Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

Θα αποχωρήσω και εγω για λίγο να ηρεμήσω και συγνώμη αν άθελά μου έθιξα κάποιους απο τους συνομιλητές μου.

Και γιατί να πληρώνω εγώ στο κάτω κάτω που δεν έχω να μεγαλώσω τα παιδιά μου για να μεγαλώσω τα ξένα?

Τώρα ρε Κώστα έτσι για να καταλάβω... Σε ζούγκλα είμαστε?
Αν δεν είσαι αλληλέγγυος προς τον αδύνατο τι σκατά κάνουμε?

Μήπως εννοείς ότι κάποιοι θα έπρεπε να συνεισφέρουν περισσότερο?
Δεν μπορεί ρε φίλε... κάτι δεν έκφρασες σωστά στο παραπάνω!!!

Επίσης (προς όλους) δεν είπε κανείς ότι πρέπει να χαθούν τα δικαιώματα των Δημ Υπαλλήλων... Να ανέβουν και να εξισωθούν αυτά των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα είναι το ζητούμενο!

Είμαστε και εμείς άνθρωποι...

Κατσε βρε Jim.. τι λες τωρα;

Ποια ειναι η εκμεταλευση; Οτι κανουν πολλα παιδια; Πες μου σε παρακαλω.

Δες τη προσωπική μου εμπειρία στην πρώτη σελίδα. Μπορεί να είναι εξαίρεση αλλά αυτό το βίωμα έχω.

Δε μπορώ να βλέπω μια παιδική μου φίλη να μην έχει δουλειά επειδή δεν έχει κάποιον να κρατήσει το μωρό της και να μη μπορεί να εργαστεί 2 μήνες μετά την εγκυμοσύνη, και άλλη (που είναι και συγγενής μου κι όλας) να περιμένει το διορισμός της ώστε να τεκνοποιήσει. Πριν ήταν στο ΙΚΑ και αυτά που κατηγορούσε αυτά έκανε. Πάει πολύ....

Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα και δε καταλαβαίνω γιατί δε το παραδέχεται κάποιος. Είναι γύρω μας.

Από κει και πέρα, το να βγαίνουν συμπεράσματα όπως αυτά που σου έχω γράψει παραπάνω, τότε πάω πάσο.

Καλά κι εγώ τα φεγγάρια εκείνα που δούλευα σε ΟΤΑ (άρα Δημόσιο), τη χρονιά που μονιμοποιηθήκαμε, έφυγαν με άδεια εγγυμοσύνης 7 κοπέλες (από τις 15 :D)... Αλλά αυτό το αναφέρω ως αστείο γεγονός, όχι καταδικαστικα.

Δεν είναι παράλογο ένας εργαζόμενος τη στιγμή που βλέπει ότι εξασφαλίστηκε, να ξεκινάει τις διαδικασίες για να κάνει οικογένεια. Αντιθέτως μάλιστα είναι θεμιτότατο.

Αλλά βλέπω ότι εύκολα τα βάζουμε με τις άδειες μητρότητας, ενώ υπάρχουν πραγματικά αγκάθια στον Δημόσιο Τομέα, όπως είναι οι πλασματικές υπερωρίες, οι θέσεις χωρίς αντικείμενο, και η υπερπληθώρα εργαζομένων σε συγκεκριμένα πόστα (και αντίστοιχα η έλλειψη σε άλλα).

Γι'αυτά γιατί δε μιλάει κανείς; Οι μητέρες μας έφταιξαν;
Σωστα τι ειναι αυτο μπροστα σε περιστατικα τυπου, να εχεις 3 μινι μαρκετ στο ονομα της γυναικας σου, να κανεις δουλεια συνεταιρικα με τον αδελφο σου, αλλα να εισαι δημοσιος υπαλληλος που δεν παει σχεδον ποτε στη θεση του.

Δημητρη οπως τα λες, μαζι σου. Τι πρεπει ομως να γινει; Να κατηγορουμε αυτους που χρησιμοποιουν ενα μετρο που, απο ολους θελω να νομιζω, θεωρειται σωστο ή να βριζουμε αυτους που δεν το υιοθετουν;

Και εσυ τελος παντων, τι προτεινεις, να κοπει απο ολους ή να ισχυσει για ολους;

Μπορεί νά εκδόσει και διάταγμα η οποια ''Κυβέρνηση'' πού νά απαγορεύει το sex ανευ προφυλακτικού σε ζευγάρια χωρις παιδια που οι γυναίκες προσλαμβάνονται στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα...

Ετσι θά υπάρχει ''ισότης''.

Re: Απάντηση: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

Μπορεί νά εκδόσει και διάταγμα η οποια ''Κυβέρνηση'' πού νά απαγορεύει το sex ανευ προφυλακτικού σε ζευγάρια χωρις παιδια που οι γυναίκες προσλαμβάνονται στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα...

Ετσι θά υπάρχει ''ισότης''.

πολλά μπορούν να γίνουν ...

όπως να απαγορευτεί η κύηση αν δεν υπάρχει γιαγιά να κρατάει το παιδί ...

ή να παίρνει έξτρα μόρια στο ΑΣΕΠ η στείρωση ...

και άλλα πολλά, φαντασία να έχει κανείς και απωθημένα και όλα γίνονται ....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

Ξεκινησε με καποιον που του φανηκε υπερβολικο το φυσιολογικο

Φυσιολογικό θα το χαρακτήριζα και θα το επιβράβευα με την υπογεννητικότητα που υπάρχει και θα έλεγα να επεκταθεί κιόλας και στον ιδιωτικό τομέα , αυτά όμως μέχρι πριν λίγα χρόνια που δεν ήταν ακόμη ορατά τα οικονομικά χάλια μας σαν χώρα .
Στην παρούσα κατάσταση όμως που κόβουν μισθό από στρατιωτικό σε παραμεθόρια περιοχή , από συνταξιούχο που δεν του φτάνουν ήδη και άλλα πολλά , να δίνουν σε μια μάνα 12 μήνες άδεια μετά τον τοκετό μου έρχεται κάπως .

Εγώ πάντως προτείνω να ισχύει για αυτούς που το έχουν ανάγκη. Το συγκεκριμένο βέβαια αποδεικνύεται εύκολα, αλλά πολλά αλλά όχι τόσο. Και πολεμώντας τις διάφορες απάτες, διασφαλίζουμε την κάλυψη των αναγκών. Κάνοντας την "πάπια" βλέποντας γύρω μας άτομα να εισπράττουν απίθανα επιδόματα και μάλιστα παράνομα, απλά βοηθάμε σαν μονάδες στο να κοπούν όλα για όλους.

επαπειλούμενη υπάρχει και στο ικα

με ανανεούμενες αναρρωτικές άδειες μπορεί κάποιος να καλύψει όλο το διάστημα....

η διαφορά (χρονικά) είναι στην άδεια ανατροφής (μετά τον τοκετό) .. 4 μήνες στο ικα 12 στο δημόσιο, αν και απο οτι ξέρω πρόσφατα στο 4μηνο του ικά προστεθήκαν άλλοι 5 μήνες όχι όμως με το 100% του μισθού (δεν είμαι σίγουρος για αυτό όμως, μοιυ το είπανε αλλά δεν το έχω διαβάσει)...

*οι 4 μήνες του ικα ουσιαστικά γίνονται 5 με την ετήσια άδεια, στο δημόσιο καθώς είναι 12μηνη χάνεται η ετήσια άδεια ...

Last edited:
Απάντηση: Re: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

Εγώ πάντως προτείνω να ισχύει για αυτούς που το έχουν ανάγκη. Το συγκεκριμένο βέβαια αποδεικνύεται εύκολα, αλλά πολλά αλλά όχι τόσο. Και πολεμώντας τις διάφορες απάτες, διασφαλίζουμε την κάλυψη των αναγκών. Κάνοντας την "πάπια" βλέποντας γύρω μας άτομα να εισπράττουν απίθανα επιδόματα και μάλιστα παράνομα, απλά βοηθάμε σαν μονάδες στο να κοπούν όλα για όλους.

Τι σχέση εχουν άλλα επιδοματα με την μητρότητα??

Ποια απάτη προκύπτει στίς αδειες μητρότητας (υπάρχει η ληξιαρχική πράξη γεννησης τού παιδιου...................................)
Ποια απάτη υπάρχει στην επαπειλούμενη εγκυμοσύνη??

Ειδες ή δεν ειδες ποση προστασια προσφερεται σε εγγυους,λεχώνες και νεες μητερες σε αλλα κράτη??

Ακομα και υπερβολικες συσπάσεις να κάνει μιά μήτρα εγκύου θεωρείται επαπειλουμενη εγκυμοσύνη...Αυτο δα έλειπε να παίζει καποιος με την υγεια μάνας και παιδιού ακομα και εαν η πιθανοτητα αποβολής ειναι 5-10% δηλαδή τεράστια.

Κατά τά άλλα αντι για άλλα επιδοματα νά δινουν ψηλοτερους μισθους και στον ιδιωτικό και στον δημοσιο τομεα και να μην τους κρατουσαν καθηλωμένους ..Γι´αυτο και τα επιδοματα.

Φυσιολογικό θα το χαρακτήριζα και θα το επιβράβευα με την υπογεννητικότητα που υπάρχει και θα έλεγα να επεκταθεί κιόλας και στον ιδιωτικό τομέα , αυτά όμως μέχρι πριν λίγα χρόνια που δεν ήταν ακόμη ορατά τα οικονομικά χάλια μας σαν χώρα .
Στην παρούσα κατάσταση όμως που κόβουν μισθό από στρατιωτικό σε παραμεθόρια περιοχή , από συνταξιούχο που δεν του φτάνουν ήδη και άλλα πολλά , να δίνουν σε μια μάνα 12 μήνες άδεια μετά τον τοκετό μου έρχεται κάπως .

Τι σχεση εχει το ενα με το αλλο αδερφε; Ή μηπως κοβοντας τις αδειες εγκυμοσυνης θα γεμισει η "τρυπα"...

Τι σημαινει ρε Ιασωνα το εχουν αναγκη; Ολα τα παιδια εχουν αναγκη τη μητερα τους, μη σου πω και τον πατερα τους, τον πρωτο καιρο της ζωης τους. Ολα, ειτε ειναι φραγκατα, ειτε δεν ειναι, ειτε ειναι ασπρα, κιτρινα, μαυρα, ειτε υπαρχει γιαγια ειτε δεν υπαρχει. Πως να το κανουμε τωρα.

Re: Απάντηση: Re: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

Τι σχέση εχουν άλλα επιδοματα με την μητρότητα??

Ποια απάτη προκύπτει στίς αδειες μητρότητας (υπάρχει η ληξιαρχική πράξη γεννησης τού παιδιου...................................)
Ποια απάτη υπάρχει στην επαπειλούμενη εγκυμοσύνη??

Ακομα και υπερβολικες συσπάσεις να κάνει μιά μήτρα εγκύου θεωρείται επαπειλουμενη εγκυμοσύνη...Αυτο δα έλειπε να παίζει καποιος με την υγεια μάνας και παιδιού ακομα και εαν η πιθανοτητα αποβολής ειναι 5-10% δηλαδή τεράστια.

Κατά τά άλλα αντι για άλλα επιδοματα νά δινουν ψηλοτερους μισθους και στον ιδιωτικό και στον δημοσιο τομεα και να μην τους κρατουσαν καθηλωμένους ..Γι´αυτο και τα επιδοματα.

Σπύρο ξεκαθάρισα ότι δεν αναφέρομαι στη μητρότητα. Αλλά η όλη κόντρα με το Δημόσιο έχει αιτία, δεν ξύπνησε ξαφνικά ένα πρωί ο Έλληνας και τα έβαλε με τους ΔΥ. Το ότι τα παπαγαλάκια και ο ΓΑΠ άρχισαν τη λάσπη στους ΔΥ δεν ξεκίνησε το πρόβλημα, απλά πάτησαν πάνω στο ήδη υπάρχον για να διευκολύνουν το έργο τους.

Συμφωνώ απόλυτα στο να αυξηθούν οι μισθοί και να τελειώνουμε με τα επιδόματα (εξαιρώντας φυσικά τα απολύτως νόμιμα). Αλλά μέχρι να γίνει αυτό μονίμως θα τσακωνόμαστε μεταξύ μας, και θα ισοπεδώνουμε.

Δυστυχώς μόνο στο πολύ κοντινό μου περιβάλλον μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον 4 ανθρώπους που αμοίβονται σκανδαλωδώς. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο ύψος της αμοιβής τους, αλλά και στον τρόπο/αντικείμενο εργασίας τους. Και βέβαια, η πολιτική GAP τίποτα δεν άλλαξε γι'αυτό, το ότι έπεσε ο μισθός του από τα 8 στα 7 χιλιάρικα δε διορθώνει το πρόβλημα..

Last edited:
Τι σχεση εχει το ενα με το αλλο αδερφε; Ή μηπως κοβοντας τις αδειες εγκυμοσυνης θα γεμισει η "τρυπα"...

Τι σημαινει ρε Ιασωνα το εχουν αναγκη; Ολα τα παιδια εχουν αναγκη τη μητερα τους, μου σου πω και τον πατερα τους, τον πρωτο καιρο της ζωης τους. Ολα, ειτε ειναι φραγκατα, ειτε δεν ειναι, ειτε ειναι ασπρα, κιτρινα, μαυρα, ειτε υπαρχει γιαγια ειτε δεν υπαρχει. Πως να το κανουμε τωρα.

είπα και πριν οτι εύχομαι σε όλους να μην έχουν καμιά στραβή σε εγκυμοσύνη ή έστω δύσκολη εγκυμοσύνη και να μπορούν να μεγαλώσουν οι ίδιοι τα παιδιά τους ...

όσοι δεν είναι ήδη γονείς θα το καταλάβουν όταν με το καλό γίνουν ....

όσοι μισούνε τα παιδιά και τις μητέρες δεν πρόκειται να το καταλάβουν ποτέ ...

Τι σημαινει ρε Ιασωνα το εχουν αναγκη; Ολα τα παιδια εχουν αναγκη τη μητερα τους, μη σου πω και τον πατερα τους, τον πρωτο καιρο της ζωης τους. Ολα, ειτε ειναι φραγκατα, ειτε δεν ειναι, ειτε ειναι ασπρα, κιτρινα, μαυρα, ειτε υπαρχει γιαγια ειτε δεν υπαρχει. Πως να το κανουμε τωρα.

Σόρρυ ρε παίδες, νόμιζα πως ξεκαθάριζε αυτή η πρόταση ότι δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο επίδομα αλλά σε άλλα. Κακή διατύπωση. Εννοείται ότι συμφωνώ πως ΚΑΘΕ μητέρα δικαιούται τα ανάλογα προνόμια, ειδικά σε μια χώρα με τέτοιο δημογραφικό πρόβλημα όπως η δική μας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

Σπύρο ξεκαθάρισα ότι δεν αναφέρομαι στη μητρότητα. Αλλά η όλη κόντρα με το Δημόσιο έχει αιτία, δεν ξύπνησε ξαφνικά ένα πρωί ο Έλληνας και τα έβαλε με τους ΔΥ. Το ότι τα παπαγαλάκια και ο ΓΑΠ άρχισαν τη λάσπη στους ΔΥ δεν ξεκίνησε το πρόβλημα, απλά πάτησαν πάνω στο ήδη υπάρχον για να διευκολύνουν το έργο τους.

Συμφωνώ απόλυτα στο να αυξηθούν οι μισθοί και να τελειώνουμε με τα επιδόματα (εξαιρώντας φυσικά τα απολύτως νόμιμα). Αλλά μέχρι να γίνει αυτό μονίμως θα τσακωνόμαστε μεταξύ μας, και θα ισοπεδώνουμε.

Δυστυχώς μόνο στο πολύ κοντινό μου περιβάλλον μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον 4 ανθρώπους που αμοίβονται σκανδαλωδώς. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο ύψος της αμοιβής τους, αλλά και στον τρόπο/αντικείμενο εργασίας τους.

Ετσι και αλλοιώς πάντα υποστηριζα ενιαιο μισθολογιο με αξιοπρεπείς μισθούς και ελάχιστα και μέ αξιοκρατία επιδοματα..Επιτηδες δεν τοκαναν τοσα χρονια γιατι ετσι κρατούσαν ευκολοτερα σε ομηρεια ανθρωπους για να τους ψηφιζουν,αλλά και γιατί ο βασικός παρέμενε χαμηλός ,οπότε με αυτο τον τρόπο ''κοπανούσαν '' τούς ιδιωτικούς υπαλλήλους .

Αλλά μετά απο εναμιση χρονο μνημονιου να υπάρχει αυτή η ''διαμάχη'' που επιθυμεί υποβάθμιση ολων προς τα κάτω σημαίνει πολλά...(δεν εννοώ εσένα).

Η υπογεννητικότητα πάντως θελει κίνητρα γιατι και η ελλάδα ειναι μια γερασμένη χώρα,οπως και μεγάλο μερος της Ευρώπης..

Οι Νορβηγοί μέ τά μέτρα που πήραν μειωσαν την υπογεννητικότητα σε ποσοστό πανω απο 20-25%

Δημητρη οπως τα λες, μαζι σου. Τι πρεπει ομως να γινει; Να κατηγορουμε αυτους που χρησιμοποιουν ενα μετρο που, απο ολους θελω να νομιζω, θεωρειται σωστο ή να βριζουμε αυτους που δεν το υιοθετουν;

Να ισχύσει για όλους φυσικά αυτό που πρέπει. Χωρίς εργασιακές διακρίσεις.

Πάντα προς το καλύτερο...