Περιοδικό "Digital TV info": Τεύχη 2012

Re: Απάντηση: Η Digea και η επίγεια Nova στον Eutelsat 3.1E

Οποτε μέσα έπεσα, δεν έχεις εικόνα για το περιοδικό. Λίγο να είχαμε να λέγαμε μου κάνει, τέλος πάντων σε ευχαριστούμε για τα καλοπροαίρετα σχόλια.

Η ερμηνεία σου στα ανωτέρω γραφόμενα μου με εκπλήσσει...

Απάντηση: Η Digea και η επίγεια Nova στον Eutelsat 3.1E

Να ρωτήσω κάτι: δημοσιεύεται το κλειδί στο περιοδικό;

Να ρωτήσω κάτι: δημοσιεύεται το κλειδί στο περιοδικό;

Το δημοσίευσε ο Αργύρης στη στήλη scrambling. Να καταθέσω εδώ την άποψή μου πως διαφωνώ με αυτή τη δημοσίευση και δε την γνώριζα μέχρι σήμερα που είδα το τεύχος. Παρ' ολ' αυτά, η δημοσίευση σε ένα έντυπο που αγοράζουν μερικές χιλιάδες άτομα δεν είναι το ίδιο με το να υπάρχει το κλειδί παντού στο internet, όπως έχει συμβεί από τις 21/5.

Το δημοσίευσε ο Αργύρης στη στήλη scrambling. Να καταθέσω εδώ την άποψή μου πως διαφωνώ με αυτή τη δημοσίευση και δε την γνώριζα μέχρι σήμερα που είδα το τεύχος. Παρ' ολ' αυτά, η δημοσίευση σε ένα έντυπο που αγοράζουν μερικές χιλιάδες άτομα δεν είναι το ίδιο με το να υπάρχει το κλειδί παντού στο internet, όπως έχει συμβεί από τις 21/5.

Η γνώμη μου είναι ότι το κλειδί της Digea πρέπει όχι απλά να γίνει γνωστό, αλλά να διαδοθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ακόμη και στον πιο άσχετο, ώστε να σταματήσουν να υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν για να δουν τα υποτίθεται "Ελεύθερα Κανάλια Πανελλήνιας Εμβέλειας". Και όπως ήδη γνωρίζεις το κλειδί είχε ήδη διαρεύσει, καθώς το κλειδί δεν το βρήκα στο φόρουμ, αλλά αλλούΤο άρθρο είναι σούπερ για αυτούς που ξέρουν και μπορούν να το βρουν μόνοι τους, αλλά τι θα γίνει με αυτούς που δεν ξέρουν και δεν μπορούν να το κάνουν; Αυτοί επειδή δεν κατέχουν τόσο από τεχνολογία ή επειδή δεν έχουν internet δεν έχουν δικαίωμα να βλέπουν τα ελεύθερα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας; Για αυτό όσο υπάρχουν μεταδώσεις feeds από Digea και ΕΡΤ και όσο γνωρίζω ή βρίσκω το κλειδί θα το δημοσιεύω στο περιοδικό κάθε μήνα, μέχρι να σταματήσει να συμβαίνει αυτό το σκάνδαλο που ταλανίζει τη χώρα μας, τόσο χρόνια τώρα. Το περιοδικό ΠΡΕΠΕΙ να σκέφτεται και φροντίζει για όλους τους αναγνώστες του όχι μόνο για τους γκουρού!

Re: Το Digital TV Ιουνίου στα περίπτερα!

Αργύρη, εγώ δεν είπα να μη δημοσιεύεται. Η ομάδα που το βρήκε δύο φορές το δημοσιεύει, με μία στοιχειώδη συγκάλυψη για να μη δημιουργούμε προβλήματα γενικά. Νομίζω πως όλοι μπορούν να κάνουν την μετατροπή από τις δεκαδικές τιμές των δύο hostnames στο δεκαεξαδικό.

Η χωρίς συγκάλυψη δημοσίευσή του σε διάφορα αραβικά κτλ φόρα, ίσως δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα και θέσει σε κίνδυνο την μετάδοση. Αν για παράδειγμα το feed γίνει 16PSK, χαμένοι θα είναι όλοι.

