Περιέργο πρόβλημα σε PC

Και είχες αλλάξει ποτέ πάστα ή τσέκαρες ότι όλα τα thermal pads ακουμπάνε σωστά στα τσιπάκια? Λογικά πέθανε, αλλά δεν χάνεις τίποτα να παίξεις λίγο, τώρα που έχεις άλλη επιλογή.

Και είχες αλλάξει ποτέ πάστα ή τσέκαρες ότι όλα τα thermal pads ακουμπάνε σωστά στα τσιπάκια? Λογικά πέθανε, αλλά δεν χάνεις τίποτα να παίξεις λίγο, τώρα που έχεις άλλη επιλογή.
απο την στιγμη που δεν ανοιγε ακομα και οταν ειχε παραμεινει κλειστη και εκτος ρευματος για ωρες,
προφανως και δεν ειχε να κανει με θεμα θερμοκρασιας.
ενα αναμα και κλεισιμο μετα απο 2-3 λεπτα θα το εκανε.
τωρα απλα ανοιγε,δουλευαν τα ανεμιστηρια αλλα σημα καπουτ.
βεβαια δεν εχω να χασω κατι,αλλα δεν νομιζω οτι μπορω να κανω και πολλα.

απο την στιγμη που δεν ανοιγε ακομα και οταν ειχε παραμεινει κλειστη και εκτος ρευματος για ωρες,
προφανως και δεν ειχε να κανει με θεμα θερμοκρασιας.
ενα αναμα και κλεισιμο μετα απο 2-3 λεπτα θα το εκανε.
τωρα απλα ανοιγε,δουλευαν τα ανεμιστηρια αλλα σημα καπουτ.
βεβαια δεν εχω να χασω κατι,αλλα δεν νομιζω οτι μπορω να κανω και πολλα.
Συνήθως έχει failsafe, που εάν ανεβαίνει αμέσως η θερμοκρασία με το που ανάβει, δεν δίνει σήμα. Και δεν χρειάζεται πάνω από 1-2 δεύτερα για να πιάσει θερμοκρασία. Όπως είπες, δεν χάνεις τίποτα. Θα μάθεις και πως είναι κάτω από τα ανεμιστηράκια.
Παρεμπιπτόντως, τι κάρτα πήρες?

πηρα μια msi 3050,αλλα μαλλον θα την παω πισω και για 40 ευρω παραπανω θα παρω την 5050 που εχει σαφως καλυτερες επιδοσεις.
μεχρι εκει ειμαι-ετσι κι`αλλιως δεν θελω και πολλα πολλα.
ενα φιφα και καμια επεξεργασια φωτο.

• Like
Reactions: pontios
εχθες το απογευμα,ανοιξα την Zotac 2060 για να δοκιμασω εαν μπορω να την επαναφερω.
παροτι καθαριζα ανα 5-6 μηνες το κουτι και τα parts με ηλεκτρικο φυσητηρι,
υπηρχε αρκετη σκονη στις ακρες του ψυγειου και επανω στα τσιπακια.
η παστα ειχε αρχισει να ξεραινεται και το chipset ζηταγε και περισοτερη ποσοτητα στην επιφανεια του.
αρχικα πηρα ενα πινελο και απομακρυνα οτι σκονη υπηρχε.
στην συνεχεια τοποθετησα την πολυ καλη Arctic MX-4 και την απλωσα ομοιομορφα στην επιφανεια.
την εκλεισα και την αφησα για κανα μισαωρο.
για να μην την βαλω στο δικο μου που εχει drivers για 5050 και αρχισω παλι τα βαλε-βγαλε,προτιμησα να την δοκιμασω στο μανουβριαρικο pc του γιου μου.(λογω τοποθετησης.)
αφαιρω την 1050,κουμπωνω την 2060 και το pc ανοιγει!!!
οπα λεω-τυχαιο και σε λιγο θα κλεισει?
περναω τελευταιους οδηγους,το firestorm της Zotac και του τρεχω για 5 λεπτα το OCCT.
το δοκιμασε και ο γιος σε 1-2 παιχνιδια και δεν του εκανε κιχ!
το βραδυ που βγηκε και εμεινε το Pc ελευθερο,το πλακωσα σε μια ωρα OCCT χωρις κανενα προβλημα!!
no errors και ανωτερη θερμοκρασια 66-67 βαθμους.
εφτιαξε??ηταν οντως η παστα και ο καθαρισμος το προβλημα,ή θα παραδωσει πνευμα μετα απο λιγο?
προς το παρον,βολευτηκε και αυτος,γιατι υπηρχε ετσι κι`αλλιως σκεψη για αλλαγη της-πολυ τιμιας -1050 των 4Gb.
για να δουμε...

• Love
  • Like
Reactions: opsim and pontios
και αφου λυσαμε το θεμα gpu,μας βγαινουν κι`αλλα.....

αντε να δουμε..

asus prime x470 pro

amd ryzen 3700x

2X8Gb G.Skill 3600

Corsair m750i

Gigabyte 5050 8Gb

παταω να ξεκινησει,αναβουν ολα τα rgb της,δεν δινει σημα στην οθονη,δεν αναβει το πληκτρολογιο.

εχω βγαλει μπαταρια,εχω βγαλει ολα τα usb,εχω δοκιμασει ξεχωριστα τις ram σε ολα τα slot,εχω κανει clear cmos.

μετα απο καποιες προσπαθειες βαλε/βγαλε,κλεισε/ανοιξε,περνει μπρος.

απο την στιγμη που θα μπει windows δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα.!!

βγαζει ολα τα benchmark/stress test σε ram,cpu,gpu,τρεχει κανονικα οτι παιχνιδι του εχω βαλει.

θερμοκρασια cpu απο 35-70 βαθμους-λες και δεν συμαβινει τιποτε!

οτι κανει δηλαδη,το κανει στο μπουταρισμα.κατι το εμποδιζει να ξεκινησει.

μου το εκανε αραια και που αυτα τα 5 χρονια που την εχω,αλλα οχι τοσο συχνα.

μπορω να κανω κατι αλλο,ή παω για καινουργιο mb?

καλημερα-επισης με υγεια!
ειναι ενα corsair m750i(gold) και το εχω μια 4ετια.
οι τιμες του μεσα απο το icue φαινονται οκ,
το περιεργο ειναι οτι μολις μπει στα win παει τρενο.!
εαν ειχε προβλημα δεν θα μου εκανε κολπα στα stress test,benchmark κτλ?