολα εχουν πλεον συγκεκριμενη ημερομηνια ληξης.
Αλλωστε δειτε ενα παραδειγμα. Ποσο κοστιζε μια αντλια πριν 15 χρονια? Εστω ενα κλιματιστικο? Τι ποσοστο ενος μισθου ηταν? Ποσες επιλογες και τι προελευσεις ηταν? Τωρα εγιναν σουπα ολα, απο κινεζικα μεχρι και γιαπωνεζικα που πιθανον μονο να ακουμπανε σε ποιοτητα κατασκευης και αντοχης σε σχεση με τα παλια.
Οποτε χρειαζονται τη συντηρηση απο μαστορα ετησιως αλλα αλλιως δεν γινετε να βγαλουν σωστα ενα ορισμενο χρονικο διαστημα, πχ 10 χρονια. Μετα αρχιζουν οι βλαβες, προσωπικα νομιζω και νωριτερα. Οποτε επανερχομαι, αν πρεπει να αντεξει ενα νεο μηχανημα οσο ενα αντιστοιχο 15 ετων πριν κατασκευης, θα ξαναπληρωθει!

7 χρόνια προσδόκιμο ζωής οι αντλίες θερμότητας;

Οι αντλίες θερμότητας είναι κλιματιστικά μηχανήματα με εναλλάκτη νερού αντί για εξατμιστή και μάλιστα κλιματιστικά σκληροτράχηλα, από εκείνα που λειτουργούν για πολλά χρόνια ακόμη και σε εγκαταστάσεις που τα μηχανήματα δεν έχουν συντηρηθεί ποτέ, ούτε καν ένα καθάρισμα στο στοιχείο, και αυτά τα καημένα συνεχίζουν να λειτουργούν σε πείσμα όλων των θεωριών των πιθανοτήτων και της στατιστικής.

Το προσδόκιμο ζωής θα έλεγα ότι είναι κατ' ελάχιστον 20 χρόνια, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι όλα τα μηχανήματα που θα λειτουργήσουν 20 χρόνια θα πάψουν ξαφνικά να λειτουργούν.

Όχι και 7 χρόνια, μη γράφουμε ότι θέλουμε.

θα συμφωνήσω δηλαδή με τον προλαλήσαντα ...

Ένας ξάδελφος της συζύγου έχει αντλία θερμότητας (σε ενδοδαπέδια θέρμανση) 14 χρόνια χωρίς προβλήματα. Μπορεί να ήταν και από τους πρώτους στην Αθήνα, όταν ακόμη δεν ήταν γνωστές εκτός της Βόρειας Ευρώπης και της Μακεδονίας.
Στην Κω φίλος του αδελφού μου έχει αντλία θερμότητας 6 χρόνια, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Έχουμε στο σπίτι κλιματιστικό Samsung 15 χρόνια, χωρίς κανένα θέμα και το ίδιο ισχύει με 2 General στο χωριό και στα πεθερικά μου σε 2 Fujitsu, 16 και 11 χρόνια αντίστοιχα.

Ξέρω σπιτι που εχουν fancoil και αντλία θερμότητας μαζί με λέβητα.
Βεβαια για πιο λόγω έγινε αυτο;
Με την αντλία το καλοκαίρι δροσίζει μεν το σπιτι αλλα το χειμώνα δεν κάνει πολύ δουλειά, ενώ με πετρέλαιο γινεται φουρνος.
Στη πράξη δε το χρησιμοποιούν ουτε την αντλία ουτε το πετρέλαιο αλλά χρησιμοποιούν βιομηχανικο αεροθερμο 4k για το χώρο που ειναι (με το ζορι το σηκώνει η γραμμή) γιατι λέει δε συμφέρει για ενα χωρο
Αυτος που το εχει ειναι μηχανικός.

Τι μπορει να φταίει; Μηπως θελει αντλία υψηλών θερμοκρασιών; Απλα ρωτάω

Εδεησε και μολις μου ανοιξαν την στροφιγγα του αεριου!

Τωρα θελω να παραγγειλω σωματα.
Ελεγα για τα Radel της delonghi αλλα εμαθα πως ειναι by Delonghi οποτε θα παω για Φιλανδικα Purmo.
Τα εχει κανεις?

