Πέρι Watt....

Αυτό που αναφέρεις Δημήτρη, θα ήταν πολύ οκ αν έλεγε ο εκάστοτε κατασκευαστής (Power consuption, από - εώς χ,ψ Watt) με το από,
να είναι αυτό που καταναλώνει ο ενισχυτής σε φάση ηρεμίας και το εώς, αυτό που καταναλώνει ο ενισχυτής στην απόλυτη μέγιστη ισχύ του,
όποια και αν είναι αυτή και σε όποιο φορτίο αποδίδεται, αλλιώς μόνο η μέγιστη ισχύ κατανάλωσης αναφέρεται και δεν μπορεί να γίνει
διαφορετικά προκειμένου να πάρει ο ενισχυτής την πιστοποιήση ασφαλείας του.

Εχω μια ακόμα απορία και εδώ νομίζω ότι είναι το κατάλληλο νήμα να την αναφέρω. Κοιτούσα τα χαρακτηριστικά του peachtree nova 220se. Σαν μέγιστη κατανάλωση δηλώνει 1000watt!! Ούτε ηλεκτρικη σκούπα να ήταν. Οι class D ενισχυτές δεν υποτίθεται ότι είναι πιο οικονομικοί στην κατανάλωση;;

Απάντηση: Re: Πέρι Watt....

Εχω μια ακόμα απορία και εδώ νομίζω ότι είναι το κατάλληλο νήμα να την αναφέρω. Κοιτούσα τα χαρακτηριστικά του peachtree nova 220se. Σαν μέγιστη κατανάλωση δηλώνει 1000watt!! Ούτε ηλεκτρικη σκούπα να ήταν. Οι class D ενισχυτές δεν υποτίθεται ότι είναι πιο οικονομικοί στην κατανάλωση;;

Κατανάλωση σε σχέση με την ισχύ που αποδίδουν.
Αυτός τι ισχύ παραδίδει,τι λέει;

220 στα 8Ω και 350 στα 4Ω ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και τώρα που το ξαναειδα 1100Watt για την ακρίβεια

220 στα 8Ω και 350 στα 4Ω ...

Και τώρα που το ξαναειδα 1100Watt για την ακρίβεια

2χ350=700
Βάλε και τα βοηθητικά κυκλώματα,υπολόγισε και πως η αποδοτικότητα των class D είναι στο 80-85% (και παραπάνω),οπότε υπάρχει κι εκεί μια μικρή απώλεια.
Μια χαρά τα λέει.

Αυτό αφορά και ακρόαση σε χαμηλές στάθμες? Γιατί αν είναι έτσι....

Σε τάξη ΑΒ θα ήταν ακόμα παραπάνω?

Αυτό αφορά και ακρόαση σε χαμηλές στάθμες? Γιατί αν είναι έτσι....
Σε τάξη ΑΒ θα ήταν ακόμα παραπάνω?

Αυτό αφορά την μέγιστη.
Σε χαμηλές θα είναι πολύ λιγότερο,κοκ.
Σε ΑΒ για τα ίδια ναι,η δυνατότητα τροφοδοσίας θα έπρεπε να είναι αρκετά μεγαλύτερη αν σκεφτείς πως η efficiency είναι πολύ χαμηλότερη.

Μάλιστα..ακριβό το χόμπυ όσο ανεβαινεις σε watt λοιπόν..
Να'σαι καλά Σωκράτη. Για ακόμα μια φορά ευχαριστώ!

O 220 εχει και σταδιο οδηγησης σε ταξη Α καθως και μπαφερ με λυχνιες. Μια χαρα τα λεει.

To % efficiency ειναι ιδιαίτερα χαμηλο στην ταξη Α, λιγο καλυτερο σε ΑΒ και πολυ καλο σε Δ (δλδ λιγοτερες θερμικές απωλειες αρα χαμηλότερη κατανάλωση για τα ιδια Watt). Ενας πρακτικός τροπος για να καταλαβεις τι γινετε ειναι να δεις τις ψύκτρες (οσο πιο μεγάλες τοσο πιο χαμηλη απόδοση εχει το μηχανημα, δυστυχώς τοσο καλύτερος ειναι και ο ήχος κατα γενική ομολογία)

Δηλαδή εννοεις ότι στο θέμα ήχου class A>AB>D ...κατάλαβα σωστά?

Ναι. Και λιγοι θα σου πουν το αντιθετο. Υπαρχουν αλλα προβλήματα με την Α αλλα απο θεμα καθαρά ηχου ειναι προτιμητέα. Αυτο δεν σημαίνει οτι οποιαδήποτε Α ειναι καλύτερη απο οποιαδήποτε ΑΒ

Δηλαδή εννοεις ότι στο θέμα ήχου class A>AB>D ...κατάλαβα σωστά?

Υπό την προϋπόθεση οδήγησης ενός σχετικά ευαίσθητου και εύκολου στην οδήγηση (με αντίσταση από 6-8Ω χωρίς μεγάλες μεταβολές στο φάσμα) ηχείου, θα έλεγα πως όντως ισχύει το Α>ΑΒ.

Για τους D είναι θέμα υλοποίησης και δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Σε δύσκολα και αναίσθητα ηχεία τα πράγματα αντιστρέφονται. Υπάρχουν βέβαια κι εδώ κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις.

.

Σε δύσκολα και αναίσθητα ηχεία τα πράγματα μάλλον αντιστρέφονται.

Η προσωπική μου εμπειρία με μερικούς απο τους ακριβότερους class D στην αγορά λεει ακριβώς το αντίθετο. Απλα για να βγάλεις ικανα βατ με Α πρεπει να καις κιλοβατώρες και δεν θα χρειάζεσαι καλοριφερ τις κρύες νυχτες του χειμώνα.

Η προσωπική μου εμπειρία με μερικούς απο τους ακριβότερους class D στην αγορά λεει ακριβώς το αντίθετο. Απλα για να βγάλεις ικανα βατ με Α πρεπει να καις κιλοβατώρες και δεν θα χρειάζεσαι καλοριφερ τις κρύες νυχτες του χειμώνα.

Η λέξη κλειδί είναι "ικανά"...

Και μια ενδιαφέρουσα (αν και σε πολλούς τομείς υποκειμενική) σύγκριση ενισχυτών με διάφορες τοπολογίες και "τάξεις" λειτουργίας σε συνδυασμό με δύο ηχεία μεταξύ των οποίων και το Magnepan 3.7

http://parttimeaudiophile.com/2013/...ll-red-wine-audio-first-watt-and-vitus-audio/

Last edited: