Περί υποκλοπής συνδρομητικού σήματος πακέτου Nova (δελτία τύπου κ.τ.λ.)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 100.000 Ελληνες "έκλεβαν" NOVA!!!!!!

Παρντον αλλά διαφωνώ...

Δηλάδή αν κάποιος δεν έχει κακή κλειδαριά στο σπίτι του και του το κλέψουν η αστυνομία δεν πρέπει να πιάσει τους κλέφτες γιατί "πήγαινε γυρεύοντας"...!!!!:violent-smiley-030:

Κατά τη γνώμη μου η αστυνομία (και γενικά κάθε "Κρατική ασφάλεια") πρέπει να τηρεί τους νόμους έναντι όλων και σε όφελος του καθενός.

Συμφωνώ σε αυτό που λες, αλλά αν εγώ στο σπίτι μου δεν θέλω να ξοδέψω και στην είσοδο του σπιτιού μου αντί για κάποια πόρτα ασφαλείας κρεμάσω μια κουρτίνα και μπαίνουν να με κλέβουν κάθε τρεις και λίγο δεν μπορώ να έχω την απαίτηση να έχω αστυνομικούς να φυλάνε το σπίτι μου, ούτε μπορώ να κουβαλάω την αστυνομία κάθε μέρα.
Και στο τέλος θα με βγάλουν και συνυπεύθυνο για τις κλοπές γιατί προκαλούσα τους κλέφτες να έρθουν να με ληστέψουν.

Re: Απάντηση: Re: 100.000 Ελληνες "έκλεβαν" NOVA!!!!!!

Παρντον αλλά διαφωνώ...

Δηλάδή αν κάποιος δεν έχει κακή κλειδαριά στο σπίτι του και του το κλέψουν η αστυνομία δεν πρέπει να πιάσει τους κλέφτες γιατί "πήγαινε γυρεύοντας"...!!!!:violent-smiley-030:

Πολύ κακό παράδειγμα. Πρωτ' απ' όλα εδώ δε μιλάμε για κλοπή αλλά για θέαση χωρίς άδεια. Στην κλοπή (όπως στο παράδειγμά σου) θα αφαιρεθεί η ιδιοκτησία των πραγμάτων που κλέφτης θα σηκώσει από το σπίτι. Στη θέαση χωρίς άδεια συνδρομητικών υπηρεσιών δεν είναι αυτό το αδίκημα. Όσο κι αν οι έχοντες συμφέρον προσπαθούν να περάσουν στη συνείδησή μας πως "η πειρατεία είναι κλοπή", δεν ισχύει, νομικά αλλά και ηθικά, κάτι τέτοιο.
Δεύτερο, το αντίστοιχο παράδειγμα εδώ δεν είναι η κακή κλειδαριά, αλλά το ότι δεν έχει καν πόρτα. Και ενώ έχουν μπει από την είσοδο 5-10-100 φορές, αυτός εξακολουθεί να μη βάζει μία κλειδαρία.

Re: 100.000 Ελληνες "έκλεβαν" NOVA!!!!!!

Εγώ λοιπόν πρέπει να είμαι πολύ χαζός, και μάλιστα και ελαφρώς παλαβός γιατί ενώ νομίζω ότι είμαι πάνω από το μέσο χρήστη σε τεχνογνωσία στα περί τα δορυφορικά, δεν ξέρω πως να υποκλέψω το σήμα της ΝΟΒΑ και "αναγκάζομαι" να πληρώνω τη συνδρομή μου... εκτός εαν... δεν είναι και τόσο εύκολο πια για το "οποιονδήποτε" να σπάσει τη κωδικοποίηση... λέτε????

Λοιπόν στα σοβαρά, κάθε αναλογία έχει περιορισμούς και βεβαίως δεν ξέρω αν η κωδικοποίηση της ΝΟΒΑ είναι κουρτίνα, μπερντές ή πόρτα ασφαλείας. Προφανώς όμως υπαρχει ένα κλέιδωμα το οποίο σκοπό έχει την αποτροπη της υποκλοπής. Συμπέρασμα δεν φταίει η ΝΟΒΑ που την κλέβουν, φταίει αυτός που την κλέβει.. για να μην τρελαθούμε τελείως...

