ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ
Supreme Member
- 29 June 2006
- 4,393
Θα αποχωρήσω και εγω για λίγο να ηρεμήσω και συγνώμη αν άθελά μου έθιξα κάποιους απο τους συνομιλητές μου.
Και γιατί να πληρώνω εγώ στο κάτω κάτω που δεν έχω να μεγαλώσω τα παιδιά μου για να μεγαλώσω τα ξένα?
Κατσε βρε Jim.. τι λες τωρα;
Ποια ειναι η εκμεταλευση; Οτι κανουν πολλα παιδια; Πες μου σε παρακαλω.
Σωστα τι ειναι αυτο μπροστα σε περιστατικα τυπου, να εχεις 3 μινι μαρκετ στο ονομα της γυναικας σου, να κανεις δουλεια συνεταιρικα με τον αδελφο σου, αλλα να εισαι δημοσιος υπαλληλος που δεν παει σχεδον ποτε στη θεση του.Καλά κι εγώ τα φεγγάρια εκείνα που δούλευα σε ΟΤΑ (άρα Δημόσιο), τη χρονιά που μονιμοποιηθήκαμε, έφυγαν με άδεια εγγυμοσύνης 7 κοπέλες (από τις 15)... Αλλά αυτό το αναφέρω ως αστείο γεγονός, όχι καταδικαστικα.
Δεν είναι παράλογο ένας εργαζόμενος τη στιγμή που βλέπει ότι εξασφαλίστηκε, να ξεκινάει τις διαδικασίες για να κάνει οικογένεια. Αντιθέτως μάλιστα είναι θεμιτότατο.
Αλλά βλέπω ότι εύκολα τα βάζουμε με τις άδειες μητρότητας, ενώ υπάρχουν πραγματικά αγκάθια στον Δημόσιο Τομέα, όπως είναι οι πλασματικές υπερωρίες, οι θέσεις χωρίς αντικείμενο, και η υπερπληθώρα εργαζομένων σε συγκεκριμένα πόστα (και αντίστοιχα η έλλειψη σε άλλα).
Γι'αυτά γιατί δε μιλάει κανείς; Οι μητέρες μας έφταιξαν;
Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε...
Ξαναδείτε το νήμα πως ξεκίνησε.
Τώρα αν στην πορεία, ως συνήθως "έστριψε" άλλο θέμα....![]()
Μπορεί νά εκδόσει και διάταγμα η οποια ''Κυβέρνηση'' πού νά απαγορεύει το sex ανευ προφυλακτικού σε ζευγάρια χωρις παιδια που οι γυναίκες προσλαμβάνονται στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα...
Ετσι θά υπάρχει ''ισότης''.
Ξεκινησε με καποιον που του φανηκε υπερβολικο το φυσιολογικο
Και εσυ τελος παντων, τι προτεινεις, να κοπει απο ολους ή να ισχυσει για ολους;
Εγώ πάντως προτείνω να ισχύει για αυτούς που το έχουν ανάγκη. Το συγκεκριμένο βέβαια αποδεικνύεται εύκολα, αλλά πολλά αλλά όχι τόσο. Και πολεμώντας τις διάφορες απάτες, διασφαλίζουμε την κάλυψη των αναγκών. Κάνοντας την "πάπια" βλέποντας γύρω μας άτομα να εισπράττουν απίθανα επιδόματα και μάλιστα παράνομα, απλά βοηθάμε σαν μονάδες στο να κοπούν όλα για όλους.
Φυσιολογικό θα το χαρακτήριζα και θα το επιβράβευα με την υπογεννητικότητα που υπάρχει και θα έλεγα να επεκταθεί κιόλας και στον ιδιωτικό τομέα , αυτά όμως μέχρι πριν λίγα χρόνια που δεν ήταν ακόμη ορατά τα οικονομικά χάλια μας σαν χώρα .
Στην παρούσα κατάσταση όμως που κόβουν μισθό από στρατιωτικό σε παραμεθόρια περιοχή , από συνταξιούχο που δεν του φτάνουν ήδη και άλλα πολλά , να δίνουν σε μια μάνα 12 μήνες άδεια μετά τον τοκετό μου έρχεται κάπως .
