Περιοδικό "Digital Satellite TV Info" Τεύχη 2008-2010

Re: "Digital TV info" τεύχος Ιουνίου 2010

Δε μου άρεσε που στο αφιέρωμα για το Παγκόσμιο Κύπελλο οι ημερομηνίες ήταν ανάποδα (06/19 αντί για 19/06). Πέραν αυτού είναι ένα πολύ καλό τεύχος, όπως όλα άλλωστε!

Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά στη σελίδα 14 δεξιά το 2ο μπλόκ απο πάνω θα έπρεπε να ονομάζεται "Thor 0.8W : Μεταφορά συχνοτήτων στην εύκολη πανευρωπαϊκή δέσμη".

(Η Σκανδιναβική δέσμη Τ1 είναι η δύσκολη, σύμφωνα με τον πίνακα που βρίσκεται στις σελίδες 148-149 του ίδιου τεύχους)

Απάντηση: "Digital TV info" τεύχος Ιουνίου 2010

Δίκιο έχεις, Φίλιππε.
Σήμερα είδα το τεύχος στο περίπτερο, του έριξα μια ματιά και, για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι σίγουρος αν θα το πάρω...

Re: Απάντηση: "Digital TV info" τεύχος Ιουνίου 2010

Θα παρεις καρτα απο το μπος.

Το ότι γράφω κάποια άρθρα τεχνολογίας στο περιοδικό, δε σημαίνει ότι δε πρέπει να γράφω τη γνώμη μου για κάτι που δε μου άρεσε. Ούτε αισθάνομαι πως έχω "μπος", σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς μου πάντα θεωρώ τον εαυτό μου "συνεργάτη".

Συμφωνώ με τον μαλακούδη. Στο περιοδικό δεν υπάρχουν boss, υπάρχουν μόνο συνεργατές...

Φίλιππε καλημέρα,
έχεις απόλυτο δίκιο. Κεκτημένη ταχύτητα...
Επίσης, ούτε εμένα μου αρέσει που οι ημερομηνίες είναι ανάποδα. Ορισμένα πράγματα πρέπει να λέγονται...
Σερεφείμ καλημέρα,
Υπάρχει κάτι που δεν σου αρέσει στο νέο τεύχος; Τι σε προβληματίζει?

Last edited:

Καλησπέρα, Αργύρη! Γενικά η ύλη δε μου φαίνεται ενδιαφέρουσα (ίσως είναι η πρώτη φορά από τότε που κυκλοφόρησε το περιοδικό). Ούτε οι παρουσιάσεις του μήνα. Επίσης δεν υπάρχει θέμα περί εγκαταστάσεων αυτό το μήνα (να σημειώσω ότι εκφράζω την προσωπική μου άποψη βάσει των δικών μου επιθυμιών).

Θα συμφωνήσω με τον Σεραφείμ Αργύρη....

Καλημέρα και από εμένα,
Θα συμφωνήσω ότι δεν υπάρχει θέμα εγκαταστάσεων (που και εμένα μου αρέσει), αλλά όχι ότι το τεύχος δεν είναι ενδιαφέρον. Καταρχήν αυτό το μήνα το περιοδικό έχει δύο έξτρα θέματα σε σχέση με τους άλλους μήνες και αυτά είναι η έκθεση και το αφιέρωμα στο παγκόσμιο κύπελλο. Δεν ξέρω αν τα βρίσκετε ή όχι ενδιαφέροντα, αλλά σίγουρα είναι δύο θέματα που το περιοδικό πρέπει να καλύψει, αφού είναι ζητούμενο πολλών αναγνωστών. Αν δεν υπήρχε το ένα από τα δύο, στη θέση του θα έμπαινε τεχνικό. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι το τεστ με τα media player είναι πολύ ψαγμένο και προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ. Επίσης, και το θέμα με τις μετατροπές αρχείων είναι πολύ ενδιαφέρον ειδικά αν κρίνουμε ότι οι εγγραφές και οι μεταφορές τους θα πάρουν φωτιά ενόψει Μουντιάλ. Επίσης, και το άρθρο αρχαρίων καλύπτει κάθε περίπτωση και σίγουρα είναι ένας οδηγός για τους νεοεισερχόμενους. Τέλος, οι δέκτες Styxx και Head κατά την γνώμη μου είναι από τους καλύτερους που έχουν εμφανιστεί στην αγορά, αφού συνδυάζουν δυνατότητες IP με δορυφορική λήψη, χωρίς να είναι Linux και να μπλέκεις. Προσωπικά νομίζω ότι έτσι θα πρέπει να είναι πλέον οι δορυφορικοί δέκτες. Να μπορείς να βλέπεις στην TV σου και περιεχόμενο κατευθείαν από το internet. Τέτοιους δέκτες σπάνια παρουσιάζουμε. Επίσης και τα νέα μπροστά έχουν πάντα αποκλειστικές πληροφορίες, όπως η συμφωνία Pace - Nova για παράδειγμα και δεν είναι καθόλου τυπικά.
Όπως και να έχει αυτό που θέλω να τονίσω, είναι ότι τα θέματα του περιοδικού είναι πάντα καλοδουλεμένα και καταβάλλεται προσπάθεια για ότι καλύτερο. Δεν έχουμε βάλει ποτέ θέμα για να γεμίσουμε τις σελίδες και τα τεστ μας είναι πάντα πραγματικά.

Απάντηση: Re: "Digital TV info" τεύχος Ιουνίου 2010

Από εκεί και πέρα νομίζω ότι το τεστ με τα media player είναι πολύ ψαγμένο και προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ. Επίσης, και το θέμα με τις μετατροπές αρχείων είναι πολύ ενδιαφέρον ειδικά αν κρίνουμε ότι οι εγγραφές και οι μεταφορές τους θα πάρουν φωτιά ενόψει Μουντιάλ.
Και μπραβο σας. :SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: "Digital TV info" τεύχος Ιουνίου 2010

Όπως και να έχει αυτό που θέλω να τονίσω, είναι ότι τα θέματα του περιοδικού είναι πάντα καλοδουλεμένα και καταβάλλεται προσπάθεια για ότι καλύτερο. Δεν έχουμε βάλει ποτέ θέμα για να γεμίσουμε τις σελίδες και τα τεστ μας είναι πάντα πραγματικά.
Αυτό ουδείς το αμφισβητεί, Αργύρη. Το περιοδικό, όπως και τα παλαιά "δορυφορικά νέα", το εκτίμησα από την πρώτη μέρα γιατί είναι το μοναδικό που κάνει πραγματικά tests στους δέκτες, γράφει ξεκάθαρα, για παράδειγμα, αν δουλεύει ή όχι το DiSEqC 1.1, το 1.2, το usals και δεν παραθέτει απλά τα χαρακτηριστικά του και γενικά έχει πλήρη άποψη για την ποιότητα του παρουσιαζόμενου προϊόντος. Εννοείται πως πολλοί θα βρήκαν την ύλη και του τρέχοντος τεύχους ενδιαφέρουσα. Εξάλλου κριτική κάνουμε σε ό,τι αγαπάμε για να το βλέπουμε όλο και καλύτερο.:ernaehrung004:
Θα ήθελα να κάνω και δύο ερωτήσεις: αν προβλέπεται κάποια μείωση στην τιμή του περιοδικού και αν είστε ευχαριστημένοι από την κυκλοφορία του.

