Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Εγώ πάλι γιατί έχω καταλάβει οτι η συμμετοχή στο φόρουμ δεν έχει σχέση με την συμμετοχή στο σωματείο ;

Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στο φόρουμ ,συμμετέχουν και ακολουθούν τους κανόνες όπως όλα τα μέλη-συντονιστές-διαχειριστές κτλ.

Όσοι πάλι θέλουν να παίξουν ενεργό ρόλο στον οργανισμό στον οποίο ανήκει πλέον το φόρουμ και μέσα απο αυτόν λαμβάνονται αποφάσεις σχετικά με την λειτουργία του και τους κανόνες που την διέπουν , θα πρέπει να συμμετέχουν στον οργανισμό αυτό.

Απλό δεν είναι ;

Ποιος είπε το αντίθετο??? Τι σχέση έχει όμως αυτό με τα 100 ευρώ "αέρα"?

Εγώ πάλι γιατί έχω καταλάβει οτι η συμμετοχή στο φόρουμ δεν έχει σχέση με την συμμετοχή στο σωματείο ;

Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στο φόρουμ ,συμμετέχουν και ακολουθούν τους κανόνες όπως όλα τα μέλη-συντονιστές-διαχειριστές κτλ.

Όσοι πάλι θέλουν να παίξουν ενεργό ρόλο στον οργανισμό στον οποίο ανήκει πλέον το φόρουμ και μέσα απο αυτόν λαμβάνονται αποφάσεις σχετικά με την λειτουργία του και τους κανόνες που την διέπουν , θα πρέπει να συμμετέχουν στον οργανισμό αυτό.

Απλό δεν είναι ;

Oχι

Ποιος είπε το αντίθετο??? Τι σχέση έχει όμως αυτό με τα 100 ευρώ "αέρα"?

Εστιάζεις στο μέγεθος του ποσού η γενικότερα στην καταβολή οποιουδήποτε ποσού ;

Sorry αν είναι λίγο αφελές το ερώτημά μου, απλά είμαι λίγο κουρασμένος σήμερα και δεν πολύ-λειτουργώ.

@Μeletov τι δεν κατανοείς σε αυτά που έγραψα ;

Last edited:
Εστιάζεις στο μέγεθος του ποσού η γενικότερα στην καταβολή οποιουδήποτε ποσού ;

Sorry αν είναι λίγο αφελές το ερώτημά μου, απλά είμαι λίγο κουρασμένος σήμερα και δεν πολύ-λειτουργώ.

Εστιάζω γενικότερα στην καταβολή οποιουδήποτε ποσού, εφόσον υπάρχει ετήσια συνδρομή. Πόσο μάλλον στην εν λόγω περίπτωση, που το κόστος των 100 ευρώ είναι και τεράστιο.

Είχα ξαναναφέρει και σε άλλο thread: Τέλος εγκατάστασης πληρώνεις όταν πάρεις κάτι που απαιτεί κάποιον εξοπλισμό, τον οποίον πληρώνεις.

Οπότε πρωτίστως το πρόβλημα είναι οτι απαιτείται κάποιο ποσό για εγγραφή και μετά οτι είναι και μεγάλο το ποσό αυτό.

Πιστεύω πως τα όσα αναφέρονται εδώ λαμβάνονται υπόψιν απο τα ήδη υπάρχοντα μέλη του σωματείου τα οποία όπως έχει ήδη αναφερθεί προβληματίζονται σχετικά με το ποσό της εγγραφής και θα το θέσουν επι τάπητος.

Απο εκεί και πέρα για το αν χρειάζεται κάποιο ποσό εγγραφής δεν είμαι ο πλέον αρμόδιος να το κρίνω. Αλλά απο όσο θυμάμαι απο μικρός μέχρι τώρα στα φροντηστήρια, γυμναστήρια ,videoclubs πλήρωνες κάποια εγγραφή.
Θα μου πείς τι σχέση έχουν αυτά με το φόρουμ. Δέν έχουν ,αλλά η διαδικασία είναι παρόμοια.

Δεν το συζητώ: 3 χρόνια είμαι εδώ, έχω περάσει πολύ καλά κι έχω γνωρίσει μερικούς σπουδαίους φίλους που πολύ αμφιβάλλω αν θα γνώριζα έξω.
το ποσό είναι υψηλό αλλά τόσα έδινα περίπου κάθε μήνα παληά, τότε που κάπνιζα και τόσα συνολικά "πετάω" κάθε 4-5 μήνες σε πειραματικές αγορές δίσκων που δεν μου λένε τίποτα και αναγκάζομαι να χαρίζω ή να ξεφορτώνομαι με κάθε τρόπο.
Στο φόρουμ, πέρα από 5-6 φίλους, υπάρχουν και μερικοί άνθρωποι που εκτιμώ πολύ. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που τους θεωρώ Κλουζώ, καθώς πέφτουν από γκάφα σε γκάφα - αλλά αυτοί είναι αναπόσπαστο κομμάτι του καθημερινού γίγνεσθαι και τους συναντάς παντού, δεν πρόκειται να με σταματήσουν.

Last edited:
Η όλη συζήτηση πάει να καταλήξει στο "τι κάνεις Γιάννη, κουκιά σπέρνω"

Η γνωστή ψυχολογία της κολοκυθιάς που μας ταλανίζει χρόνια συνεχίζεται.
Σας μιλάω γιά ανάγκη (και προφανώς έμπρακτη) στήριξης του σωματείου και απανατάτε γιατί να πληρώνουμε γιά ένα φορουμ...

Αναφέρω ότι τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα και με ρωτάτε πόσο κάνει ένας σέρβερ...
Ξεκαθάρισα ότι δεν φτάνουν συνδρομές 100 μελών γιά να καλύψουν το κόστος και επανέρχεστε να ρωτατε να σας δώσουμε νούμερα και τι θα κάνουμε τις 100.000 (αμα τις μαζέψουμε)
Λέω ξεκάθαρα ότι θα τεθεί θέμα αναθεώρησης του παγίου και σφυρίζετε αδιάφορα.
Από την άλλη δημιουργήθηκε σωματείο γράφτηκε στο πρωτοδικείο, εφορεία, έχει βγάλει βιβλία και προτείνετε να μαζεύουμε donate όπως τα fora που εδρεύουν στην Μπουζουμπάρδη...

Το πράγμα είναι απλό:
επί μέρες και μήνες δημιουργούνται θέματα και διαμαρτυρίες του στυλ γιατί το κάνατε αυτό και γιατί κάνετε εκείνο και πρέπει να κάνετε αυτό και γιά να πάει μπροστά το φόρουμ πρέπει να κάνετε αυτό και όχι εκείνο.
Και αυτά τα λένε μέλη που έχουν 500 και 1000 και 2000 μηνύματα καθώς και άλλα με ίσως λιγότερα, αλλά που έχουν αφιερώσει χρόνο και φαιά ουσία εδώ μέσα. Αυτά λοιπόν τα μέλη διαμαρτύρονται και κόπτονται γιά το μέλλον του χώρου, όπου αναλώνουν περισσότερη από μιά ώρα της ζωής τους, αλλά πέραν των υποδείξεων και εντοπισμού των κακώς κειμένων ουδεμία προσπάθεια κάνουν γιά την αλλαγή τους.

Δεν μιλάω γιά τα καθημερινά απλά μέλη του φορουμ προς στα οποία τεχνηέντως παρεκτράπη η πρόσκλησή μου.

Μιλάω γιά όσους θέλουν να "διορθώσουν" το φορουμ, αλλά θέλουν να το διορθώσουν οι "άλλοι" και το θέλουν "τώρα" (γιά να παραφράσω τον μακαρίτη τον Μόρισον).
Και όταν το βρούν διορθωμένο να τους ανοίξουμε την πόρτα και να τους πούμε ορίστε.

Μπορεί να σας φανεί σκληρό και αντιεπικοινωνιακό και παίρνω κάθε ευθύνη γι αυτό, αλλά κύριοι το φόρουμ αυτό το φτιάξαμε από το μηδέν με αίμα και χρόνο. Το ίδιο και το σωματείο. Είναι μιά καλύβα, όπου ακόμα κουβαλάμε πέτρες. Όποιος θέλει παλάτι ας έρθει να κουβαλήσει. Όποιος το θέλει έτοιμο ας πάει αλλού. Εδώ θα κουβαλήσετε, θα το χτίσετε και μετά θα είναι δικό σας.

Ξεκαθαρίζουμε.
Άλλο το φόρουμ του avclub
Άλλο το σωματείο του avclub.

Γιά το φόρουμ δεν θέλουμε τίποτα. Τζάμπα είναι. Γράφετε ό,τι θέλετε ελεύθερα. Ούτε donate ούτε δεκάρα.
Αλλά μην έχετε και απαιτήσεις. Ούτε και εμείς από σας.
Απαιτήσεις έχουμε (και έχω) από όλους αυτούς που νοιάζονται.
ή τουλάχιστον το λένε.

Θα έρθει μιά μέρα που η συνδρομή στο σωματείο θα είναι 1 ευρώ. Όπως και μιά μέρα που το σωματείο θα έχει και ιδιόκτητη αίθουσα και στημένο av σύστημα και hiend. Θα έρθει. Θέλουμε όλοι να κάνουμε συλλογικά αυτό που μας αρέσει ? Μπορούμε ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Αν σου φέρθηκα αγενώς σου ζητώ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ συγγνώμη. Απλά δεν μπορώ να δω που ακριβώς υπήρξα αγενής. μπορεί όντως κάπου να παραφέρθηκα, αλλά δεν το εννοούσα.

Κι απο εμένα συγνώμη άν ήμουν οξύς.Πάμε γι' άλλα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Δηλαδη να γινει το φορουμ συνδρομητικο με λιγα λογια...αυτο το εγχειρημα μαλλον θα κατεληγε σε μεγαλυτερη αποτυχια.

Γιατί?

Τουλάχιστον στην παρούσα φάση από κάπου πρέπει να βρεθούν έσοδα για να αντιμετωπιστούν κόστη λειτουργίας αλλά και μελλοντικές επεκτάσεις ή άλλες εκδηλώσεις.
Τα 5 ευρώ τον χρόνο δεν είναι τίποτα για κάποιον που θέλει να γράψει.
Και φυσικά μπορούν να κατατίθενται ανωνύμως και ισόποσα από όλους, οπότε δεν θα υπάρχει καμία υποψία και άλλα χουλιγουντιανά... σενάρια.
Από κει και πέρα όσοι θέλουν.
Όσοι δεν θέλουν δεν θα υπάρχει καμία υποχρέωση.
Εξυπακούεται πως όλοι θα διαβάζουν ελέυθερα ένα ανοικτό φόρουμ αλλά θα γράφουν με αυτή την μικρή τυπική συνδρομή.
Τέλος μ' αυτόν τον τρόπο όλοι θα νοιώθουν πως έχουν επακριβώς ίση "ιδιοκτησία" με τους άλλους 10000.

Προσωπικά προτιμώ 1000 φορές την ποιότητα και την περιεκτικότητα από την ποσότητα... είτε μελών είτε θεμάτων.

Εγώ αντιλαμβάνομαι πως το 100άρικο είναι πρόβλημα για αρκετά μέλη που έχουν την φιλοδοξία να συμμετάσχουν στο πολυσυλλογικό όργανο που δημιουργήθηκε για την εποπτεία του τόπου αυτού και όχι μόνο. Η συνδρομή θα ήταν αρκετή. Από κεί και πέρα όμως πρέπει να καταλάβουμε πως λειτουργεί πλέον αυτό το όργανο δηλ. το σωματείο. Η λειτουργία του καθορίζεται και οι αποφάσεις λαμβάνονται από την πλειοψηφία. Αν λοιπόν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε ένα πολυσυλλογικό όργανο που ακούγονται αρκετές φωνές, απόψεις, θέσεις κ.ο.κ. οι δημοκρατικές διαδικασίες, και δή η πλειοψηφία, είναι ο μόνος τρόπος.

Μπορεί να διαφωνώ με αρκετά πράγματα που έχουν αποφασισθεί από την πλειοψηφία αλλά διαχωρίζω την θέση μου και παραμένω ενεργός μαχητής των απόψεών μου. Πολύ περισσότερο για την ιδέα του AV όπως με εκφράζει προσωπικά. Αν πάψει να με εκφράζει είτε ο χώρος είτε η ιδέα, απλά θα αποχωρήσω.

