Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Κοίταξε, το "έμποροι οπτικοακουστικών μέσων" το κατανοώ ως όρο περιορίζοντα την εμπορία στην περίπτωση της πώλησης αγαθών, όχι παροχής υπηρεσιών.

Re: Απάντηση: Re: Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Επι της ουσιας δεν ειναι το ιδιο ομως?

Θα μεινουμε στα ακρως τεχνικα, η θα κοιταξουμε να μη γεμισει το σωματειο "κορακες" ?

αυτό ακριβώς λέω, ότι ένα καταστατικό είναι ένα κείμενο με νομική ισχύ (αφού δημοσιεύεται στο Πρωτοδικείο), και οι όροι του έχουν αυστηρώς τη στενή-τεχνική έννοια (πχ "έμπορος", είναι μία έννοια με σαφές νομικό περιεχόμενο). Εάν ήθελαν οι συντάκτες να περιλάβουν και άλλες απαγορεύσεις, θα κατέφευγαν και σε άλλη διατύπωση, αυτό εννοώ.

Καλύτερα να μιλήσουν οι ίδιοι, εγώ μία ταπεινή γνώμη ως νομικός είπα, δεν έχω σχέση με τη σύνταξη του καταστατικού.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

αυτό ακριβώς λέω, ότι ένα καταστατικό είναι ένα κείμενο με νομική ισχύ (αφού δημοσιεύεται στο Πρωτοδικείο), και οι όροι του έχουν αυστηρώς τη στενή-τεχνική έννοια (πχ "έμπορος", είναι μία έννοια με σαφές νομικό περιεχόμενο). Εάν ήθελαν οι συντάκτες να περιλάβουν και άλλες απαγορεύσεις, θα κατέφευγαν και σε άλλη διατύπωση, αυτό εννοώ.

Καλύτερα να μιλήσουν οι ίδιοι, εγώ μία ταπεινή γνώμη ως νομικός είπα, δεν έχω σχέση με τη σύνταξη του καταστατικού.

Κοίταξε, το "έμποροι οπτικοακουστικών μέσων" το κατανοώ ως όρο περιορίζοντα την εμπορία στην περίπτωση της πώλησης αγαθών, όχι παροχής υπηρεσιών.

Στα ιδια πλαισια σκεψης κινουμαστε τοτε. Δεν παμε να χρεωσουμε τιποτα σε κανεναν. Μπας και προληφθει τιποτε συζηταμε.

Εγω καταλαβαινω οτι απο τις περιγραφες σου υπαρχει προβλημα. Και μαλιστα κατα τη γνωμη μου σοβαρο !

Από όσο θυμάμαι η αρχική σκέψη ήταν να αποφευθχεί κάποια συσχέτιση εξάρτησης εμπορικής δραστηριότητας με τα μέλη του σωματείου.
Θεωρήθηκε ότι εάν δεν είναι κανείς έμπορος ή σχετίζεται θα δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ανεξάρτητη υπόσταση του σωματείου και του χώρου.
Πιστεύω όλοι να κατανοούν.
Γιά να πω ένα από παράδειγμα: διαφορετικό βάρος θα έχει μιά προσέγγιση συμβιβασμού διαφοράς μέλους με έναν Α έμπορο όταν ο Α έμπορος γνωρίζει ότι ο Β έμπορος είναι μέλος ή στο ΔΣ του σωματείου. Επίσης διαφορετικά θα ανοίξει την πόρτα του μιά Α αντιπροσωπεία ή ένα ΑΑ εργοστάσιο στα μέλη μας όταν γνωρίζει ότι η Β ανταγωνιστική αντιπροσωπεία είναι μέλος.

Λάβετε υπόψη ότι αυτές ήταν μερικές από τις σκέψεις του αρχικού συντάκτη και συντακτικής ομάδας.
Αυτές είναι κατατεθημένες, ως καταστατικό, σήμερα στο πρωτοδικείο.
Αύριο ίσως είναι αλλιώς. Δεν το θεωρώ πολύ πιθανό, αλλά δεν αποκλείεται.
Οι σκέψεις σας είναι λογικές και οι προβληματισμοί επίσης.
Κάποια στιγμή κάποια πράγματα τέθηκαν επί τάπητος και προχωρήσαμε.
Υπενθυμίζω ότι το σύνταγμα της Ελλάδας κάποτε ήταν βασιλευομένη δημοκρατια...

Εντάξει και να υπάρξει πρόβλεψη για όλες τις υποπεριπτώσεις το θεωρώ αδύνατο. Θα είχαμε καταστατικό Μπεν Χουρ.

