Περί υποκλοπής συνδρομητικού σήματος πακέτου Nova (δελτία τύπου κ.τ.λ.)

Re: 100.000 Ελληνες "έκλεβαν" NOVA!!!!!!

Δεν είδα το μήνυμα σου γιατί γράφαμε ταυτόχονα.

Πάντως έκανα τόσο κόπο για να το γράψω και το διέγραψες Alex.

Θ.

Τα αυτονοητα ........

Nova Greece
Full packet = 59.90
http://www.nova.gr/contentIIb.aspx?a_id=563#FULL PACK

Nova Cyprus
Full packet = 33.17View attachment 51128

Πράγματι έτσι είναι τα πράγματα. Όμως πιστεύω αυτό ωφείλεται στον ανταγωνισμό των πακέτων μέσω διαδυκτύου.

Στην Κύπρο υπάρχουν 3 εταιρείες που διανέμουν πακέττα μέσω γραμμής του διαδυκτίου. Δεν ξέρω αν αυτό υπάρχει και στην Ελλάδα.

Θ.

Μια απορια: αν καποιος 'κλεβει´το σημα της Νοβα, αλλα βλεπει ΜΟΝΟ ελευθερα καναλια που (κατα τη γνωμη μου καταχρηστικα) η Νοβα χρεωνει, ειναι παρανομος?

Το ρωταω για το Sky π.χ. ειναι υποχρεωμενο απο την Αγγλικη νομοθεσια να μεταδιδει δωρεαν τα ελευθερα καναλια της Αγγλιας (5 ειναι τα μεγαλα αν θυμαμαι καλα)

Re: Απάντηση: 100.000 Ελληνες "έκλεβαν" NOVA!!!!!!

Επίσης το τι είναι νόμιμο ή παράνομο δεν το καθορίζουμε εμείς. Καλώς ή κακώς το προσδιορίζει η κείμενη νομοθεσία.

Πολύ σωστό αυτό.
Μπορεί να μας βοηθήσει κάποιος (νομικός ή διαβασμένος) αν στοιχειοθετείται κάπως κατηγορία όταν:
1. έχεις μια κάρτα αυθεντική και μοιράζεις σε άλλους 2 δέκτες στο σπίτι σου
2. λαμβάνεις το σήμα του C+ και το αποκωδικοποιείς
3. αποκωδικοποιείς το σήμα του filmnet (επίγειο)

Γιατί στην Αμερική που είχε γίνει σάλος (περί decryption - προ sharing και πληρωμών) κυνηγάγανε τους παραγωγούς software και τους κατασκευαστές card writers.
Μαγικά, όταν τους συλλαμβάνανε , αυτοι δηλώνανε ένοχοι αλλά δεν πέφτανε μεγάλες ποινές.
Το ίδιο και με τις ιστοσελίδες.
Μετά ήρθε η μόδα περί "δεν φέρει καμμία ευθύνη η ιστοσελίδα", "για ερευνητικούς σκοπούς", κτλ κτλ.
Μετά ήρθε η Ρωσσία, Ουκρανία (έβρισκες πανεύκολα cardwriters+wafers), και μετά ξυπνήσανε και δικά μας τζιμάνια.

Επίσης, πάλι με ένα μαγικό τρόπο, όλες οι κατηγορίες της multichoise βασίζονται στο οτι οι κατηγορούμενοι πουλάγανε σε 3ους. Θα τους ζητήσουν λεφτά δηλαδή για διαφυγόντα κέρδη.
Δεν είμαι τόσο σίγουρος αν θα κατηγορηθούν (και καταδικαστούν) για το οτι "αποκωδικοποιούσαν" το σήμα ή για το οτι "μοιράζανε τα κλειδιά" σε φίλους.
Εκτός κι αν το λέει κάπου στον όρο του συμβολαίου της NOVA οτι δεν μπορείς να το κάνεις (δεν έχω, δεν είχα, δεν θέλω να βλέπω NOVA γιατί η ποιότητα είναι δράμα).

Μου αρέσει η προσήλωση σου στους κανόνες της δημοκρατικής συζήτησης καθώς και η απύθμενη ανεκτικότητα σου. Είναι πάντοτε ευχάριστο να βρίσκει κανείς τέτοιους άξιους συζητητές!!!

http://www.google.gr/search?hl=el&c...+πνευματικής+ιδιοκτησίας&meta=&aq=0&oq=κλοπή+

Η πλάνη εξαπλώνεται...

Στο google μπορείς να βρεις τα πάντα, από μαρτυρίες προσεδάφισης εξωγήινων σκαφών μέχρι "ντοκουμέντα" πως δε πήγαμε ποτέ στο φεγγάρι.

Οπότε η παραπομπή σε αποτελέσματα αναζήτησης στο google είναι το λιγότερο τραγική για κάποιον που προσπαθεί να αποδείξει την ορθότητα μίας θέσης.

Θα πάρω όμως το πρώτο αποτέλεσμα, που είναι η αναφορά στην ελληνική wikipedia. Σε προκαλώ λοιπόν να βρεις τη λέξη "κλοπή" μέσα στο κείμενο του νόμου 2121/1993 (ΦΕΚ Α'25, 4/3/93) αλλά και της ενημέρωσης αυτού στο άρθρο 8 του νόμου 2557/1997 (ΦΕΚ Α'271/1997). Τους νόμους μπορείς να τους βρεις στο τυπογραφείο του κράτους.

Αυτο με το περι 'κλοπης' και τους 'ορισμους', μου θυμιζει το βαφτισμα του κρεατος ως ψαρι.... δικηγοριστικες ανοησιες.

Κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας μου φαινεται.

Φίλοι μου, πολλές φορές στη γλώσσα μας ο όρος κλοπή καλύπτει γενικώς τις περιπτώσεις αφαίρεσης-κάρπωσης από κάποιον που δεν έχει δικαίωμα, ακόμη και περιπτώσεις ληστείας, υπεξαιρέσεις κλπ κλπ. Υπάρχει δηλαδή και ευρύτερο νόημα της λέξης πέραν του στενού-τεχνικού. Τεχνικώς κλοπή είναι μόνο η περιγραφόμενη στο άρθρο 372 του Ποινικού Κώδικα, η αφαίρεση ξένου κινητού πράγματος με σκοπό την ιδιοποίηση.

Εντάξει, αλλά όπως πχ μπορείς να πεις στη γλώσσα μας "αυτός μου έκλεψε την ιδέα", μπορείς να πεις και πως κάποιος κλέβει τη Νόβα κλπ. Όταν χρησιμοποιούμε τη λέξη στη γλώσσα μας, προφανώς δεν έχουμε υπόψη το άρθρο 372 του ΠΚ.

Η λέξη "κλοπή" όταν μιλάμε για νομικά θέματα δε μπορεί να έχει άλλη χρήση, παρά μόνο αυτής που ορίζει ο νόμος για το αδίκημα "κλοπή". "Η κλοπή είναι έγκλημα που τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα στα άρθρα 372 ΠΚ επ. Είναι η αφαίρεση ξένου κινητού πράγματος από την κατοχή άλλου με σκοπό την παράνομη ιδιοποίηση. Στη βασική της μορφή είναι πλημμέλημα και τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών." (πηγή wikipedia).

Δυστυχώς η χρήση της λέξης "κλοπή" για θέματα που άπτονται νόμων περί παραβίασης δικαιωμάτων πνευματικού έργου (αυτό είναι το αδίκημα) είναι αυτοσκοπός των βιομηχανιών του IP - RIAA/MPAA κτλ και δεν έχουν άλλο σκοπό παρά να καταστήσουν στην συνείδηση του μέσου ανθρώπου πως κλοπή και πχ κατέβασμα μουσικής από το internet είναι το ίδιο πράγμα. Ε όχι λοιπόν, δεν είναι, πως να το κάνουμε.

Πχ η διαφήμιση της MPAA http://www.youtube.com/watch?v=HmZm8vNHBSU

Ευτυχώς δε τρώνε όλοι κουτόχορτο. Η "απάντηση" στη διαφήμιση της MPAA http://www.youtube.com/watch?v=AjydSxL6dsc&feature=related

Απάντηση: 100.000 Ελληνες "έκλεβαν" NOVA!!!!!!

malakudi τωρα με στειλες τελεια και παυλα.
να βρεις τη λέξη "κλοπή" μέσα στο κείμενο του νόμου 2121/1993 (ΦΕΚ Α'25, 4/3/93) αλλά και της ενημέρωσης αυτού στο άρθρο 8 του νόμου 2557/1997 (ΦΕΚ Α'271/1997)

Έχετε υπόψη ότι ο αγαπητός send είναι δικηγόρος και γνωρίζει πολύ καλά τι γράφει !!! :D

Αυτο με το περι 'κλοπης' και τους 'ορισμους', μου θυμιζει το βαφτισμα του κρεατος ως ψαρι.... δικηγοριστικες ανοησιες.

Κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας μου φαινεται.

Όχι φίλε μου, είναι θέμα ορθής χρήσης της γλώσσας και των εννοιών της. Άλλο πράγμα η κλοπή, άλλο η παράβαση δικαιωμάτων πνευματικού έργου.

Απάντηση: Re: 100.000 Ελληνες "έκλεβαν" NOVA!!!!!!

Έχετε υπόψη ότι ο αγαπητός send είναι δικηγόρος και γνωρίζει πολύ καλά τι γράφει !!! :D
Να τα μας τωρα ποσους εχουμε εδω δηλαδη.....αυτο ειναι καλο μια φορα να εχουμε διαχειριστη δικηγορο,ειναι οτι καλυτερο.

Re: Απάντηση: Re: 100.000 Ελληνες "έκλεβαν" NOVA!!!!!!

Να τα μας τωρα ποσους εχουμε εδω δηλαδη.....αυτο ειναι καλο μια φορα να εχουμε διαχειριστη δικηγορο,ειναι οτι καλυτερο.

3-4 κυκλοφορούν εδώ μέσα οπότε ότι μας έγραψε ο send αυτό και ισχύει για το νόμο....

Μα γιατι να κολλαμε στους ορισμους ομως??

Η ουσια μας ενδιαφερει. Κι εγω πιστευω οτι η κυρα νοβα ειναι ακριβη γι'αυτα που προσφερει. Αλλα αν δεν μ'αρεσει, απλα δεν αγοραζω το πακετο της.

Και δε λεω, να ειναι καποιος μαγκας και να το αποκωδικοποιει μονο για την παρτη του, το δεχομαι. Αλλα το να μοιραζει δεξια-αριστερα και μαλιστα με πληρωμη, ειναι ΑΔΙΚΗΜΑ. Τωρα αν το ονομασουμε 'κλοπη', 'ληστεια' (λεμε τωρα), ή οπως αλλιως, μικρη σημασια εχει.

Η ουσια μας ενδιαφερει. Κι εγω πιστευω οτι η κυρα νοβα ειναι ακριβη γι'αυτα που προσφερει. Αλλα αν δεν μ'αρεσει, απλα δεν αγοραζω το πακετο της.

Και δε λεω, να ειναι καποιος μαγκας και να το αποκωδικοποιει μονο για την παρτη του, το δεχομαι. Αλλα το να μοιραζει δεξια-αριστερα και μαλιστα με πληρωμη, ειναι ΑΔΙΚΗΜΑ. Τωρα αν το ονομασουμε 'κλοπη', 'ληστεια' (λεμε τωρα), ή οπως αλλιως, μικρη σημασια εχει.

Ποτέ δεν είπα ότι δεν είναι αδίκημα. Είπα ότι δεν είναι κλοπή, και η χρήση της λέξης κλοπή είναι καταχρηστική και για συγκεκριμένους σκοπούς "επιτονισμού" του αδικήματος.

+1000 έχει μαλίασει η γλώσσα μου να το λέω.....

@Θανάση δεν υπάρχει λόγος.... ούτως η άλλως πάντα όταν χρειαζόμαστε κάτι ή έχουμε μια απορία ο Αλέξης είναι εδώ και μας τη λύνει....

Απάντηση: 100.000 Ελληνες "έκλεβαν" NOVA!!!!!!

Ali Malik λεμε τα ιδια και τα ιδια καθε φορα,ειπαμε οποιος θελει και οποιος δεν θελει να μην την παρει.η για σενα το κανεις ή για αλλους π.χ 10 το ιδιο ειναι.
ΑΔΙΚΗΜΑ ειναι τελεια και παυλα,αλλα καπου τα πραματα καμια φορα δεν μας τα λενε καλα.MPEG4 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.

Μια απορια: αν καποιος 'κλεβει´το σημα της Νοβα, αλλα βλεπει ΜΟΝΟ ελευθερα καναλια που (κατα τη γνωμη μου καταχρηστικα) η Νοβα χρεωνει, ειναι παρανομος?

Ναι είναι. Οι συγκεκριμένες εκπομπές προστατεύονται από τον υφιστάμενο νόμο. Επίσης δε θα μπορέσεις να αποδείξεις ότι έβλεπες μόνο τα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Θέλω να παραθέσω δύο παραδείγματα που θεωρώ οτι ταυτίζονται με τη περίπτωση:
1. Από το πίσω μπαλκόνι του σπιτιού μου, είχα φάτσα κάρτα θερινό σινεμά. Ημουν κλέφτης αν κάποιες φορές έβλεπα ταινία?
2. Στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, είναι κλέφτες αυτοί που βλέπουν απο τα γύρω μπαλκόνια?
Φυσικά δεν εξετάζω τη περίπτωση κάποιος να εκμεταλλεύεται οικονομικά αυτό το ατού