Πέθανε βρέφος απο ασιτία...

Status
Not open for further replies.
Οκ συνεχίζουμε χωρίς άλλες εντάσεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις,στο θέμα και μόνο.

Οτι άλλο φεύγει.

Re: Απάντηση: Πέθανε βρέφος απο ασιτία...

Κι εκεί υπήρχε μεγάλο αγροτικό ιατρείο και γιατροί(στην Ιστιαία).Πλήρωσα πρόσθετα κι ιδιώτη γενικό χειρούργο.Ενώ είχα τουμπανιάσει και σφάδαζα απο πόνους, διέγνωσαν σκωληκοειδίτιδα εν εξελίξει κι ότι δεν υπήρχε σοβαρός κίνδυνος.

Ειλικρινά πιστεύω,ότι κάπως έτσι θα έγινε και με το δυστυχισμένο μωράκι...Ελλειψη βασικών μέσων για την διάγνωση κι ανάνηψη του βρέφους καθώς κι εξειδικευμένων γιατρών...

Άσχετο, αλλά επειδή το διάβασα και πνίγηκα...
Σκωληκοειδίτιδα "εν εξελίξη" ή οξεία, είναι απο τις πιό επείγουσες διαγνώσεις και απαιτεί άμεσα χειρουργείο. Στην Γερμανία αν μεσολαβήσουν πάνω απο 8 ώρες απο την διάγνωση μέχρι το χειρουργείο θεωρείτε malpractice... Επίσης για την διάγνωση της δεν χρειάζεται κανένας εξοπλισμός ή ειδικά μέσα. Αυτός που σου είπε το παραπάνω, αν ισχύει όπως το λές και είναι σπασμένο τηλέφωνο, είναι επικίνδυνος. Τώρα το αν εν τέλει έχεις Σκωληκοειδίτιδα ή κάποια άλλη οξεία κατάσταση (όπως πχ. οξεία χολοκυστίτιδα όπως υποθέτω οτι είχες εσύ) μικρή σημασία έχει για την απόφαση για χειρουργείο.

Το βρέφος στην κατάσταση που υποθέτω οτι ήταν χρειάζονταν εισαγωγή σε εντατική/νεογνολογική, που είναι λογικό οτι δεν μπορεί να βρίσκεται σε κάθε νησί και απο μία. Τέτοιες μονάδες κοστίζουν πολύ σε μηχανήματα και προσωπικό και για να λειτουργούν, και βρίσκονται μόνο σε μεγάλα κέντρα. Η αναγκαιότητα της διακομιδής του δλδ δεν θα άλλαζε όσο εξοπλισμένο και αν ηταν το κέντρο υγείας του νησιού.

Το βρέφος στην κατάσταση που υποθέτω οτι ήταν χρειάζονταν εισαγωγή σε εντατική/νεογνολογική, που είναι λογικό οτι δεν μπορεί να βρίσκεται σε κάθε νησί και απο μία. Τέτοιες μονάδες κοστίζουν πολύ σε μηχανήματα και προσωπικό και για να λειτουργούν, και βρίσκονται μόνο σε μεγάλα κέντρα. Η αναγκαιότητα της διακομιδής του δλδ δεν θα άλλαζε όσο εξοπλισμένο και αν ηταν το κέντρο υγείας του νησιού.

Εχω την εντυπωση οτι ενα τετοιο περιστατικο αν παρουσιαζοταν στην Αθηνα θα πηγαινε μονον στο Έλενας και στο Αλεξάνδρα τα δυο βασικα δημοσια μαιευτηρια που μπορουν να διαχειρισθουν τετοιες καταστασεις. Ολα τα ιδιωτικα μαιευτηρια εκει στελνουν δυσκολα περιστατικα μιας και δεν εχουν ουτε τον εξοπλισμο ουτε την εμπειρια πιθανον....

@Alex Theodin

Ετσι και χειρότερα.

Μάλιστα η αρχική...διάγνωση ήταν δική μου κι αυτοί συμφώνησαν...:Banane0:

Για μέν τα παιδιά του αγροτικού το καταλαβαίνω...Για τον ιδιώτη όμως δύσκολο...

Last edited:
Αυτό που ήθελα να τονίσω όμως είναι οτι δεν ευθύνεται η ανεπάρκεια υλικών κλπ του Κέντρου Υγείας στην περίπτωση σου, αλλά η λάθος διάγνωση/εκτίμηση της κρισιμότητας της κατάστασης. Το ίδιο πράγμα θα μπορούσε να σου συμβεί και στην Αθήνα. Και στο Λονδίνο. Όπως αντίστοιχα θα μπορούσε να ήταν το αντίστροφο. Να μην είχες εν τέλει τίποτα και να χειρουργήθηκες γιατί το κανόνισες σε ιδιωτικό θεραπευτήριο με την ασφαλιστική σου. Και απο τέτοια περιστατικά ξέρω πολλά.
Δεν έχουν να κάνουν όμως με την εξόπλιση των Κέντρων Υγείας.

