send
AVClub Fanatic
Κοίταξε, το "έμποροι οπτικοακουστικών μέσων" το κατανοώ ως όρο περιορίζοντα την εμπορία στην περίπτωση της πώλησης αγαθών, όχι παροχής υπηρεσιών.
Επι της ουσιας δεν ειναι το ιδιο ομως?
Θα μεινουμε στα ακρως τεχνικα, η θα κοιταξουμε να μη γεμισει το σωματειο "κορακες" ?
αυτό ακριβώς λέω, ότι ένα καταστατικό είναι ένα κείμενο με νομική ισχύ (αφού δημοσιεύεται στο Πρωτοδικείο), και οι όροι του έχουν αυστηρώς τη στενή-τεχνική έννοια (πχ "έμπορος", είναι μία έννοια με σαφές νομικό περιεχόμενο). Εάν ήθελαν οι συντάκτες να περιλάβουν και άλλες απαγορεύσεις, θα κατέφευγαν και σε άλλη διατύπωση, αυτό εννοώ.
Καλύτερα να μιλήσουν οι ίδιοι, εγώ μία ταπεινή γνώμη ως νομικός είπα, δεν έχω σχέση με τη σύνταξη του καταστατικού.
Κοίταξε, το "έμποροι οπτικοακουστικών μέσων" το κατανοώ ως όρο περιορίζοντα την εμπορία στην περίπτωση της πώλησης αγαθών, όχι παροχής υπηρεσιών.
Εντάξει και να υπάρξει πρόβλεψη για όλες τις υποπεριπτώσεις το θεωρώ αδύνατο. Θα είχαμε καταστατικό Μπεν Χουρ.
Το να απομονωθεί κάποιος που θα χρησιμοποιήσει το σωματείο κακόβουλα ή για προσωπικό οικονομικό όφελος, νομίζω πως είναι κάτι που αντιμετωπίζεται εύκολα έτσι και αλλιώς.
Από κει και πέρα θα μπορούσε για π.χ. και κάποιος αντιπρόσωπος να χρησιμοποίησει 2-3 μέλη για να περάσει και καλά γραμμή που αφορούν τα προϊόντα του.
Αυτό μπορεί να συμβαίνει και τώρα.
Αλλά Κύριοι δεν είμαστε βουτηγμένοι στην αφέλεια.
Πολύ μικρό το χωριό.
Στο θέμα του Kosh δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα.
Οι απορίες του Χρήστου εύλογες.
Αλλά ξαναλέω ότι η αγορά είναι μικρή και τα πάντα μαθαίνονται.
no news, good news ???
Καλησπέρα. Έστειλα κι εγώ την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το σωματείο
Πόσο καιρό παίρνει συνήθως? (Έστειλα την αίτηση στις 16/11)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.