Σεραφείμ καλημέρα,
άσχετη λίγο η ερώτηση στο παρόν ποστ αλλά την απαντάω.
όχι δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την κυκλοφορία του περιοδικού, τουλάχιστον σε σχέση με 2 χρόνια πριν, που το περιοδικό πουλούσε τα διπλάσια. Η κατάσταση αυτή όμως δεν έχει να κάνει μόνο με εμάς, αλλά με όλη την αγορά των περιοδικών και γενικά του τύπου. Όλοι έχουν κρατήσει τις ισορροπίες, δηλαδή πρώτος ο χ, δεύτερος ο ψ και τα λοιπά, αλλά είμαστε περίπου στα μισά τεύχη. Παρόλα αυτά βλέποντας τι γίνεται γύρω μας, κανονικά θα έπρεπε να πετάμε από τη χαρά μας, αφού με τόσες αντιξοότητες καταφέραμε και κρατήσαμε το περιοδικό στη θέση που ήταν στην αγορά.
Όσο αφορά την μείωση στην τιμή, όχι δεν σκεφτόμαστε να κάνουμε, αλλά δεν θα κάνουμε και αύξηση. Και εξηγώ... Η αύξηση του ΦΠΑ που έγινε πρόσφατα με δεδομένη την παραμονή του περιοδικού στην ίδια τιμή, στην πράξη σημαίνει μείωση των εισόδων μας. Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε άλλη μία μείωση των εσόδων μας, με την δεύτερη αύξηση του ΦΠΑ που αναμένεται. Οπότε όπως καταλαβαίνεις ο αγώνας μας αυτή τη στιγμή είναι να μην υπάρξει αύξηση και όχι μείωση.
Επίσης, αφού ανοίξαμε αυτή τη συζήτηση να πω και δύο πράγματα ακόμη. Επιλέξαμε το περιοδικό να βγαίνει σε καλό χαρτί και σε καλό τυπογραφείο, δύο πράγματα που κοστίζουν παραπάνω σε σχέση με παλιά. Δεν στο κρύβω ότι έτσι το περιοδικό μας αρέσει και σε εμάς τους ίδιους καλύτερα. Υπάρχει δυνατότητα να χαμηλώσουμε την ποιότητα εκτύπωσης - χαρτιού και να πάμε σε 16 σελίδες παραπάνω. Το λέω αυτό και με βάση την συζήτηση που είχαμε στο ίδιο ποστ, για την έλλειψη τεχνικού θέματος. Κάτι τέτοιο θα μας λύσει προβλήματα έλλειψης κάποιους θέματος, αλλά θα χάσουμε σε εμφάνιση. Εσύ τι θα προτιμούσες????

Ευχαριστώ για την απάντηση, Αργύρη. Εννοείται πως προκρίνω κι εγώ την εμφάνιση του περιοδικού.

Εμφάνιση να μεινη όπως είναι, μην κάνετε καμιά αλλαγή κ.αργύρη. Και ένα ακόμα μπράβο που μείνατε στην ίδια τιμή, την στιγμή που κάποια άλλη εταιρία δεν μπόρεσε να απορρόφηση το φ.π.α.

Στο θέμα για τα media player παρατήρησα μία τεράστια έλλειψη με την απουσία του wd live tv του οποίου είμαι κάτοχος και θεωρείται ένα από τα κορυφαία στο είδος του!

Στο θέμα για τα media player παρατήρησα μία τεράστια έλλειψη με την απουσία του wd live tv του οποίου είμαι κάτοχος και θεωρείται ένα από τα κορυφαία στο είδος του!

Θα σου απαντήσει καλύτερα ο Αργύρης γι αυτό, αλλά το είχαμε συζητήσει και μου ειχε πει ότι κανείς απο όσους το φέρνουν δεν το έδινε για τεστ

Φίλε τινιακέ,
δεν ξέρω αν είναι από τα καλύτερα στο είδος του, γιατί δεν το έχω δοκιμάσει. Είναι σίγουρα από τα πιο διαδεδομένα στην αγορά και σε καλή τιμή. Το ζήτησαμε από 3 και αρνήθηκαν να μας το δώσουν. Η αντιπροσωπεία μάλιστα δεν είχε στοκ. Για αυτό το λόγο και δεν παρουσιάστηκε.