Re: Απάντηση: Re: Εγκατασταση φυσικου αεριου.

Κυριακο χωσε χρημα! Οτι πληρωσεις θα παρεις και το ξερεις, μονο αυτο.
By ειπε, οχι bi, http://www.tsitsas.com/page-58.html
Κυριάκο για δείξε λίγο αυτά στη σύζυγο...http://www.ga-group.gr/ta-proionta-mas/thermansi/gaia-detail

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μελέτη απο μηχανολόγο έχεις για τα σώματα?

Επειδή έχω θερμομόνωση κανείς δεν πίστευε ότι χρειάζομαι τόσο μικρά σώματα.

Το θυμήθηκα όταν είδα το απο πάνω σώμα που είναι ψηλό και δεν θα αποδίδει σωστά (ο κρύος αέρας είναι χαμηλά για να τον ζεστάνει)
παρόλο που είναι πολύ όμορφο.

Βαλτε εξ' απαντος και θερμοστατικες βαλβιδες στα σωματα. Ειναι ανεκτιμητο αξεσουαρ
και δεν κοστιζει. Ρυθμιζουν ανεξαρτητα την θερμοκρασια δωματιων, ανοιγοκλεινουν ευκολα τα σωματα,
κανουν εξοικονομηση ενεργειας. Τα εχουν ολα και συμφερουν.

Απάντηση: Re: Εγκατασταση φυσικου αεριου.

Μελέτη απο μηχανολόγο έχεις για τα σώματα?

Επειδή έχω θερμομόνωση κανείς δεν πίστευε ότι χρειάζομαι τόσο μικρά σώματα.

Το θυμήθηκα όταν είδα το απο πάνω σώμα που είναι ψηλό και δεν θα αποδίδει σωστά (ο κρύος αέρας είναι χαμηλά για να τον ζεστάνει)
παρόλο που είναι πολύ όμορφο.

Βαλτε εξ' απαντος και θερμοστατικες βαλβιδες στα σωματα. Ειναι ανεκτιμητο αξεσουαρ
και δεν κοστιζει. Ρυθμιζουν ανεξαρτητα την θερμοκρασια δωματιων, ανοιγοκλεινουν ευκολα τα σωματα,
κανουν εξοικονομηση ενεργειας. Τα εχουν ολα και συμφερουν.
Ετσι!
Μελετη απωλειων για να μην κανουμε κουτουραδες, σε θεματα ισχυος τουλαχιστον

Δεν ξέρω τι μηχανικός είναι ο φίλος σου (Αρχιτέκτονας, Πολιτικός μηχανικός κ.λ.π.),
μηχανολόγος πάντως δεν νομίζω να είναι.

Έχω εγκαταστήσει πάνω από 100 αντλίες θερμότητας και όλες λειτουργούν κανονικά. Λειτούργησαν χωρίς κανένα πρόβλημα ακόμη και πέρυσι με τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που είχαμε.

Για να πετύχει όμως η δουλειά, θα πρέπει να ακολουθηθεί μια διαδικασία:

1. Εκπόνηση μελέτης θερμικών απωλειών
2. Αξιολόγηση των υφιστάμενων θερμαντικών σωμάτων και αντικατάσταση τους όπου απαιτείται.
3. Επιλογή του σωστού μεγέθους αντλίας θερμότητας
4. Σωστή διαστασιολόγηση σωληνώσεων και λοιπών στοιχείων εγκατάστασης
5. Σωστή ρύθμιση των παραμέτρων του μηχανήματος ώστε να λειτουργεί όπως προβλέπει ο κατασκευαστής.

Αν η δουλειά έγινε "στο γόνατο" , είναι λογικό ότι και προβλήματα θα υπάρχουν, και το μηχάνημα θα ταλειπωρείται.

@gremlin, σημαντική η εμπειρία σου.
Πες μας καμία πληροφορία αν θέλεις,για μάρκες,για αν τις συνδυάζεις με σώματα χαμηλών θερμοκρασιών και ποια,για το εάν βάζεις παράλληλα λέβητα για τα δύσκολα και για το εάν συμφέρει ή γεωθερμία ή το κόστος λειτουργίας του κυκλοφορητή ακυρώνει το οποίο κέρδος.
Ευχαριστώ.