Το να απομονωθεί κάποιος που θα χρησιμοποιήσει το σωματείο κακόβουλα ή για προσωπικό οικονομικό όφελος, νομίζω πως είναι κάτι που αντιμετωπίζεται εύκολα έτσι και αλλιώς.

Από κει και πέρα θα μπορούσε για π.χ. και κάποιος αντιπρόσωπος να χρησιμοποίησει 2-3 μέλη για να περάσει και καλά γραμμή που αφορούν τα προϊόντα του.
Αυτό μπορεί να συμβαίνει και τώρα.
Αλλά Κύριοι δεν είμαστε βουτηγμένοι στην αφέλεια.
Πολύ μικρό το χωριό.

Στο θέμα του Kosh δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα.
Οι απορίες του Χρήστου εύλογες.
Αλλά ξαναλέω ότι η αγορά είναι μικρή και τα πάντα μαθαίνονται.

Εντάξει και να υπάρξει πρόβλεψη για όλες τις υποπεριπτώσεις το θεωρώ αδύνατο. Θα είχαμε καταστατικό Μπεν Χουρ.

Το να απομονωθεί κάποιος που θα χρησιμοποιήσει το σωματείο κακόβουλα ή για προσωπικό οικονομικό όφελος, νομίζω πως είναι κάτι που αντιμετωπίζεται εύκολα έτσι και αλλιώς.

Από κει και πέρα θα μπορούσε για π.χ. και κάποιος αντιπρόσωπος να χρησιμοποίησει 2-3 μέλη για να περάσει και καλά γραμμή που αφορούν τα προϊόντα του.
Αυτό μπορεί να συμβαίνει και τώρα.
Αλλά Κύριοι δεν είμαστε βουτηγμένοι στην αφέλεια.
Πολύ μικρό το χωριό.

Στο θέμα του Kosh δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα.
Οι απορίες του Χρήστου εύλογες.
Αλλά ξαναλέω ότι η αγορά είναι μικρή και τα πάντα μαθαίνονται.

Σαφως και μαθαίνονται Δημητρη. Και σαφως το μεγαλυτερο προβλημα ειναι με το φορουμ κι οχι το σωματειο.
Το θεμα ειναι οτι οτι μαθαινεις εσυ για τις δισκογραφικες και καποιους τιτλους, η ο DIPIE για καποια εταιρια του χωρου, σε συνδιασμο με καποια μελη, να ενημερωνουμε τους υπολοιπους και να υποχρεωνουμε με υπογραφες στους τιτλους των μελων.
Ετσι θα βοηθησουμε επι της ουσιας σε πρωτη φαση. Και την καλη λειτουργια και την τηρηση των κανονισμων.

Υ.Γ. Εγω παντως σε αντιστοιχες καταστασεις , εφαγα τρελη ειρωνια, σε σημειο που μονο τρελο δεν με εβγαλαν.
Οχι εμενα μονο, κι αλλους. Τελος παντων..
Μου φτανει που επιβεβαιωθηκα και παμε παρακατω.....τα μελη διαβαζουν και κρινουν (ελπιζω δηλαδη)

Re: Απάντηση: Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

no news, good news ???

almost....

περιμένω ταχυδρομείο Βαγγέλη... και οι υπόλοιποι.
ήρθε η ώρα.

έχετε υπόψιν ότι εδώ και μέρες δεν έχω πρόσβαση από το σπίτι, ούτε e-mail. αν υπάρξει λοιπόν ειδοποίηση, μέσω pm ή στο κινητό μου. άντε να δω πότε θα δεήσει η HOL να λειτουργήσει ...

Σωκράτη καλησπέρα...

ναι...υπάρχει ένας καλός αριθμός αιτήσεων νέων μελών..όλα αυτά βρίσκονται στις διαδικασίες έγκρισης....

Παρακαλω αν υπηρξε προβλημα με την αποστολη του μειλ, ενημερωστε με να το ξαναστειλω !

Καλησπέρα. Έστειλα κι εγώ την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το σωματείο
Πόσο καιρό παίρνει συνήθως? (Έστειλα την αίτηση στις 16/11)

Καλησπέρα. Έστειλα κι εγώ την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το σωματείο
Πόσο καιρό παίρνει συνήθως? (Έστειλα την αίτηση στις 16/11)

Με τί την έστειλες άνθρωπέ μου ?
Με αγγελιοφόρο?:flipout::flipout:

με αχθοφόρο....-bye-
αν τύχεις σε καλή περίοδο μέσα σε λίγες ώρες.
Αλλιώς σε λίγες μέρες.

Επεσε και λίγη δουλίτσα πρόσφατα...
Ανάμεινε