Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

Μα η πλειοψηφία των Δ.Υ. είναι κακοπληρωμένοι. Οι εξαιρέσεις (Υπουργείο Οικονομικών, Βουλή, ΔΕΗ, ΟΤΕ.....) επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Οι κοινωνικές παροχές που παίρνουν απ' το κράτος όμως απέχουν μακράν απ' τις αντίστοιχες των Ι.Υ.

αυτές οι εξαιρέσεις καλό θα ήταν, για τους ίδιους τους δυ πρωτίστως, να μην υπήρχαν ...., η πλειοψηφία δεν τις θέλει και το ενιαίο μισθολόγιο είναι και ήταν πάγιο αίτημα εδώ και πάρα πολλά χρόνια ....

όταν λες κοινωνικές παροχές, εκτός από το θέμα που συζητάμε, ποιές εννοείς ??

Γιατι ρε κουμπαρε το λες αυτο, θελεις να ακουσεις ποσα παιρνω μετα απο 12 χρονια δουλια; (hint, οσα επαιρνα το 2003 στην προηγουμενη μου δουλια, παιρνω τωρα, λιγο λιγοτερα, στην τωρινη...)

Που τα βρηκες αυτα ρε Κωστα;

Ε, καλά ρε Στέλιο, προφανώς αυτό δεν ισχύει για όλους. Αλλά γνωρίζω περιπτώσεις, και τι μισθούς έπαιρναν, και τι συντάξεις παίρνουν, και από πότε τις παίρνουν....

Ε, καλά ρε Στέλιο, προφανώς αυτό δεν ισχύει για όλους. Αλλά γνωρίζω περιπτώσεις, και τι μισθούς έπαιρναν, και τι συντάξεις παίρνουν, και από πότε τις παίρνουν....

Κατσε ρε φιλε, να το δουμε και αυτο ακομα αν θελεις.

Το να φτασει κανεις μετα απο 30 χρονια δουλια να παιρνει ~2000 με δυο παιδια, δεν το βλεπω υπερβολικο. Τοσα ειναι τα λεφτα, ισως και λιγοτερα, αν δουλευει κανεις Δευτερα ως Παρασκευη.

Η συνταξη δε, βγαινει αναλογα και με τις εισφορες. Ετσι δεν ειναι; Ακομα και εγω, που δεν υπαγομαι στο παλιο καθεστως εισφορων και αν παρω συνταξη θα παρω μαλλον απο το ΙΚΑ, περισσοτερες εισφορες δινω, την τυχη μου μεσα.
Βαλε τωρα εισφορες για επικουρικο και οτι οργανισμο κοινης ωφελειας εχει αρκτικολεξο και πες μου.

Οσον αφορα την εθελουσια... εκει μπορουμε να συζητησουμε καποια πραγματα αν θελεις. Και παλι αυτο εγινε για να ελαφρυνει το προσωπικο ετσι ωστε να πουληθει το μαγαζι με λιγοτερα λειτουργικα. Φταιει ο υπαλληλος που το εκμεταλευτηκε; Ή αυτος που το προτεινε και το υλοποιησε;

όταν λες κοινωνικές παροχές, εκτός από το θέμα που συζητάμε, ποιές εννοείς ??

Εφάπαξ, άλλες ειδικές άδειες (π.χ. λόγω χρήσης Η/Υ) παιδικοί σταθμοί για τα παιδιά τους, κατασκηνώσεις για τα παιδιά, δυνατότητα παροχής της άδειας ανατροφής ακόμη και στον πατέρα, μερικά απ' αυτά που σκέφτομαι πρόχειρα.....

To έχω ξαναγράψει, οι εξωφρενικά αμειβόμενοι στις ΔΕΚΟ είναι διορισμένοι από αυτά τα κοθώνια που τους επικαλούνται τώρα για να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία και 99% πρωσελήφθησαν ΚΑΡΦΩΤΑ στις συγκεκριμένες θέσεις, οι υπόλοιποι πέρνουν έναν μικρό έως αξιοπρεπή μισθό.

Βέβαια η κατσίκα του γείτονα ΠΡΕΠΕΙ να ψωφήσει........

Τώρα ας έρθει κάποιος να περάσει μια μέρα σπίτι μου με τα 3 παιδιά, ακολουθόντας το πρόγραμμά μας (και κυρίως της γυναίκας μου) και μετά να γράψει ότι νομίζει........

Το να φτασει κανεις μετα απο 30 χρονια δουλια να παιρνει ~2000 με δυο παιδια, δεν το βλεπω υπερβολικο. Τοσα ειναι τα λεφτα, ισως και λιγοτερα, αν δουλευει κανεις Δευτερα ως Παρασκευη.

Καθόλου υπερβολικό. Και λίγα είναι......

Η συνταξη δε, βγαινει αναλογα και με τις εισφορες. Ετσι δεν ειναι; Ακομα και εγω, που δεν υπαγομαι στο παλιο καθεστως εισφορων και αν παρω συνταξη θα παρω μαλλον απο το ΙΚΑ, περισσοτερες εισφορες δινω, την τυχη μου μεσα.

Aσφαλώς. Και ξέρω πολύ καλά από εισφορές, σε διαβεβαιώ. Πάνω από 6 χιλιάρικα πληρώνω κάθε χρόνο στο ΙΚΑ, και άλλα τόσα ο εργοδότης μου. Για να μην σου πω πόσα μου κρατάει η εφορία. Αλλά αν δεις περιπτώσεις συντάξεων Δ.Υ. όπου η σύνταξη είναι το 120% του τελευταίου μισθού!!! και το εφάπαξ πάνω από 100 χιλιάρικα, ένα εγκεφαλικό το παθαίνεις..... :D

Απάντηση: Re: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

Αυτό είναι αυθαίρετο δικό σου συμπέρασμα. Συνάγεις κάτι τέτοιο απ' τα λεγόμενά μου;

Γενικώς θα το λέει μπρε. Το βλέπω έχει γίνει μόνιμη επωδός ανεξαρτήτως τι λέμε. Πες το κι εσύ.
Εγώ προτιμώ το αποδιδόμενο στον Κομφούκιο "δεν υπάρχει θέαμα πιο ευχάριστο από το να βλέπεις τον γείτονά σου να γκρεμίζεται από μια στέγη"

Εφάπαξ, άλλες ειδικές άδειες (π.χ. λόγω χρήσης Η/Υ) παιδικοί σταθμοί για τα παιδιά τους, κατασκηνώσεις για τα παιδιά, δυνατότητα παροχής της άδειας ανατροφής ακόμη και στον πατέρα, μερικά απ' αυτά που σκέφτομαι πρόχειρα.....

εφάπαξ ? δεν γίνονται κρατήσεις ? άλλο που εξαφανίστηκαν τα λεφτά από τα ταμεία ως δια μαγείας και τώρα δεν έχουν ούτε για τις συντάξεις ...και θα κόψουν το εφάπαξ κατά 30%, στο κάτω κάτω ας το κάνουν προαιρετικό ... όποιος θέλει να δίνει εισφορά κάθε μήνα και αν είναι τυχερός μετά από 35 χρόνια και έχει λεφτά το ταμείο κατι μπορεί να πάρει ...

άδεια Η/Υ, όσοι έχουν ειδικότητα προγραμματιστή ή σχετική λαμβάνουν ειδικό επίδομα (πληροφορικής γύρω στα 60 ευρώ μικτα αν δεν κάνω λάθος) αλλά και σύμφωνα με οδηγία της ευρωπαικής ένωσης έχουν 15 λεπτά διάλειμμα κάθε δύο ώρες, όσοι όμως δεν έχουν τέτοια ειδικότητα αλλά εργάζονται σε οθόνη η/υ κατα πλήρες ωράριο (άνω των 5 ωρών ημερησίως) δικαιούνται 1 μέρα το δίμηνο (ουσιαστικά χάνουν το επίδομα πληροφορικής και απλά αθροίζουν αυτά τα 15λεπτα διαλείμματα) ...

παιδικοί σταθμοί για τα παιδιά τους ??? έχει κανένα υπουργείο παιδικό σταθμό για τα παιδιά (εκτός της βουλής και της τράπεζας ελλάδας) ?? δεν έχω ακούσει κάτι .... αν όντως υπάρχει και λειτουργεί με έξοδα του δημοσίου δεν είναι σωστό ....

επίσης, ένας ιυ που αμοίβεται π.χ με 1500 ευρώ λάμβανε δώρο χριστουγένων 1500 ευρώ και δώρο πάσχα/επίδομα αδείας από 750 ευρώ, αντίστοιχα ένας δυ που αμοίβεται με 1500 ευρώ λάμβανε δχ 800 ευρώ (βασικός) και εα/δπ από 400 ευρώ ...., από πέρυσι το δχ είναι 500 ερώ μικτά ενω εα/δπ 250 ευρώ μικτά ......, έχει πέσει τσεκούρι σε όλα τα επιδόματα κατα 20%, έχουν να δοθούν αυξήσεις από το 2008 (ενώ ο πληθωρισμός τρέχει )και τα χειρότερα δυστυχώς ερχονται .... όχι μόνο για τους δυ αλλά για όλους ..

Last edited:
Αυτό είναι αυθαίρετο δικό σου συμπέρασμα. Συνάγεις κάτι τέτοιο απ' τα λεγόμενά μου;

Οντως γενικά το λέω, απλά πάντα πίστευα ότι η διεκδίκηση πρέπει να έναι για εξίσωση προς τα πάνω και προς το συμφέρον των αδυνάτων.

Μέσα σ'αυτά είναι και η προστασία της μητρότητας που στην υπόλοιπη Ευρώπη παρέχεται απλόχερα...

Απάντηση: Re: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

και τα χειρότερα δυστυχώς ερχονται .... όχι μόνο για τους δυ αλλά για όλους ..

Αυτό είναι εδώ που τα λέμε και η ουσία... τα άλλα είναι συζήτηση για άλλες ίσως εποχές... ποιο κοινωνικό κράτος συζητάμε τώρα. Τώρα είναι πραγματικά συζήτηση περί όνου σκιάς.

Aσφαλώς. Και ξέρω πολύ καλά από εισφορές, σε διαβεβαιώ. Πάνω από 6 χιλιάρικα πληρώνω κάθε χρόνο στο ΙΚΑ, και άλλα τόσα ο εργοδότης μου. Για να μην σου πω πόσα μου κρατάει η εφορία. Αλλά αν δεις περιπτώσεις συντάξεων Δ.Υ. όπου η σύνταξη είναι το 120% του τελευταίου μισθού!!! και το εφάπαξ πάνω από 100 χιλιάρικα, ένα εγκεφαλικό το παθαίνεις..... :D

Ακου τωρα και το αστειο... με τα λεφτα που παιρνω (~1100), συνολο κρατησεων (χωρις το φορο) 6030,97...

Το εφαπαξ ειναι παλι αναλογα με τις εισφορες, οποτε δεν μπορουμε να το κρινουμε, οπως και τα επικουρικα των συνταξεων. Αν πληρωνεις μεγαλες εισφορες παιρνεις και μεγαλο επικουρικο. Δανεικα λεφτα ειναι.

Αλλα το καλυτερο νομιζω βρε Κωστα ειναι να συζητησουμε γιατι και οι υπολοιποι δεν εχουν αυτα τα benefits, και οχι το αντιθετο ρε φιλε.

Αυτό που μου κάνει μεγάλη εντύπωση πάντως στην περίπτωση του δημοσίου, είναι ότι δεν υπάρχει πάντα ένας δεδομένος μηχανισμός αναπλήρωσης του απουσιάζοντος, ενδεχομένως και για χρόνια ολόκληρα, υπαλλήλου.
Να πω παράδειγμα: σε περιφερειακό Ειρηνοδικείο (δεν λέω ποιο) εδώ επάνω (δεν λέω πού), η γραμματέας αποφάσισε πως ήρθε η ώρα της τεκνοποιίας. Έκανε λοιπόν τρία παιδιά και πήγαινε για το τέταρτο εάν θυμάμαι, και απουσίαζε από τη θέση της, δεδομένου του ήδη προεκτεθέντος νομικού πλαισίου, ήδη τέσσερα χρόνια. Ήθελα να καταθέσω μια αίτηση ασφαλιστικών στο Ειρηνοδικείο αυτό, διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε γραμματειακώς εξυπηρέτηση (μόνο για τις έδρες ερχόταν γραμματέας από το "κεντρικό" Ειρηνοδικείο του Νομού), και τελικώς έκλεισα ραντεβού με την ίδια την Ειρηνοδίκη, να περάσω κάτω από το σπίτι της να έχει μαζί της τις σφραγίδες για να πάρει το δικόγραφο και να συντάξει την πράξη κατάθεσης! Μιλάμε για φοβερή οργάνωση της διοίκησης.

Μου αρεσει που ακομα συζηταμε για συνταξεις βασει εισφορων ενω εχουμε αντιληφθει οτι συντομα θα υπαρχει μονο μια συνταξη των 350+ ευρω για ολους ετσι οπως το πανε....

Κομμουνισμος αλλα στις συνταξεις ......οποιος πηρε πηρε...

Re: Απάντηση: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

Αυτό που μου κάνει μεγάλη εντύπωση πάντως στην περίπτωση του δημοσίου, είναι ότι δεν υπάρχει πάντα ένας δεδομένος μηχανισμός αναπλήρωσης του απουσιάζοντος, ενδεχομένως και για χρόνια ολόκληρα, υπαλλήλου.
Να πω παράδειγμα: σε περιφερειακό Ειρηνοδικείο (δεν λέω ποιο) εδώ επάνω (δεν λέω πού), η γραμματέας αποφάσισε πως ήρθε η ώρα της τεκνοποιίας. Έκανε λοιπόν τρία παιδιά και πήγαινε για το τέταρτο εάν θυμάμαι, και απουσίαζε από τη θέση της ήδη τέσσερα χρόνια. Ήθελα να καταθέσω μια αίτηση ασφαλιστικών στο Ειρηνοδικείο αυτό, διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε γραμματειακώς εξυπηρέτηση (μόνο για τις έδρες ερχόταν γραμματέας από το "κεντρικό" Ειρηνοδικείο του Νομού), και έκλεισα ραντεβού με την ίδια την Ειρηνοδίκη, να περάσω κάτω από το σπίτι της να έχει μαζί της τις σφραγίδες για να πάρει το δικόγραφο και να συντάξει την πράξη κατάθεσης! Μιλάμε για φοβερή οργάνωση της διοίκησης.

κι όμως υπάρχει ....

για αντικατάσταση υπαλλήλου με άδεια λοχείας - ανατροφής προβλέπεται πρόσληψη σοχ (σύμβαση ορισμένου χρόνου) μέχρι την επιστροφή της υπαλλήλου ..

αν θες να ψάξω ακριβώς ...

κι όμως υπάρχει ....

για αντικατάσταση υπαλλήλου με άδεια λοχείας - ανατροφής προβλέπεται πρόσληψη σοχ (σύμβαση ορισμένου χρόνου) μέχρι την επιστροφή της υπαλλήλου ..

προσληψη σοχ ή stage ?

Αυτο παντως θεωρητικα πρεπει να ειναι λαθος του διοικητη που δεν φροντισε για την αναπληρωση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

κι όμως υπάρχει ....

Είπες τη μαγική λέξη. Άλλο η θεωρία όμως, όπως φαίνεται, άλλο η πράξη. Δεν γνωρίζει η αριστερά τι ποιεί η δεξιά. (πέραν τούτου στα του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν είναι βέβαιο ότι ισχύουν τα ίδια)

προσληψη σοχ ή stage ?

Αυτο παντως θεωρητικα πρεπει να ειναι λαθος του διοικητη που δεν φροντισε για την αναπληρωση.

σοχ, τα stage ήταν για απόκτηση εμπειρίας και όχι για αναπλήρωση ή κάλυψη οργανικής θέσης ...

η διαδικασία πάντως υπάρχει και προβλέπεται,

το πολύ πολύ να χρειαστεί μια βεβαίωση της οικονομικής υπηρεσίας για κάλυψη της μισθοδοσίας της σοχ ή αν είναι αυτόνομη υπηρεσία αναμόρφωση του προυπολογισμού για να υπάρχει κονδύλι στον συγκεκριμένο κωδικό μισθοδοσίας αν δεν είχε γίνει προβλεψη (αν η άδεια ξεκινήσει τον 9ο πχ τότε όταν τον 11ο συντάσσεται ο προυπολογισμός του επόμενου έτους οφείλει η υπηρεσία να προβλέψει σχετικά κονδύλια, για τον τρέχον χρόνο χρειάζεται αναμόρφωση)...

Last edited: