Περιοδικό Ήχος

Μ'αρεσει που στο editorial ειχε γράψει πρόσφατα μετά την γνωστή ιστορία με το παρολίγον κλείσιμο ότι θα το εκδίδουν όπως τα ξενα περιοδικά ένα μήνα πιο νωρίς.Tα Εγγλεζικα ήδη κυκλοφορουν τευχος Μαιου,τα Γερμανικα Απριλιου κλπ
και ο Ηχος πασχιζει να βγαλει του Μαρτιου ακομα.

Για το τεύχος #487 ανακοινώθηκε ότι κυκλοφορεί πανελλαδικά τη Τρίτη 13 Μαΐου. Στο εξώφυλλο, αναφέρεται δοκιμή κεφαλών πικάπ ΜΜ. Η τιμή πήγε στα 6 ευρώ, αλλά περιλαμβάνεται και δώρο μίνι τρίποδο. Το προηγούμενο #486, ήταν του Μαρτίου, δηλαδή το τεύχος Απριλίου παραλείπεται. Δεν ξέρω εάν αυτό σηματοδοτεί, κυκλοφορία ανά δίμηνο.
'Ιδωμεν.

Παντως εχει .....σασπενς το θεμα.
Οντως το τευχος Απριλιου φαγωθηκε.
Τωρα βγαινει το τευχος Μαιου και
αντε να το προλαβεις με το τριποδακι-δωρο.

H δοκιμή κεφαλών πικάπ ΜΜ στο #487, τελικά ήταν απογοητευτική. Ήταν κάποιου ξένου συνεργάτη, μάλλον, τηλεγραφική παρουσίαση θα την έλεγα. Το υπόλοιπο περιοδικό στο γνωστό επίπεδο με καλή παρουσία από τους νέους συνεργάτες του. Ο Φωτιάδης στο εντιτόριαλ προσπαθεί να δώσει υποσχέσεις για το μέλλον και να αιτιολογήσει τις "καθυστερήσεις" της κυκλοφορίας.

Το ενδιαφέρον μου, πάντως, φροντίζω να παραμένει για το περιοδικό που κάποτε σήμαινε πολλά και σηματοδοτούσε τις εξελίξεις του "χώρου".

Εγώ, δε ξέρω για ποιό λόγο, δε θέλω να διαβάζω review του Φωτιάδη.
Φταίει μάλλον η δοκιμή των Raidho στο περασμένο τεύχος.
:)

καποτε ο ηχος ειχε 800 δραχμες και τρεχαμε στα περιπτερα να προλαβουμε....τον εφαγε η μαρμαγκα του Internet και αυτον...κριμα...μακαρι να μην ειναι απο τα τελευταια τευχη

Απάντηση: Re: Περιοδικό Ήχος

Τελικά, φίλοι μου, μια καλή κουβέντα δε χρωστάμε να πούμε για το περιοδικό ΗΧΟΣ. Όλο κάτι θα μας φταίει. Το ένα μας ξινίζει, το άλλο... (άστα)
Κρίμα!

Πειτε και κανα καλο λογο βρε παιδιά... Έδινε.και ενα πολυ ωραιο δωράκι, το προσπαθουν οι άνθρωποι.

Άρχισαν να μου αρέσουν (πολύ) τα review του Πάρη. Αυτό μετράει?

Το περιοδικό φαίνεται να 'ενισχύεται' και με μεταγραφές και με τα θέματα.Ποιο άλλο Hi-End περιοδικό είχε πρωτοσέλλιδο ΜΜ κεφαλές και μάλιστα απ τις φθηνότερες??Συνήθως κάτι τέτοια θέματα τα βάζουν στα 'σχόλια' στις τελευταίες σελίδες τους,ενώ φαίνεται ότι 'ακούει' και τις 'επίκαιρες φωνές' που σ όλα τα blogs υπάρχουν για μερικά προϊόντα που άλλοι τα χλευάζουν όπως τις φτηνές κεφαλές.
Η στροφή αυτή δείχνει να παγιώνεται μετά από πολύ ψάξιμο και το λέω επειδή είχα συνομιλία με reviewer πριν κανά μήνα...όπου μου φάνηκε η τάση να ' αμφισβητηθούν' μερικώς οι αφοριστικές εμπορικές προτάσεις...

Απάντηση: Re: Περιοδικό Ήχος

Το περιοδικό φαίνεται να 'ενισχύεται' και με μεταγραφές και με τα θέματα.Ποιο άλλο Hi-End περιοδικό είχε πρωτοσέλλιδο ΜΜ κεφαλές και μάλιστα απ τις φθηνότερες??Συνήθως κάτι τέτοια θέματα τα βάζουν στα 'σχόλια' στις τελευταίες σελίδες τους,ενώ φαίνεται ότι 'ακούει' και τις 'επίκαιρες φωνές' που σ όλα τα blogs υπάρχουν για μερικά προϊόντα που άλλοι τα χλευάζουν όπως τις φτηνές κεφαλές.
Η στροφή αυτή δείχνει να παγιώνεται μετά από πολύ ψάξιμο και το λέω επειδή είχα συνομιλία με reviewer πριν κανά μήνα...όπου μου φάνηκε η τάση να ' αμφισβητηθούν' μερικώς οι αφοριστικές εμπορικές προτάσεις...

Γι' αυτό είναι το μόνο περιοδικό τεχνολογίας που δεν έχω σταματήσει να αγοράζω. Ποτέ δεν έβαλε την τιμή στον παράγοντα ποιότητα. Ή μάλλον τον έβαζε με αντιστρόφως ανάλογο δείκτη. Όσο φτηνότερο το προϊόν τόσο καλύτερο. Θυμάμαι προ δεκαετίας και βάλε η κόντρες με το high-tech. Στον "ήχο" διάβαζες για ένα οικονομικό προϊόν τα καλύτερα και στους απέναντι τα χειρότερα. Ελάχιστες φορές είχα δει οικονομικό προϊόν με καλή κριτική. Ενώ εδώ πολλές φορές "κράζουν" τα ακριβά προϊόντα όταν στην αγορά υπάρχουν πιο οικονομικές προτάσεις.

Re: Απάντηση: Re: Περιοδικό Ήχος

Γι' αυτό είναι το μόνο περιοδικό τεχνολογίας που δεν έχω σταματήσει να αγοράζω. Ποτέ δεν έβαλε την τιμή στον παράγοντα ποιότητα. Ή μάλλον τον έβαζε με αντιστρόφως ανάλογο δείκτη. Όσο φτηνότερο το προϊόν τόσο καλύτερο. Θυμάμαι προ δεκαετίας και βάλε η κόντρες με το high-tech. Στον "ήχο" διάβαζες για ένα οικονομικό προϊόν τα καλύτερα και στους απέναντι τα χειρότερα. Ελάχιστες φορές είχα δει οικονομικό προϊόν με καλή κριτική. Ενώ εδώ πολλές φορές "κράζουν" τα ακριβά προϊόντα όταν στην αγορά υπάρχουν πιο οικονομικές προτάσεις.

Επειδή το αγοράζω απ το 1987 και προσπάθησα να αποκτήσω παλιότερα τεύχη (μέχρι το 1979 περίπου αντιστρόφως μετρώντας),υπήρχαν και εξάρσεις,υπερβολές και αμφισβητήσεις ...ακόμα και από μένα τον ίδιο.

Πιστεύω ότι πάει να γίνει καλύτερη και εμπειρότερη προσπάθεια απ τα τεύχη της εποχής της'υπερβολής'.

Σαφέστατα είναι επηρεασμένο και απ την οικονομική κατάσταση,απ την ύπαρξη πολλών διαδικτυακών περιοδικών ,αλλά και forums,αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι η αλλαγή πλεύσης στο 'πίστευε και μη ερεύνα' άλλων εποχών..

Το σημείο που νομίζω πρέπει να εστιάσει είναι και το tweaking ,κάτι που κάνουν και άλλα περιοδικά στην Ευρώπη.

Πάντως σημαντικό ρόλο παίζει και το ότι οι πελατεία ..'ξύπνησε'!!!

Εγώ νομίζω ότι θέλει καλύτερη διόρθωση. Στο τελευταίο τεύχος υπάρχουν όχι μόνο ορθογραφικά λάθη (το "ατάλλεια" βγάζει μάτι), αλλά και λάθη στοιχειοθεσίας (σε πολλά σημεία κόβεται η δεξιά άκρη του κειμένου από τις φωτογραφίες).

Το αγόρασα και εγώ. Δεν ήταν κακό, αλλά εν έτη 2014 να ασχολούμαστε με πικάπ και αναλογικά μέσα δεν είναι παρωχημένο;

Αυτό όμως που με ενόχλησε, είναι ότι απουσιάζουν οι συγκρίσεις. Και στα ηχεία, και σε υλοποιήσεις ισοστάθμισης, και άλλα...

Ενα πολυ ωραιο χαρακτηριστικο του Ηχου ειναι οτι ασχολουνται και με πιο προσιτες συσκευες. Δειχνουν να προσαρμοζονται στα δεδομενα της εποχης.Αναποφευκτα ο περισσοτερος κοσμος κινειται πλεον στα πιο προσιτα.
Αυτο που μου εχει λειψει ειναι καποιο συγκριτικο μεταξυ συσκευων παραπλησιας χρηματικης κατηγοριας.
Η συνολικη εικονα του περιοδικου ειναι εξαιρετικη και αυτο δειχνει ανθρωπους με μερακι απο πισω. Τα κειμενα εχουν το προσωπικο στιγμα του καθε reviewer και δεν ειναι απλα τυπικα-αψυχα.
Μακαρι να συνεχισουν ετσι να το απολαμβανουμε καθε μηνα.