Πέθανε βρέφος απο ασιτία...

Status
Not open for further replies.
Νομίζω ότι είναι γνωστό σε όλους ότι υπάρχει έλλειψη σωστής υγειονομικής περίθαλψης στα μικρά νησιά. Στην περίπτωση του μωρού ενδεχομένως να έπαιξε τον ρόλο του ενδεχομένως και όχι.

Είτε όμως έπαιξε τον ρόλο του είτε όχι το γέγονος ότι υπάρχουν ελλείψεις είναι ανεξάρτητο. Δεν "αποδεικνύεται" από αυτό το γεγονός. Αποδεικνύεται από τα χιλιάδες περιστατικά που όλοι ξέρουμε και ενδεχομένως να έχουμε και προσωπική εμπειρία. Δηλαδή είναι ένα ακόμα περιστατικό που προστίθεται στην μεγάλη λίστα ή αλλιώς η εξαίρεση που επιβεβαιώνει το κανόνα.

Η αλήθεια είναι ότι αν το παιδί αυτό είχε έυπορους γονείς ενδεχομένως να μην πάθαινε τίποτα.

Υ.Γ Υπάρχει μια παροιμία που λέει "όπου φτωχός και η μοίρα του." Νομίζω ότι μάλλον ταιριάζει στην περίπτωση.

Last edited:
Απάντηση: Re: Πέθανε βρέφος απο ασιτία...

Δεν θέλω να δικαιολογήσω την μάνα,αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας,ούτε πέθανε απ' αυτό το βρέφος...

Το θέμα πιστεύω,είναι αυτό που λέω στα δυό προηγούμενα πόστ μου...

Τελικά υπήρχε και το είδε εξειδικευμένος γιατρός έγκαιρα,άν ναί κατάλαβε τι έχει;Αν το είδε γιατί το βρέφος,αφέθηκε στην τύχη του,αφού έιχε ανάγκη άμεσης νοσηλείας;

Αν δεν υπήρχε ειδικευμένος παιδίατρος και μέσα άμεσης ανάνηψης γιατί δεν υπήρχαν;

Δεν θα τα φορτώσω όλα,σε μια νέα μάνα σε λοχέια εντελώς μόνη της κι αβοήθητη,με χίλια πιθανά προβλήματα-και ψυχολογικά(η συνηθισμένη επιλόχειος κατάθλιψη)...

Σύμφωνοι. Η κατάσταση σε τέτοια νησιά είναι όντως οικτρή, έτσι και τύχει κάτι σοβαρό ή επείγον.
Ωστόσο συχνά μέχρι κάτι να φτάσει να γίνει σοβαρό, περνάει από κάποια στάδια. Σε αυτό μάλλον "ελπίζει" και το κράτος, διατηρώντας υποστελεχωμένα και υποεξοπλισμένα κέντρα υγείας στα διάφορα νησιά: απλώς έχει τοποθετημένους μια χούφτα γιατρούς (δεν ξέρω πόσους ή πόσων ειδικοτήτων) θεωρώντας ότι τουλάχιστον μια κάποια διάγνωση μπορούν να κάνουν και να παραπέμψουν τα χρήζοντα αντιμετώπισης περιστατικά στα νοσοκομεία.
Από εκεί και πέρα, εικασίες κάνουμε όλοι, και μάλιστα όσο ξετυλίγεται ζεστή-ζεστή η υπόθεση. Δεν νομίζω να υπάρχει αυτή τη χρονική στιγμή η ελάχιστη ασφάλεια εξαγωγής κάποιου συμπεράσματος.
Προφανώς η κατάσταση στα νησιά είναι ασταναπάνε. Από εκεί μέχρι να αποδοθεί το συγκεκριμένο περιστατικό σε αυτή την αιτία και μόνο, είναι κάποια βήματα που πρέπει να γίνουν και κάποια κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, εάν θελήσει κανείς να θεμελιώσει την πραγματική αιτιακή πορεία εννοείται, και δεν μείνει σε παγιωμένες αντιλήψεις, αποδιοπομπαίους τράγους ή ιδεοληψίες.

Νομίζω ότι είναι γνωστό σε όλους ότι υπάρχει έλλειψη σωστής υγειονομικής περίθαλψης στα μικρά νησιά. Στην περίπτωση του μωρού ενδεχομένως να έπαιξε τον ρόλο του ενδεχομένως και όχι.

Είτε όμως έπαιξε τον ρόλο του είτε όχι το γέγονος ότι υπάρχουν ελλείψεις είναι ανεξάρτητο. Δεν "αποδεικνύεται" από αυτό το γεγονός. Αποδεικνύεται από τα χιλιάδες περιστατικά που όλοι ξέρουμε και ενδεχομένως να έχουμε και προσωπική εμπειρία. Δηλαδή είναι ένα ακόμα περιστατικό που προστίθεται στην μεγάλη λίστα ή αλλιώς η εξαίρεση που επιβεβαιώνει το κανόνα.

Η αλήθεια είναι ότι αν το παιδί αυτό είχε έυπορους γονείς ενδεχομένως να μην πάθαινε τίποτα.

Υ.Γ Υπάρχει μια παροιμία που λέει "όπου φτωχός και η μοίρα του." Νομίζω ότι μάλλον ταιριάζει στην περίπτωση.

Συμφωνώ και βαριέμαι αφόρητα την συνεχή προσπάθεια να ριχτούν ολες οι ευθύνες στην μάνα,οπως ρίχνονται οι ευθύνες στους 3500 αυτόχειρες ,η στους άνεργους για να δικαιολογήσω το αισχρό αυτό ακροδεξιό Κράτος..Κατα τα άλλα ας μην μιλήσω για τον ΕΟΠΠΥ.

Συγχωράτε με ρε παιδιά αλλά δε μ'αρέσει η τροπή που'χει πάρει το θέμα. Είναι λες και κάνουμε λαϊκό δικαστήριο, λες και ντε και καλά θα πρέπει να φταίει ή η μάνα ή ο ΕΟΠΠΥ.

...δε μπορούμε να το κάνουμε σε άλλα κι άλλα, ας συμφωνήσουμε εδώ τουλάχιστον ότι ναι, η μητέρα μπορεί να ήταν ανώριμη (μην τη βγάλουμε όμως και στυγερή δολοφόνο, ΕΛΕΟΣ), και ναι, μια ολόκληρη Λέρος έπρεπε να έχει καλύτερες υποδομές για επείγοντα περιστατικά.

Δυστυχώς το παιδάκι θα γίνει ακόμα ένα στατιστικό, η μάνα θα στιγματιστεί από διάφορους "υπεύθυνους" ως φόνισσα, (λες και δεν της έφτανε το σοκ που θα'χει πάθει ήδη για το παιδί της που έχασε, λες και πρέπει κανείς να'ναι μορφωμένος και ώριμος για να καταστραφεί απ'το θάνατο του παιδιού του), και τέλος, η Λέρος θα συνεχίσει να έχει έναν γιατρό να πηγαινοέρχεται για περιστατικά στα γύρω νησιά.

Καλημέρα, καληνύχτα, και καλή μας τύχη...

Στο κάτω κάτω... δε νομίζω να κόστιζε κάτι τόσο τρομακτικό σε ένα κράτος το να παρέχει κάποια σεμινάρια σε νέες μητέρες. Έστω μέσω μιας ΜΚΟ (ας κάνουν και κάτι εκτός απ'το να τρώνε λεφτά).

...αλλά τι να περιμένει κανείς από μια Κυβέρνηση που θεωρεί τα παιδιά τεκμήρια.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Πέθανε βρέφος απο ασιτία...

Συμφωνώ και βαριέμαι αφόρητα την συνεχή προσπάθεια να ριχτούν ολες οι ευθύνες στην μάνα,οπως ρίχνονται οι ευθύνες στους 3500 αυτόχειρες ,η στους άνεργους για να δικαιολογήσω το αισχρό αυτό ακροδεξιό Κράτος..Κατα τα άλλα ας μην μιλήσω για τον ΕΟΠΠΥ.

""Το νεογέννητο βρέφος κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του λόγω της συμπεριφοράς της μητέρας του που το παραμελούσε""
"Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές της Λέρου, η 23χρονη μητέρα φέρεται να είχε παραμελήσει το μωρό της, δίνοντας προτεραιότητα στην προσωπική της ζωή."

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63770356

Υ.Γ Άντε βρε που ρίχνουν όλες τις ευθύνες στην μάνα...

Υ.Γ Στην αρχή βγάλανε μια είδηση και την μεταδώσανε όλοι copy-paste. Έχω περιέργεια να δω τι θα γίνει ή αν θα εξαφανιστεί το θέμα..

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πέθανε βρέφος απο ασιτία...

""Το νεογέννητο βρέφος κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του λόγω της συμπεριφοράς της μητέρας του που το παραμελούσε""
"Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές της Λέρου, η 23χρονη μητέρα φέρεται να είχε παραμελήσει το μωρό της, δίνοντας προτεραιότητα στην προσωπική της ζωή."

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63770356

Υ.Γ Άντε βρε που ρίχνουν όλες τις ευθύνες στην μάνα...

Επαναλαμβάνω..Μου είναι παγερά αδιάφορο ολο αυτό το σκηνικό τρόμου και κακοήθειας που έχει στηθεί παντού στην Χώρα απο την νέα ΕΡΕ και τους υποστηρικτές της...

Μέχρις προχτές δεν παραδεχονταν οτι υπήρχαν άστεγοι..Τους αυτόχειρες τους θεωρούν βιολογικά ασθενείς η ακόμα και οτι αυτοκτόνησαν απο ερωτική απογοήτευση ,τους ανέργους υπέυθυνους γιατι ησαν ''υψηλόμισθοι'' και επίσης αρνούνταν την ύπαρξη υποσιτισμένων παιδιών στα σχολεία..

Αρα βαριέμαι...Σιγά μην κόλλαγαν σε μιά μάνα......................

Last edited:

Τ
(Για να τα βρείς,άνοιξε το αρχικό λίνκ που έβαλα και κοίτα στο πλαϊ του ένα άλλο που παραπέμπει στον τοίχο της μητέρας και σε 5 σχετικά μηνύματά της).
http://www.inews.gr/0/efyge-apo-ti-zoi-to-glyko-angeloudi-apo-ti-lero.htm

Δυστυχώς δεν έχω φέισμπουκ....
Αλλά δεν είπα ότι δεν είναι έτσι. Μπορεί και να 'ναι. Είπα ότι αυτή τη στιγμή βγάζει κανείς συμπεράσματα αναλόγως του πού "κλίνει".

Από εκεί και πέρα, ούτε χρειάζεται το παρόν περιστατικό για να καταδειχθεί το χάλι της υγείας στα νησιά μας (μάλλον το κράτος έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στον ...Ικαριώτικο τρόπο ζωής), ούτε και εάν τελικά αποδειχθεί πως η (δεν θα πω αδιαφορία) υποεκτίμηση της σοβαρότητας της κατάστασης από τους γονείς (ή/και τον τοπικό ιατρό) έπαιξε τον σοβαρότερο λόγο, ξαφνικά αθωώνεται η πανταχού ...απούσα κρατική αδιαφορία.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πέθανε βρέφος απο ασιτία...

Μέχρις προχτές δεν παραδεχονταν οτι υπήρχαν άστεγοι..Τους αυτόχειρες τους θεωρούν βιολογικά ασθενείς η ακόμα και οτι αυτοκτόνησαν απο ερωτική απογοήτευση ,τους ανέργους υπέυθυνους γιατι ησαν ''υψηλόμισθοι'' και επίσης αρνούνταν την ύπαρξη υποσιτισμένων παιδιών στα σχολεία..

Κάποιοι, λίγο πιο προχωρημένοι, αρνούνται τους νεκρούς του πολυτεχνείου,τους νεκρούς του αουσβιτσ κτλ κτλ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πέθανε βρέφος απο ασιτία...

Κάποιοι, λίγο πιο προχωρημένοι, αρνούνται τους νεκρούς του πολυτεχνείου,τους νεκρούς του αουσβιτσ κτλ κτλ

A και επειδή κάτι διάβασα περί του μην γίνει ''κομματικό '' το θέμα...Δεν κατάλαβα...Απο πότε τέτοια θέματα δεν έχουν πολιτικό περιεχόμενο..??

Η μήπως οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως ''απολιτίκ'' δεν ψηφίζουν...??Πολλή υποκρισία πάντως..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πέθανε βρέφος απο ασιτία...

A και επειδή κάτι διάβασα περί του μην γίνει ''κομματικό '' το θέμα...Δεν κατάλαβα...Απο πότε τέτοια θέματα δεν έχουν πολιτικό περιεχόμενο..??

Η μήπως οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως ''απολιτίκ'' δεν ψηφίζουν...??Πολλή υποκρισία πάντως..

Σε αντίστοιχο περιστατικό στην πρώην ΕΣΣΔ θα έφταιγε το κόμμα ,ο κομμουνισμός και ο Μαρξ. Εδώ δεν πρέπει να το κάνουμε ... πολιτικό θέμα. :BDGBGDB55:

Μία ψυχούλα χάθηκε. Κρίμα... Δύσκολες καταστάσεις.
Δύσκολο για μία μάνα να παραμελήσει το παιδί της όταν είναι σε καλή ψυχική υγεία.
Αυτή ήταν όμως; Οι λεχώνες δεν έχουν αυτή τη πολυτέλεια! Η επιλόχειος παραμονεύει και ειδικά οι ίδιες δεν το καταλαβαίνουν.
Το παιδί θα μπορούσε να το βοηθήσει ακόμη και μία έμπειρη μάνα. Πολλές φορές έχουν περισσότερη εμπειρία ακόμη και από τους γιατρούς.
Και στην τελική, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος παιδίατρος για να καταλάβει ότι ένα παιδί έχει υποθερμία και είναι υποσιτισμένο.

Προσωπικά βλέπω δύσκολο το να μην υπήρχε ανταπόκριση από γιατρό και ξαφνικά, μέσα σε ελάχιστες ώρες να πετάει ελικόπτερο προς το Ηράκλειο.
Πιθανότερο βλέπω το σενάριο, η κοπέλα να είχε επιλόχειο κατάθλιψη και από την απειρία του άντρα της να το αντιληφθεί, να έγινε το κακό.
Για αυτό και τα συμπτώματα σήψης στο σωματάκι του.
Οι γιατροί, ειδικά σε αυτές τις περιοχές, παρά τα προβλήματα που τους δημιουργεί το κράτος μάχονται πραγματικά για τον κόσμο.
Και δεν νομίζω ότι στην Κω, ένα νησί με 31.000 κατοίκους δεν υπάρχει γιατρός και στέλνουν τον γιατρό της Λέρου εκεί...
Από ότι ξέρω και ιατρικό κέντρο έχει και νοσοκομείο,μέχρι και ιδιωτικές κλινικές.

«Το βρέφος πέθανε από πολυοργανικό νόσημα. Έπεσε η λειτουργία όλων των οργάνων του, με αποτέλεσμα να προκληθεί στο τέλος καρδιακή ανεπάρκεια, κάμψη και θάνατος. Το βρέφος ήταν τρεις μέρες ατάιστο. Ήταν ήδη πολύ αργά όταν έφτασε στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του ήταν ανεπίστρεπτη. Και άντεξε πολύ τρεις μέρες», δήλωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, καθηγητής Παιδιατρικής και πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας."

....

"Συγκλονισμένος μίλησε στην εφημερίδα «Espresso» ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας: ....Είδα ένα νεογέννητο που είχε ακριβώς την εικόνα που έχουν τα υποσιτισμένα βρέφη της Αιθιοπίας. Ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, γεμάτο πληγές με πύον, γιατί το δερματάκι του άρχισε να σκάει από την ασιτία, και άπλυτο."

...

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=187245&catid=3

Να βάλω στον προβληματισμό σας τις δικές μου σκέψεις για τη μάνα.....

Μία κοπέλα σε ένα "ξένο" μέρος (γυναίκα στρατιωτικού) με αρκετή χρήση Internet (που μάλλον καταδεικνύει μοναξιά), λεχώνα και σε ηλικία που αν δεν έχεις τη μαμά ή κάποιον έμπειρο δικό σου άνθρωπο δίπλα δυσκολεύεσαι, πόσο μάλλον με ένα παιδί προφανώς άρρωστο που υποφέρει (σύμφωνα με αυτά που λέει ο Γιατρός) και δεν σε αφήνει σε ηρεμία και με επίσκεψη σε γιατρό που συνέστησε χαμομήλια................. είμαι σίγουρος ότι αυτή φταίει..............

Η Αγγλια συγκρινομενη με το -εως πριν δυο χρονια- Ελληνικο συστημα υγειας ηταν οντως "τριτοκοσμικη".

Επισκεψεις σε γιατρους για ψυλλου πηδημα οπως εχουμε -σωστα μαθει στην Ελλαδα δεν εχει...

Πρωτα θα περασεις απο τον Γενικο Ιατρο και ΑΝ αυτος κρινει οτι οντως χρειαζεσαι περισοτερη φροντιδα τοτε θα σε παραπεμψει στον αρμοδιο εξειδικευμενο.

Καλα για την υπερπροσοχη που δινουμε εμεις στις εγγυες ουτε καν υπαρχει συγκριση.....

υπερπροσοχή στις εγγύους... μάλιστα...

Ποιο ειναι το προβλημα ?

Μηπως δεν πρεπει να δινεται αυτη η υπερπροσοχη ?

όταν λες υπερπροσοχή, καταλαβαίνω πως θεωρείς πως δίνουμε παραπάνω προσοχή από όσο πρέπει... όπως επίσης όταν λες πως πάμε στον γιατρό για ψύλλου πήδημα...

Μπορούμε να πηγαίνουμε και αφού πεθάνουμε. και όλα αυτά με αρνητική χροιά...

αν κατάλαβα λάθος να με συγχωρείς...

υπερπροσοχή στις εγγύους... μάλιστα...

Θαρρώ πως έχουμε το υψηλότερο ποσοστό καισαρικών πανευρωπαϊκώς (κάπου τριπλάσιο από το 15% που θεωρεί ως "φυσιολογικό" ο WHO), ενώ επίσης μεγάλο είναι -δίχως να έχω πρόχειρα στατιστικά- το ποσοστό διαγνώσεων επαπειλούμενης εγκυμοσύνης. Χαρακτηριστικά, όταν γεννήθηκε ο μεγάλος, που είχε την τύχει να θελήσει να έρθει σε αυτόν τον κόσμο ημέρα ....Σάββατο, ήταν ο μόνος, σε ολόκληρο μαιευτικό τμήμα, που γεννήθηκε εκείνη την ημέρα με "φυσιολογικό" τοκετό, εννοώντας πως ήταν ο μόνος που δεν ήταν ο τοκετός του προγραμματισμένος -πρόκληση/καισαρική. Ακόμη και από τους φυσιολογικούς τοκετούς, ήταν ο μόνος δίχως επισκληρίδιο ένεση. Επειδή του ήρθε του καψερού να μας έρθει ημέρα Σάββατο. Το μαιευτικό τμήμα εννοείται ήταν τίγκα. Με το ζόρι βρήκαμε θάλαμο.
Οκ, καταλαβαίνω ότι πίσω από τα ανωτέρω μπορεί να κρύβονται άλλοι λόγοι, πάντως αν μη τι άλλο τυπικώς τα ανωτέρω είναι ενδεικτικά προσοχής προς την έγκυο.

Last edited:
Status
Not open for further replies.