Συνεπώς, παν μέτρον άριστον.

Απάντηση: Το Digital TV Ιουνίου στα περίπτερα!

είναι εύκολο για το ν.μαγνησίας να γράψετε σε ποια καταστήματα θα διαθέσουν το diseqc 2.1?

Για άλλη μια φορά το περιοδικό ήρθε στην ώρα του, διαβάζοντας το άρθρο για το κλειδί της Digea σχολαστικά, καταλαβαίνει κανείς ότι πρώτον χρειάζεται ο κατάλληλος εξοπλισμός που δεν είναι και αστροδιαστημικός και δεύτερον για όποιον κολήσει και δεν ξέρει πως να το κάνει μπορεί να μιλήσει με άτομα που είναι στην ομάδα φαντάζομαι και να συμμετέχει, είχε γίνει και κάλεσμα σε όποιον θέλει και μπορεί.
Το ότι τα εν λόγω κανάλια πρέπει να είναι προσβάσημα σε όλους σε όλη την ελληνική επικράτεια δεν θα έπρεπε να είναι κάν προς συζήτηση, ''Ελεύθερα Ιδιωτικά Κανάλια Πανελλήνιας Εμβέλειας''.

Re: Απάντηση: Το Digital TV Ιουνίου στα περίπτερα!

είναι εύκολο για το ν.μαγνησίας να γράψετε σε ποια καταστήματα θα διαθέσουν το diseqc 2.1?

Έχει απ ότι βλέπω τρία καταστήματα στο Βόλο

Απάντηση: Re: Το Digital TV Ιουνίου στα περίπτερα!

Νομίζω πως όλοι μπορούν να κάνουν την μετατροπή από τις δεκαδικές τιμές των δύο hostnames στο δεκαεξαδικό.
Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι κρατώ μια αόριστη θέση από όλες της πλευρές, φίλε malakudi δεν κατέχουν όλοι αυτές την γνώσεις για την μετατροπή, εγώ προσωπικα μπερδεύτηκα αρκετά με το τι πρέπει να κάνω με αυτα τα hostname , πιστεύω για τους αρχαρίους μια βοήθεια έστω και σε πμ δεν θα ήταν πρόβλημα. Δεν υποτιμώ των κόπο όλων που βοήθησαν για την εύρεση του κλειδιού αλλά όλοι δεν γεννήθηκαν γιατροί ούτε δικηγόροι για να έχουν τέτοιες γνώσεις όπως εσείς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Digital TV Ιουνίου στα περίπτερα!

Έχει απ ότι βλέπω τρία καταστήματα στο Βόλο

ευχαριστω για τη πληροφορια

Re: Απάντηση: Re: Το Digital TV Ιουνίου στα περίπτερα!

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι κρατώ μια αόριστη θέση από όλες της πλευρές, φίλε malakudi δεν κατέχουν όλοι αυτές την γνώσεις για την μετατροπή, εγώ προσωπικα μπερδεύτηκα αρκετά με το τι πρέπει να κάνω με αυτα τα hostname , πιστεύω για τους αρχαρίους μια βοήθεια έστω και σε πμ δεν θα ήταν πρόβλημα. Δεν υποτιμώ των κόπο όλων που βοήθησαν για την εύρεση του κλειδιού αλλά όλοι δεν γεννήθηκαν γιατροί ούτε δικηγόροι για να έχουν τέτοιες γνώσεις όπως εσείς.

Ποτέ δεν αρνήθηκα εγώ προσωπικά την βοήθειά μου σε κάποιο pm. Αρνήθηκα όμως να απαντήσω σε όσους μέσω pm απαιτούσαν απλώς το τελικό key. Δηλαδή αρνήθηκα σε όλους αυτούς που δεν έμπαιναν καν στον κόπο να διαβάσουν τι λέγαμε. Ελπίζω σε αυτό να συμφωνείς.

Εγώ δεν έχω πάρει το τελευταίο τεύχος ακόμα αλλά θα πω πως ο τίτλος "Πως θα σπάσετε την Digea" και εμένα με ενόχλησε.
Άσχετα αν ισχύει... ή δεν ισχύει... ή είναι εύκολο το σπάσιμο σε 1 λεπτό... ή είναι πολύ δύσκολο και χρειάζεται ώρες... κλπ...

