Περιοδικό "Digital TV info": Τεύχη 2012

Re: Το Digital TV Αυγούστου στα περίπτερα!

Γίνεται το δελτίο τύπου να μην έχει bold κάθε τρίτη λέξη;

λοιπόν περνάω στις απαντήσεις μια και έπεσαν πολλές ερωτήσεις μαζί
Φωνή αναγνωστών παρότι ετοιμάστηκε κανονικά δεν δημοσιεύτηκε λόγω έλλεψης χώρου, εξαιτίας του τεράστιου συγκριτικού τεστ, αλλά και των πολλών νέων δεκτών που έπεσαν μαζί. Για τον ίδιο λόγο επίσης δεν δημοσιεύτηκε και η στήλη Μεταβατικά.
Scrambling Corner δεν έχουμε αυτό το μήνα γιατί απλά δεν υπάρχαν νέα. Αντί αυτής έχουμε την παραπλήσια στήλη Linux TV, που υπήρχε επικαιρότητα
Τα bold στα ΔΤ μπήκαν μετά από απόφαση της συντακτικής ομάδας. Προσωπικά, εγώ ποτέ δεν τα έβαζα, αλλά αφού όλοι το θέλατε τα έβαλα. Εγώ κάνω ότι μου λέτε.
Σάκη και εγώ προσωπικά από όλα τα τεστ του μήνα, ήθελα πιο πολύ να δω τον Alien2. Όμως είναι πολύ καλά τεστ και αυτό του Xtrend και του Golden Media Unibox, αλλά και του Nova Επίγεια. Προσωπικά θεωρώ κορυφαίο επίγειο δέκτη τον Novabox 831 HD PVR.

Ελπίζω όπως και να' χει να σας αρέσει το τεύχος.

Το εκπτωτικό κουπόνι των 7,5 ευρώ, πώς το βλέπετε όσοι είστε σε Αθήνα - Νησιά?

Απάντηση: Το Digital TV Αυγούστου στα περίπτερα!

Αν και δεν είμαι στην Αττική, μια χαρά το βρίσκω το κουπονάκι! Για τα bold συμφωνώ με το malakudi.

Thanks Σεραφείμ. Αν τραβήξει θα το καθιερώσω σε όλη την Ελλάδα και σε άλλα προϊόντα. Για αυτό και ρωτάω...

Απάντηση: Re: Το Digital TV Αυγούστου στα περίπτερα!

Τα bold στα ΔΤ μπήκαν μετά από απόφαση της συντακτικής ομάδας. Προσωπικά, εγώ ποτέ δεν τα έβαζα, αλλά αφού όλοι το θέλατε τα έβαλα. Εγώ κάνω ότι μου λέτε.
...
Προσωπικά θεωρώ κορυφαίο επίγειο δέκτη τον Novabox 831 HD PVR.
Εγώ δε ρωτήθηκα. Βρίσκω τα bold κάθε λίγες λέξεις πραγματικά άθλια, κιτς και χωρίς κανένα πραγματικό νόημα. Μη καταντήσουμε σαν κάτι άλλους που σε κάθε ποστ έχουν κάθε 3 λέξεις ένα bold, έλεος.

Τώρα αυτό το δεύτερο πως σου ήρθε; Κορυφαίος ως προς τι; Στο ότι δε κάνει εγγραφές και timeshift; Στο ότι δεν έχει media player; Στο ότι το tuner, σαν USB που είναι, είναι αμφίβολης σταθερότητας;

Re: Απάντηση: Re: Το Digital TV Αυγούστου στα περίπτερα!

Εγώ δε ρωτήθηκα. Βρίσκω τα bold κάθε λίγες λέξεις πραγματικά άθλια, κιτς και χωρίς κανένα πραγματικό νόημα. Μη καταντήσουμε σαν κάτι άλλους που σε κάθε ποστ έχουν κάθε 3 λέξεις ένα bold, έλεος.

Χαχαχα! Λες να μας έμεινε χουσούρι?

Το εκπτωτικό κουπόνι των 7,5 ευρώ, πώς το βλέπετε όσοι είστε σε Αθήνα - Νησιά?
Φυσικά, πολύ θετικά. Το "κακό" είναι όμως πως είναι (και πάντα θα είναι ?) για συγκεκριμένο προϊόν.
Δεν γίνεται να ισχύει για όλα τα προϊόντα του εκάστοτε εισαγωγέα?

...Σάκη και εγώ προσωπικά από όλα τα τεστ του μήνα, ήθελα πιο πολύ να δω τον Alien2.
Όμως είναι πολύ καλά τεστ και αυτό του Xtrend και του Golden Media Unibox...
Τα Linux Ε2 δεν τα κοιτάω... Για τον Golden Media Unibox 2, διάβασα στα γρήγορα το κείμενο και δεν το έπιασε το μάτι μου.
Φυσικά θέλω να τον δω και αυτόν, όπως επίσης θέλω να δω στα επόμενα τεύχη τον τριπλό της Golden Media!!! Θα τον έχετε... πιστεύω?

Δείτε τα menu 40 επίγειων ψηφιακών δεκτών της αγοράς.

Στο τεύχος νούμερο 47, Αυγούστου 2012, του Digital TV Info που μόλις κυκλοφόρησε, οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν ένα μεγάλο συγκριτικό τεστ 40 δεκτών επίγειας ψηφιακής λήψης DVB-T, το οποίο πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία του switch off των αναλογικών εκπομπών των ιδιωτικών καναλιών στην Αττική από τον Υμηττό στις 20 Ιουλίου και των κρατικών καναλιών της ΕΡΤ, επίσης από τον Υμηττό, στις 17 Αυγούστου. Στο συγκριτικό αυτό υποσχεθήκαμε ότι θα διαθέσουμε σε όλους τους αναγνώστες του περιοδικού, και στους επισκέπτες της διαδικτυακού τόπου digitaltvinfo.gr, βίντεο με μία μικρή περιήγηση στα μενού κάθε δέκτη, ώστε όλοι να μπορέσουν να κρίνουν με τα μάτια τους τις βασικές δυνατότητες τους. Τα βίντεο αυτά – για τους 38 από τους 40 δέκτες του συγκριτικού – είναι πλέον διαθέσιμα στους παρακάτω συνδέσμους του YouTube.

Δείτε τα στο http://digitaltvinfo.gr/index.php?option=com_magazine&task=viewArticle&id=6362&Itemid=53

Τα Linux Ε2 δεν τα κοιτάω... Για τον Golden Media Unibox 2, διάβασα στα γρήγορα το κείμενο και δεν το έπιασε το μάτι μου.
Φυσικά θέλω να τον δω και αυτόν, όπως επίσης θέλω να δω στα επόμενα τεύχη τον τριπλό της Golden Media!!! Θα τον έχετε... πιστεύω?
Έτσι από απλό ενδιαφέρον, γιατί δεν κοιτάς E2; Έχοντας δοκιμάσει αρκετά interfaces δορυφορικών δεκτών, θεωρώ το interface του enigma/enigma2 ως το πιο εύχρηστο και λειτουργικό. Άπειρες λίστες από favorties, διαχείριση των καναλιών στο ίδιο interface που κάνεις και zapping, η τεράστια ευελιξία χειρισμού ρυθμίσεων diseqc με κάθε πιθανή ή απίθανη διασύνδεση και φυσικά η δυνατότητα της απόλυτης παραμετροποίησης (λόγω του open source) είναι κάτι που δε μπορώ πλέον να αποχωριστώ.

Όπως έλεγε και ο Χάρρυ Κλυν, και να τα άλλαζα, πάλι φουντούνια θα 'παιρνα ...

Και για όσους αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν τους εξωτερικούς δέκτες Nova και OTE, προγραμματίζω αυτή την εποχή ένα interface όπου με τη χρήση ενός Hauppauge HD PVR (USB) να μπορείς να ελέγχεις τους δέκτες μέσα από το enigma2.

Last edited:

Εγώ πάντως σ` αυτό το τεύχος θα κάνω διακοπές…, δεν θα το αγοράσω, κυρίαρχα εξαιτίας αυτού του αδιάφορου ένθετου "Security Report" που εμπεριέχει και με εκνευρίζει κάθε φορά, που θα πρέπει να ανοίξω το σελοφάν για να το πετάξω στην ανακύκλωση… Επίσης τα εξτρά κουπονάκια τα θεωρώ προσβολή για τους συντάκτες του περιοδικού (και για όσους αναγνώστες δεν αγοράζουν τα περιοδικά γι αυτό το σκοπό…), γι αυτό και δεν τα έχω χρησιμοποιήσει…

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το Digital TV Αυγούστου στα περίπτερα!

Εγώ πάντως σ` αυτό το τεύχος θα κάνω διακοπές…, δεν θα το αγοράσω, κυρίαρχα εξαιτίας αυτού του αδιάφορου ένθετου "Security Report" που εμπεριέχει και με εκνευρίζει κάθε φορά, που θα πρέπει να ανοίξω το σελοφάν για να το πετάξω στην ανακύκλωση… Επίσης τα εξτρά κουπονάκια τα θεωρώ προσβολή για τους συντάκτες του περιοδικού (και για όσους αναγνώστες δεν αγοράζουν τα περιοδικά γι αυτό το σκοπό…), γι αυτό και δεν τα έχω χρησιμοποιήσει…

Μόνο 7 λέξεις bold; Στο quote στο διόρθωσα λίγο ...

ΥΓ: Φαίνεται πως το Security Report σας έχει τσαντίσει αρκετά, δεν εξηγείται αλλιώς (εξώδικα κτλ)

Last edited:

Χωρις να μου πεφτει και λογος θεωρω ομως αντιδεολογικο συντακτες αλλου περιοδικου να βγαινουν και να μειωνουν ανταγωνιστικα περιοδικα.
Satzapper ή rexsat εισαι απο τους κορυφαιους στο χωρο της δορυφορικης τηλεορασης. Εχεις και 2 παρα πολυ καλα blog με τα ιδια ονοματα που προανέφερα.

Τα περιοδικα του χωρου εχουν και site και θα μπορουσες να βγεις και να τα γραψεις αυτα εκει.

Δείτε τα menu 40 επίγειων ψηφιακών δεκτών της αγοράς.

Αυτό είναι η προστιθέμενη αξία που μπορεί να δώσει ένα site έντυπου περιοδικού. Μπράβο σας. Μακάρι να είχα το χρόνο να το κάνω κι εγώ στις δικές μου παρουσιάσεις.

Έτσι από απλό ενδιαφέρον, γιατί δεν κοιτάς E2; Έχοντας δοκιμάσει αρκετά interfaces δορυφορικών δεκτών, θεωρώ το interface του enigma/enigma2 ως το πιο εύχρηστο και λειτουργικό. Άπειρες λίστες από favorties, διαχείριση των καναλιών στο ίδιο interface που κάνεις και zapping, η τεράστια ευελιξία χειρισμού ρυθμίσεων diseqc με κάθε πιθανή ή απίθανη διασύνδεση και φυσικά η δυνατότητα της απόλυτης παραμετροποίησης (λόγω του open source) είναι κάτι που δε μπορώ πλέον να αποχωριστώ.
Το Enigma δεν το πήρα ποτέ με καλό μάτι. Ο πρώτος Linux δέκτης που δοκίμασα ήταν ένας Dreambox 7020. Τι δεν μου άρεσε? Όλα!
Ο δέκτης είχε HW και είχε ωραία εμφάνιση. Τέλος.

Η χρήση του... έσπαγε νεύρα ο τρόπος που ήταν σχεδιασμένο το E1. Τα μενού του... χειρότερη εμφάνιση από οτιδήποτε.
Τηλεκοντρόλ... ακόμα δεν καταλαβαίνω ποιος το σχεδίασε αυτό το κινεζόπραμα και το έβαλε η DM σε τόσα μοντέλα, ακόμα και στα πανάκριβα!
Η τιμή... γιατί τόσο high?

Όλα αυτά και το γεγονός πως δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα μοιράσματα, είτε τα νόμιμα μέσα στο σπίτι, είτε διάφορα εκτός σπιτιού... με έκαναν να το απεχθάνομαι το Enigma.
Φυσικά το E2 είναι διαφορετικό με πολύ καλύτερη εμφάνιση και με 1002 επιλογές μέσα σε αυτό.
Τα παραπάνω όμως και κάποια άλλα πράγματα που βλέπω στην αγορά για το E2 και δέκτες που το έχουν, δεν με κάνουν να αλλάξω γνώμη.
Άστο Παναγιώτη, δύσκολα θα το δω με καλό μάτι. Το έχω πάρει στραβά από την πρώτη στιγμή και δεν πρόκειται να αλλάξω.

@Νίκο, το σωστό λινκ είναι αυτό για τα βίντεο. Με FF το άλλο δεν μου φορτώνει. Δεν ξέρω αν εσένα σου ανοίγει κανονικά.
http://www.digitaltvinfo.gr/index.php?option=com_magazine&task=viewArticle&id=6362&Itemid=53

ΥΓ. Παιδιά, μια μεγάλη παράκληση... για εμάς τους "απ' έξω", το να πειράζει ο ένας που γράφει στο Χ περιοδικό, τον άλλον που γράφει το Ψ περιοδικό... δεν φαίνεται ωραίο.
Βρείτε τα κάπως... κρίμα είναι.

Last edited: