Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Re: Απάντηση: Re: Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Αγαπητέ meletov, αντιλαμβάνομαι πως δεν είναι ακόμη εύκολο να διαχωρίσεις το φόρουμ από το σωματείο αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε την διαφορετική έννοια. Μπορεί το φόρουμ να συμπεριλαμβάνεται στις δράσεις του σωματείου πλέον αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Δεν νομίζω ο Δημήτρης να αναφέρεται για τις απαιτήσεις που μπορεί να έχετε όσον αφορά το φόρουμ. Στο φόρουμ από την στιγμή που συμμετάσχετε και προσφέρετε ο καθένας με το δικό του διαφορετικό τρόπο, φυσικά και μπορείτε να έχετε απαιτήσεις, να ασκείται κριτική και να έχετε άποψη. Στο σωματείο όμως για να έχει κάποιος θέσεις, απόψεις και απαιτήσεις θα πρέπει να είναι ενεργό μέλος. Ετσι λειτουργούν τα σωματεία.

Οταν Μιχαλη τιθεται το εξης : Aν θελετε να διορθωσετε τυχον στραβα στο φορουμ η να παιρνετε αποφασεις για την διαχειριση του(την οποια πολλοι δεν βρισκεται σωστη ) ..τοτε ελατε στο σωματειο...ΕΓΩ αδυνατω να τα ξεχωρισω...λυπαμαι.

Ενας κραχτης για την ενταξη στο σωματειο ειναι και οι αλλαγες στο φορουμ ετσι δεν ειναι ? Γιατι μπορω να σου δειξω παμπολλα γραπτα που αυτο λενε.

Αρα ΔΕΝ ειναι διαφορετικα πραγματα.Τουλαχιστον τωρα...και η συζητηση γινεται τωρα..για το παρον ..οχι για το μελλον..

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Οταν Μιχαλη τιθεται το εξης : Aν θελετε να διορθωσετε τυχον στραβα στο φορουμ η να παιρνετε αποφασεις για την διαχειριση του(την οποια πολλοι δεν βρισκεται σωστη ) ..τοτε ελατε στο σωματειο...ΕΓΩ αδυνατω να τα ξεχωρισω...λυπαμαι.

Ενας κραχτης για την ενταξη στο σωματειο ειναι και οι αλλαγες στο φορουμ ετσι δεν ειναι ? Γιατι μπορω να σου δειξω παμπολλα γραπτα που αυτο λενε.

Αρα ΔΕΝ ειναι διαφορετικα πραγματα.Τουλαχιστον τωρα...και η συζητηση γινεται τωρα..για το παρον ..οχι για το μελλον..

Κοιτα να δείς, γεγονός είναι πως τα έχουμε κάνει όλα έναν αχταρμά και είναι φυσικό οι έννοιες να είναι μπερδεμένες αλλά και λογικό από την στιγμή που τώρα στήνουμε την όλη ιστορία. Μπορεί να είναι το φόρουμ ιδιοκτησία του σωματείου αλλά λειτουργεί και ανεξάρτητα. Τι θέλω να πώς μ' αυτό: Αν τα θυμάμαι καλά βάσει του καταστατικού η ΓΣ ορίζει ΔΣ. Το ΔΣ ορίζει τον ΓΔ του φόρουμ. Από κεί και πέρα, οι συντονιστές μαζί με τους ΓΔ, ΑΓΔ με δημοκρατικές διαδικασίες διευθετούν τα θέματα της διαχείρησης του φόρουμ. Μια προσεχτική ματιά στο καταστατικό το οποίο είναι διαθέσιμο σε όποιον το ζητήσει θα λύσει τις απορίες επ' αυτού.

Την γενικότερη φιλοσοφία του φόρουμ προφανώς και την καθορίζει το σωματείο. Αλλά το βήμα των μελών προς το σωματείο είναι προς το παρόν τουλάχιστον, η συντονιστική ομάδα μαζί με την γενική διαχείρηση. Απλά αυτή την στιγμή αρκετά από τα μέλη της συντονιστικής ομάδας είναι και μέλη του σωματείου, οπότε ουσιαστικά είναι ένα και το αυτό, εξού και μπερδεύονται τα πράγματα. Στο κοντινό μέλλον όμως δεν είναι απαραίτητο η κατάσταση να είναι έτσι.

Αρα όποιες απαιτήσεις, θέσεις, σκέψεις, απόψεις των μελών του φόρουμ, πρέπει να μεταφέρονται στην συντονιστική ομάδα ή τέλως πάντως σε όποιον έχει την ευθύνη της λειτουργίας του φόρουμ. Κατά συνέπεια η γενική διαχείρηση του φόρουμ είναι υπεύθυνη να μεταφέρει τα όποια ζητήματα των μελών του φόρουμ στο ΔΣ και από κεί στην ΓΣ. Ετσι υποχρεούμεθα πλέον και βάσει του νόμου, από την στιγμή που υπάρχει ένα καταστατικό και είμεθα υπόλογοι απέναντι σ'αυτόν.

Meletof τα πράγματα είναι πιο απλά και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν καταλαβαίνεις.

Μία απάντηση δόθηκε από το προσωπικό παράδειγμα που έδωσα.
Σε σένα δεν είμαι αρεστός και θεωρείς ότι δεν κάνω για διαχειριστής. Το εκφράζεις τώρα ανοικτά σε όλους. Το να το φιλτράρω και να σκεφτώ τα λάθη μου, έχει να κάνει με το πόσο ευαίσθητος είμαι.
Μπορεί και μην είμαι όμως.
Όταν σε κάποια συνέλευση, το θέσεις σαν θέμα, υπάρχει η μεγάλη πιθανότητα από τα 50-100 μέλη σου σωματείου η πλειοψηφία να έχει την ίδια άποψη.
Άρα Μανωλάκος τέλος. Και σου αναφέρω ένα απλό π.χ. από τα δεκάδες που θα μπορούσα.

Γιάννη το πιο free που γράφεις ότι είχαμε συνηθίσει δεν ισχύει.
Το να αποφασίζουν 25 άτομα για το οτιδήποτε είναι λιγότερο free από το ν'αποφασιζουν 100. Περίεργο που δεν το καταλαβαίνεις.

Και επειδή έγραψες για κορόϊδα και αποκλεισμούς από εκδηλώσεις μάλλον δεν γνωρίζεις την ιστορία αυτού του χώρου καθόλου.
Και δεν σου γράφω παραδείγματα για μην ευλογήσω τα γένια μας.

Ο Λύμπε με κάλυψε πλήρως. Πολλοί φίλοι κατά καιρούς ,με πολύ φιλικό τρόπο μου ζήταγαν να συμβάλλουν οικονομικά στην προσπάθεια επειδή ήθελαν να ελαφρύνουν τα όποια βάρη έπεφταν στη διαχειριστική ομάδα.
Αυτό για μένα τα λέει όλα. Το να δίνεις χωρίς αντάλλαγμα για κάτι που αγαπάς.
Το σημαντικό τώρα είναι πως δίνεται σε πολλούς φίλους η δυνατότητα ,να διαμορφώσουν και το περιβάλλον ,που καθημερινά τους κρατάει συντροφιά.
Και να πάρουν αποφάσεις γι αυτό. Άλλη διαδικασία δεν υπάρχει.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και κάτι ακραίο αλλά πιθανό.
Εμείς οι 20-25 ξαφνικά παθαίνουμε αυτοκτονικό ιδεασμό και αποφασίζουμε να κλείσουμε όλες τις κατηγορίες και να ανοίξουμε 5 νέες:
1. Kυνήγι και κυνηγόσκυλα.
2. Μπούκλες ,ντεκαπάζ, είδη κομμωτηρίου.
3. Αρχιτεκτονική και μάρμαρο στο 1ο νεκροταφείο.
4. Βεντούζες, βελονισμός, βότανα.
5. Μπακλαβάς γωνία σε όλο το ταψί. Το Μυστικό.

Όπως καταλαβαίνετε κάτι τέτοιο με το σωματείο θα είναι ουτοπία.:flipout:

Μέσα λοιπόν από αυτό, ουσιαστικά φροντίζουμε για τη συνέχιση του κλαμπ,ανεξάρτητα από πρόσωπα. Εκπληκτικό.

Υ.Γ Μελέτοφ οι διαχειριστές δεν μένουν όλοι στο Παγκράτι. Στην τελευταία συνέλευση είμασταν συνδεδεμένοι realtime από 4 διαφορετικά σημεία.
Αυτά είναι απλοϊκά πράγματα που λες.

