Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

Re: Απάντηση: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

Υπάρχουν στοιχεια γιά 80% επαπειλουμενες στο Δημοσιο??

Πολύ φοβάμαι ότι μπορεί να είναι και παραπάνω. Στοιχεία δεν υπάρχουν. Είναι μπακαλίστικος υπολογισμός από γνωστές μου ΔΥ.

Πριν βιαστείς να απορρίψεις το ποσοστό λόγω "μπακαλίστικου" ρώτα κάποιον γνωστό σου στο δημόσιο.

Η πληροφορία που έχω είναι από ΙΚΑ και Εφορία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

Πολύ φοβάμαι ότι μπορεί να είναι και παραπάνω. Στοιχεία δεν υπάρχουν. Είναι μπακαλίστικος υπολογισμός από γνωστές μου ΔΥ.

Πριν βιαστείς να απορρίψεις το ποσοστό λόγω "μπακαλίστικου" ρώτα κάποιον γνωστό σου στο δημόσιο.

Η πληροφορία που έχω είναι από ΙΚΑ και Εφορία.

4/5 ειναι τεράστιο ποσοστό και δεν εχω αντιστοιχη πληροφορηση.

Αντιθέτως εχεις δικιο οτι μιά κύηση μπορεί να θεωρηθεί επαπειλούμενη σε ποσοστό περί το 30%...
Οιαδήποτε αιμορραγια τού πρωτου τριμήνου τής κυησεως συμπεριλαμβάνεται στις επαπειλούμενες και αλλοιμονο σε γυναικολογο που δεν την ορισει ως τετοια...Μιά ''στραβη'' να προκυψει θα τρεχει στα δικαστηρια σε ολη του την ζωή.

Απάντηση: Re: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

επαπειλούμενη υπάρχει και στο ικα

με ανανεούμενες αναρρωτικές άδειες μπορεί κάποιος να καλύψει όλο το διάστημα....

η διαφορά (χρονικά) είναι στην άδεια ανατροφής (μετά τον τοκετό) .. 4 μήνες στο ικα 12 στο δημόσιο, αν και απο οτι ξέρω πρόσφατα στο 4μηνο του ικά προστεθήκαν άλλοι 5 μήνες όχι όμως με το 100% του μισθού (δεν είμαι σίγουρος για αυτό όμως, μοιυ το είπανε αλλά δεν το έχω διαβάσει)...

*οι 4 μήνες του ικα ουσιαστικά γίνονται 5 με την ετήσια άδεια, στο δημόσιο καθώς είναι 12μηνη χάνεται η ετήσια άδεια ...

Ακριβώς εμένα η γυναίκα μου πήρε 12 μήνες συνολικά,που δουλεύει σε ιδιωτική εταιρία και αναλύω:1)Η άδεια μετά την γέννηση 2 μήνες και κάτι
2)Η κανονική της άδεια όλου του χρόνου 1 μήνα
3)Το μειωμένο ωράριο της 2 ώρες την ημέρα για τους πρώτους 6 μήνες,και 1 ώρα για τους επόμενους 6 μήνες,σύνολο 2 μήνες και κάτι και 4)Προστασία μητρότητας του ΟΑΕΔ 6 μήνες χωρίς την οικονομική συμμετοχή του ΕΡΓΟΔΟΤΗ(πολύ σημαντικό,αλλιώς σιγά μην συμφωνούσε) με το 70-80% του μισθού της και αναλογία στο επίδομα αδείας,δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων.

Αυτό του ΟΑΕΔ το γνωρίζει ο κόσμος?Σας πληροφορώ ότι εγώ σε όποιον το είπα δεν το ήξερε κανείς γνωστός μου και κάποιοι το χάσανε!!!
Αυτά πρέπει να λέμε που είναι ένα θετικό βήμα που κάνανε και για τις μητέρες στον ιδιωτικό τομέα,και όχι να βγάζουμε το κόμπλεξ μας με την γνωστή καραμέλα για τις δημοσίους υπαλλήλους μητέρες.

