Πίστευα πάντα ότι αυτός εδώ ο χώρος έχει μια τεράστια δυναμική. Και στο χώρο της ενημέρωσης περί του AV, αλλά πολύ περισσότερο σαν διαδικτυακή ''προσωπικότητα''. Θα σταθώ, λοιπόν, περισσότερο στην εικόνα που εκπέμπει προς τα ''έξω'' και λιγότερο στο αντικείμενό του αυτό καθ' αυτό. Ποια είναι η εικόνα του??? Η ικανότητα να εντάσσει στους ''κόλπους'' του πολλούς χαρακτήρες, πολλές ιδεολογίες, διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες ανθρώπων εξομαλύνοντας, κατά το δυνατόν, τους όποιους εγωισμούς διατηρώντας ταυτόχρονα ένα άριστο κλίμα και μια ποιοτική συνύπαρξη.
Εδώ και όχι αλλού, βρήκα:
Ανθρώπους με μεράκι και αγάπη για το αντικείμενο που προσφέρουν απλόχερα τη γνώση τους.
Ανθρώπους άσχετους με το αντικείμενο που απέκτησαν αγάπη και μεράκι γιατί τους ''κόλλησαν'' το μικρόβιο οι πρώτοι.
Ανθρώπους οι οποίοι δεν ''κόλλησαν'' κανένα μικρόβιο αλλά τους άρεσε η παρέα τόσο πολύ ώστε έπαθαν μια μορφή εθισμού.
Ανθρώπους που μπήκαν να τρολλάρουν και βλέποντας το κλίμα όχι μόνο δεν συνέχισαν αλλά ''ενσωματώθηκαν'' μια χαρά αλλάζοντας ρότα και τρόπο γραφής.
Ανθρώπους με μακροθυμία, με πνευματικό επίπεδο άνω του μέσου όρου, με φιλικές συμπεριφορές και διαθέσεις που απέχουν παρασάγγας από άλλες διαδικτυακές κοινότητες.
Θα μπορούσα να συνεχίσω αλλά δεν υπάρχει λόγος. Θα μπορούσα, επίσης, να διατυπώσω και την άλλη μεριά του νομίσματος άλλα ούτε γι' αυτό υπάρχει λόγος. Ο κανόνας είναι γραμμένος πιο πάνω, η άλλη πλευρά αποτελεί, απλώς, την εξαίρεση.
Όλα τα παραπάνω τα έχουν πετύχει οι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ του φόρουμ. Και, δόξα τω θεώ, έχει αρκετές τέτοιες το AVCLUB. Είναι αναπόφευκτο, λοιπόν, κάποια στιγμή να συγκρούονται και να δημιουργούν μεγάλο θόρυβο και αναταραχή. Το βασικό σε αυτή τη σύγκρουση δεν είναι ποιος θα υπερισχύσει, ποιος έχει δίκιο ή άδικο αλλά πως αυτή η σύγκρουση θα παραμεριστεί προς όφελος του συνόλου.
Θα μου πείτε γιατί τα γράφω αυτά στο συγκεκριμένο νήμα....
Η απάντηση είναι απλή. Διότι, όπως έγραφα και σ' ένα φίλο τις προάλλες, η εικόνα του φόρουμ είναι ο καθρέφτης του Σωματείου. Όταν το φόρουμ αντιμετωπίζει πρόβλημα συμπεριφορών, συμμετοχής, διαχείρισης αυτό θα αντανακλάται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο Σωματείο. Δεν χρειάζεται να μου επισημάνει κάποιος ότι άλλο το Σωματείο και άλλο το φόρουμ. Το έχω εμπεδώσει πολύ καλά. Όπως πολύ καλά γνωρίζω και τι γράφω. Το φόρουμ και η ορθή λειτουργία του είναι ο πρώτος σκοπός του Σωματείου και έτσι εύχομαι να παραμείνει.
Μάλλον, δεν το εύχομαι πια αλλά θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να το πετύχω από ''μέσα''.
Δημήτρη, όταν νιώθω ότι υπάρχει ανάγκη στήριξης σε κάτι το οποίο αγαπώ και ενδιαφέρομαι, το στηρίζω.......
ΥΓ
Μήπως θα μπορούσες να παραθέσεις ξανά τον τρόπο εγγραφής διότι με όλα αυτά τα θέματα έχω χαθεί. Αλλιώς με π.μ.........