Ε πως δεν έχουν...

Οταν δεν είναι σε θέση,ούτε ένα απλό υπέρηχο ή μια εξέταση αίματος να κάνουν...
Φυσικά δεν είναι μόνο θέμα εξοπλισμού,αλλά κι ειδικευμένου προσωπικού.Δεν υπήρχε τίποτε απ' αυτά.
Επρεπε να πάω Χαλκίδα στο εκέι νοσοκομείο(άγνωστο σε μένα τι γινόταν κι εκεί) ή Αθήνα.Φυσικά πήγα Αθήνα σε χειρούργο που εμπιστευόμουν.

Τέλος πάντων,δεν είναι η περίπτωσή μου το θέμα...Παρενθετικά το έγραψα...

Last edited:
Ναι βρε, κουβέντα κάνουμε. Δεν το λέω για την δική σου περίπτωση, αλλά γενικά. Οι εξετάσεις δεν βοηθάνε αν αυτός που τις διαβάζει δεν ξέρει να τις αξιολογήσει. Στο κέντρο υγείας νομίζω μια απλή αίματος μπορούν να κάνουν. Για υπέρηχο δεν ξέρω...

Επειδή ξαναδιάβασα αυτά που έγραψα και διαπίστωσα οτι όπως τα έγραψα δίνω λανθασμένα την εντύπωση οτι κατακρίνω για την λάθος διάγνωση. Αυτό, ειδικά στην Σκωληκοειδίτιδα μπορεί να συμβεί, ακόμα και έμπειροι χειρουργοί κάνουν λάθος. Το επικίνδυνος πήγαινε σε αυτόν που την διέγνωσε και το θεώρησε μή επείγον.

Απάντηση: Re: Πέθανε βρέφος απο ασιτία...

Υπάρχουν τόσες πολλές παράμετροι , πολύ πληροφόρηση και παραπληροφόρηση. Είναι άδικο να χάνονται οι αθώες ψυχούλες , ας είναι στη αγκαλιά του Θεού. Νοιώθω λύπη για τους γονείς , που δεν μπόρεσαν να εκτιμήσουν σωστά την κατάσταση και να κάνουν κάτι καλύτερο , νοιώθω ντροπή για αυτούς που λένε ψέμματα εν γνώσει τους , και ελπίζω πως τέτοια περιστατικά να μπορούν να αποφευχθούν στο μέλλον με συστήματα τηλειατρικής , ίσως ο λιγότερος κοστοβόρος μηχανισμός που θα μπορούσε να λειτουργήσει σε αυτούς τους απομακρυσμένους τόπους , και από αυτούς έχουμε πάρα πολλούς στην Ελλάδα...

Ντροπή για τους αλήτες που καθορίζουν το μέλλον μας!Να γίνει φυλακή για πολιτικούς άμεσα και όποιος φταίει(το 99,9% των πολιτικών) ισόβια και κατάσχεση περιουσίας και ξύλο μετα μουσικής.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πέθανε βρέφος απο ασιτία...

Ντροπή για τους αλήτες που καθορίζουν το μέλλον μας!Να γίνει φυλακή για πολιτικούς άμεσα και όποιος φταίει(το 99,9% των πολιτικών) ισόβια και κατάσχεση περιουσίας και ξύλο μετα μουσικής.....

Έτσι, έτσι....
Κι αφού τους βάλουμε όλους φυλακή (99,9%) και τους σαπίσουμε και στο ξύλο, τι θα γίνει μετά; Ποιός θα αναλάβει;
Έχεις κάτι υπ´όψιν; Κάποιον "πεφωτισμένο" ίσως;

Ένα βήμα κάθε φορά Μπάμπη μου...

Ας χαράξουμε την κατεύθυνση για λαϊκή κυριαρχία, παιδεία, πρόνοια και περίθαλψη, δουλειές και προκοπή και μετά βλέπουμε τα υπόλοιπα.

Για το ξύλο κτλ και εγώ δεν συμφωνώ, αλλά όλα δείχνουν ότι πέσαμε σε μαζόχες... το ζητάει ο οργανισμός τους ρε φίλε! πως να το κάνουμε?

:ernaehrung004:

Για τους γονείς σχεδόν όλων μας μιλάς μήπως? Γιατί πριν από τους πολιτικούς, αυτοί φταίνε που τους ανεβάσανε εκεί πάνω για να έχουν τα ρουσφέτια τους. Δεν κοιτάμε λίγο και για πιο λόγο είναι όλοι οι πολιτικοί εκεί που είναι?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πέθανε βρέφος απο ασιτία...

Για τους γονείς σχεδόν όλων μας μιλάς μήπως? Γιατί πριν από τους πολιτικούς, αυτοί φταίνε που τους ανεβάσανε εκεί πάνω για να έχουν τα ρουσφέτια τους. Δεν κοιτάμε λίγο και για πιο λόγο είναι όλοι οι πολιτικοί εκεί που είναι?

Αν το κράτος,η πολιτεία όμως είχε θέσει τις βάσεις για την σωστή παιδεία του ραγιαδοέλληνα,τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά

Leo το κράτος και η πολιτεία είναι αυτοί που οι γονείς μας και οι παπούδες (σε κάποιες περιπτώσεις, όχι σε όλες) και εμείς αργότερα... ανέβασαν εκεί πάνω για μια καλύτερη Ελλάδα.... δυστυχώς είναι φαύλος κύκλος....

Ανεχόμαστε τα πάντα, εκτός απ´την ευθύνη.
Δεν έχουμε απολύτως κανένα πρόβλημα να μας πουν ηλίθιους που τόσα χρόνια βάζουμε στη βουλή αυτούς που βάζουμε αρκεί να αποποιηθούμε την ευθύνη. Απαλαγή λόγω βλακείας δηλαδή.
Ή μήπως ξέραμε πολύ καλά ποιούς βάζαμε αλλά όσο μας βόλευε ήταν μια χαρά;

Ανεχόμαστε τα πάντα, εκτός απ´την ευθύνη.
Δεν έχουμε απολύτως κανένα πρόβλημα να μας πουν ηλίθιους που τόσα χρόνια βάζουμε στη βουλή αυτούς που βάζουμε αρκεί να αποποιηθούμε την ευθύνη. Απαλαγή λόγω βλακείας δηλαδή.
Ή μήπως ξέραμε πολύ καλά ποιούς βάζαμε αλλά όσο μας βόλευε ήταν μια χαρά;

Δεν μπορεί να είναι αλλιώς... αυτό ακριβώς συμβαίνει δυστυχώς...
εκτός αν επιλέξουμε την εκδοχή της βλακείας.

Ακόμα και έτσι όμως η μοιρασιά της ευθύνης γέρνει εμφανώς προς την εξουσία.
Αυτή έχει τα μέσα. Αυτή καθορίζει την κοινωνία.
Ας μας έκανε έξυπνους... ή ευσυνείδητους...

να σωνόταν και το παιδάκι...

Ακόμα και έτσι όμως η μοιρασιά της ευθύνης γέρνει εμφανώς προς την εξουσία...

Εννοείται... Δεν το συζητάω αυτό...

..να σωνόταν και το παιδάκι...

Έχω την άποψή μου για το γεγονός αλλά αν δεν ξέρεις ακριβώς τα γεγονότα κινδυνεύεις ν´αρχίσεις τις σπέκουλες.
Κρίμα για την ψυχούλα που έφυγε... Όποιος κι αν έφταιγε.

Απάντηση: Re: Πέθανε βρέφος απο ασιτία...

Leo το κράτος και η πολιτεία είναι αυτοί που οι γονείς μας και οι παπούδες (σε κάποιες περιπτώσεις, όχι σε όλες) και εμείς αργότερα... ανέβασαν εκεί πάνω για μια καλύτερη Ελλάδα.... δυστυχώς είναι φαύλος κύκλος....

Mην μπούμε στη λογική του αβγού του Κολόμπου!!
Οι γονείς, οι παππούδες και αργότερα εμείς τα παιδιά τους,μάθαμε να συμπεριφερόμαστε εγωιστικά,παρορμητικά,να κοιτάμε το δένδρο και ποτέ το δάσος(εκτός ελαχίστων περιπτώσεων)
Σ'αυτό φέρει μεγάλη ευθύνη η πολιτεία,γιατι όλα αυτά είναι απόρροια της παιδείας που τόσα χρόνια είναι προς τη λάθος πλευρά
Η ιστορία για παράδειγμα διδάσκεται σωστά;
Τα αρχαία Ελληνικά διδάσκονται σωστά;
Εγώ μεγάλωσα με τη νοοτροπία ότι αν δεν κάνεις τον αφισσοκολλητη,ή δεν είσαι γραμμένος σε κάποιο από τα κόμματα της εξουσίας, προκοπή δεν βλέπεις(να κάνεις τον γλύφτη δηλ.)

Εννοείται... Δεν το συζητάω αυτό...

Έχω την άποψή μου για το γεγονός αλλά αν δεν ξέρεις ακριβώς τα γεγονότα κινδυνεύεις ν´αρχίσεις τις σπέκουλες.
Κρίμα για την ψυχούλα που έφυγε... Όποιος κι αν έφταιγε.

Κρίμα μεγάλο κρίμα,γιατι εκτός των άλλων την πλήρωσε μια αθώα ψυχούλα ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΕ σε κάτι!!

Status
Not open for further replies.