περι ζευγους προ-τελ. advance

Re: Απάντηση: περι ζευγους προ-τελ. advance

Λοιπόν μιλώντας για τρανζίστορ και για τον χώρο που περιγράφεις,θα σου συνιστούσα την παλιά μου αγάπη στους ολοκληρωμένους,τον YBA integre.Για μένα είναι απο τους ελάχιστους σ' αυτά τα χρήματα(γύρω στα 3000),που παίζει τόσο καλά.Ζητάει ένα πολύ καλό ποιοτικά και σχετικά ευαίσθητο ηχείο(πάνω απο 87-88 db).Για το χώρο σου θα σου συνιστούσα αυστηρά ηχεία βάσης.Για τον ενισχυτή αυτόν,θα σου πρότεινα κάτι σε βάσης απο Harbeth ή Proac(σειρά responce).

Μιά δεύτερη πιό φθηνή κι εξαιρετικά καλόηχη πρόταση,είναι o Sudgen Α21 SE στα 30 wpc/class A.Ηχεία απο τις ίδιες παραπάνω εταιρείες,αλλά μπορείς να κατέβεις σε πιό ευαίσθητα και φθηνότερα μοντέλλα τους.

Μ' αυτά τα μηχανήματα,θεωρώ ότι καθαρίζεις για τον χώρο σου,μέχρι να θελήσεις να κινηθείς πολύ ψηλότερα και γι' άλλο μεγαλύτερο χώρο.

Είναι εξαιρετικές προτάσεις, αλλά νομίζω αρκετά πάνω από το budget του. (Και το δικό μου.) Τέτοια τρανζίστορ, μάλιστα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: περι ζευγους προ-τελ. advance

Είναι εξαιρετικές προτάσεις, αλλά νομίζω αρκετά πάνω από το budget του. (Και το δικό μου.) Τέτοια τρανζίστορ, μάλιστα!

Δεν ξέρω,πως το βλέπετε παιδιά,αλλά μέχρι τώρα,όλοι εμείς οι παλιότεροι έχουμε χρυσοπληρώσει τις "χρυσές μετριότητες",μάλλον χιλιοπληρώσει...

Καλύτερα να περιμένεις να μαζέψεις κάτι παραπάνω και να πάρεις κάτι πολύ καλό,παρά κάθε 1-2 χρόνια να ψάχνεσαι και τελικά να μην ευχαριστιέσαι και την μουσική σου...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: περι ζευγους προ-τελ. advance

Δεν ξέρω,πως το βλέπετε παιδιά,αλλά μέχρι τώρα,όλοι εμείς οι παλιότεροι έχουμε χρυσοπληρώσει τις "χρυσές μετριότητες",μάλλον χιλιοπληρώσει...

Καλύτερα να περιμένεις να μαζέψεις κάτι παραπάνω και να πάρεις κάτι πολύ καλό,παρά κάθε 1-2 χρόνια να ψάχνεσαι και τελικά να μην ευχαριστιέσαι και την μουσική σου...

Μαζί σου, 100%. Αλλά...

Αγαπητέ φίλε.
Επειδή είσαι στην αναζήτηση καιρό, όπως κι εγώ, όπως και ο φίλος bart (απ' ό,τι κατάλαβα bart, δυστυχώς, δεν σου έκατσε ο vincet) ...θα σου πω λοιπόν πού κατέληξα εγώ, απλώς για μια άλλη, διαφορετική προσέγγιση.

Δυστυχώς δεν κάθισε ο Vincent.

Ευτυχώς που βρέθηκε και ο κος Ζαφειρόπουλος της Location Sound που μου έδωσε τον ενισχυτή για ακρόαση με τα ηχεία μου. Έτσι με γλύτωσε από μία όχι και τόσο καλή αγορά, μιας και είμουνα έτοιμος να τον αγοράσω.

Έμαθα όμως ότι βγαίνει ο καινούργιος στα 2χ150. Περιμένω γιατί κατά τα άλλα ο Vincent μου άρεσε πολύ.

Για τον μικρό σου χώρο, η ζεστασιά, η ποιότητα, οι χροιές και το συνολικό μουσικό αποτέλεσμα ενός τέτοιου ήχου κατά τη γνώμη μου δεν συγκρίνονται με τους τυπικούς συνδυασμούς που πολεμάμε. Καλή συνέχεια.

+1000

Bart

Δυστυχώς δεν κάθισε ο Vincent.

Ευτυχώς που βρέθηκε και ο κος Ζαφειρόπουλος της Location Sound που μου έδωσε τον ενισχυτή για ακρόαση με τα ηχεία μου. Έτσι με γλύτωσε από μία όχι και τόσο καλή αγορά, μιας και είμουνα έτοιμος να τον αγοράσω.

Έμαθα όμως ότι βγαίνει ο καινούργιος στα 2χ150. Περιμένω γιατί κατά τα άλλα ο Vincent μου άρεσε πολύ.

+1000

Bart
ΠΑΙΔΙΑ ευχαριστω για τα γραφτα σας βεβαια ομολογω οτι ψιλομπερδευτικα παρ´'ολη την 30χρονη εμπειρια μου στον χωρο και σε οτι αφορα το μπερδεμα ειναι αυτο απο το οποιο πολλοι απο εμας νομιζω δεν προκειται να απαλλαγουμε ποτε!! δηλαδη λιγα βατ και ευαισθητα ηχεια με χροιες και <γλυκο> ηχο η πολλα βατ με θηριωδεις δυνατοτητες οδηγησης ,!
προσωπικα θελω και τα δυο μα!!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: περι ζευγους προ-τελ. advance

Μαζί σου, 100%. Αλλά...

Απο το να δώσεις 3000-3500 σε advance και χ(?) ηχεία,δίνεις 4000-4500 και παίρνεις την 2η πρόταση.Δεν είναι και μεγάλη η διαφορά χρημάτων, αλλά της απόδοσης θα είναι.

Απάντηση: Re: περι ζευγους προ-τελ. advance

ΠΑΙΔΙΑ ευχαριστω για τα γραφτα σας βεβαια ομολογω οτι ψιλομπερδευτικα παρ´'ολη την 30χρονη εμπειρια μου στον χωρο και σε οτι αφορα το μπερδεμα ειναι αυτο απο το οποιο πολλοι απο εμας νομιζω δεν προκειται να απαλλαγουμε ποτε!! δηλαδη λιγα βατ και ευαισθητα ηχεια με χροιες και <γλυκο> ηχο η πολλα βατ με θηριωδεις δυνατοτητες οδηγησης ,!
προσωπικα θελω και τα δυο μα!!!!

Φίλε πολλά βάτ και θηριώδης οδήγηση μαζί με χροιές και "γλυκό" ήχο δεν πάνε μαζί.Θές πάρα πολλά χρήματα για τέτοιον συνδυασμό κι άν. Οπότε ξέχνα το και πάρε κάτι αξιόλογο και προσιτό,που θα παίζει μουσική στον χώρο σου.

Re: Απάντηση: Re: περι ζευγους προ-τελ. advance

Φίλε πολλά βάτ και θηριώδης οδήγηση μαζί με χροιές και "γλυκό" ήχο δεν πάνε μαζί.Θές πάρα πολλά χρήματα για τέτοιον συνδυασμό κι άν. Οπότε ξέχνα το και πάρε κάτι αξιόλογο και προσιτό,που θα παίζει μουσική στον χώρο σου.
ΦΙΛΟΙ μια και τα λεμε ωραια θελω να ρωτησω εαν γνωριζεται για το τι phono stage ματσαρει με τον destiny και εαν γνωριζεται κατι γι'αυτην την ιδιαιτεροτητα που αναφερεται στα χαρακτηριστικα οσον αφορα τα 4ωμ
παιζει με ηχεια 4ωμ η οχι?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: περι ζευγους προ-τελ. advance

ΦΙΛΟΙ μια και τα λεμε ωραια θελω να ρωτησω εαν γνωριζεται για το τι phono stage ματσαρει με τον destiny και εαν γνωριζεται κατι γι'αυτην την ιδιαιτεροτητα που αναφερεται στα χαρακτηριστικα οσον αφορα τα 4ωμ
παιζει με ηχεια 4ωμ η οχι?

Και βέβαια παίζει.Αλλοιώς θα ήταν για πέταμα.Ψάξε για ακριβείς μετρήσεις στα 4 ohm,απο reviews στο internet(βάλε Creek Destiny στο Google).Για phono,έχει η ίδια η Creek.Πήγαινε στο site τους και δές σχετικά.

Re: Απάντηση: περι ζευγους προ-τελ. advance

Μετρήσεις απο το stereophile

http://www.stereophile.com/integratedamps/107creek/.

130 wrms 8 ohm/205 wrms 4 ohm.
Φιλε σε ευχαριστω για την βοηθεια ,εαν προσεξες ομως λεει στα 8ωμ both channels driven ενω στα 4ωμ λεει one channel driven αυτο για να ειμαι ειλικρινης δεν το πολυκαταλαβαινω ,μηπως μπορει καποιος να βοηθηση?

δεν πιστευω οτι ενα ηχειο βασης 500 ευρω θα μου προσφερει καλυτερη πιοτητα απο τα advent που εχω εστω και αν ειναι σημερινη τεχνολογια ,οσον αφορα την ισχυ δεν εχεις και αδικο ,μπορεις ομως να μου προτεινεις κατι ποιοτικο ενισχυτικο σε αυτα τα τετραγωνικα?

Eνα σημερινο ηχειο βασης στα 700-800 ευρω θα παιξει κατα πολυ ανωτερα απο τα advent τα οποια ειναι γενικα μετρια ηχεια. Αρα δεν υπαρχει λογος να πας καν σε προ τελικο της ADVANCE που επισης τα θεωρω μετρια. Λεω λοιπον οτι με ενα ολοκληρωμενο και ενα ζευγος ηχειων βασης θα ακουσεις και καλυτερα και θα σου ερθει φθηνοτερα!-bye-
πχ naim nait 5i + triangle comette ex

Last edited:

πες τα ρε Διονυση!

πες τα ρε Διονυση!
ANTE παλι απο την αρχη ,κουβεντα να γινεται ,ακουω προτασεις best value for money ηχεια+ενισχυτης μεγιστο budget 2000 euros με πιθανες καποιες μικρες ευκολιες πληρωμης ( πιθανοι καποιοι περιορισμοι στο budget με εισοδο phono ,loudness <σπανιο πραγμα σημερα> εξοδος ακουστικων ,οχι <λιγα> βατ!) αντε τωρα να τα συνδιασειες ολα αυτα.?

ANTE παλι απο την αρχη ,κουβεντα να γινεται ,ακουω προτασεις best value for money ηχεια+ενισχυτης μεγιστο budget 2000 euros με πιθανες καποιες μικρες ευκολιες πληρωμης ( πιθανοι καποιοι περιορισμοι στο budget με εισοδο phono ,loudness <σπανιο πραγμα σημερα> εξοδος ακουστικων ,οχι <λιγα> βατ!) αντε τωρα να τα συνδιασειες ολα αυτα.?
αφου με βαλατε στην πριζα παλι cambridge azur840a version2 η marantz pm15s1 που εχει και ενα πολυ καλο phono? (εν ταξει θα ακουω για ενα διαστημα με τα παλιοadventμου)??

Βλεπω εχεις ενα κολληματακι με την ισχυ.Παρε λοιπον ενα ολοκληρωμενο με εξοδο προ και οταν και αν χρειστεις μεγαλυτερη ισχυ παρε και ενα τελικο ενισχυτη και κανε διπλοενισχυση ή απλα οδηγησε τον τελικο με τον ολοκλκηρωμενο σαν προ.Bασικο τα ηχεια να εχουν δυνατοτητα διπλοκαλωδιωσης και να επιλεξεις ενισχυτη απο εταιρεια που βγαζει και τελικους για να μπορεσεις να ματσαρεις πιο ευκολα (σε περιπτωση διπλοενισχυσης).
Παντως στο χωρο που θα ακους τωρα πανω απο 40-50 καλα βατ δεν χρειαζεσαι.

Βλεπω εχεις ενα κολληματακι με την ισχυ.Παρε λοιπον ενα ολοκληρωμενο με εξοδο προ και οταν και αν χρειστεις μεγαλυτερη ισχυ παρε και ενα τελικο ενισχυτη και κανε διπλοενισχυση ή απλα οδηγησε τον τελικο με τον ολοκλκηρωμενο σαν προ.Bασικο τα ηχεια να εχουν δυνατοτητα διπλοκαλωδιωσης και να επιλεξεις ενισχυτη απο εταιρεια που βγαζει και τελικους για να μπορεσεις να ματσαρεις πιο ευκολα (σε περιπτωση διπλοενισχυσης).
Παντως στο χωρο που θα ακους τωρα πανω απο 40-50 καλα βατ δεν χρειαζεσαι.
δεν εχεις και αδικο ομως θα πρεπει κατα το γουστο μου το ακουστικο αποτελεσμα που θα εχω να εχει αυτο που λεμε <μεγαλο ηχο > με μεσαιες καπως λιγο πιο μπροστα γιατι δεν ξερω ισως κατι ο χωρος μου ,κατι τα αναισθητα advent ,κατι ισως ο συνδιασμος ολων των συσκευων μου στερει
αμεσα την αντιληψη των μεσσαιων τις στελνει λιγο πιο πισω ,και αυτο δεν μου αρεσει !

δεν εχεις και αδικο ομως θα πρεπει κατα το γουστο μου το ακουστικο αποτελεσμα που θα εχω να εχει αυτο που λεμε <μεγαλο ηχο > με μεσαιες καπως λιγο πιο μπροστα γιατι δεν ξερω ισως κατι ο χωρος μου ,κατι τα αναισθητα advent ,κατι ισως ο συνδιασμος ολων των συσκευων μου στερει
αμεσα την αντιληψη των μεσσαιων τις στελνει λιγο πιο πισω ,και αυτο δεν μου αρεσει !

Μεγαλος χωρος=μεγαλος ηχος. Ασχετα αυτα μονο με την ισχυ του ενισχυτη! Αν λοιπον θελεις ενισχυτη με καλα βαττ - loudness - γιατι δεν κοιταζεις σε vincent 236? Εχει πολλα απο αυτα που ζητας και αξιοπρεπεστατο ηχο για την κατηγορια. Για ηχειο κατι θα βρεις! Και ολα αυτα στα χρηματα που θελεις!

Πράγματι ο vincent έχει μεγάλο ήχο και αναλυτικό. Όμως ο ενισχυτής δεν είναι ουδέτερος- με τα δικά μου spendor δεν έκατσε καλά. Δημιούργησε ψιλοβαβούρα και έβγαλε έντονο χρώμα. Και δεν είναι τέρας οδήγησης, παρά τον επιβλητικό όγκο του. Σε σχέση με τις προηγούμενες προτάσεις αυτή είναι η λιγότερο φινετσάτη. Αλλά καμιά "άποψη" δεν μπορεί να υποκαταστήσει την προσωπική δοκιμή.
Ανάμεσα σε cambridge και marantz, καλύτερα ο δεύτερος. H τάξη xd δεν είναι και ο πιο μουσικός ήχος του κόσμου. Παίρνεις και σούπερ phono, έχει και τρομερές μεσαίες... αλλά θέλει σχετικά ευαίσθητο ηχείο απ' ό,τι διάβασα. Και πάλι όμως δεν πας σε "ψαγμένες" λύσεις όπως αυτές που πρότεινε ο Dipie (ή εγώ, σε λάμπα)

Καλημέρα,

Μήπως να δοκίμαζες κάποιες προτάσεις από επαγγελματίες του χώρου, όπου θα έχεις και την δυνατότητα να ακούσεις - ακόμη και στο χώρο σου - τα μηχανήματα ; Οι δικές μας προτάσεις, αφορούν υποκειμενικές κρίσεις και εμπειρίες . Τα δικά σου αυτιά - και η τσέπη - πρέπει να κρίνουν το αποτέλεσμα.

Επίσης θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά και σε μεταχειρισμένα ή demo μηχανήματα. Θα εκπλαγείς από το τι μπορείς να βρεις, αλλά και τις τιμές τους.

Καλή επιτυχία στην αναζήτηση σου.