Απάντηση: Re: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...
Εφάπαξ, άλλες ειδικές άδειες (π.χ. λόγω χρήσης Η/Υ) παιδικοί σταθμοί για τα παιδιά τους, κατασκηνώσεις για τα παιδιά, δυνατότητα παροχής της άδειας ανατροφής ακόμη και στον πατέρα, μερικά απ' αυτά που σκέφτομαι πρόχειρα.....
Συνάδελφε λόγω Kuro χαχαχα κατά βάση δεν διαφωνώ μαζί σου αλλά δεν είναι σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα έτσι.Εγώ που δουλεύω σε ΟΤΑ 24 χρόνια με 2 παιδιά και επίδομα θέσης-γαρ προιστάμενος τρομάρα μου-αμοίβομαι μετά το πρώτο τσεκούρι με 1225,00 ευρώ+295,50 ευρώ έξοδα κίνησης όπως λέγονται-τα οποία λένε ότι θα τσεκουρώσουν τώρα-σύνολο λοιπόν=1520,50 ευρώ.Αν λοιπόν είμαι υψηλόμισθος οκ πάω πάσο.Δεν έχω σκάνερ να την ανεβάσω να την δείτε,αλλά αν βρω κάπου θα την ανεβάσω σίγουρα για να μην νομίζετε ότι λέω μπαρούφες.
Το εφάπαξ σε εμάς ήταν και είναι από τα ποιό μικρά που υπάρχει.Αν θυμάμαι καλά συνάδελφος που το πήρε πέρσι μετά από 40 χρόνια εργασίας πήρε 27.000 ευρώ.Και αυτό το πληρώνουμε κάθε μήνα στις κρατήσεις μας.Το ασφαλιστικό μας ταμείο ΤΥΔΚΥ τρομάρα του-το διαλύσανε κι αυτό-μας κρατάνε κάθε μήνα τόσα λεφτά,πας κάνεις ένα σφράγισμα δίνεις 60 ευρώ και μας δίνει σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο επί Κ.Καραμανλή του γέρου 8 ολόκληρα ευρώ!!!
Για την χρήση Η/Υ πράγματι παίρνουμε 1 ημέρα το δίμηνο,δηλαδή 6 ημέρες το χρόνο,γιατί οι συνάδελφοι που έχουν προσληφθεί σαν ΔΕ Πληροφορικής παίρνουν επίδομα χρήσης Η/Υ δεν έχω ρωτήσει πόσο.Τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε πρόσληψη ΔΕ πληροφορικής,και επειδή δεν μπορούσαν να μας δώσουν επίδομα,και επειδή σήμερα όλοι δουλεύουμε με Η/Υ όλο το οκτάωρο,για να χρυσώσουν το χάπι μας δίνουν μία ημέρα το δίμηνο.
Παιδικό σταθμό τα πάμε όπως όλοι οι δημότες στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς,χωρίς καμία προτεραιότητα σειράς,η οικονομικής έκπτωσης.60 ευρώ για ένα παιδί,90 ευρώ για δύο,όπως όλοι οι δημότες μας.Για την προτεραιότητα που είπα μου έτυχε πριν το Πάσχα να μείνουμε χωρίς την κοπέλα που τα κρατούσε,και ζήτησα αν γινόταν να τα έστελνα σφήνα,και έφαγα πόρτα.Για την κόρη μου είχα κάνει αίτηση στην αρχή της σαιζόν,την είχαν πάρει,αλλα επειδή θα κρατούσε τον μικρό η κοπέλα δεν την πήγαμε,και πήρα τηλ.να μπει άλλο παιδάκι στη θέση της.Αυτό σαν παράδειγμα για τις παροχές μας.
Για τις κατασκηνώσεις δεν έχουν φτάσει στην ηλικία τα δικά μου να πάνε,δεν ξέρω αλλά ακούω συναδέλφους που τα πάνε μέσω του ταμείου μας ακόμα,μέχρι να τα κόψουνε και αυτά.
Για την δυνατότητα παροχής της άδειας ανατροφής στον πατέρα πράγματι υπάρχει αφού προσκομίσει βεβαίωση από την εργασία της γυναίκας του,ότι δεν κάνει χρήση εκείνη.Εντάξει δεν πρόκειται ο πατέρας να το βυζάξει,αλλά αν δεν υπάρχει κανείς να το μεγαλώσει μέχρι να ξεπεταχτεί,κακό είναι?Είχα αναλύσει σε προηγούμενο πόστ πως η δικιά μου γυναίκα πήρε το 12μηνο,που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα,και φυσικά δεν πήρα εγώ την παροχή αυτή.
Θα μπορούσα να γράψω πολλά αλλά θα κουράσω,και το ζητούμενο είναι ένα.Πως θα μπορέσουμε αν γίνεται με τα σημερινά δεδομένα,να έχουν όλοι αυτές τις παροχές,ειδικά στο θέμα της μητρότητας και της γέννησης παιδιών.
Γιατί όπως έγραψε και ο φίλος VaSiLiS-T δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα όταν μπαίνεις στο σπίτι να τρέχουν πάνω σου φωνάζοντας μπαμπά μπαμπά,και να γατζώνονται πάνω σου για κάποια λεπτά!!!!Φιλικά Νότης.
Υ.Γ.Σήμερα το πρωί που πήγα στο ληξιαρχείο Αθηνών στη Μητροπόλεως να δηλώσω την βάφτιση του μικρού μου γιού,είχε μία ουρά περίπου 20 ατόμων εκ των οποίων οι 17 ήταν αλλοδαποί,οι 2 Έλληνες,και 1 Ελληνο-αμερικάνος που το είχε μετανιώσει που ήρθε στην Ελλάδα.Για να προλάβω δεν το αναφέρω ρατσιστικά,απλά δίνω μία εικόνα του ποιοι γεννάνε σήμερα στη χώρα μας,και εμείς με αυτά που λέμε κάνουμε ένα η κανένα παιδί.