Εγώ πάντως προτείνω να ισχύει για αυτούς που το έχουν ανάγκη. Το συγκεκριμένο βέβαια αποδεικνύεται εύκολα, αλλά πολλά αλλά όχι τόσο. Και πολεμώντας τις διάφορες απάτες, διασφαλίζουμε την κάλυψη των αναγκών. Κάνοντας την "πάπια" βλέποντας γύρω μας άτομα να εισπράττουν απίθανα επιδόματα και μάλιστα παράνομα, απλά βοηθάμε σαν μονάδες στο να κοπούν όλα για όλους.
Τι σχέση εχουν άλλα επιδοματα με την μητρότητα??
Ποια απάτη προκύπτει στίς αδειες μητρότητας (υπάρχει η ληξιαρχική πράξη γεννησης τού παιδιου...................................)
Ποια απάτη υπάρχει στην επαπειλούμενη εγκυμοσύνη??
Ακομα και υπερβολικες συσπάσεις να κάνει μιά μήτρα εγκύου θεωρείται επαπειλουμενη εγκυμοσύνη...Αυτο δα έλειπε να παίζει καποιος με την υγεια μάνας και παιδιού ακομα και εαν η πιθανοτητα αποβολής ειναι 5-10% δηλαδή τεράστια.
Κατά τά άλλα αντι για άλλα επιδοματα νά δινουν ψηλοτερους μισθους και στον ιδιωτικό και στον δημοσιο τομεα και να μην τους κρατουσαν καθηλωμένους ..Γι´αυτο και τα επιδοματα.
Τι σχεση εχει το ενα με το αλλο αδερφε; Ή μηπως κοβοντας τις αδειες εγκυμοσυνης θα γεμισει η "τρυπα"...
Τι σημαινει ρε Ιασωνα το εχουν αναγκη; Ολα τα παιδια εχουν αναγκη τη μητερα τους, μου σου πω και τον πατερα τους, τον πρωτο καιρο της ζωης τους. Ολα, ειτε ειναι φραγκατα, ειτε δεν ειναι, ειτε ειναι ασπρα, κιτρινα, μαυρα, ειτε υπαρχει γιαγια ειτε δεν υπαρχει. Πως να το κανουμε τωρα.
Τι σχεση εχει το ενα με το αλλο αδερφε; Ή μηπως κοβοντας τις αδειες εγκυμοσυνης θα γεμισει η "τρυπα"...
Τι σημαινει ρε Ιασωνα το εχουν αναγκη; Ολα τα παιδια εχουν αναγκη τη μητερα τους, μη σου πω και τον πατερα τους, τον πρωτο καιρο της ζωης τους. Ολα, ειτε ειναι φραγκατα, ειτε δεν ειναι, ειτε ειναι ασπρα, κιτρινα, μαυρα, ειτε υπαρχει γιαγια ειτε δεν υπαρχει. Πως να το κανουμε τωρα.
Σπύρο ξεκαθάρισα ότι δεν αναφέρομαι στη μητρότητα. Αλλά η όλη κόντρα με το Δημόσιο έχει αιτία, δεν ξύπνησε ξαφνικά ένα πρωί ο Έλληνας και τα έβαλε με τους ΔΥ. Το ότι τα παπαγαλάκια και ο ΓΑΠ άρχισαν τη λάσπη στους ΔΥ δεν ξεκίνησε το πρόβλημα, απλά πάτησαν πάνω στο ήδη υπάρχον για να διευκολύνουν το έργο τους.
Συμφωνώ απόλυτα στο να αυξηθούν οι μισθοί και να τελειώνουμε με τα επιδόματα (εξαιρώντας φυσικά τα απολύτως νόμιμα). Αλλά μέχρι να γίνει αυτό μονίμως θα τσακωνόμαστε μεταξύ μας, και θα ισοπεδώνουμε.
Δυστυχώς μόνο στο πολύ κοντινό μου περιβάλλον μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον 4 ανθρώπους που αμοίβονται σκανδαλωδώς. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο ύψος της αμοιβής τους, αλλά και στον τρόπο/αντικείμενο εργασίας τους.
Δημητρη οπως τα λες, μαζι σου. Τι πρεπει ομως να γινει; Να κατηγορουμε αυτους που χρησιμοποιουν ενα μετρο που, απο ολους θελω να νομιζω, θεωρειται σωστο ή να βριζουμε αυτους που δεν το υιοθετουν;
Και εσυ τελος παντων, τι προτεινεις, να κοπει απο ολους ή να ισχυσει για ολους;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.