Φυσικά και πιστεύω πως το 100% την χώρας πρέπει να καλυφθεί από το ψηφιακό σήμα και να βλέπουν ΟΛΟΙ
τα πανελλήνιας λήψης ελεύθερα κανάλια, αλλά... θέλουμε δεν θέλουμε, καλό είναι να κάνουμε λίγο κράτει.
Όπως και να το κάνουμε τα κανάλια παίζουν εκπομπές με δικαιώματα, τα οποία δικαιώματα μπορεί να μας φέρουν σε δύσκολη θέση σαν χώρα
και να αναγκάσουν την DIGEA να πάρει άλλα μέτρα, οπότε όλοι μετά θα χάσουμε.

Σαν να μου φαίνεται ότι η συζήτηση είναι λίγο υποκριτική. Μας ενοχλεί ο τίτλος ενός θέματος ενός ειδικού περιοδικού που απευθύνεται στο χομπίστα (με μέσο κοινό αναγνωστών τους 3.000 ανθρώπους) και δεν μας ενοχλούν τα χίλιαδύο μαρκετίστικα τερτίπια τηλεπωλήσεων, στοιχημάτων νόμιμων και παράνομων, τραπεζών, καταστημάτων, πάσης φύσεως τυχάρπαστων εταιρειών προωθήσεων, πολιτικών κλπ; Αν ήμασταν το ίδιο εύθικτοι σε όλα αυτά έπρεπε να έχει επανάσταση σ' αυτή την έρημη χώρα. Άκου code of ethics! Έλεος
Και τέλος πάντων αυτό με τα δικαιώματα είναι και λίγο μύθος. Θέλετε να μου πείτε ότι πληρώνουν οι Άγγλοι και οι Γερμανοί δικαιώματα παραπάνω για τα ελεύθερα ιδιωτικά; BBC, ITV, Channel 4, Five είναι εντελώς ελεύθερα και πιάνονται στο μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης με πιατάκι 90 εκατοστών. Ας μη μιλήσουμε για τους Γερμανούς, τους Τούρκους, τους Γάλλους, τους Ιταλούς κλπ. Αναρωτηθήκατε γιατί τα Ελληνικά ελεύθερα κανάλια δεν μπήκαν ποτέ σε δορυφόρο για να πιάνονται έστω και με προπληρωμένη καρτούλα από όλους τους Έλληνες κατοίκους όπως γίνεται σε Ελβετία, Αυστρία, Ολλανδία κλπ; Μήπως για να πουλάει συνδρομές στους απομονωμένους Έλληνες του εσωτερικού και του εξωτερικού η Nova; Μήπως ξεκίνησαν τις αυτόνομες δορυφορικές μεταδόσεις Digea και ΕΡΤ μόλις έσπασε το μονοπώλιο αυτό από τον ΟΤΕ και σταμάτησε η Nova να τροφοδοτεί τους επίγειους αναμεταδότες τους τζάμπα; Μήπως τελικά όλο αυτό το θέμα των δικαιωμάτων είναι ένα από τα πιο άθλια ψέμματα; Και στην τελική σιγά τις εκπομπές με δικαιώματα που παίζουν τα Ελληνικά ελεύθερα που χρειάζονται και κωδικοποίηση. Και μόνο που εκπέμπονται από τις 3 ανατολικά φτάνει. Και σιγά μην κάτσει ο κάθε Ευρωπαίος που έχει δορυφορικό δέκτη να βάλει ξεχωριστό LNB ή να στρέψει το πιάτο του στη συγκεκριμένη τροχιακή θέση για να δει τις θαυμαστές εκπομπές της Ελληνικής τηλεόρασης. Μου φαίνεται τη θέλουμε την παραμύθα μας εμείς οι Έλληνες

Σαν να μου φαίνεται ότι η συζήτηση είναι λίγο υποκριτική. Μας ενοχλεί ο τίτλος ενός θέματος ενός ειδικού περιοδικού που απευθύνεται στο χομπίστα (με μέσο κοινό αναγνωστών τους 3.000 ανθρώπους) και δεν μας ενοχλούν τα χίλιαδύο μαρκετίστικα τερτίπια...
Εμένα δεν με ενόχλησε καθόλου ο τίτλος σαν μαρκετίστικο κόλπο. Ούτε καν δίνω βάσει σε αυτό, ακόμα και αν ήταν έτσι.
Με ενόχλησε επειδή είμαστε 3000(?) άτομα αναγνώστες, μία παρέα δηλαδή, και δεν θα ήθελα να δίνουμε δικαίωμα στους "απ' έξω" (DIGEA) να κάνουν παράπονα για αυτά που γράφονται.

Και τέλος πάντων αυτό με τα δικαιώματα είναι και λίγο μύθος...
...Μήπως τελικά όλο αυτό το θέμα των δικαιωμάτων είναι ένα από τα πιο άθλια ψέμματα;
Αν είναι έτσι, με έχουν παραμυθιάσει και εμένα.
Πάντως ακόμα και στο WEB-TV της ΕΡΤ, αναφέρουν πολλές φορές πως η μετάδοση έχει διακοπεί λόγω δικαιωμάτων.

Για όλα τα άλλα που λες για τα δικαιώματα Κώστα και για όλα τα τερτίπια των άλλων εταιριών για να πουλήσουν, οφείλω να πω πως θα συμφωνήσω μαζί σου.

Το Digital TV με θεμα , Πως θα σπάσετε την Digea η Δειτε digea μεσω δορυφορου για μενα ειναι το ιδιο .
Ποιο πολυ μου φαινεται ο τιτλος για ενημερωσει του ταλαιπωρου Ελληνα παρα για να ψαρεψει πελατες.
τα πραγματα και για τις επιχειρησεις ειναι παρα πολυ δυσκολα . ΟΠΩΣ επιχειρησεις ειναι η δεη ,οτε, νοβα και digea
Τωρα αν η DIGEA θελει να συμμετεχει στο πανευρωπαικο μαστιγωμα του Ελληνα για προστασια δικαιωματων και αλλα πολλα τρικ
ας το κανει .Αν και δεν ειναι σωστο

Καταρχάς Σάκη να διευκρινίσω ότι δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά αλλά στο όλο κλίμα που δημιουργήθηκε γύρω από το άρθρο. Είναι ένα καθαρά τεχνικό άρθρο που περιγράφει απλά μια διαδικασία. Όταν περιοδικά και φόρουμ που αφορούν τα PC και το internet περιγράφουν λεπτομερώς πώς να ρυθμίσουμε έναν torrent client ή ένα download manager γιατί δεν είναι μεμπτό; Σε πληροφορώ εάν δεν το ξέρεις ότι κυκλοφορεί περιοδικό αποκλειστικά για κατεβάσματα από το internet και δεν έχω ακούσει να έχουν κινηθεί νομικά εναντίον του. Και να σου πω και κάτι άλλο; Καλά κάνανε και δημοσιεύσανε και το κλειδί. Στο κάτω-κάτω στην Ελληνική αγορά απευθύνεται. Δεν νομίζω να έχει αναγνώστες σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Γιατί λοιπόν να παρεξηγηθεί η Digea και οι κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων; Ο Χ κάτοικος άλλης χώρας δεν έχει ανάγκη το περιοδικό για να βρει τρόπο σπασίματος του biss. Το κατεβάζει έτοιμο μέσα σε οποιοδήποτε softcam.key. Στο newnigma2 για Dream έχει ενσωματωμένο key manager. Ούτε να ψάξεις, ούτε να κουραστείς, ούτε τίποτα.
Και για να μη νομίσει κανείς ότι είμαι ένας ακόμη συνήγορος του περιοδικού, να θυμίσω ότι ήμουν ο πρώτος που τα έχωσε στον Νομικό όταν πρωτοκυκλοφόρησε το περιοδικό και έβαζε στο εξώφυλλο ημίγυμνα γκομενάκια. Όχι ότι είμαι κανένας ηθικολόγος αλλά το είδε η γυναίκα που κρατούσε τα παιδιά στο σπίτι και με κοίταζε λες και ήμουν κανένας ανώμαλος ματάκιας. Άσε την άλλη φορά που ήρθε η μάνα μου στο σπίτι να καθαρίσει και μου πέταξε όλα τα τεύχη στα σκουπίδια και μου έκανε και κήρυγμα από πάνω.
Όσον αφορά τα δικαιώματα που επικαλούνται θα σου θυμίσω μία παλιά ιστορία. Όταν πριν από 5-6 χρόνια ξεκίνησε να εκπέμεπει ο ΣΚΑΙ επίγεια, ξεκίνησε μετά από 2-3 μήνες και εκπομπή δορυφορικά από τον Hellasat στις 39 ανατολικά εντελώς μα εντελώς ελεύθερα. Να σου θυμίσω επίσης ότι ήταν (και είναι σε μεγάλο ποσοστό ακόμα) το μοναδικό κανάλι που δεν έδειχνε σαχλοπαραγωγές ριάλιτι, πανελίστες κλπ. Ακόμα και το ειδησεογραφικό του πρόγραμμα ήταν εξαιρετικά περιορισμένο. Είχε καθαρά θεματικό περιεχόμενο με ντοκιμαντέρ, σειρές, ταινίες και κάποια αθλητικά στο 90% του προγράμματός του με παραγωγές από τα μεγάλα δίκτυα του εξωτερικού (ABC, Discovery, History, National Geographic κλπ) που αν ήθελες να τα δεις αλλού έπρεπε να πας στη Nova και να πληρώσεις 60 Ευρώ το μήνα. Θα σου θυμίσω λοιπόν ότι μετά από 4 μήνες δορυφορικών εκπομπών, εντάχθηκε στην πλατφόρμα της Nova κωδικοποιημένο και 6 μήνες μετά σταμάτησε εντελώς η παράλληλη ελεύθερη μετάδοση από τον Hellasat. Προφανώς και δεν υπήρχε θέμα δικαιωμάτων όπως δεν υπάρχει σε όλα τα ελεύθερα κρατικά και ιδιωτικά των άλλων χωρών. Το μεγάλο αγκάθι λεγόταν και λέγεται Nova και μονοπωλιακός ή καθόλου ανταγωνισμός. Δουλειά μας εδώ βέβαια δεν είναι να δικάσουμε κανέναν. Άλλοι έχουν το ρόλο αυτό (άσχετα αν σπάνια ασχολούνται). Απλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται.

Ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το επιχείρημα, ο Σκάι δεν ήταν μόνο 4 μήνες ελεύθερα στον Hellas Sat, αλλά πάνω από δύομισι χρόνια (Απρίλιος 2006 - Ιανουάριος 2009). Ενώ υπάρχουν κι άλλα ελεύθερα ελληνικά κανάλια, ξεκινώντας από τη Βουλή, που και ντοκιμαντέρ βάζουν και όλο και κάποια ταινία θα έχουν (δεν έχει σημασία αν είναι πρώτης ή δεύτερης διαλογής, όλες έχουν πνευματικά δικαιώματα).

http://gr.kingofsat.net/channelhistory.php?ch=3995

Πολύ σχετικό και το παρακάτω θέμα για τα ουκρανικά ελεύθερα ή με BISS κανάλια.

http://www.digitaltvinfo.gr/index.php?option=com_magazine&task=viewArticle&id=6012&Itemid=53

Ούτε λίγο ούτε πολύ υποψήφιες συνδρομητικές πλατφόρμες ζητάνε την διακοπή της ελεύθερης μετάδοσης. Μήπως κάτι τέτοιο είχαμε κι εδώ όλα αυτά τα χρόνια;

Πολύ σχετικό και το παρακάτω θέμα για τα ουκρανικά ελεύθερα ή με BISS κανάλια.

http://www.digitaltvinfo.gr/index.php?option=com_magazine&task=viewArticle&id=6012&Itemid=53

Ούτε λίγο ούτε πολύ υποψήφιες συνδρομητικές πλατφόρμες ζητάνε την διακοπή της ελεύθερης μετάδοσης. Μήπως κάτι τέτοιο είχαμε κι εδώ όλα αυτά τα χρόνια;

Ακριβώς αυτό συμβαίνει! Ρε τους κερατάδες, κι από τη μύγα ξύγκι πάνε να βγάλουν...