Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

φανταστείτε π.χ μια υπηρεσία που υπάρχει μια και μόνο λογίστρια και λείπει με άδεια κύησης-ανατροφής .......

αν δεν αναπληρωθεί ,
ποιός θα βγάζει μισθοδοσία ? ποιός θα πληρώνει τις δαπάνες ? ποιός θα υποβάλει τις τρίμηνες ΑΠΔ, προσωρινές ή και την οριστική ΦΜΥ, τη φορολογική δήλωση, θα ενημερώνει τα βιβλία, θα αποδίδει τις κρατήσεις κλπ κλπ ...

βροχή τα πρόστιμα ...

Last edited:
παιδικοί σταθμοί για τα παιδιά τους ??? έχει κανένα υπουργείο παιδικό σταθμό για τα παιδιά (εκτός της βουλής και της τράπεζας ελλάδας) ?? δεν έχω ακούσει κάτι .... αν όντως υπάρχει και λειτουργεί με έξοδα του δημοσίου δεν είναι σωστό ......

Yπουργείο Πολιτισμού......

Αλλα το καλυτερο νομιζω βρε Κωστα ειναι να συζητησουμε γιατι και οι υπολοιποι δεν εχουν αυτα τα benefits, και οχι το αντιθετο ρε φιλε.

Μαζί σου. Ούτως ή άλλως δεν είπα κάτι αντίθετο εγώ.....

Yπουργείο Πολιτισμού......

Μαζί σου. Ούτως ή άλλως δεν είπα κάτι αντίθετο εγώ.....

δεν το ξέρω, ο σταθμός λειτουργεί με έξοδα του Υπουργείου ??

δλδ, υπάρχουν σταθμοί και σε κάποια νοσοκομεία (πχ γενικό κρατικό) αλλά τα έξοδα καλύτονται από τις εισφορές του συλλόγου γονέων ....

αν είναι με έξοδα του δημοσίου προφανώς είναι ένα είδος "επιδόματος" από αυτά που πρέπει είτε να καταργηθούν είτε να ισχύσουν για όλους .....

Re: Απάντηση: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

προσληψη σοχ ή stage ?

Αυτο παντως θεωρητικα πρεπει να ειναι λαθος του διοικητη που δεν φροντισε για την αναπληρωση.

Δεν υπάρχουν πια stage.

δεν το ξέρω, ο σταθμός λειτουργεί με έξοδα του Υπουργείου ??.....

Το γνωρίζω διότι φιλικό μου ζευγάρι (υπάλληλοι του ΥΠ.ΠΟ και οι δύο) πήγαιναν εκεί και τα 2 παιδιά τους. Τα άφηναν το πρωί και τα έπαιρναν μόλις σχολούσαν.....

Με ένα απλό ψάξιμο βρήκα αυτό:

http://www.taypyppo.gr/draseis/vrefonipiakos.html

"Η δαπάνη λειτουργίας του Β/Ν Σταθμού, σύμφωνα προς το κείμενο της απόφασης ανάληψης λειτουργίας του από το Ταμείο μας (βλ. ανωτέρω παρ. ι.ιι), καλύπτεται από τον Προϋπολογισμό μας, ο οποίος κάθε χρόνο, κατόπιν ειδικής συμφωνίας με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Πολιτισμού ενισχύεται από αυτό με ανάλογο κονδύλι."

Πιθανόν να υπάρχουν ανάλογοι σταθμοί και σε άλλα υπουργεία.

Απάντηση: Re: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

φανταστείτε π.χ μια υπηρεσία που υπάρχει μια και μόνο λογίστρια και λείπει με άδεια κύησης-ανατροφής .......

αν δεν αναπληρωθεί ,
ποιός θα βγάζει μισθοδοσία ? ποιός θα πληρώνει τις δαπάνες ? ποιός θα υποβάλει τις τρίμηνες ΑΠΔ, προσωρινές ή και την οριστική ΦΜΥ, τη φορολογική δήλωση, θα ενημερώνει τα βιβλία, θα αποδίδει τις κρατήσεις κλπ κλπ ...

βροχή τα πρόστιμα ...

Τι να φανταστώ, αφού το είδα με τα μάτια μου. Ολόκληρο Ειρηνοδικείο που καλύπτει μια αρκετά μεγάλη περιφέρεια ήταν χωρίς γραμματέα για τουλάχιστον 4 χρόνια (τόσα είχαν περάσει όταν έμαθα τι συνέβαινε). Από ό,τι κατάλαβα υπήρχε απλώς μια κάλυψη "εκ των ενόντων", και μόνο για ορισμένα καθήκοντα που είχε η μέχρι τότε γραμματέας.

μάλλον δεν είναι το ίδιο ...

μίλησα συγκεκριμένα για λογιστικά, καθώς η παράλειψη ή έστω και η εκπρόθεσμη υποβολή στοιχείων (ΑΠΔ, ΦΜΥ κλπ) επισύρουν πρόστιμα, η συγκεκριμένη έλλειψη της υπαλλήλου μπορεί να ταλαιπωρεί το κοινό αλλά φαίνεται οτι αυτό δεν απασχολεί ιδιαίτερα την υπηρεσία (ίσως γιατί δεν είχαν άλλου είδους κυρώσεις σαν υπηρεσία) , αλλιώς θα την είχαν αναπληρώσει .....

αυτά βέβαια πριν ..... καθώς τώρα πια όλα έχουν την λογική των περικοπών ....

Το γνωρίζω διότι φιλικό μου ζευγάρι (υπάλληλοι του ΥΠ.ΠΟ και οι δύο) πήγαιναν εκεί και τα 2 παιδιά τους. Τα άφηναν το πρωί και τα έπαιρναν μόλις σχολούσαν.....

Με ένα απλό ψάξιμο βρήκα αυτό:

http://www.taypyppo.gr/draseis/vrefonipiakos.html

"Η δαπάνη λειτουργίας του Β/Ν Σταθμού, σύμφωνα προς το κείμενο της απόφασης ανάληψης λειτουργίας του από το Ταμείο μας (βλ. ανωτέρω παρ. ι.ιι), καλύπτεται από τον Προϋπολογισμό μας, ο οποίος κάθε χρόνο, κατόπιν ειδικής συμφωνίας με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Πολιτισμού ενισχύεται από αυτό με ανάλογο κονδύλι."

Πιθανόν να υπάρχουν ανάλογοι σταθμοί και σε άλλα υπουργεία.

ευνοική ρύθμιση ...

πρώην κρατικός σταθμός (υπουργείου υγείας) που όταν μεταφερθήκαν στους δήμους ο συγκεκριμένος έμεινε υπό την διαχείριση του ταμείου των υπαλλήλων, το οποίο μάλιστα εξασφάλισε και χρηματοδότηση από το υπουργείο .....

κάτι τέτοια "ειδικά" προνόμια μαζί με το καθεστώς των επιδομάτων είναι που κρατούν τους υπαλλήλους σε ομηρία .... και δίνουν και λαβή σε ορισμένους να τα βάζουν με όλο τον κλάδο των δυ, ευτυχώς είναι μειοψηφία ...

Eαν δεν υπήρχαν αυτή την στιγμή Δ.Υ. και συνταξιούχοι που καλώς η κακώς έχουν και δίνουν προς τα κάτω μια σταθερή ροή χρημάτως , εκεί που η κοινωνία ψυχοράγει τώρα ,, τότε θα είχαμε κανονικά !! κατοχικά φαινόμενα με ντουμπανιασμένους στους δρόμους ,, και κάμποσους αυτοκτονούντες σε καθημερινή βάση ,,,

κάτσε τώρα που θέλουν να το αλλάξουν αυτό ! και τα λέμε ..

( να μην σας πώ πόσες φορές με έχει σώσει η πενιχρή συνταξη της μάνας μου .. ξεφτύλα ...... )

Εφάπαξ, άλλες ειδικές άδειες (π.χ. λόγω χρήσης Η/Υ) παιδικοί σταθμοί για τα παιδιά τους, κατασκηνώσεις για τα παιδιά, δυνατότητα παροχής της άδειας ανατροφής ακόμη και στον πατέρα, μερικά απ' αυτά που σκέφτομαι πρόχειρα.....

Συνάδελφε λόγω Kuro χαχαχα κατά βάση δεν διαφωνώ μαζί σου αλλά δεν είναι σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα έτσι.Εγώ που δουλεύω σε ΟΤΑ 24 χρόνια με 2 παιδιά και επίδομα θέσης-γαρ προιστάμενος τρομάρα μου-αμοίβομαι μετά το πρώτο τσεκούρι με 1225,00 ευρώ+295,50 ευρώ έξοδα κίνησης όπως λέγονται-τα οποία λένε ότι θα τσεκουρώσουν τώρα-σύνολο λοιπόν=1520,50 ευρώ.Αν λοιπόν είμαι υψηλόμισθος οκ πάω πάσο.Δεν έχω σκάνερ να την ανεβάσω να την δείτε,αλλά αν βρω κάπου θα την ανεβάσω σίγουρα για να μην νομίζετε ότι λέω μπαρούφες.

Το εφάπαξ σε εμάς ήταν και είναι από τα ποιό μικρά που υπάρχει.Αν θυμάμαι καλά συνάδελφος που το πήρε πέρσι μετά από 40 χρόνια εργασίας πήρε 27.000 ευρώ.Και αυτό το πληρώνουμε κάθε μήνα στις κρατήσεις μας.Το ασφαλιστικό μας ταμείο ΤΥΔΚΥ τρομάρα του-το διαλύσανε κι αυτό-μας κρατάνε κάθε μήνα τόσα λεφτά,πας κάνεις ένα σφράγισμα δίνεις 60 ευρώ και μας δίνει σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο επί Κ.Καραμανλή του γέρου 8 ολόκληρα ευρώ!!!

Για την χρήση Η/Υ πράγματι παίρνουμε 1 ημέρα το δίμηνο,δηλαδή 6 ημέρες το χρόνο,γιατί οι συνάδελφοι που έχουν προσληφθεί σαν ΔΕ Πληροφορικής παίρνουν επίδομα χρήσης Η/Υ δεν έχω ρωτήσει πόσο.Τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε πρόσληψη ΔΕ πληροφορικής,και επειδή δεν μπορούσαν να μας δώσουν επίδομα,και επειδή σήμερα όλοι δουλεύουμε με Η/Υ όλο το οκτάωρο,για να χρυσώσουν το χάπι μας δίνουν μία ημέρα το δίμηνο.

Παιδικό σταθμό τα πάμε όπως όλοι οι δημότες στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς,χωρίς καμία προτεραιότητα σειράς,η οικονομικής έκπτωσης.60 ευρώ για ένα παιδί,90 ευρώ για δύο,όπως όλοι οι δημότες μας.Για την προτεραιότητα που είπα μου έτυχε πριν το Πάσχα να μείνουμε χωρίς την κοπέλα που τα κρατούσε,και ζήτησα αν γινόταν να τα έστελνα σφήνα,και έφαγα πόρτα.Για την κόρη μου είχα κάνει αίτηση στην αρχή της σαιζόν,την είχαν πάρει,αλλα επειδή θα κρατούσε τον μικρό η κοπέλα δεν την πήγαμε,και πήρα τηλ.να μπει άλλο παιδάκι στη θέση της.Αυτό σαν παράδειγμα για τις παροχές μας.

Για τις κατασκηνώσεις δεν έχουν φτάσει στην ηλικία τα δικά μου να πάνε,δεν ξέρω αλλά ακούω συναδέλφους που τα πάνε μέσω του ταμείου μας ακόμα,μέχρι να τα κόψουνε και αυτά.

Για την δυνατότητα παροχής της άδειας ανατροφής στον πατέρα πράγματι υπάρχει αφού προσκομίσει βεβαίωση από την εργασία της γυναίκας του,ότι δεν κάνει χρήση εκείνη.Εντάξει δεν πρόκειται ο πατέρας να το βυζάξει,αλλά αν δεν υπάρχει κανείς να το μεγαλώσει μέχρι να ξεπεταχτεί,κακό είναι?Είχα αναλύσει σε προηγούμενο πόστ πως η δικιά μου γυναίκα πήρε το 12μηνο,που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα,και φυσικά δεν πήρα εγώ την παροχή αυτή.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά αλλά θα κουράσω,και το ζητούμενο είναι ένα.Πως θα μπορέσουμε αν γίνεται με τα σημερινά δεδομένα,να έχουν όλοι αυτές τις παροχές,ειδικά στο θέμα της μητρότητας και της γέννησης παιδιών.
Γιατί όπως έγραψε και ο φίλος VaSiLiS-T δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα όταν μπαίνεις στο σπίτι να τρέχουν πάνω σου φωνάζοντας μπαμπά μπαμπά,και να γατζώνονται πάνω σου για κάποια λεπτά!!!!Φιλικά Νότης.

Υ.Γ.Σήμερα το πρωί που πήγα στο ληξιαρχείο Αθηνών στη Μητροπόλεως να δηλώσω την βάφτιση του μικρού μου γιού,είχε μία ουρά περίπου 20 ατόμων εκ των οποίων οι 17 ήταν αλλοδαποί,οι 2 Έλληνες,και 1 Ελληνο-αμερικάνος που το είχε μετανιώσει που ήρθε στην Ελλάδα.Για να προλάβω δεν το αναφέρω ρατσιστικά,απλά δίνω μία εικόνα του ποιοι γεννάνε σήμερα στη χώρα μας,και εμείς με αυτά που λέμε κάνουμε ένα η κανένα παιδί.-bye-

Re: Απάντηση: Re: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

Υ.Γ.Σήμερα το πρωί που πήγα στο ληξιαρχείο Αθηνών στη Μητροπόλεως να δηλώσω την βάφτιση του μικρού μου γιού,είχε μία ουρά περίπου 20 ατόμων εκ των οποίων οι 17 ήταν αλλοδαποί,οι 2 Έλληνες,και 1 Ελληνο-αμερικάνος που το είχε μετανιώσει που ήρθε στην Ελλάδα.Για να προλάβω δεν το αναφέρω ρατσιστικά,απλά δίνω μία εικόνα του ποιοι γεννάνε σήμερα στη χώρα μας,και εμείς με αυτά που λέμε κάνουμε ένα η κανένα παιδί.-bye-

Αυτό είναι μια πραγματικότητα. 3 φιλικά ζευγάρια στην ηλικία μου (και εγώ μαζί), δεν το αποφασίζουν καν για παιδί.
Δυστυχώς μετά έρχονται άλλα (όταν θα θέλει κάποιος, δεν θα μπορεί)..

Πάντως αυτό με το μισθό είσαι όντως περίεργα με τόσα χρόνια εργασίας.

Συνάδελφε λόγω Kuro χαχαχα κατά βάση δεν διαφωνώ μαζί σου αλλά δεν είναι σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα έτσι.Εγώ που δουλεύω σε ΟΤΑ 24 χρόνια με 2 παιδιά και επίδομα θέσης-γαρ προιστάμενος τρομάρα μου-αμοίβομαι μετά το πρώτο τσεκούρι με 1225,00 ευρώ+295,50 ευρώ έξοδα κίνησης όπως λέγονται-τα οποία λένε ότι θα τσεκουρώσουν τώρα-σύνολο λοιπόν=1520,50 ευρώ.Αν λοιπόν είμαι υψηλόμισθος οκ πάω πάσο.Δεν έχω σκάνερ να την ανεβάσω να την δείτε,αλλά αν βρω κάπου θα την ανεβάσω σίγουρα για να μην νομίζετε ότι λέω μπαρούφες.

Συνάδελφε kurά ασφαλώς και η μπάλα δεν τους παίρνει όλους. Εδωσα συγκεκριμένο παράδειγμα προηγουμένως. Και πραγματικά θλίβομαι διαβάζοντας αυτά που γράφεις εδώ. Και που να σου γράψω για τον μισθό υπαλλήλων στο Υπ. Οικονομικών με ελάχιστη προϋπηρεσία και χωρίς παιδιά, μιας και τυγχάνει πολύ κοντινό μου πρόσωπο να εργάζεται εκεί. Θα χρειαστείς επίσκεψη σε ψυχαναλυτή μετά..... :D

Συνάδελφε kurά ασφαλώς και η μπάλα δεν τους παίρνει όλους. Εδωσα συγκεκριμένο παράδειγμα προηγουμένως. Και πραγματικά θλίβομαι διαβάζοντας αυτά που γράφεις εδώ. Και που να σου γράψω για τον μισθό υπαλλήλων στο Υπ. Οικονομικών με ελάχιστη προϋπηρεσία και χωρίς παιδιά, μιας και τυγχάνει πολύ κοντινό μου πρόσωπο να εργάζεται εκεί. Θα χρειαστείς επίσκεψη σε ψυχαναλυτή μετά..... :D

Το οικονομικών έχει και τα μεγαλύτερα επιδόματα αν θυμάμαι καλά

Καταρχήν, όντας συνάδελφος, προσυπογράφω.

...
Το εφάπαξ σε εμάς ήταν και είναι από τα ποιό μικρά που υπάρχει.Αν θυμάμαι καλά συνάδελφος που το πήρε πέρσι μετά από 40 χρόνια εργασίας πήρε 27.000 ευρώ.Και αυτό το πληρώνουμε κάθε μήνα στις κρατήσεις μας.Το ασφαλιστικό μας ταμείο ΤΥΔΚΥ τρομάρα του-το διαλύσανε κι αυτό-μας κρατάνε κάθε μήνα τόσα λεφτά,πας κάνεις ένα σφράγισμα δίνεις 60 ευρώ και μας δίνει σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο επί Κ.Καραμανλή του γέρου 8 ολόκληρα ευρώ!!!
...

Το οποίο ΤΥΔΚΥ το κρατούσαμε πάντα(!) πλεονασματικό.
Συγκεκριμένα, το πλεόνασμα ήταν κάπου 40δίς δρχ το 1991 και με την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων αγνοείται η τύχη τους

...
...
Η μοίρα τους δέν είναι ζηλευτή. Κάπως έτσι ήμασταν και εμείς το '60 και παρόλες τις αντιξοότητες σπέρναμε πολλά κουτσούβελα. Ζούσαμε βέβαια σε δωμάτια χωρισμένα από μπερντέδες, τρέμαμε μήν βρέξει και πλημμυρίσουμε και καυχιόμασταν που ο ξάδερφος είχε ραδιόφωνο. Μοχθήσαμε και αλλάξαμε πολλά, αν και κρατήσαμε την τουρκόφυτη νοοτροπία του μπαξισιού.
Δέν θάθελα να γίνουμε ποτέ σαν τους Νορβηγούς, μα αυτήν την τελευταία ηθική είχαμε υποχρέωση να την αποβάλουμε (...και πολιτική, και οικονομική όπως αποδείχθηκε).
Ας ελπίσουμε πως "οι αλλοδαποί" θα μας βάλουν τα γυαλιά

Υ.Γ
Να τα χαίρεστε τα καμάρια σας !! -bye-

να περιοριστεί το δικαίωμα στην απεργία στον δημόσιο τομέα ... και άλλες ομορφιές από το εκόνομιστ λίγους μήνες πριν...
http://www.iskra.gr/index.php?optio...01-18-09-59-12&catid=107:apergasia&Itemid=323
Επιλέγω δύο αποσπάσματα από το άρθρο του Δελαστίκ (στο link σου):

... Ο «Εκόνομιστ» αναδεικνύει χωρίς περιστροφές ως στρατηγικό σημείο της σύγκρουσης τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς αν καταρρεύσουν μέχρι και τα ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων στην Ευρώπη, τότε θα ανοίξει μια κολοσσιαία αγορά τρισεκατομμυρίων ευρώ στο ιδιωτικό κεφάλαιο!

KAI...
.... Επί μισόν τουλάχιστον αιώνα το κράτος ήταν απαραίτητο για να δημιουργήσει και να χρηματοδοτήσει τα τεράστια έργα υποδομής, που ήταν αναγκαία για μια ανεπτυγμένη καπιταλιστική οικονομία. Η φάση αυτή έχει ολοκληρωθεί. Σήμερα το ιδιωτικό κεφάλαιο παίρνει σταδιακά στην κατοχή του όλες τις κρατικές λειτουργίες με τις έτοιμες υποδομές (ηλεκτροδότηση, τηλεπικοινωνίες, σιδηροδρόμους, λιμάνια κ.λπ.)...

Και παραβάλλω ένα παλιότερο δικό μου post από το "πού πάει η χώρα":
Ε ρε και να ζούσε ο Steinbeck να μας έγραφε το Grapes of Wrath II, όπου το τέρας για να μην πεθάνει πρέπει συνεχώς να καταβροχθίζει τα πάντα γύρω του...
Σήμερα, αυτό που ο Στάινμπεκ ονόμαζε τότε τέρας, βλέπει γύρω του δημόσια ασφάλιση, δημόσια υγεία, δημόσια παιδεία, κλειστά επαγγέλματα...
Γειά μας Δημήτρη :ernaehrung004:
ΥΓ: Μόνο και μόνο επειδή είναι δικό σου ποστάρισμα, δεν το ρίχνεις και στο "μεγάλο" νήμα;

Επιλέγω δύο αποσπάσματα από το άρθρο του Δελαστίκ (στο link σου):

... Ο «Εκόνομιστ» αναδεικνύει χωρίς περιστροφές ως στρατηγικό σημείο της σύγκρουσης τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς αν καταρρεύσουν μέχρι και τα ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων στην Ευρώπη, τότε θα ανοίξει μια κολοσσιαία αγορά τρισεκατομμυρίων ευρώ στο ιδιωτικό κεφάλαιο!

KAI...
.... Επί μισόν τουλάχιστον αιώνα το κράτος ήταν απαραίτητο για να δημιουργήσει και να χρηματοδοτήσει τα τεράστια έργα υποδομής, που ήταν αναγκαία για μια ανεπτυγμένη καπιταλιστική οικονομία. Η φάση αυτή έχει ολοκληρωθεί. Σήμερα το ιδιωτικό κεφάλαιο παίρνει σταδιακά στην κατοχή του όλες τις κρατικές λειτουργίες με τις έτοιμες υποδομές (ηλεκτροδότηση, τηλεπικοινωνίες, σιδηροδρόμους, λιμάνια κ.λπ.)...

Και παραβάλλω ένα παλιότερο δικό μου post από το "πού πάει η χώρα":
Γειά μας Δημήτρη :ernaehrung004:
ΥΓ: Μόνο και μόνο επειδή είναι δικό σου ποστάρισμα, δεν το ρίχνεις και στο "μεγάλο" νήμα;

:ernaehrung004:

τι εδώ , τι δίπλα ....

τί σήμερα , τί αύριο , τι τώρα .....

το σχέδιο είναι μεγαλεπίβολο, με πολλά όμοια πατερνς

κάτι λέγαμε προχθές με τον Σπύρο για φρακταλς ......

:ernaehrung004:

τι εδώ , τι δίπλα ....

τί σήμερα , τί αύριο , τι τώρα .....

το σχέδιο είναι μεγαλεπίβολο, με πολλά όμοια πατερνς

κάτι λέγαμε προχθές με τον Σπύρο για φρακταλς ......

Εχω τα βιβλία του Mandelbrot αν θες να σου δανείσω, αλλά σε προειδοποιώ ότι δεν είναι τα καλύτερα του συγγράμματα, αντιθέτως θα έλεγα.