Τώρα για το άν η κλοπή των άυλων πνευματικών δικαιωμάτων αποτελεί κλοπή ή όχι, η απάντηση διεθνώς είναι κατηγορηματικά καταφατική. Βεβαίως ο κάθε ένας έχει δικαίωμα να διαφωνεί με αυτή τη θέση, όπως και κάποιοι θεωρούν το να κλείνουν τους δρόμους πράξη διαμαρτυρίας ή το να καίνε την Αθήνα πράξη ταξικής πάλης (πάλι αναλογίες, πάλι το μπελά μου θα βρώ...):D

Λοιπόν στα σοβαρά, κάθε αναλογία έχει περιορισμούς και βεβαίως δεν ξέρω αν η κωδικοποίηση της ΝΟΒΑ είναι κουρτίνα, μπερντές ή πόρτα ασφαλείας. Προφανώς όμως υπαρχει ένα κλέιδωμα το οποίο σκοπό έχει την αποτροπη της υποκλοπής. Συμπέρασμα δεν φταίει η ΝΟΒΑ που την κλέβουν, φταίει αυτός που την κλέβει.. για να μην τρελαθούμε τελείως...

Πρώτον, δεν την κλέβουν. Βλέπουν χωρίς άδεια. Αν αγνοείς τα βασικά της γλώσσας, μάθε τι είναι κλοπή και τι όχι και ξαναέλα να συζητήσουμε. Δεύτερον, το κλείδωμα που υπάρχει είναι τόσο τρύπιο όσο κανένα άλλο σύστημα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Φυσικά και υπάρχουν νόμοι που την προστατεύουν, αλλά για την έξωθεν καλή μαρτυρία καλά θα κάνει πριν ζητάει την ενεργοποίηση όλου του κρατικού μηχανισμού να τελειώνει με την αλλαγή καρτών που κάνει εδώ και καιρό ώστε να έχει ένα κλείδωμα της προκοπής.

Τώρα για το άν η κλοπή των άυλων πνευματικών δικαιωμάτων αποτελεί κλοπή ή όχι, η απάντηση διεθνώς είναι κατηγορηματικά καταφατική. Βεβαίως ο κάθε ένας έχει δικαίωμα να διαφωνεί με αυτή τη θέση, όπως και κάποιοι θεωρούν το να κλείνουν τους δρόμους πράξη διαμαρτυρίας ή το να καίνε την Αθήνα πράξη ταξικής πάλης (πάλι αναλογίες, πάλι το μπελά μου θα βρώ...):D
Δεν υπάρχει κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων. Αυτός είναι όρος που χρησιμοποιείται από διαφημιστικές καμπάνιες των βιομηχανιών του IP, με σκοπό να κάνουν πλύση εγκεφάλου στους καταναλωτές. Νομικά δεν υφίσταται κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων, γιατί η κλοπή σημαίνει αφαίρεση από τον πρωταρχικό κάτοχο της ιδιοκτησίας. Το αδίκημα είναι διαφορετικό, δεν είναι κλοπή. Δε λέω πως δεν είναι αδίκημα, σύμφωνα τουλάχιστο με την υφιστάμενη νομοθεσία. Είναι αδίκημα. Αλλά δεν είναι κλοπή.

Κλοπη ΝΑΙ, και ετσι πρεπει να γινετε οταν μας κλεβουν με δηθεν δικαιολογιες οτι η Ελληνικη αγορα ειναι μικρη και την ιδια στιγμη στην Κυπρο το full πακετο το εχουν κατω απο τα 40 ευρω για τα ιδια καναλιακαι χωρια που χρησιμοποιουν χωρο απο τους αναμεταδοτες που αφορουν την ελληνικη αγορα!

Μακαρι να την ξξξξξξξσουν στο κλεψιμο:furious3:

100.000 ? 1.000.000 μπορει να φτασει!

ρε παιδια-γιατι λεμε τα ιδια πραγμτα συνεχεια?

η nova οπως καθε ψηφιακη πλατφορμα,εχει αποκτησει νομιμως τα δικαιωματα μεταδοσης αγωνων ποδοσφαιρου,μπασκετ,μπιλιαρδου,βολει,τεννις κτλ,οπως επισης και δικαιωματα μεταδοσης ταινιων,σειρων,ντοκιμαντερ κτλ.
για ολα αυτα εχει πληρωσει καποια ποσα τα οποια θα πρεπει-καταρχην-να τα κανει αποσβεση και εν`συνεχεια να κερδισει μεσω των συνδρομων της.
το ποσο των 60 ευρω που ζηταει για το full πακετου της,κρινεται απο τους περισσοτερους ως "απαγορευτικο" αφου λιγο πολυ ζητα 2 ημερομισθια βασικου μισθου.
επιπλεον,η ποιοτητα μεταδοσης των καναλιων του μπουκετου της,θεωρηται κακη,κατι που κανει το ποσο των 60 να φαινεται ακομα μεγαλυτερο ως συνδρομη.
απο κει και περα ο καθενας κρινει και πρατει αναλογως.
πληρωνεις και βλεπεις ή ζεις και χωρις την νοβα.αλλωστε μιλαμε για προιον πολυτελειας που κανενας δεν μας υποχρεωνει να το βαλουμε στο σπιτι μας.
οποιαδηποτε αλλη ενεργεια για παρακολουθηση της πλατφορμας, πλην της νομιμιης μηνιαιας συνδρομης,καλως ή κακως,ειναι παρανομη.
το οτι δεν μας αρεσει η πολιτικη της εταιριας ειναι προβλημα δικο μας και οχι δικο τους.
πουλαει και εαν σου αρεσει αγοραζεις.
μην παρανοουμε τα αυτονοητα....

Κατ' αρχή, όλα αυτά τα τσογλανάκια, οι έμποροι του χειρίστου είδους δεν πρέπει επουδενή να ονομάζονται "hackers".

Όταν ξενυχτάγαμε τρέχοντας αλγόριθμους για κλειδιά με 239938 μαραφέτια και γράφαμε σε atmel chips bytes αυτοί δεν είχαν καν δορυφορικό πιάτο.
Και τότε δεν ήξερα πολλούς που "σπάγανε" κανάλια για δουν το κανάλι. Περισσότερο για τον χαβαλέ το κάναμε. Άσε που αλλάζανε συχνά :)

Μπορούσε κάποιος να με κατηγορήσει ; Μάλλον οχι. Ελεύθερο σήμα έπιανα, έπαιζα, έβρισκα το κλειδί και έβλεπα. Ούτε πούλαγα κλειδιά ούτε τίποτα. Δεν ξέρω καν αν ήμουν παράνομος μιας και μου σερβίρανε το σήμα. Απλά έπρεπε να βρω το κλειδί για να το δώ :)

Εδώ τώρα έχουμε τους -άντε μην πω- να ΠΟΥΛΑΝΕ -άκουσον άκουσον- πρόσβαση σε υπηρεσία άλλου.
Και έχουμε και ορισμένους να τους υποστηρίζουν. Είναι λέει ακριβή η ΝΟΒΑ. Βάλε C+, βάλε KIOSQUE, βάλε SKY, ψάξε feeds.

Δεν τα έχω με τους -χχχ- που τους πληρώνουν...αλλά αυτούς θέλω να τους δω κρεμασμένους.

Θέλω να πάω Θεσ/κη για το ΣΚ, επειδή έχω μόνο ένα μηχανάκι και δεν έχω λεφτά για ΙΧ, να έρθω να "δανειστώ" το δικό σας ;
Έχουν πάει τα ρημάδια τα ΙΧ στον Θεό. Στην Γερμανία είναι πιο φθηνά.

Φίλε Jousis, εμείς πέρνουμε ελεύθερο σήμα απο τον αέρα που έρχετε και μας βρίσκει απο μόνος του και και το βάζουμε πάνω σε Gamma Cards. Ξενυκτάμε με τα Ubuntu τα Linux με τα C++ cross-compilers και κάνουμε compile MIPS binaries.

Έχεις δίκαιο που μιλάς έτσι γιατί πράγματι κολόπαιδα είναι που γυρνάνε στα καμπαρέ τις νύχτες σαν αλήτες και το πρωϊ μη έχοντας άλλη δουλειά να κάνουν μαζεύουν τα παλιοκομπιούτερς απο τα σκουπίδια των γύφτων για να τα κάνουν servers.

Έσχος κατάντησε αυτή η κοινωνια. Τα ακίνητα ακρίβωσαν, τα κινητά ακρίβωσαν, ε ρε γαμώτω και γω έτσι και αλιώς όλα ένα ρημάδι είναι. Ήτε πληρώσεις τον αλητέμπορο ήτε τη Nova, τελικά το ίδιο κατάντησε να είναι.

Ήταν ένα αφιέρωμα στο φίλο Jousis
Α.Θ.Α.Ν.Α.Σ.Η.Σ

Φίλε Jousis, εμείς πέρνουμε ελεύθερο σήμα απο τον αέρα που έρχετε και μας βρίσκει απο μόνος του και και το βάζουμε πάνω σε Gamma Cards. Ξενυκτάμε με τα Ubuntu τα Linux με τα C++ cross-compilers και κάνουμε compile MIPS binaries.

Αχμ... Κάθε πόσο δλδ κάνεις cross compile (που είναι και πανεύκολο) ;
Μάλλον κάπου κάνεις λάθος.
Είπα τί έκανα παλιά, δεν είπα οτι δεν ξέρω τί κάνετε τώρα.
Προφανώς και το έχω κάνει και είναι πανεύκολο. Τόσο εύκολο που το κάνουν όλοι ακολουθώντας ένα γελοίο how-to.
Ποτέ όμως δεν πούλησα τίποτα. Για το χαβαλέ μου όλα (όπως και πολλοί).

Πουλάς ; Εκεί είναι η διαφορά (για εμένα).
Αν δεν πουλάς, το συζητάμε αν είναι παράνομο (νομίζω δεν είναι). Αν πουλάς ισχύουν τα παραπάνω λεγόμενά μου.

Υγ. Ένα είναι ΤΟ linux και Η διανομή ubuntu αυτού.

Πρώτον, δεν την κλέβουν. Βλέπουν χωρίς άδεια. Αν αγνοείς τα βασικά της γλώσσας, μάθε τι είναι κλοπή και τι όχι και ξαναέλα να συζητήσουμε.

Μου αρέσει η προσήλωση σου στους κανόνες της δημοκρατικής συζήτησης καθώς και η απύθμενη ανεκτικότητα σου. Είναι πάντοτε ευχάριστο να βρίσκει κανείς τέτοιους άξιους συζητητές!!!

http://www.google.gr/search?hl=el&c...+πνευματικής+ιδιοκτησίας&meta=&aq=0&oq=κλοπή+

Η πλάνη εξαπλώνεται...

Απάντηση: Re: 100.000 Ελληνες "έκλεβαν" NOVA!!!!!!

Μου αρέσει η προσήλωση σου στους κανόνες της δημοκρατικής συζήτησης καθώς και η απύθμενη ανεκτικότητα σου. Είναι πάντοτε ευχάριστο να βρίσκει κανείς τέτοιους άξιους συζητητές!!!

http://www.google.gr/search?hl=el&c...+πνευματικής+ιδιοκτησίας&meta=&aq=0&oq=κλοπή+

Η πλάνη εξαπλώνεται...

Ακριβώς, διότι ο νόμος περί πνευματικών δικαιωμάτων που ισχύει στην Ελλάδα δεν κάνει κανένα λόγο για "κλοπή".

http://www.yppo.gr/files/g_1939.pdf
http://el.wikisource.org/wiki/Νόμος_2121/93

ρε παιδια-γιατι λεμε τα ιδια πραγμτα συνεχεια?

η nova οπως καθε ψηφιακη πλατφορμα,εχει αποκτησει νομιμως τα δικαιωματα μεταδοσης αγωνων ποδοσφαιρου,μπασκετ,μπιλιαρδου,βολει,τεννις κτλ,οπως επισης και δικαιωματα μεταδοσης ταινιων,σειρων,ντοκιμαντερ κτλ.
για ολα αυτα εχει πληρωσει καποια ποσα τα οποια θα πρεπει-καταρχην-να τα κανει αποσβεση και εν`συνεχεια να κερδισει μεσω των συνδρομων της.
το ποσο των 60 ευρω που ζηταει για το full πακετου της,κρινεται απο τους περισσοτερους ως "απαγορευτικο" αφου λιγο πολυ ζητα 2 ημερομισθια βασικου μισθου.
επιπλεον,η ποιοτητα μεταδοσης των καναλιων του μπουκετου της,θεωρηται κακη,κατι που κανει το ποσο των 60 να φαινεται ακομα μεγαλυτερο ως συνδρομη.
απο κει και περα ο καθενας κρινει και πρατει αναλογως.
πληρωνεις και βλεπεις ή ζεις και χωρις την νοβα.αλλωστε μιλαμε για προιον πολυτελειας που κανενας δεν μας υποχρεωνει να το βαλουμε στο σπιτι μας.
οποιαδηποτε αλλη ενεργεια για παρακολουθηση της πλατφορμας, πλην της νομιμιης μηνιαιας συνδρομης,καλως ή κακως,ειναι παρανομη.
το οτι δεν μας αρεσει η πολιτικη της εταιριας ειναι προβλημα δικο μας και οχι δικο τους.
πουλαει και εαν σου αρεσει αγοραζεις.
μην παρανοουμε τα αυτονοητα....

Τα αυτονοητα ........

Nova Greece
Full packet = 59.90
http://www.nova.gr/contentIIb.aspx?a_id=563#FULL PACK

Nova Cyprus
Full packet = 33.17Nova Cyprus.jpg

Φίλοι μου, πολλές φορές στη γλώσσα μας ο όρος κλοπή καλύπτει γενικώς τις περιπτώσεις αφαίρεσης-κάρπωσης από κάποιον που δεν έχει δικαίωμα, ακόμη και περιπτώσεις ληστείας, υπεξαιρέσεις κλπ κλπ. Υπάρχει δηλαδή και ευρύτερο νόημα της λέξης πέραν του στενού-τεχνικού. Τεχνικώς κλοπή είναι μόνο η περιγραφόμενη στο άρθρο 372 του Ποινικού Κώδικα, η αφαίρεση ξένου κινητού πράγματος με σκοπό την ιδιοποίηση.

Last edited:
Απάντηση: 100.000 Ελληνες "έκλεβαν" NOVA!!!!!!

Γι αυτό (επειδή ισχύει το συγκεκριμένο "τεχνικώς" που ορίζει τί είναι κλοπή) ούτε καν αναφέρεται αυτή η λέξη στις ανακοινώσεις που κάνουν όταν πιάσουν κάποιον, όπως στις περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί σ' αυτό το τόπικ. Αντιθέτως, κάνουν λόγο για απώλειες κερδών (ιδιαίτερη σημασία έχει η αναφορά των απωλειών του ελληνικού δημοσίου, για να βαρύνει η υπόθεση περισσότερο) και οικονομικές ζημιές...

Εντάξει, αλλά όπως πχ μπορείς να πεις στη γλώσσα μας "αυτός μου έκλεψε την ιδέα", μπορείς να πεις και πως κάποιος κλέβει τη Νόβα κλπ. Όταν χρησιμοποιούμε τη λέξη στη γλώσσα μας, προφανώς δεν έχουμε υπόψη το άρθρο 372 του ΠΚ.

Συμφωνώ, αλλά εδώ μιλάμε για θέματα για τα οποία υπάρχουν συγκεκριμένοι νόμοι και διατάξεις, με τις οποίες διώκονται και όσοι τις παραβιάζουν. Τώρα το να "ελευθεριάζει" η γλώσσα μας σε τέτοιες περιπτώσεις, μόνο κακό κάνει, αφού βαρύνει τα συγκεκριμένα αδικήματα περισσότερο κι από αυτό που θέλει ο νόμος. Αυτό συμφέρει βέβαια κάποιους (εταιρείες προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, συνδρομητικές, παραγωγής και διανομής μουσικής και εικόνας, κλπ) να παρουσιάζονται βαρύτερα τα αδικήματα απ' ό,τι στην πραγματικότητα είναι...

Edit. Κάπως έτσι ας πούμε...
Piracy_is_a_crime_-_Unskippable_Anti-Piracy_track.png

Last edited:

Τα αυτονοητα ........

Nova Greece
Full packet = 59.90
http://www.nova.gr/contentIIb.aspx?a_id=563#FULL PACK

Nova Cyprus
Full packet = 33.17View attachment 51128

Στελιο εγω μετα το τελευταιο 2μηνο προσφορας που μου ειχε κανει στο τελος του 2009,δεν το ξαναεβαλα και ειλικρινα δεν καιγομαι.ισως καποια στιγμη το συνδυασω με την forthnet που ειδη εχω αλλα και παλι τα θεωρω πολλα.
οποτε εχει κανα ματσακι που μ`ενδιαφερει,πεταγομαι σε κανα φιλο ή καφετερια και τελειωνει εκει.
διαφωνω με την οικονομικη πολιτικη της εταιριας,αλλα αυτο δεν αλλαζει κατι.
προχθες μιλουσα μ`εναν γνωστο που δουλευει στην forthnet και του εκανα την κλασικη ερωτηση "γιατι δεν ριχνετε το fullpack τουλαχιστον στα 40 εαν οχι στα μισα".παροτι δεν ειναι στην νοβα αλλα στην forthnet,εχει μαθει καποια πραγματα και προσπαθησε να μου αιτιολογησει το κοστος συνδρομης.
καταρχην εαν πει οτι απο αυριο το παει 30 ευρο,θα πρεπει σε αμεσο χρονο να 2πλασιασει τους συνδρομητες της για να φτασει στο ειδη υπαρχον εισπρακτικο νουμερο.αρα ανουσιο και τρομερα επικινδυνο ειδικα στις εποχες που διανυουμε.
μενει-τουλαχιστον-προς το παρον ως εχει και εισπρατει τα σιγουρα κανοντας συγχρονως προσφορες μεσω της forthnet.
εχει καλος ή κακος σπρωξει πολυ χρημα για το Ελληνικο πρωταθλημα και προσφατως ενα τεραστιο ποσο για την 3ετια του Αγγλικου.
κακη διαχειριση?ισως..

@jousis & Athanasis

Μην οδηγείτε τη συζήτηση σε αυτά τα μονοπάτια. Ο λόγος ύπαρξης του νήματος είναι περισσότερο ενημερωτικός και δε προσφέρεται για αυτού του είδους τις εμβαθύνσεις. Ας μείνουμε σε αυτό. Μη με αναγκάζετε να παρεμβαίνω. Ειδικά ο Athanasis γνωρίζει πολύ καλά τα όρια των συζητήσεων και συχνά τα υπερβαίνει.

Επίσης το τι είναι νόμιμο ή παράνομο δεν το καθορίζουμε εμείς. Καλώς ή κακώς το προσδιορίζει η κείμενη νομοθεσία.

(Διαγραφή μηνύματος)
Θανάση, διάβασες αυτά που έγραψα παραπάνω??
Γιατί το συνεχίζεις?

Εντάξει Alex,

Το τελευταίο ήταν. Απλώς για να λύσω τις απορίες του φίλου jousis.

Ευχαριστώ.