Η δημιουργία του σωματείου είναι κάτι παραπάνω από το φόρουμ. Φιλοδοξούμε να γίνει κάτι παραπάνω. Και εκτός από το ιδιοκτησιακό καθεστώς για το οποίο έπρεπε να βρεθεί μια βιώσιμη λύση, οι περισσότεροι από εμάς που το δημιουργήσαμε ευελπιστούμε για κάτι περισσότερο άμεσα συνδεδεμένο με την ανιδιοτελή προσφορά μας στον χώρο. Σε αυτό αγαπητοί φίλοι καλείσθε να συνεισφέρετε.

Καλώς ή κακώς, όπως κάποιοι δημιούργησαν αυτό τον διαδικτυακό τόπο για να γράφουμε, έτσι και κάποιοι δημιούργησαν το σωματείο και θέσπισαν κανόνες, θεσμούς, λύσεις, όπως θέλετε πείτε το. Αν τους ασπάζεστε θα συμμετάσχετε. Αν πάλι όχι δεν θα συμμετάσχετε. Δεν είναι όλα όμως άσπρο-μαύρο. Γιατί αν θεωρείτε πως μπορείτε και θέλετε να αλλάξετε αυτά που εσείς θεωρείτε στραβά, ο δρόμος είναι ανοιχτός και μπορείτε να το κάνετε. Αν θέλετε να προσθέσετε το δικό σας λιθαράκι στο "όνειρο", δεν μπορεί να υπάρχουν εμπόδια. Κι αυτό μπορείτε να το κάνετε γιατί η ευθύνη του όλου εγχειρήματος δεν είναι πλέον ένας άνθρωπος αλλά το δημοκρατικό εργαλείο, το όργανο, το σωματείο. Και το σωματείο φιλοδοξεί όλες οι υπηρεσίες του να παραμένουν ανοιχτές και ελεύθερες για όλους.

Τουλάχιστον εγώ έτσι οραματίζομαι τον χώρο. Ενα σωματείο που θα διαθέτει δωρεάν τον διαδικτυακό του τόπο και θα μοιράζεται γνώση, θα παίρνει μέρος σε εκθέσεις με ιδιαίτερη επιτυχία όπως ανέδειξε το πρόσφατο παρελθόν, θα διοργανώνει παρουσιάσεις, συγκριτικά προϊόντων, ακόμη και σεμινάρια όπως επί εποχής AVForum, θα διαθέτει όπως είπε κι ο Δημήτρης έναν χώρο ιδιόκτητο εξοπλισμένο για τους παραπάνω σκοπούς, θα φέρνει με τις δράσεις του όλα τα μέλη σε επαφή από κοντά κι όχι μόνον μέσω του άψυχου πληκτρολογίου, όπου κατά γενική ομολογία όλων όσων παρευρέθησαν κατά καιρούς στις εκδηλώσεις μας, ουδίς ήταν δυσαρεστημένος και άλλα πολλά. Ετσι το οραματιζόμαστε τουλάχιστον εμείς που ξεκινήσαμε το όλο εγχείρημα. Στο χέρι του καθενός είναι να ανέβει στο καράβι κι αν δεν του αρέσει η πορεία που έχουμε χαράξει να την καθορίσει.

Με σεβασμό σε όλες και τις πλευρές, απόψεις και θέσεις, ας αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν και ας επικεντρωθούμε σ' αυτά που μας ενώνουν , δηλ. την αγάπη μας για το χώρο.

Απάντηση: Re: Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Η όλη συζήτηση πάει να καταλήξει στο "τι κάνεις Γιάννη, κουκιά σπέρνω"

Η γνωστή ψυχολογία της κολοκυθιάς που μας ταλανίζει χρόνια συνεχίζεται.
Σας μιλάω γιά ανάγκη (και προφανώς έμπρακτη) στήριξης του σωματείου και απανατάτε γιατί να πληρώνουμε γιά ένα φορουμ...

Αναφέρω ότι τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα και με ρωτάτε πόσο κάνει ένας σέρβερ...
Ξεκαθάρισα ότι δεν φτάνουν συνδρομές 100 μελών γιά να καλύψουν το κόστος και επανέρχεστε να ρωτατε να σας δώσουμε νούμερα και τι θα κάνουμε τις 100.000 (αμα τις μαζέψουμε)
Λέω ξεκάθαρα ότι θα τεθεί θέμα αναθεώρησης του παγίου και σφυρίζετε αδιάφορα.
Από την άλλη δημιουργήθηκε σωματείο γράφτηκε στο πρωτοδικείο, εφορεία, έχει βγάλει βιβλία και προτείνετε να μαζεύουμε donate όπως τα fora που εδρεύουν στην Μπουζουμπάρδη...

Το πράγμα είναι απλό:
επί μέρες και μήνες δημιουργούνται θέματα και διαμαρτυρίες του στυλ γιατί το κάνατε αυτό και γιατί κάνετε εκείνο και πρέπει να κάνετε αυτό και γιά να πάει μπροστά το φόρουμ πρέπει να κάνετε αυτό και όχι εκείνο.
Και αυτά τα λένε μέλη που έχουν 500 και 1000 και 2000 μηνύματα καθώς και άλλα με ίσως λιγότερα, αλλά που έχουν αφιερώσει χρόνο και φαιά ουσία εδώ μέσα. Αυτά λοιπόν τα μέλη διαμαρτύρονται και κόπτονται γιά το μέλλον του χώρου, όπου αναλώνουν περισσότερη από μιά ώρα της ζωής τους, αλλά πέραν των υποδείξεων και εντοπισμού των κακώς κειμένων ουδεμία προσπάθεια κάνουν γιά την αλλαγή τους.

Δεν μιλάω γιά τα καθημερινά απλά μέλη του φορουμ προς στα οποία τεχνηέντως παρεκτράπη η πρόσκλησή μου.

Μιλάω γιά όσους θέλουν να "διορθώσουν" το φορουμ, αλλά θέλουν να το διορθώσουν οι "άλλοι" και το θέλουν "τώρα" (γιά να παραφράσω τον μακαρίτη τον Μόρισον).
Και όταν το βρούν διορθωμένο να τους ανοίξουμε την πόρτα και να τους πούμε ορίστε.

Μπορεί να σας φανεί σκληρό και αντιεπικοινωνιακό και παίρνω κάθε ευθύνη γι αυτό, αλλά κύριοι το φόρουμ αυτό το φτιάξαμε από το μηδέν με αίμα και χρόνο. Το ίδιο και το σωματείο. Είναι μιά καλύβα, όπου ακόμα κουβαλάμε πέτρες. Όποιος θέλει παλάτι ας έρθει να κουβαλήσει. Όποιος το θέλει έτοιμο ας πάει αλλού. Εδώ θα κουβαλήσετε, θα το χτίσετε και μετά θα είναι δικό σας.

Ξεκαθαρίζουμε.

Γιά το φόρουμ δεν θέλουμε τίποτα. Τζάμπα είναι. Γράφετε ό,τι θέλετε ελεύθερα. Ούτε donate ούτε δεκάρα.
ή τουλάχιστον το λένε.

Θα έρθει μιά μέρα που η συνδρομή στο σωματείο θα είναι 1 ευρώ. Όπως και μιά μέρα που το σωματείο θα έχει και ιδιόκτητη αίθουσα και στημένο av σύστημα και hiend. Θα έρθει. Θέλουμε όλοι να κάνουμε συλλογικά αυτό που μας αρέσει ? Μπορούμε ?

Είναι προφανές πως ο Δημήτρης εκπέμπει ένα σήμα που θέλω να πιστεύω πως δεν είναι ακόμα κινδύνου.
Η σελίδα είναι ανεξάρτητη από το σωματείο αλλά μέχρι στιγμής το σωματείο συντηρεί την σελίδα... και μάλλον αυτό θα γίνεται εσαεί και είναι λογικό.
Δηλαδή υπάρχει μία αντίφαση που όμως εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί ούτε έχει ουσιαστική σημασία.

Με λίγα λόγια ζητείται άμμεση στήριξη.

Δεν ξέρω αν είναι φρόνιμο αλλά ρωτώ:
Μπορούμε να δώσουμε οικονομική στήριξη χωρίς να έχουμε προς το παρόν εγγραφεί στο σωματείο?
Είναι κάτι τέτοιο δεκτό και εφικτό?
Τουλάχιστον μέχρι να έρθουμε στα ίσα μας για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Είναι προφανές πως ο Δημήτρης εκπέμπει ένα σήμα που θέλω να πιστεύω πως δεν είναι ακόμα κινδύνου.
Η σελίδα είναι ανεξάρτητη από το σωματείο αλλά μέχρι στιγμής το σωματείο συντηρεί την σελίδα... και μάλλον αυτό θα γίνεται εσαεί και είναι λογικό.
Δηλαδή υπάρχει μία αντίφαση που όμως εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί ούτε έχει ουσιαστική σημασία.

Μπορούμε να δώσουμε οικονομική στήριξη χωρίς να έχουμε προς το παρόν εγγραφεί στο σωματείο?

Το φόρουμ είναι ιδιοκτησία του σωματείου και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει στο μέλλον, εκτός κι αν η πλεοψηφία αποφασίσει διαφορετικά.

Εκτιμώ πως η πρόσκληση του Δημήτρη δεν έχει κανέναν εισπρακτικό χαρακτήρα ούτε κανένα καμπανάκι κινδύνου εκπέμπει και κακώς το θέμα επικεντρώθηκε στο οικονομικό. Να είσαι βέβαιος πως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν θα αφήσουν ποτέ το φόρουμ να πέσει λόγω έλλειψης χρημάτων ή τουλάχιστον αυτό θέλω να πιστεύω. Αν εκτιμώ λάθος ας με διορθώσει ο Δημήτρης.

Re: Απάντηση: Re: Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Γιαννη αν καταλαβα καλα η κινηση του Παναγιωτιδη αποσκοπει στην αμεση στελεχιακη ενδυναμωση του σωματειου και οχι απαραιτητα στην οικονομικη.

Αυτο που εισεπραξα εγω ειναι οτι πρεπει να ερθουμε στα ισα μας αλλα σε αλλο επιπεδο.

Ομοψυχιας και συμπνοιας κατι που μονο μεσα απο μεγαλη συμμετοχη και συμβολη μπορει να επιτευχθει.

Το οικονομικο ειναι παντα βεβαια ενα θεμα που πρεπει να λυθει..

Η προταση του Ντοκ φανταζει σαν η πιο ρεαλιστικη αυτη τη στιγμη για το οικονομικο.

Re: Απάντηση: Re: Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Εκτιμώ πως η πρόσκληση του Δημήτρη δεν έχει κανέναν εισπρακτικό χαρακτήρα ούτε κανένα καμπανάκι κινδύνου εκπέμπει και κακώς το θέμα επικεντρώθηκε στο οικονομικό. Να είσαι βέβαιος πως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν θα αφήσουν ποτέ το φόρουμ να πέσει λόγω έλλειψης χρημάτων ή τουλάχιστον αυτό θέλω να πιστεύω. Αν εκτιμώ λάθος ας με διορθώσει ο Δημήτρης.

δεν έχεις κάνει κανένα λάθος.
Συνοψίζεις σε μιά παράγραφο όλα όσα έχω γράψει.

Ούτε κίνδυνος υπάρχει, απαντώντας στον Γιάννη.

Κακώς κάποιοι θέλουν να το γυρίσουν στο οικονομικό.

Ζητάμε έργα και όχι λόγια.

Και κάτι ακόμα.
Το σωματείο, τα οικονομικά του και το πως θα τα αντιμετωπίσει είναι καθαρά θέμα των μελών του και φυσικά σε εκείνα και μόνο θα δώσουμε πλήρη αναφορά.
Στο χώρο αυτό θεωρήθηκε καλό να κάνουμε γνωστούς τους λόγους ύπαρξης του σωματείου καθώς και να ενημερώσουμε γιά τις μελλοντικές του δραστηριότητες. Το σωματείο δεν θα μείνει σε ένα φόρουμ και ούτε το φόρουμ θα ταυτιστεί με το σωματείο.
Η παρουσία μας στις εκθέσεις έδειξε ένα πρώτο εναλλακτικό δείγμα στην προσέγγιση στο av.
Η προσφορά γνώσης, η στήριξη του καταναλωτή ειδών av, η αναζήτηση της ποιότητας σε μουσικό και οπτικό hardware software, το στήσιμο μόνιμων χώρων προβολής και ακρόασης, η δημιουργία χώρου συνάντησης, οι εκδρομές σε έδρες κατασκευαστών, οι επισκέψεις και ακροάσεις σε χώρους μελών, η δημιουργία και συντήρηση βάσης δεδομένων παρουσίασης δίσκων και ταινιών, η οργάνωση powerbuys και η διαρκής παρουσία ενός πυρήνα που θα στηρίζει και θα αναπτύσσει την ιδέα του audio-video είναι ανάμεσα στους στόχους του σωματείου.

Προσωπικά πίσω από τη λέξη σωματειο δεν βλέπω απλά ένα φόρουμ στο διαδίκτυο, όπως άλλοι, αλλά πολλά περισσότερα.

ΟΚ, αν κατάλαβα λάθος.
Γι' αυτό είμαστε εδώ, για να συζητάμε και να βρίσκουμε λύσεις.
Είμαι βέβαιος εξ' άλλου πως όλες οι προτάσεις λαμβάνονται υπ' όψιν από τους "άρχοντες".

Καλή και ευχάριστη μέρα σε όλους.

βλέποντας την άποψη του Δημήτρη Ν. παραπάνω, να επισημάνω ότι έχω ήδη προτείνει στο Νάσο Μανιάτη - τη μέρα που με πήρε τηλ. για τη γιορτή μου - να εγγραφούν όσα μέλη θελήσουν χωρίς το 100άρικο, με το 30άρι όμως, να γίνει εντός διμήνου η πρώτη συνέλευση, ν'αλλάξουν δυο - τρία πραγματάκια σε ότι αφορά το καταστατικό και τους όρους εγγραφής (ανάλογα με τις αποφάσεις της συνέλευσης) και μετά, προχωράμε παραπέρα. εναλλακτικά, είχα προτείνει να κάνουν τα τωρινά μέλη μια συνέλευση για ν'αλλάξουν αυτά που φαίνονται ν'αποτελούν τροχοπέδη στην εγγραφή μελών, να ενημερώσουν για τις αλλαγές αυτές, και να τσεκαριστεί μετά απ'αυτό αν θα υπάρχει αύξηση στη διάθεση συμμετοχής στο σωματείο. μπορεί να μη γίνει τίποτα, η ιδρυτική ομάδα όμως θα έχει κάνει την προσπάθειά της και δεν θα υπάρχουν λόγοι κριτικής από τα μέλη της ιστοσελίδας ...

Re: Απάντηση: Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Προτείνω να καταργηθεί το 100άρικο εντελώς ως δικαίωμα εγγραφής . Ακολούθως να υπολογισθεί η αύξηση στον αριθμό των εγγραφομένων στο σωματείο . Μετά από ένα μήνα να ξαναμιλήσουμε για να εξαχθούν τα απαραίτητα συμπεράσματα .

+ 1

Ξεκαθαρίζουμε.

ή τουλάχιστον το λένε.

Και για να απαντησω και σε αυτο , οπως και στο σχολιο της προσφορας των μελων ..των μελων που πληρωνουν η οχι.

Δημητρη πολλοι αδυνατουν να γραφτουν στο σωματειο ακομα και αν ηθελαν.Και μιλαω για λογους καθαρα αποστασης και τιποτα αλλο. Ελα να κανεις το σωματειο στη πολη μου και ευχαριστως να σκεφτω το ενδεχομενο εγγραφης μου.Αν μπορεις να μου στελνεις τυχον πρακτικα online και η συμμετοχη μου (στα διαδικαστικα )να γινεται online ..ευχαριστως να σκεφτω την εγγραφη μου στο σωματειο.

Μεχρι τοτε , εμεις που πιθανοτατα δεν θα εχουμε γραφτει..θα εχουμε απαιτησεις..Και δεν θελουμε να ακουμε οτι δεν ενδιαφερομαστε η οτι δεν εχουμε δικαιωμα να απαιτουμε τιποτα απο τη στιγμη που δεν γραφομαστε στο σωματειο.Και προφανως απαιτησεις εχετε και εσεις απο εμας..αφου καθε τοσο προβαλλεται η τονιζεται η προσφορα η οχι στο φορουμ.

Και για να απαντησω και σε αυτο , οπως και στο σχολιο της προσφορας των μελων ..των μελων που πληρωνουν η οχι.

Δημητρη πολλοι αδυνατουν να γραφτουν στο σωματειο ακομα και αν ηθελαν.Και μιλαω για λογους καθαρα αποστασης και τιποτα αλλο. Ελα να κανεις το σωματειο στη πολη μου και ευχαριστως να σκεφτω το ενδεχομενο εγγραφης μου.Αν μπορεις να μου στελνεις τυχον πρακτικα online και η συμμετοχη μου (στα διαδικαστικα )να γινεται online ..ευχαριστως να σκεφτω την εγγραφη μου στο σωματειο.

Μεχρι τοτε , εμεις που πιθανοτατα δεν θα εχουμε γραφτει..θα εχουμε απαιτησεις..Και δεν θελουμε να ακουμε οτι δεν ενδιαφερομαστε η οτι δεν εχουμε δικαιωμα να απαιτουμε τιποτα απο τη στιγμη που δεν γραφομαστε στο σωματειο.Και προφανως απαιτησεις εχετε και εσεις απο εμας..αφου καθε τοσο προβαλλεται η τονιζεται η προσφορα η οχι στο φορουμ.

Αγαπητέ meletov, αντιλαμβάνομαι πως δεν είναι ακόμη εύκολο να διαχωρίσεις το φόρουμ από το σωματείο αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε την διαφορετική έννοια. Μπορεί το φόρουμ να συμπεριλαμβάνεται στις δράσεις του σωματείου πλέον αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Δεν νομίζω ο Δημήτρης να αναφέρεται για τις απαιτήσεις που μπορεί να έχετε όσον αφορά το φόρουμ. Στο φόρουμ από την στιγμή που συμμετάσχετε και προσφέρετε ο καθένας με το δικό του διαφορετικό τρόπο, φυσικά και μπορείτε να έχετε απαιτήσεις, να ασκείται κριτική και να έχετε άποψη. Στο σωματείο όμως για να έχει κάποιος θέσεις, απόψεις και απαιτήσεις θα πρέπει να είναι ενεργό μέλος. Ετσι λειτουργούν τα σωματεία.

Ρε παιδιά έχω μπερδευτεί... το φόρουμ δεν ανήκει στο σωματείο? Τη διαχείριση του φόρουμ δεν την κάνει το σωματείο? Η διαχειριστική ομάδα δεν ορίζεται/εκλέγεται απο το σωματείο?

Αν η απάντηση στα παραπάνω είναι "ναι" (έτσι έχω καταλάβει τα πράγματα μέχρι τούδε, αλλά μπορεί να κάνω κάπου λάθος και θέλω να είμαι προσεκτικός μην παρεξηγηθώ πάλι) τότε το σωματείο και το φόρουμ είναι όχι απλά συγκοινωνούντα δοχεία αλλά ΑΡΡΗΚΤΑ συνδεδεμένα και ορθώς συνδυασμένα στο μυαλό κάποιων.

Έχω διαβάσει τις τελευταίες μέρες σε κάποια τόπικς περι μπαναρισμάτων, ουσιαστικά προτροπές να γραφτεί όποιος θέλει στο σωματείο για να έχει λόγο στο πως θα γίνεται η διαχείριση ή ποιος θα την κάνει εν γένει.

Εφόσον είναι περιουσιακό στοιχείο του σωματείου το φόρουμ, καλώς γίνονται κάποια πράγματα με αυτό τον τρόπο αλλά ξέρετε σε κάποιους που είχαν συνηθίσει τα πράγματα πιο "free" ίσως φαίνεται βαρύ.

Καλό θα ήταν να ξεκαθαριστεί τι σημαίνει "έχω απαιτήσεις-δεν έχω απαιτήσεις, έχω λόγο-δεν έχω λόγο"