Και ποιός σας είπε ότι όλοι έχουν γιαγιάδες η παππούδες να κρατήσουν τα παιδιά τους?Η στην τελική ποιός μπορεί να τους υποχρεώσει με το ζόρι να μεγαλώσουν τα δικά μας παιδιά,όταν έχουν μεγαλώσει εμάς?Εγώ έχω 2 παιδιά και τα μεγαλώνουμε μόνοι μας,και δεν έχω ούτε μάνα ούτε πεθερά,αφού έχουν φύγει από την ζωή,να μου τα κρατήσουνε για να πάω για καφέδες.
Άντε γειά-bye-Πάω στα δορυφορικά στον φίλο μου τον σουζάκια.

Last edited by a moderator:
Οπως είχε πει και ο Χριστόδουλος: "Να ψωφήσει η κατσίκα του Γείτονα"........

Re: Απάντηση: Re: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

Εγώ έχω 2 παιδιά και τα μεγαλώνουμε μόνοι μας,και δεν έχω ούτε μάνα ούτε πεθερά,αφού έχουν φύγει από την ζωή,να μου τα κρατήσουνε για να πάω για καφέδες.

Φίλε μου για να μη φύγει όλο το ποστ σου, πες μου αν θέλεις να βγάλω το bold.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

Η ενοχή είναι μια κλωστή μακρυά από την αθωότητα έτσι?-bye-

Τι είπε ο άνθρωπας ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

Φίλε μου για να μη φύγει όλο το ποστ σου, πες μου αν θέλεις να βγάλω το bold.

Σαν διαχειριστής της κατηγορίας αν θεωρείς ότι πρέπει να σβήσει όλο το πόστ η το bold σβήνεις ότι νομίζεις.Αν δεις όλα τα πόστ μου είμαι πολύ ήρεμος πάντα και δεν έχω κατηγορήσει ποτέ κανέναν.-bye-

Η γυναίκα μου είναι δικηγόρος. Δούλεψε μέχρι και 10 ημέρες πριν γεννήσει. Όταν λέω δούλεψε, εννοώ κανονικότατα. Στην 38η εβδομάδα έκανε δίκη με την κοιλιά τούμπανο. Δεν βασανίστηκε, απλά επειδή είχε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη, δεν της ήταν πρόβλημα.

Μετά την εγκυμοσύνη, ξαναδούλεψε πριν τις 40 ημέρες λίγο μετά τον μήνα. Ούτε αυτό της κόστισε. Την βοήθησα πάρα πολύ τον πρώτο καιρό (3 μήνες) και αυτό βοήθησε πολύ την κατάσταση.

Θα έλεγα σαν συμπέρασμα ότι η δουλειά την βοήθησε πάρα πολύ ψυχολογικά, το λέει και η ίδια. Όμως, όμως, όμως...

Την τρώει η δικιά μου λάχανο. Στον πρώτο, δούλευε κανονικότατα μέχρι την προηγούμενη (Παρασκευή, και γέννησε Σάββατο πρωί). Στον δεύτερο (είμαστε μαζί στη δουλειά) την έβλεπα από απέναντι, καταλάβαινα ότι είχαν αρχίσει οι συσπάσεις αλλά νόμιζε ότι το ελέγχει ακόμη και αντέχει να τελειώσει το ραντεβού της. Σηκωτή την πήρα.

Δεν είπες τι παίρνουν οι γυναίκες δικηγόροι αντί αδείας. Επίδομα τοκετού και επίδομα λοχείας. Πόσο ήταν, γύρω στο χιλιάρικο την τελευταία φορά; Δεν θυμάμαι..... Και άμα θέλεις, κάτσε σπίτι σου και όλο τον χρόνο. Ούτε τα δικαστήριά σου καν δεν αναβάλλονται αυτομάτως. Παρακαλείς -στέλνεις δηλαδή άλλον και παρακαλεί- για αναβολή. Και εάν η υπόθεση έχει ήδη πάρει μία αναβολή;; Ααα λυπάμαι αλλά ο νόμος βλέπετε. Άστο.

Στον δεύτερο επέστρεψε στη δουλειά στις 20 μέρες. Δεν ήθελε. Την πίεσε αντισυμβαλλόμενος για να κάνει το συμβόλαιό του ο αχρείος. Α. Ξέχασα να πω ότι ήταν παπάς. Του δικαιολογήθηκε ότι δεν έχει ακόμη σαραντίσει και δεν έχει πάρει ευχές, για να τον αποφύγει. Τι έκανε ο παπάς; Ήρθε ο ίδιος σπίτι και της διάβασε ευχές για να κατεβεί την επομένη!!! :BDGBGDB55:

Κακά τα ψέμματα, μόνο εάν είσαι δημόσιο μπορείς να κάνεις τα παιδιά το ένα μετά το άλλο. Δεν λέω ότι είναι άδικο. Άδικο είναι να βρίσκονται οι υπόλοιποι σε έναν μεσαίωνα. Στο πηγάδι κατούρησε η σύζυγος;

Δεν είπες τι παίρνουν οι γυναίκες δικηγόροι αντί αδείας. Επίδομα τοκετού και επίδομα λοχείας. Πόσο ήταν, γύρω στο χιλιάρικο την τελευταία φορά; Δεν θυμάμαι.....

Καπιτάλες!
Εμείς του ΤΕΒΕ παίρνουμε 800...
Και αν σου κάτσει ζυγό μήνα; Πληρώνεις τη δόση σου και μένεις με 300 ευρώ στο χέρι! :p

Την τρώει η δικιά μου λάχανο. Στον πρώτο, δούλευε κανονικότατα μέχρι την προηγούμενη (Παρασκευή, και γέννησε Σάββατο πρωί). Στον δεύτερο (είμαστε μαζί στη δουλειά) την έβλεπα από απέναντι, καταλάβαινα ότι είχαν αρχίσει οι συσπάσεις αλλά νόμιζε ότι το ελέγχει ακόμη και αντέχει να τελειώσει το ραντεβού της. Σηκωτή την πήρα.

Δεν είπες τι παίρνουν οι γυναίκες δικηγόροι αντί αδείας. Επίδομα τοκετού και επίδομα λοχείας. Πόσο ήταν, γύρω στο χιλιάρικο την τελευταία φορά; Δεν θυμάμαι..... Και άμα θέλεις, κάτσε σπίτι σου και όλο τον χρόνο. Ούτε τα δικαστήριά σου καν δεν αναβάλλονται αυτομάτως. Παρακαλείς -στέλνεις δηλαδή άλλον και παρακαλεί- για αναβολή. Και εάν η υπόθεση έχει ήδη πάρει μία αναβολή;; Ααα λυπάμαι αλλά ο νόμος βλέπετε. Άστο.

Στον δεύτερο επέστρεψε στη δουλειά στις 20 μέρες. Δεν ήθελε. Την πίεσε αντισυμβαλλόμενος για να κάνει το συμβόλαιό του ο αχρείος. Α. Ξέχασα να πω ότι ήταν παπάς. Του δικαιολογήθηκε ότι δεν έχει ακόμη σαραντίσει και δεν έχει πάρει ευχές, για να τον αποφύγει. Τι έκανε ο παπάς; Ήρθε ο ίδιος σπίτι και της διάβασε ευχές για να κατεβεί την επομένη!!! :BDGBGDB55:

Κακά τα ψέμματα, μόνο εάν είσαι δημόσιο μπορείς να κάνεις τα παιδιά το ένα μετά το άλλο. Δεν λέω ότι είναι άδικο. Άδικο είναι να βρίσκονται οι υπόλοιποι σε έναν μεσαίωνα. Στο πηγάδι κατούρησε η σύζυγος;

Ρε τον ξεφτίλα τον παπά. Τι μου θύμισες με την ευχή τώρα. Επέμενε η μάνα μου και η πεθερά μου να πάρει ευχή το παιδάκι. Εγώ διαφωνούσα. Για να μην στρεσάρω εντελώς την κατάσταση στο τέλος δέχτηκα.

Πάμε στην εκκλησία και μπαίνουμε μέσα για να βρούμε τον παπά για την ευχή. Έρχεται μας βρίσκει, και τι μας λέει? Ότι η γυναίκα μου δεν έπρεπε να μπει στην εκκλησία γιατί είναι "ακάθαρτη"!!!!!! Κάπως το εξήγησε με κάτι ιστορίες για αρκούδες. Τότε κατάλαβε και εκείνη τι πάει να πει εκκλησία και ότι ελάχιστη σχέση έχει με την θρησκεία.

Πάντως την δίκη που έκανε 10 ημέρες πριν γεννήσει την κέρδισε... :)

Συμφωνώ ότι το θέμα δεν είναι να εξαφανίσουμε τα δικαιώματα της μητέρας στο δημόσιο αλλά ο ιδιωτικός τομέας να έχει τα ίδια.

Το πρόβλημα είναι όμως ότι οι ΔΥ με την συμπεριφορά τους κατασπαταλούν και λεηλατούν το κοινωνικό κράτος. Δεν είναι όλες οι εγκυμοσύνες επαπειλούμενες, ούτε σημαίνει επειδή είσαι μόνιμος ότι δεν θα με εξυπηρετείς.

Ειλικρινά, με όση καλή διάθεση και να μαζέψω, δεν βλέπω κάποια καλύτερη λύση από την άρση της μονιμότητας.

Και τον τουφεκισμό θα πρόσθετα.

Η αλήθεια είναι πώς η επαπειλούμενη εγκυμοσύνη,η μητρότης ,η λοχεία αλλά και η υπογεννητικότης συσχετίζονται άμεσα μέ την άρση μονιμότητας τών Δ.Υ.Και φυσικά αν καμιά λεχώνα πάθει και κατάθλιψη λοχείας εκει να δείς πώς συσχετίζεται.

Επίσης μέ την άρση μονιμότητας τών Δ.Υ. συσχετίζονται ο δάκος τής ελιάς,η κλαπάτσα στά πρόβατα και η μουχρίτσα.

Re: Απάντηση: Re: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

Η αλήθεια είναι πώς η επαπειλούμενη εγκυμοσύνη,η μητρότης ,η λοχεία αλλά και η υπογεννητικότης συσχετίζονται άμεσα μέ την άρση μονιμότητας τών Δ.Υ.Και φυσικά αν καμιά λεχώνα πάθει και κατάθλιψη λοχείας εκει να δείς πώς συσχετίζεται.

Επίσης μέ την άρση μονιμότητας τών Δ.Υ. συσχετίζονται ο δάκος τής ελιάς,η κλαπάτσα στά πρόβατα και η μουχρίτσα.

Είχες δεν είχες, πάλι στη Θεωρία του Χάους κατέληξες!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

Είχες δεν είχες, πάλι στη Θεωρία του Χάους κατέληξες!

Δεν φταιω προσωπικά..

Τό Χάος φταίει πού όταν πετά μιά πεταλούδα στο Πεκίνο ,στην Ελλάδα αίρεται η μονιμότης τών Δ.Υ. και ταυτόχρονα καταστρέφονται οι ελιές απο τον δάκο.:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Στον ιδιωτικό τομέα ισχύουν κανονικά οι αδειες τοκετού. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι και δεν βλέπω τον τρόπο να παίρνουν άδεια (από ποιον άλλωστε?). Η επιλογή του να είναι κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας έγινε από τον ίδιο, αν θέλει μπορεί να γίνει υπάλληλος. Εναλλακτικά κλείσε το μαγαζί/γραφείο για κάποιο διάστημα, αν θέλεις. Οι επαπειλούμενες άδειες στο δημόσιο μπορούν να ελαττωθούν στις πραγματικά απαραίτητες, αυτό ναι, επίσης να επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα, επίσης ναι, όχι όμως και να ζητάμε την κατάργηση μιας σωστής κοινωνικής πολιτικής επειδή οι ελεύθεροι επαγγελματίες (εξ ορισμού) δεν απολαμβάνουν κάτι τέτοιο.

Είμαι ΔΥ (επί θητεία, όχι μόνιμος, θα γίνω μόνιμος σε 4 χρόνια) και η γυναίκα μου επίσης είναι ΔΥ (καθηγήτρια).

Έχουμε τέσσερα παιδιά (18, 15, 11, 10 ετών). Όλα τα αποκτήσαμε πριν μπει η συζυγος στο δημόσιο.

Εγώ είμαι στα 47 και η σύζυγος στα 44. Πλέον δεν έχω τη δυνατότητα να ασχολούμαι πολύ (όσο θα ήθελα) με το φόρουμ αφού τα τέσσερα παιδιά έχουν πολλά έξοδα (εργάζομαι και 200 χλμ. μακριά από την πόλη που μένω), άρα δεν μου μένει πολύς χρόνος, πρέπει να δουλεύω όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η σύζυγος από τις πέντε εγκυμοσύνες (τέσσερις επιτυχημένες) και τη δουλειά στο σχολείο έχει σκολίωση κι αναστροφή λόρδωσης (ευθειασμό) με κατεστραμμένους τους 5,6,7 στον αυχένα και ριζίτιδα (απώλεια ισχύος στο αριστερό χέρι 85% μη αναστρέψιμη). Είναι στο κρεβάτι εδώ και 35 μέρες (φυσικά πέρασε κι ελεγκτής ιατρός δημοσίου). Περιμένουμε να φθάσει σε μια χ κατάσταση για να εγχειριστεί από νευροχειρούργο.

Όποιος θέλει, ας κάνει 4,5 ή περισσότερα παιδιά να δει τη χάρη.

Ευχαριστώ.

υστ.

Αν θυμάμαι καλά η Ελλάδα δεν έχει καλύτερη νομοθεσία από αυτή των άλλων χωρών της ΕΕ. Μήπως θα έπρεπε να αλλάξει συνολικά η ΕΕ τη νομοθεσία για τη μητρότητα ώστε να μην απολαμβάνουμε τέτοια προνόμια;
Εύχομαι ολόψυχα να είναι περαστικά. Κουράγιο και υπομονή.
Μερικές φορές, πραγματικά είναι ν' απορεί κανείς πώς, ποιος και ΑΝ ρυθμίζει κάποιος τις ισορροπίες στη ζωή.
Γι' αυτό και όλη αυτή η ανισότητα... και οι διαφορετικές ευκαιρίες που έχει ο καθένας μας.

Είμαι ΔΥ (επί θητεία, όχι μόνιμος, θα γίνω μόνιμος σε 4 χρόνια) και η γυναίκα μου επίσης είναι ΔΥ (καθηγήτρια).

Έχουμε τέσσερα παιδιά (18, 15, 11, 10 ετών). Όλα τα αποκτήσαμε πριν μπει η συζυγος στο δημόσιο.

Εγώ είμαι στα 47 και η σύζυγος στα 44. Πλέον δεν έχω τη δυνατότητα να ασχολούμαι πολύ (όσο θα ήθελα) με το φόρουμ αφού τα τέσσερα παιδιά έχουν πολλά έξοδα (εργάζομαι και 200 χλμ. μακριά από την πόλη που μένω), άρα δεν μου μένει πολύς χρόνος, πρέπει να δουλεύω όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η σύζυγος από τις πέντε εγκυμοσύνες (τέσσερις επιτυχημένες) και τη δουλειά στο σχολείο έχει σκολίωση κι αναστροφή λόρδωσης (ευθειασμό) με κατεστραμμένους τους 5,6,7 στον αυχένα και ριζίτιδα (απώλεια ισχύος στο αριστερό χέρι 85% μη αναστρέψιμη). Είναι στο κρεβάτι εδώ και 35 μέρες (φυσικά πέρασε κι ελεγκτής ιατρός δημοσίου). Περιμένουμε να φθάσει σε μια χ κατάσταση για να εγχειριστεί από νευροχειρούργο.

Όποιος θέλει, ας κάνει 4,5 ή περισσότερα παιδιά να δει τη χάρη.

Ευχαριστώ.

υστ.

Αν θυμάμαι καλά η Ελλάδα δεν έχει καλύτερη νομοθεσία από αυτή των άλλων χωρών της ΕΕ. Μήπως θα έπρεπε να αλλάξει συνολικά η ΕΕ τη νομοθεσία για τη μητρότητα ώστε να μην απολαμβάνουμε τέτοια προνόμια;

Φίλε Βλάση εύχομαι ολόψυχα περαστικά. Δεν χρειάζονται πολλές κουβέντες, αλλά πράξεις.Σε καταλαβαίνω απόλυτα...

Last edited: