Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Re: Απάντηση: Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Επισης δεν θυμαμαι ορο που να λεει οτι αν εισαι επαγγελματιας του χωρου δεν μπορεις να γραφτεις !

ΑΡ. 10
δεν μπορεί να είναι μέλη:
ζ. Όσοι είναι έμποροι οπτικοακουστικών μέσων ή έργάζονται σε επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν με εμπορία ή παροχή υπηρεσιών και εγκαταστάσεων αυτών.

Αντι να απαγορευεται σε επαγγελματιες να ειναι μελη μηπως θα επρεπε να επιβαλλοταν η αναγραφη της ιδιοτητας τους στο προφιλ τους?
Δηλαδη αν εγω ανοιξω ενα μαγαζι με AV συστηματα (λεμε τωρα) πρεπει να χωρισω από μερικες χιλιαδες φιλους μου?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

ΑΡ. 10
ζ. Όσοι είναι έμποροι οπτικοακουστικών μέσων ή έργάζονται σε επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν με εμπορία ή παροχή υπηρεσιών και εγκαταστάσεων αυτών.

υποθέτω, μένει στην καλή διάθεση των συγκεκριμένων, μια και - εντάξει, οι έμποροι κι οι επιχειρηματίες είναι εύκολο να επισημανθούν, λίγο πολύ τους ξέρουμε όλοι - είναι πολύ δύσκολο να ξέρω αν πχ το μέλος VAG.NIK δουλεύει σε εταιρεία μηχανημάτων av, ή αν το μέλος Ταδόπουλος κάνει εγκαταστάσεις συστημάτων ...

και, για να πω και την αλήθεια, αυτός ο όρος δε μου φαίνεται και πολύ χρήσιμος, με την έννοια ότι δε βρίσκω πώς μπορεί ν'απειληθεί η εύρυθμη λειτουργία του σωματείου από έναν έμπορο, πωλητή ή εγκαταστάτη ... το πολύ πολύ, αν χρησιμοποιήσει το κλαμπ για διαφημιστικούς λόγους, χωρίς να έχει βάλει bannerάκι, να υφίσταται κάποιες συνέπειες (πχ διαγραφή χωρίς δικαίωμα επανάκαμψης ...)

Αντι να απαγορευεται σε επαγγελματιες να ειναι μελη μηπως θα επρεπε να επιβαλλοταν η αναγραφη της ιδιοτητας τους στο προφιλ τους?
Δηλαδη αν εγω ανοιξω ενα μαγαζι με AV συστηματα (λεμε τωρα) πρεπει να χωρισω από μερικες χιλιαδες φιλους μου?

Άγγελε, δεν είχα δει το μήνυμά σου όταν έγραφα. εννοείται ότι συμφωνώ με την άποψή σου ...

Νομίζω είναι παραπάνω από προφανές ότι ο συγκεκριμένος όρος μπήκε για να προφυλάξει το σωματείο και τους σκοπούς του και να το κρατήσει μακρυά από επιχειρηματικές δραστηριότητες και παρόμοιες σκοπιμότητες. Αυτό που δεν θα θέλαμε νομίζω κανένας μας είναι να αναλάβουν το σωματείο επιχειρηματίες του χώρου και να το χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους.

Φρονώ πάντως πως αυτές οι συζητήσεις είναι χρήσιμες περισσότερο για τα εμπλεκόμενα μέλη του σωματείου και θα έπρεπε να γίνουν μόλις ανοιχθεί η σχετική κατηγορία σύντομα.

Ειμαι πολυ νεος (δυστυχως μονο εδω στο φορουμ) αλλα μιας και διαβασα για οικονομικη στηριξη θα μπορουσε να βελτιωθει λιγο το κομματι με τις αγγελιες και να μπαινει καποια μικρη προμηθεια για να καλυψει τα εξοδα του site.

Αυτα και ευχαριστω και μπραβο σε οσους ηδη συντηρουν την κοινοτητα αυτη.

Εγώ θα έλεγα να γραφτείς.
Δεν θα σου ζητήσουμε να κάνεις κάτι επι πλέον.
Έστω ότι γράφομαι, αυτό σκέφτηκα και πριν μήνες όταν είδα την ανακοίνωση.
Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη όμως, όταν το ξανασκέφτηκα βλέποντας αρκετή διάθεση για αντιπαραθέσεις
(δικαιολογημένη ίσως σε πολλές περιπτώσεις)
κοντοστάθηκα λίγο.

Φαντάζομαι ότι η συμμετοχή σε ένα σωματείο που υπάρχει ασυνεννοησία δεν είναι ευχάριστη.

Μου κάνει εντύπωση πάντως που γίνεται τόσο μεγάλο θέμα για το ποσό της εγγραφής. Από ότι βλέπω οι περισσότεροι έχουν διάθεση να αφιερώσουν σημαντικό χρόνο από τη ζωή τους αλλά στα 100Ε υπάρχει ένας δισταγμός.
Μα βρε παιδιά, χρόνο δεν έχουμε σήμερα στη ζωή μας.
Χρόνο να κάνουμε τα αγαπημένα μας χόμπι, να ευχαριστηθούμε το σύστημά μας ή να ευχαριστηθούμε τη ακρόαση των δίσκων που πήραμε τελευταία.
Ένα μικρό ποσό μπορούμε εύκολα να το μαζέψουμε αλλά η μέρα έχει συγκεκριμένες ώρες δυστυχώς.

Τρόποι υπάρχουν πολλοί.
Στην πορεία θα βρεθούν και άλλοι, ας πούμε "βελτιωτικοί" και όχι μόνο για τα "περί συντήρησης".
Και νομίζω πως όλες οι απόψεις τυγχάνουν σοβαρότατης επεξεργασίας.
Ενώ παράλληλα υπάρχει και καλή θέληση και προφανής θετική διάθεση.
Ακόμα και οι "γκρίνιες" είναι υπερ-θετικές!
Η όλη κατάσταση είναι σε καλά χέρια.
Στηρίζεται από ανθρώπους που αποκλείεται να αποτύχουν.
Γιατί πέρα από τους "άρχοντες", είναι αδύνατον να αποτύχουν τόσα μέλη.-

Και να θυμάστε πως εδώ μέσα δεν αξιολογούνται και "ραπίζονται" μόνο οι "άρχοντες"
Το ίδιο ισχύει και για τα απλά μέλη!
Έστω πιο σιωπηρά...
Και για μένα ο βαθμός "εκατέρωθεν" είναι λίαν καλώς!
Και το άριστα όμως, είναι θέμα χρόνου.
Ας τον δώσουμε...

Καλό βράδυ σε όλους.

Άγγελε, νομίζω μπέρδεψες το Σωματείο με το forum. Στο forum όχι μόνο δεν απαγορεύεται, αλλά είναι και επιθυμητή η συμμετοχή επαγγελματιών, στους οποίους βέβαια επιβάλλεται η αναγραφή της ιδιότητάς τους.

Το Σωματείο είναι αυτό που δεν δέχεται επαγγελματίες στους κόλπους του, έτσι ώστε να μην υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα (αντικειμενική πληροφόρηση έναντι εμπορικού κέρδους κάποιου μέλους).

Πόσο είναι το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να επεξεργασθεί μια αίτηση;

το καταστατικό προβλέπει μιά μέγιστη διαδικασία 60 ημερών.
Γιά τα περισσότερα μέλη που ήδη γίναν αποδεκτά δεν ξεπέρασε τις 10-15 μέρες.
τις τελευταίες μέρες μετά την αποχώρηση του μέλους του ΔΣ που είχε επιφορτιστεί με τις αρμοδιότητες αυτές, είναι γεγονός ότι έχουμε λίγο ξεφύγει από το 10ήμερο, καθώς τρέχουμε γιά αρκετά πράγματα.
Από όσο θυμάμαι πάντως η δική σου περίπτωση ήδη προχώρησε και σύντομα θα λάβεις το σχετικό e-mail.

ΑΡ. 10

Δημητρη ορμωμενος απο αυτον τον κανονισμο θα ηθελα να ρωτησω το εξης...

Ξερετε ολοι λιγο πολυ τι δουλεια κανω ( παροχη υπηρεσιων σε παραγωγη οπτικοακουστικων αλλα και διαφορες συνεργασιες με επαγγελματιες του χωρου και οχι μονο.)

Εγω συμπεριλαμβανομαι σε αυτην την απαγορευση για να γραφτω μελος η μπορω ανετα?

Και αν προχωρησω σε καθαρα εμπορικη δραστηριοτητα αργοτερα θα πρεπει να αποχωρησω ?

Και ποιος θα πιστοποιησει οτι υπαγομαι σε αυτην την διαταξη?? Μονο η μαρτυρια μου η η γνωμη του ΔΣ η καποιου αλλου οργανου?

Απλη απορια.

Οι όροι ενός καταστατικού δεν μπορούν να ερμηνευθούν παρά μόνο με τη στενή-τεχνική τους έννοια. Έτσι "έμπορος" και "εργαζόμενος" είναι όροι με σαφέστατο περιεχόμενο.

Δημητρη ορμωμενος απο αυτον τον κανονισμο θα ηθελα να ρωτησω το εξης...

Ξερετε ολοι λιγο πολυ τι δουλεια κανω ( παροχη υπηρεσιων σε παραγωγη οπτικοακουστικων αλλα και διαφορες συνεργασιες με επαγγελματιες του χωρου και οχι μονο.)

Εγω συμπεριλαμβανομαι σε αυτην την απαγορευση για να γραφτω μελος η μπορω ανετα?

Και αν προχωρησω σε καθαρα εμπορικη δραστηριοτητα αργοτερα θα πρεπει να αποχωρησω ?

Και ποιος θα πιστοποιησει οτι υπαγομαι σε αυτην την διαταξη?? Μονο η μαρτυρια μου η η γνωμη του ΔΣ η καποιου αλλου οργανου?

Απλη απορια.

προσωπικά δεν γνωρίζω ακριβώς τι κάνεις.
Αλλά σίγουρα τα μέλη του σωματείου και του ΔΣ που σε γνωρίζουν μπορούν να έχουν άποψη.
Ήδη έχουμε λάβει αίτηση από πολύ παλιό, γνωστό μέλος και φίλο της diy που δυστυχώς δεν μπορεί να εγγραφεί όπως και από μέλος της κατηγορίας της μουσικής που πρόσφατα έκανε έναρξη σε εμπορία hifi...

Είναι θέμα καταστατικού και το καταστατικό θέμα ΓΣ....

Οι όροι ενός καταστατικού δεν μπορούν να ερμηνευθούν παρά μόνο με τη στενή-τεχνική τους έννοια. Έτσι "έμπορος" και "εργαζόμενος" είναι όροι με σαφέστατο περιεχόμενο.

Tασο η παροχη υπηρεσιας ειναι και εμπορια ειδικευμενης εργατωρας...

Απο ασφαλιστικης αποψης στο ΤΕΒΕ υπαγομαι.

προσωπικά δεν γνωρίζω ακριβώς τι κάνεις.
Αλλά σίγουρα τα μέλη του σωματείου και του ΔΣ που σε γνωρίζουν μπορούν να έχουν άποψη.
Ήδη έχουμε λάβει αίτηση από πολύ παλιό, γνωστό μέλος και φίλο της diy που δυστυχώς δεν μπορεί να εγγραφεί όπως και από μέλος της κατηγορίας της μουσικής που πρόσφατα έκανε έναρξη σε εμπορία hifi...

Είναι θέμα καταστατικού και το καταστατικό θέμα ΓΣ....

Δημητρη δεν υπαρχει κανενα προβλημα ειτε γινει ειτε δεν γινει δεκτη η αιτηση μου λογω ενασχολησης με τον χωρο αν κριθει ετσι και αν το αποφασισω.

Απλα ρωτω, αν αυριο αναλαβω μια αντιπροσωπεια κινηματογραφικων ειδων πουναι η κυρια μου απασχοληση θα πρεπει να παραιτηθω απο μελος ετσι δεν ειναι ?

Και αυτο ισχυει για ολα τα μελη νεα η ιδρυτικα?

Επισης αν αποφασισω οτι θα εμπορευομαι την παροχη των υπηρεσιων μου (επισημα η οχι)με αντικειμενο ρυθμισεις home cinema ισχυει το ιδιο???

Να κανω μια συγκεκριμενη ερωτηση.

Ας πουμε οτι γραφομαι στο σωματειο. Αυριο μου τη βαραει και αρχιζω και φτιαχνω πισι και τα πουλαω. Η ακομα, το παιζω και καλα ειδικος και ρυθμιζω πισια επι πληρωμη.
Υπαρχουν δυο ενδεχομενα. Το ενα ειναι οτι κανω και χαρτια , οποτε κοβω αποδειξεις. Θα πρεπει να φυγω απο μελος? Ειναι ξεκαθαρο στους κανονισμους ?
Το δευτερο ειναι οτι δεν κανω χαρτια, και πλακωνομαι στα πμ και στις "συστασεις" και δήθεν στο φιλικο και κανω το ιδιο πραγμα. Τι γινεται τοτε?

Επισης . Ας πουμε οτι εχω ηδη μια εταιρια που εμπορευτε ηλεκτρονικα εξαρτηματα, ασχετα με audio video . Ο νομος δεν μου απαγορευει να αντοπροσωπευσω να εμπορευτω και να διαθεσω στο μελλον οτιδηποτε ηλεκτρονικο θελω. Απο εξαρτηματα πισι μεχρι ενισχυτες προβολεις τα παντα.
Τι γινεται με αυτα τα θεματα?

Μπορει πολλα να μην ειναι ετσι απλα οπως περιγραφονται στο καταστατικο αμεσα.
Τα εμμεσα ειναι που ειναι τα δυσκολα και τα ποιο επιφοβα. Γιατι εναν εμπορο που θελει να κανει τη δουλεια του, εχει κανει τους υπολογισμους του και παιρνει το οποιο ρισκο. Ο καιροσκοπος ομως δεν υπολογιζει τιποτα...

Last edited:
Tασο η παροχη υπηρεσιας ειναι και εμπορια ειδικευμενης εργατωρας...

Απο ασφαλιστικης αποψης στο ΤΕΒΕ υπαγομαι.

τεχνικώς ο όρος σημαίνει την ύπαρξη σύμβασης εξαρτημένης εργασίας, και μόνο.

Απάντηση: Re: Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Επι της ουσιας δεν ειναι το ιδιο ομως?

Θα μεινουμε στα ακρως τεχνικα, η θα κοιταξουμε να μη γεμισει το σωματειο "κορακες" ?

οκ , αν ομως εχουμε την παρακατω περιπτωση?

Επισης αν αποφασισω οτι θα εμπορευομαι την παροχη των υπηρεσιων μου (επισημα η οχι)με αντικειμενο ρυθμισεις home cinema ισχυει το ιδιο???