Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

Re: Απάντηση: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

DIM Z & Σπύρο συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.Αντί να διεκδικούμε ίσα δικαιώματα φωνάζουμε και για τους άλλους που τα έχουν.Είναι λογικά και ανθρώπινα δικαιώματα.
Στην δουλειά της γυναίκας μου (ιδιωτική κλινική) υπό τον εκφοβισμό της απόλυσης τα τελευταία 5 χρόνια 2 εργαζόμενες έχουν χάσει από ένα παιδί με αποβολή λόγω βαριάς εργασίας.

αυτά μάλιστα, είναι θέματα που πρέπει να μας βγάζουν όλους στους δρόμους ....

και καταγγελίες και μηνύσεις και ότι χρειαστεί .....

Απάντηση: Re: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

ε βέβαια το πιο φυσιολογικό είναι να κάνει κάποιος παιδί όταν δεν έχει δουλειά ....

αν δεν πιάσει κάποιος δουλειά να έχει εισόδημα πώς θα κάνει παιδί ???

πού είναι το περίεργο οτι οι περισσότεροι παντρεύονται και κάνουν οικογένεια όταν πρώτα αποκατασταθούν επαγγελματικά ???

Που είναι το περίεργο που όταν έχεις αποκατασταθεί επαγγελματικά και κάνεις παιδί τρως μια κλοτσιά στον πισινό και πας απο εκεί που ήρθες?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

Δυστυχώς στις συγκεκριμένες περιπτώσεις υπήρξαν και ειρωνικά σχόλια εκ διευθύνσεως.

βρήκαμε τώρα την μητρότητα

και επειδή κάποια γουρούνια με την ανοχή της πολιτείας έχουν κάνει τον ιδιωτικό τομέα κόλαση τα βάζουμε με οτι έχει απομείνει όρθιο .....

και μιας και οι μισθοί στο δημόσιο έχουν ήδη απωλέσει πάνω από 30% τα τελευταία 2-3 χρόνια και αναμένεται και συνέχεια μειώσεων αλλά και απολύσεων προχωράμε και στα υπόλοιπα ..... μητρότητα κλπ

για κλάματα

Re: Απάντηση: Re: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

Που είναι το περίεργο που όταν έχεις αποκατασταθεί επαγγελματικά και κάνεις παιδί τρως μια κλοτσιά στον πισινό και πας απο εκεί που ήρθες?

Έτσι.

Και μάλιστα όταν είσαι στο ΙΚΑ πιο πριν ασφαλισμένη, αλλά επειδή θα σου δώσουν μόνο 60 μέρες κάθεσαι στα αυγά σου.

Οι μαγκές έρχονται μετά το διορισμό στο δημόσιο.....:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Και τελικά δεν είναι τυχαίο που οι εργαζόμενες στο δημόσιο κάνουν 5 παιδιά στη σειρά.

Κάπου θα έπρεπε να υπάρχει και μέτρο αλλιώς μιλάμε για εκμετάλλευση αυτών που σου προσφέρουν.

Απάντηση: Re: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

Στο ότι κάποιοι αντί να διεκδικούν ίσα δικαιώματα ζητούν την αφαίρεση και απ' τους υπόλοιπους.Θα τρίβουν τα χέρια τους τα αφεντικά.

Στο ότι κάποιοι αντί να διεκδικούν ίσα δικαιώματα ζητούν την αφαίρεση και απ' τους υπόλοιπους.Θα τρίβουν τα χέρια τους τα αφεντικά.

αυτό τώρα είναι αντικείμενο διατριβής ......

άκου 5 παιδιά στο δημόσιο .... με 800 ευρώ τον μήνα 5 παιδιά ...... θα τρώνε χώμα από τον κήπο ..... θα φοράνε φύλα από τα δέντρα, θα διαβάζουνε τα αστέρια .... μια χαρά ....

τέτοιο μίσος ?? τέτοια απωθημένα ???

Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε...
Ξαναδείτε το νήμα πως ξεκίνησε.

Τώρα αν στην πορεία, ως συνήθως "έστριψε" άλλο θέμα....-bye--bye-

Δημήτρη στο δρόμο πρέπει να μας βγάζουν και αυτά, αλλά και οι περιπτώσεις ατόμων που καπηλεύονται τα δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων (και όχι μόνο).

Όταν πχ σε λίγο καιρό βγει ο Παπατζής και πει κομμένες οι αναπηρικές συντάξεις και παρουσιάσει ένα ωραίο διαγραμματάκι που λέει ότι έτσι θα εξοικονομήσει 2 δις, θα πρέπει να τα βάλουμε τόσο μ'αυτόν, όσο και με όσους τις εισπράττουν χωρίς λόγο... αντίστοιχα όταν πει κομμένο το τάδε επίδομα στους δημοσίους. Κλπ.

...δεν είναι τυχαίος ο πόλεμος προς το Δημόσιο. Αν δεν είχαμε όλοι μας δείγματα κατασπατάλησης χρήματος, δε θα έφταναν τα ρεπορτάζ του κάθε protagon-α για να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου..

Εξάλλου, είναι κοινό μυστικό ότι αυτό το πάτημα βρήκανε και τα έβαλαν με την Ελλάδα. Κι άλλες χώρες έχουν αντίστοιχα ελείμματα, αλλά όχι τέτοιο δημοσιονομικό χάος.

Γι'αυτό και επιμένω ότι μια σωστή καταγραφή (ολόκληρου του δημοσίου, όχι όποιου ήθελε όπως τώρα), μαζί με ενιαίο μισθολόγιο, θα ξεκαθάριζε πράγματα, και δε θα μπορούσε ο καθένας να λέει ό,τι γουστάρει και να πετάει κούφιες κατηγορίες.

Last edited:

Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε...
Ξαναδείτε το νήμα πως ξεκίνησε.

Τώρα αν στην πορεία, ως συνήθως "έστριψε" άλλο θέμα....-bye--bye-

Ξεκινησε με καποιον που του φανηκε υπερβολικο το φυσιολογικο. Δεν καταλαβαινω που εστριψε;

Αλλα καλα λεει ο Μανωλακος...

Συμφωνω με το ποστ 12.Επισης αν υπαρχουν διαφορες στην νομοθεσια (ξερει καποιος ? ) μεταξυ ιδιωτικου και δημοσιου τομεα δεν ειναι απο τα θεματα που σταθω και με τρελη επιμονη (δεν ειναι και -υπερβολικοι - μισθοι Δεκο :D ).Ειναι ενα ευαισθητο θεμα, σε μια χωρα που αντιμετωπιζει εντονα το προβλημα της υπογεννητικοτητας και κανει πολλες φορες οτι ειναι δυνατον να απογοητευσει ,αποθαρρυνει και επιβαρυνει μελλοντικους και μη γονεις .

Εγκαταλείπω...

Και δεν είσαι ο μόνος. Πολύ μνησικακία υπάρχει εδώ μέσα και με υπερβαίνει. Άντε γεια...

Υ.Γ. Κατά τα άλλα, όλοι θα πρέπει να ενωθούμε ενάντια στον "κοινό εχθρό" πέρα από "ιδεολογίες και κόμματα".

Ισα δικαιώματα είναι να παίρνουν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι τις άδειες τους κανονικά αλλά αν φωνάξει κανείς πάει σπίτι του.

Στο δημόσιο βέβαια με το παραμικρό απεργία.

Είναι τα ίσια δικαιώματα που λέμε.

Δημήτρη στο δρόμο πρέπει να μας βγάζουν και αυτά, αλλά και οι περιπτώσεις ατόμων που καπηλεύονται τα δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων (και όχι μόνο).

Όταν πχ σε λίγο καιρό βγει ο Παπατζής και πει κομμένες οι αναπηρικές συντάξεις και παρουσιάσει ένα ωραίο διαγραμματάκι που λέει ότι έτσι θα εξοικονομήσει 2 δις, θα πρέπει να τα βάλουμε τόσο μ'αυτόν, όσο και με όσους τις εισπράττουν χωρίς λόγο... αντίστοιχα όταν πει κομμένο το τάδε επίδομα στους δημοσίους. Κλπ.

...δεν είναι τυχαίος ο πόλεμος προς το Δημόσιο. Αν δεν είχαμε όλοι μας δείγματα κατασπατάλησης χρήματος, δε θα έφταναν τα ρεπορτάζ του κάθε protagon-α για να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου..

φυσικά και δεν είναι τυχαίος ο πόλεμος προς το δημόσιο, καραστοχευμένος και μελετημένος είναι ......

αντί να πολεμάμε για το καλύτερο για όλους πολεμάμε για το χειρότερο .....

ποιόν βολεύει ????

Ξεκινησε με καποιον που του φανηκε υπερβολικο το φυσιολογικο. Δεν καταλαβαινω που εστριψε;

Αλλα καλα λεει ο Μανωλακος...

Η συγκεκριμένη ενέργεια του πρώτου ποστ σου φαίνεται φυσιολογική?

Το παράδειγμα το δικό μου λίγο πιο κάτω?

Δε μίλησε κανείς για μια εγκυμοσύνη, κάποια φορά. Να καθίσουν και ένα και δύο χρόνια όλες οι εγκυμονούσες.

Άλλο αυτό όμως και άλλο κορώνες περί εξομείωσης ιδιωτικού και δημοσίου προς τα κάτω, το ότι θέλουμε να μειωθούν στο δημόσιο και όχι να αυξηθούν στον ιδιωτικό κοκ.

Η πραγματικότητα λέει ότι συμβαίνουν αυτά ως "εκμετάλευση" αυτού του δικαιώματος και όχι ως εκμετάλευση του.-bye-

Άλλο αν το βλέπουμε διαφορετικά.

Να συμπληρώσω εδω οτι δεν θέλω να στιγματίσω μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα.

Υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποι μας που με το σπαθί τους κατέκτησαν μια θέση στο δημόσιο και πραγματικά σέβονται το ψωμί που τρώνε.

Οταν σκέφτομαι όμως οτι ο καραμήτρος που είχε μέσον και στέρησε την θέση απο κάποιον που την άξιζε και μπορούσε πραγματικά να προσφέρει προασπίζεται και τα δικαιώματα του μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.