Re: Απάντηση: Το Digital TV Ιουνίου στα περίπτερα!
Σαν να μου φαίνεται ότι η συζήτηση είναι λίγο υποκριτική. Μας ενοχλεί ο τίτλος ενός θέματος ενός ειδικού περιοδικού που απευθύνεται στο χομπίστα (με μέσο κοινό αναγνωστών τους 3.000 ανθρώπους) και δεν μας ενοχλούν τα χίλιαδύο μαρκετίστικα τερτίπια τηλεπωλήσεων, στοιχημάτων νόμιμων και παράνομων, τραπεζών, καταστημάτων, πάσης φύσεως τυχάρπαστων εταιρειών προωθήσεων, πολιτικών κλπ; Αν ήμασταν το ίδιο εύθικτοι σε όλα αυτά έπρεπε να έχει επανάσταση σ' αυτή την έρημη χώρα. Άκου code of ethics! Έλεος
Και τέλος πάντων αυτό με τα δικαιώματα είναι και λίγο μύθος. Θέλετε να μου πείτε ότι πληρώνουν οι Άγγλοι και οι Γερμανοί δικαιώματα παραπάνω για τα ελεύθερα ιδιωτικά; BBC, ITV, Channel 4, Five είναι εντελώς ελεύθερα και πιάνονται στο μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης με πιατάκι 90 εκατοστών. Ας μη μιλήσουμε για τους Γερμανούς, τους Τούρκους, τους Γάλλους, τους Ιταλούς κλπ. Αναρωτηθήκατε γιατί τα Ελληνικά ελεύθερα κανάλια δεν μπήκαν ποτέ σε δορυφόρο για να πιάνονται έστω και με προπληρωμένη καρτούλα από όλους τους Έλληνες κατοίκους όπως γίνεται σε Ελβετία, Αυστρία, Ολλανδία κλπ; Μήπως για να πουλάει συνδρομές στους απομονωμένους Έλληνες του εσωτερικού και του εξωτερικού η Nova; Μήπως ξεκίνησαν τις αυτόνομες δορυφορικές μεταδόσεις Digea και ΕΡΤ μόλις έσπασε το μονοπώλιο αυτό από τον ΟΤΕ και σταμάτησε η Nova να τροφοδοτεί τους επίγειους αναμεταδότες τους τζάμπα; Μήπως τελικά όλο αυτό το θέμα των δικαιωμάτων είναι ένα από τα πιο άθλια ψέμματα; Και στην τελική σιγά τις εκπομπές με δικαιώματα που παίζουν τα Ελληνικά ελεύθερα που χρειάζονται και κωδικοποίηση. Και μόνο που εκπέμπονται από τις 3 ανατολικά φτάνει. Και σιγά μην κάτσει ο κάθε Ευρωπαίος που έχει δορυφορικό δέκτη να βάλει ξεχωριστό LNB ή να στρέψει το πιάτο του στη συγκεκριμένη τροχιακή θέση για να δει τις θαυμαστές εκπομπές της Ελληνικής τηλεόρασης. Μου φαίνεται τη θέλουμε την παραμύθα μας εμείς οι Έλληνες