Υ.Γ Μελέτοφ οι διαχειριστές δεν μένουν όλοι στο Παγκράτι. Στην τελευταία συνέλευση είμασταν συνδεδεμένοι realtime από 4 διαφορετικά σημεία.

Ακριβώς.
αυτή τη στιγμή ΔΣ, ΓΔ και ιδρυτικά μέλη του σωματείου είναι διασκορπισμένα στην Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Κατερίνη δεν ξέρω τι άλλο ξεχνάω.
Η λογική ανοίξτε σωματείο στην πόλη μου είναι πολύ κοντόφθαλμη.

Η λύση της ιντερνετικής συμμετοχής είναι ο άμεσος στόχος μας και μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί.

Η δυσπιστία απλώς είναι μεγάλη.
Όχι μεγάλη - πελώρια...

Φτιάξαμε ένα forum από τις στάχτες ενός άλλου και πριν γίνουν 2 χρόνια το έχουμε ανεβάσει κάπου στη #60 στην Ελλάδα.
Το φόρουμ εξυπηρετεί τις ανάγκες μας γιά διακίνηση ιδεών και γνώσης γιά τη μουσική και την εικόνα. ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ το μόνο.
Θα είναι το μέσο που θα συνδέει όλες μας τις δραστηριότητες που πρέπει να έχουν μιά κοινή στέγη: το σωματείο.

Και φυσικά εσύ meletov δεν είσαι άμεσος αποδέκτης της πρόσκλησής μου.

ΑΛΛΟΙ είναι και το ξέρουν πολύ καλά.

Meletof τα πράγματα είναι πιο απλά και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν καταλαβαίνεις.

Μία απάντηση δόθηκε από το προσωπικό παράδειγμα που έδωσα.
Σε σένα δεν είμαι αρεστός και θεωρείς ότι δεν κάνω για διαχειριστής. Το εκφράζεις τώρα ανοικτά σε όλους. Το να το φιλτράρω και να σκεφτώ τα λάθη μου, έχει να κάνει με το πόσο ευαίσθητος είμαι.
Μπορεί και μην είμαι όμως.
Όταν σε κάποια συνέλευση, το θέσεις σαν θέμα, υπάρχει η μεγάλη πιθανότητα από τα 50-100 μέλη σου σωματείου η πλειοψηφία να έχει την ίδια άποψη.
Άρα Μανωλάκος τέλος. Και σου αναφέρω ένα απλό π.χ. από τα δεκάδες που θα μπορούσα.

:blink::blink::blink:

Ποτε εγινε αυτο ? Και γιατι να μη μου εισαι εσυ ειδικα αρεστος ? Και ποτε ειπα οτι εσυ ειδικα δεν κανεις για διαχειριστης ?

Απλοικο ? Δεν ειναι απλοικο καθολου οταν γινεται ουσιαστικα εμποδιο. Και επειδη εκανε μια παρατηρηση ο Παναγιωτιδης , ειχα καποιες αποριες εχοντας (επελεξα να εχω.. ) σαν αποδεκτη εμενα.Και καποια παρατηρησεις -αποριες μου αφορουν εμενα και μονο εμενα.

...............

Και φυσικά εσύ meletov δεν είσαι άμεσος αποδέκτης της πρόσκλησής μου.

ΑΛΛΟΙ είναι και το ξέρουν πολύ καλά.

Τωρα και αυτο θα μπορουσα να το σχολιασω..αλλα βαρεθηκα να παιζουμε με τις λεξεις...και δεν θελω να γινω οπως φαινεται οτι νομιζουν μερικοι κακος η δυστροπος.

Ουτε θελω να χαλασω την προσπαθεια.. αλλα το συγκρατω...

Και αφου φυσικα δεν ειμαι αμεσος αποδεκτης τι πιο φυσικο βεβαια απο το να αποχωρησω απο την κουβεντα..

Last edited:
Μeletov o Μανωλάκος έφερε παράδειγμα. Στη θέση μπορεί να ήταν άλλος ο συντονιστής, άλλο όνομα. Δεν το είπε γιατί έχεις πεί ή εχεις δείξει οτι έχεις πρόβλημα μαζί του.

Last edited:
Μeletov o Μανωλάκος έφερε παράδειγμα. Στη θέση μπορεί να ήτα άλλοςο συντονιστής, άλλο όνομα. Δεν Το είπε γιατί έχεις πεί ή εχεις δείξει οτι έχεις πρόβλημα μαζί του.

Τασο επειδη εχω μπερδευτει με τοσα ποστ και δεν σκοπευω να τα ξαναδιαβασω ολα απο την αρχη να πω..οτι δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα με τον Μανωλακο.Αν δεν εννουσε τον εαυτο του αλλα καποιον αλλο ας μου πειτε το ονομα του να σας πω αν εχω προβλημα η οχι και σε τι εχω προβλημα η οχι. Τωρα εχουμε και ...να φαμε cy.. -bye-

Μα δεν εννοούσε οτι έχεις πρόβλημα με κάποιον. Σαν παράδειγμα το έφερε, οτι ΑΝ είχες πρόβλημα με κάποιον διαχειριστή και ήθελες να φύγει , τότε ο μόνος τρόπος να φέρεις το θέμα πρός συζήτηση είναι μέσα απο το σωματείο στο οποίο θα είσαι μέλος και η γνώμη σου θα είναι ισάξια με τον άλλων μελών και ενδεχομένως να βρεί υποστηρικτές.

Απλό είναι το θέμα, αν θέλεις να επηρεάζεις τα διοικητικής φύσεως ζητήματα του φόρουμ( για τα οποία το μόνο υπέυθυνο είναι το σωματείο ) γίνεσαι μέλος στο σωματείο και παίρνεις μέρος στις συζητήσεις , συνελέυσεις ,αποφάσεις κτλ.

Και για να απαντησω και σε αυτο , οπως και στο σχολιο της προσφορας των μελων ..των μελων που πληρωνουν η οχι.

Δημητρη πολλοι αδυνατουν να γραφτουν στο σωματειο ακομα και αν ηθελαν.Και μιλαω για λογους καθαρα αποστασης και τιποτα αλλο. Ελα να κανεις το σωματειο στη πολη μου και ευχαριστως να σκεφτω το ενδεχομενο εγγραφης μου.Αν μπορεις να μου στελνεις τυχον πρακτικα online και η συμμετοχη μου (στα διαδικαστικα )να γινεται online ..ευχαριστως να σκεφτω την εγγραφη μου στο σωματειο.

Μεχρι τοτε , εμεις που πιθανοτατα δεν θα εχουμε γραφτει..θα εχουμε απαιτησεις..Και δεν θελουμε να ακουμε οτι δεν ενδιαφερομαστε η οτι δεν εχουμε δικαιωμα να απαιτουμε τιποτα απο τη στιγμη που δεν γραφομαστε στο σωματειο.Και προφανως απαιτησεις εχετε και εσεις απο εμας..αφου καθε τοσο προβαλλεται η τονιζεται η προσφορα η οχι στο φορουμ.

Με βάση αυτά που ξέρω ισχύουν τα εξής:
1. Υπάρχει η δυνατότητα για γενικές συνελεύσεις online. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι αποδεκτό νομικά.
2. Τώρα που υπάρχει το σωματείο, τα μέλη του σωματείου έχουν τη δυνατότητα να εκφράζουν την άποψή τους και για το φόρουμ και για τους διαχειριστές τους (και όπως λέει ο Μανωλάκος να τους σουτάρουν). Από τη στιγμή που θα γίνει η πρώτη ΓΣ φαντάζομαι ότι τα μέλη του φόρουμ που δεν θα είναι μέλη στο σωματείο, θα έχουν το δικαίωμα να προτείνουν αλλά δεν θα έχουν δικαίωμα να απαιτούν αλλαγές στο φόρουμ. Αυτό θα είναι έργο των μελών.
3. Δωρεές χρημάτων ή αντικειμένων (π.χ. ακίνητα) ανώνυμα σε σωματείο μη κερδοσκοπικό δεν επιτρέπεται από την εφορία. Αποτελεί αιτία απόρριψης των βιβλίων. Και από τη στιγωμή που υπάρχει σωματείο υπάρχουν και λογιστικά βιβλία.

Επίσης θα σας παρακαλούσα να δείτε όσα αναφέρει ο Δημήτρης πιο πάνω, για όλα όσα μπορεί να κάνει ένα σωματείο πέρα από τη διαχείρηση του φόρουμ.

Με βάση αυτά που ξέρω ισχύουν τα εξής:
1. Υπάρχει η δυνατότητα για γενικές συνελεύσεις online. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι αποδεκτό νομικά.
2. Τώρα που υπάρχει το σωματείο, τα μέλη του σωματείου έχουν τη δυνατότητα να εκφράζουν την άποψή τους και για το φόρουμ και για τους διαχειριστές τους (και όπως λέει ο Μανωλάκος να τους σουτάρουν). Από τη στιγμή που θα γίνει η πρώτη ΓΣ φαντάζομαι ότι τα μέλη του φόρουμ που δεν θα είναι μέλη στο σωματείο, θα έχουν το δικαίωμα να προτείνουν αλλά δεν θα έχουν δικαίωμα να απαιτούν αλλαγές στο φόρουμ. Αυτό θα είναι έργο των μελών.
3. Δωρεές χρημάτων ή αντικειμένων (π.χ. ακίνητα) ανώνυμα σε σωματείο μη κερδοσκοπικό δεν επιτρέπεται από την εφορία. Αποτελεί αιτία απόρριψης των βιβλίων. Και από τη στιγωμή που υπάρχει σωματείο υπάρχουν και λογιστικά βιβλία.
.

Εγώ λοιπόν θα το πάω ακόμα παραπέρα.

ΓΙΑΤΙ να υπάρχει σωματείο, αφού αυτό τελικά αυτό μόνο δυσκολίες δημιουργεί?

Ας δούμε τα δεδομένα.

Έστω ότι το avclub σαν οντότητα υλική καταρχάς ανήκει στους 5-10 ανθρώπους που το ίδρυσαν και ως τώρα το συντηρούν.
Σαν πνευματική ιδιοκτησία ανήκει σε όλους εμάς που γράφουμε μέσα.

Θα μπορούσε πολύ απλά λοιπόν να πουν οι 5-10 αυτοί, ότι "κοιταχτε μάγκες, δε γίνεται εμείς να πληρώνουμε τα πάντα, από αύριο απαιτούμε ενίσχυση, με τον ενα ή τον άλλο τρόπο: Όπως αναφέρθηκε, με donate, με κατάθεση χρημάτων στο όνομα κάποιου διαχειριστή κλπ κλπ.

Χωρίς σωματεία, χωρίς Πρωτοδικεία, χωρίς εφορίες, εφόσον γνωρίζουμε ότι κάνουμε κάτι από μας για εμάς.

Με ένα ΔΣ που θα εκλέξουμε όλοι, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για τη συγκέντρωση των χρημάτων, για την πληρωμή των εξόδων, για τη διοργάνωση των events.

Τόσο απλά, χωρίς περιττές τυπικότητες... δηλαδή υποτίθεται μια λέσχη είμαστε, μια παρέα, ποιος ο λόγος να λειτουργούμε σαν πολυεθνική εταιρια????

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Τα όσα λες σχετικά με κάποιους που πλήρωσαν, δεν τα καταλαβαίνω... Τι θέλεις να πω; Να επικροτήσω; Αμα το έκαναν απο αγάπη, δεν τους χρειάζεται χειροκρότημα. Όπως δεν μου χρειάζεται κι εμένα, και όσων γράφουμε στη μουσική.... απο αγάπη το κάνουμε. Τα γραφόμενα του Δ.Παναγιωτίδη με βρηκαν κάθετα αντίθετο, εξ ου και το προηγούμενο post μου... Όχι για διατυμπανισμό, όπως έσπευσες να παρατήρησες...

Μετά απο τόσες σελίδες, ελπίζω να έχεις καταλάβει αυτά που δεν είχες καταλάβει.Εαν εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις, λυπάμαι γιατί δεν μπόρεσα να σου δώσω να καταλάβεις και δεν μπορώ να το προσπαθήσω διαφορετικά.Η διαφορά μας είναι ότι εσυ είσαι κάθετος με την θέση του κυρίου Παναγιωτίδη και εγω θερμός υποστηρικτής αυτων που <διατυμπανίζει> εδω.
Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ την αγάπη σου γιά την κατηγορία της μουσικής, μόνο που με τα λεγόμενά σου δεν μπορώ να πω το ίδιο και γιά το avclub ,αφού εσύ ο ίδιος λές ότι γράφεις στην μουσική και απο ότι μπορώ να δω σχεδόν πουθενά αλλού.Το avclub τουλάχιστον σαν ιδέα θεωρώ ότι δεν είναι μόνο η μουσική κατηγορία, όπως και οποιαδήποτε κατηγορία απο μόνη της δεν είναι avclub.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Μετά απο τόσες σελίδες, ελπίζω να έχεις καταλάβει αυτά που δεν είχες καταλάβει.Εαν εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις, λυπάμαι γιατί δεν μπόρεσα να σου δώσω να καταλάβεις και δεν μπορώ να το προσπαθήσω διαφορετικά.Η διαφορά μας είναι ότι εσυ είσαι κάθετος με την θέση του κυρίου Παναγιωτίδη και εγω θερμός υποστηρικτής αυτων που <διατυμπανίζει> εδω.
Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ την αγάπη σου γιά την κατηγορία της μουσικής, μόνο που με τα λεγόμενά σου δεν μπορώ να πω το ίδιο και γιά το avclub ,αφού εσύ ο ίδιος λές ότι γράφεις στην μουσική και απο ότι μπορώ να δω σχεδόν πουθενά αλλού.Το avclub τουλάχιστον σαν ιδέα θεωρώ ότι δεν είναι μόνο η μουσική κατηγορία, όπως και οποιαδήποτε κατηγορία απο μόνη της δεν είναι avclub.

Tο πού διαφωνώ με τον Δ.Παναγιωτίδη το είπα παραπάνω. Δεν το κατάλαβες, αλλά δεν βλέπω το γιατί να στο εξηγήσω μια και δεν απευθυνόμουν σε 'σενα. Το αν καταλαβαίνω ή όχι σχετικά με το σωματείο, άσε να το γνωρίζω εγώ. Αν προσπάθησες να μου το εξηγήσεις, ευχαριστώ, αλλά δεν στο ζήτησα, σε άλλον απηύθυνα το αρχικό μου post στο thread.

Οσο για το πού γράφω, κάνεις επίσης λάθος, εκτός κι αν βλέπεις επιλεκτικά.

Απάντηση: Re: Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Εγώ λοιπόν θα το πάω ακόμα παραπέρα.

ΓΙΑΤΙ να υπάρχει σωματείο, αφού αυτό τελικά αυτό μόνο δυσκολίες δημιουργεί?

Ας δούμε τα δεδομένα.

Έστω ότι το avclub σαν οντότητα υλική καταρχάς ανήκει στους 5-10 ανθρώπους που το ίδρυσαν και ως τώρα το συντηρούν.
Σαν πνευματική ιδιοκτησία ανήκει σε όλους εμάς που γράφουμε μέσα.

Θα μπορούσε πολύ απλά λοιπόν να πουν οι 5-10 αυτοί, ότι "κοιταχτε μάγκες, δε γίνεται εμείς να πληρώνουμε τα πάντα, από αύριο απαιτούμε ενίσχυση, με τον ενα ή τον άλλο τρόπο: Όπως αναφέρθηκε, με donate, με κατάθεση χρημάτων στο όνομα κάποιου διαχειριστή κλπ κλπ.

Χωρίς σωματεία, χωρίς Πρωτοδικεία, χωρίς εφορίες, εφόσον γνωρίζουμε ότι κάνουμε κάτι από μας για εμάς.

Με ένα ΔΣ που θα εκλέξουμε όλοι, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για τη συγκέντρωση των χρημάτων, για την πληρωμή των εξόδων, για τη διοργάνωση των events.

Τόσο απλά, χωρίς περιττές τυπικότητες... δηλαδή υποτίθεται μια λέσχη είμαστε, μια παρέα, ποιος ο λόγος να λειτουργούμε σαν πολυεθνική εταιρια????

Βρέ παιδιά, διαβάζει κανείς τα προηγούμενα πόστ ή δεν τα διαβάζει; Είπαμε πως οραματιζόμαστε τον χώρο μας και τι προοπτικές υπάρχουν, εδώ και εδώ. Αν θέλετε καλά και ντέ ένα ξερό φόρουμ δικαίωμά σας. Εμάς δεν μας αρκεί, θέλουμε περισσότερα για τον χώρο που αγαπάμε. Γι' αυτό χτίστηκε το σωματείο. Για να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Θέλετε να είστε μέλος αυτής της προσπάθειας; Αφήστε την γκρίνια και παίξτε τον ρόλο σας. Δεν θέλετε; Το φόρουμ δεν θα σταματήσει να υπάρχει οπότε συνεχίστε να κάνετε αυτό που κάνατε μέχρι σήμερα κι αφήστε αυτούς που θέλουν να κάνουν το παραπάνω βήμα.

Re: Απάντηση: Περί του σωματείου - Η ανάγκη στήριξης

Τουλάχιστον εγώ έτσι οραματίζομαι τον χώρο. Ενα σωματείο που θα διαθέτει δωρεάν τον διαδικτυακό του τόπο και θα μοιράζεται γνώση, θα παίρνει μέρος σε εκθέσεις με ιδιαίτερη επιτυχία όπως ανέδειξε το πρόσφατο παρελθόν, θα διοργανώνει παρουσιάσεις, συγκριτικά προϊόντων, ακόμη και σεμινάρια όπως επί εποχής AVForum, θα διαθέτει όπως είπε κι ο Δημήτρης έναν χώρο ιδιόκτητο εξοπλισμένο για τους παραπάνω σκοπούς, θα φέρνει με τις δράσεις του όλα τα μέλη σε επαφή από κοντά κι όχι μόνον μέσω του άψυχου πληκτρολογίου, όπου κατά γενική ομολογία όλων όσων παρευρέθησαν κατά καιρούς στις εκδηλώσεις μας, ουδίς ήταν δυσαρεστημένος και άλλα πολλά. Ετσι το οραματιζόμαστε τουλάχιστον εμείς που ξεκινήσαμε το όλο εγχείρημα. Στο χέρι του καθενός είναι να ανέβει στο καράβι κι αν δεν του αρέσει η πορεία που έχουμε χαράξει να την καθορίσει.

Μια χαρά ξέρω να διαβάζω Μιχάλη, και κατάλαβα τι θέλουμε να κάνουμε με το σωματείο. Αλλά επιμένω ότι ΟΛΑ αυτα θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς όλες αυτές τις τυπικότητες. Έτσι θα είχαμε και μεγαλύτερη ανεση σε χρηματική υποστήριξη τύπου donation Κλπ κλπ κλπ.

Στο κάτω κάτω, επειδή βαρέθηκα να διαβάζω απ'ολους τα ίδια και τα ίδια, δηλαδή απαντήσεις του τύπου "αν δε σ´αρεσει σήκω φυγε", θα απαντήσω ότι ΘΕΛΩ να συμμετάσχω. Αλλά δεν δέχομαι τα 100 ευρώ αέρα, από τη στιγμή που καλούμαι, εύλογα, να πληρώνω κάποια συνδρομή. Δέχομαι να μου πει κάποιος ότι ξερεις, αυριο θα διοργανωσουμε μια εκθεση κια θα χρειαστουμε λεφτα, οποτε θα βαλουμε ο καθενας απο 10-100 ευρώ, ανάλογα με τη διάθεση και την άνεση του καθενός. Αλλά από τη στγμή που ΔΕΝ φτιάχνουμε εταιρία, και δεν μοιράζουμε τις μετοχές της ή κατι τετοιο, ο τέλος εγγραφής δεν με εκφράζει.
Όπως και δε με εκφράζουν ολοι οσοι μου λενε πρακτικως να το βουλώσω, κι οτι ετσι σαμποταρω την ολη ιδέα του avclub.

Last edited:
Μελέτοφ εννοείται ότι το έφερα ως παράδειγμα. Σωστά απάντησε ο Τάσος.

Φίλε maestro αυτό που γράφεις είναι αδιανόητο. Δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζεις ότι θα μπορούσαμε να γυρισουμε ποτέ εμείς οι 5-10 και να πούμε μάγκες δικό μας είναι αλλά δεν βγαίνουμε,σπρώξτε τα για να υπάρχουμε.
Δεν μας ξέρεις καθόλου.

Ο Δημήτρης, ο Βλάσης και ο Μιχάλης τα είπαν. Μας αρέσει ν´ανοίξουμε τις πόρτες στις αποφάσεις, μας αρέσει να έχουμε όνειρα και για άλλα πράγματα με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων φίλων.

Κουβεντιάζουμε τόσους μήνες και αν το καλοσκεφτείτε είμαστε λίγα Γίγα στο σκληρό ενός σέρβερ.
Είμαστε σχεδόν ένα αποτύπωμα.

Ε, εμείς θέλουμε να είμαστε κάτι παραπάνω.

Απλά το μόνο που έχω να πω, αν και ξέρω ότι ζητάω πολλά, είναι να αφήσουμε έστω και μία φορά στην άκρη την καχυποψία μας και να συμπράξουμε σε μία ιδέα επαναστατική κατά την άποψη μου.

Ξέρω ότι πολλοί χρειαζόμαστε καθοδήγηση και κάποιον από πάνω να φτιάχνει τα περιβάλλοντα που κινούμαστε στη ζωή μας.
Νομίζω ότι πολλοί θα φοβούνται αυτό το βήμα.
Είναι όμως μία ευκαιρία να πάρουμε ένα αγαπημένο περιβάλλον στα χέρια μας και να το πλάσουμε όπως γουστάρουμε.

Και εμείς τι κάνουμε; Βρίσκουμε εμπόδια ,παγίδες, υποψίες,σφάλματα κ.τ.λ σε μία πρόταση 20 τύπων που λειτουργούν σε πλήρη ανιδιοτέλεια, που λένε ''Κύριοι θεωρούμε ότι η ''φάση'' ανήκει σε όλους μας και έτσι είναι, ελάτε να αποφασίζουμε μαζί ισότιμα.''

Ο.κ. μπορεί να τα βλέπω εγώ στραβά και εσείς μια χαρά.
Την επιλογή μου όμως την έχω κάνει και θα τη στηρίξω μέχρι τέλους.

Δεν μπορώ να φανταστώ φίλο να επιθυμεί να κάνουν ότι γουστάρουν 20τύποι, από το να ελέγχουν τα πράγματα 200-300 κ.τ.λ.

Απλά το φτωχό μου το μυαλό δεν μπορεί να το συλλάβει. Σόρρυ.

Φίλε maestro έχεις πρόβλημα με τα 100 ευρώ αλλά θέλεις να συμμετέχεις και γουστάρεις να βοηθήσεις;

Aγαπάς το κλαμπ και το κόλλημα σου είναι τα φράγκα; Αυτό δε λες;

Xωρίς ίχνος προσβολής και με πολύ φιλικό τρόπο, θα στα βάλω εγώ.
Kάνε αίτηση.

Μπορώ να καταλάβω κάποιους φίλους που τους φαίνεται μεγάλο το ποσό.
Αλλά μέχρι εκεί.

Ορισμένοι όμως για μένα είναι αδικαιολόγητοι. Ξέρουν αυτοί ποιοι είναι.

Μελέτοφ εννοείται ότι το έφερα ως παράδειγμα. Σωστά απάντησε ο Τάσος.

Φίλε maestro αυτό που γράφεις είναι αδιανόητο. Δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζεις ότι θα μπορούσαμε να γυρισουμε ποτέ εμείς οι 5-10 και να πούμε μάγκες δικό μας είναι αλλά δεν βγαίνουμε,σπρώξτε τα για να υπάρχουμε.
Δεν μας ξέρεις καθόλου.

..........................

Ο Δημήτρης, ο Βλάσης και ο Μιχάλης τα είπαν. Μας αρέσει ν´ανοίξουμε τις πόρτες στις αποφάσεις, μας αρέσει να έχουμε όνειρα και για άλλα πράγματα με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων φίλων.

..........................
Δεν μπορώ να φανταστώ φίλο να επιθυμεί να κάνουν ότι γουστάρουν 20τύποι, από το να ελέγχουν τα πράγματα 200-300 κ.τ.λ.

Απλά το φτωχό μου το μυαλό δεν μπορεί να το συλλάβει. Σόρρυ.

Ποιος μίλησε για ιδιοκτησία λιγων ανθρωπων? Μιλήσα για καθολική συμμετοχή των ενεργών μελών με οικονομική υποστήριξη ανάλογα με την ικανότητα του καθενός, και με λιγότερες τυπικότητες που κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι ανούσιες.

Αυτή τη στιγμή με όσα κάνετε προσωπικα θα μιλησω, μου στερείτε το δικαίωμα να συμμετέχω σε όλο αυτό. Αρα ναι, τελικά θεμελιώνετε μια "ολιγαρχια" λιγο μεγαλύτερου πυρήνα, που θα ελέγχει όλο το "ειναι" της παρέας μας. Το χειρότερο δε, είναι ότι το μόνο στο οποίο θα διαφέρει από μένα αυτός που θα έχει γνώμη, ειναι το οτι θα εχει πληρώσει.
Αν δε σας ακούγεται αυτό τουλάχιστον ασχημο, εγω σταματάω εδω.