Δημήτρης Θ.
AVClub Fanatic
- 17 June 2006
- 12,626
Νίκο στις μέρες μας οι αυθεντικοί σπανίζουν. Πρέπει να αποτελούν προστατευόμενο είδος.
Νίκο στις μέρες μας οι αυθεντικοί σπανίζουν. Πρέπει να αποτελούν προστατευόμενο είδος.
Εγώ δεν την κατανοώ τη συζήτηση περί αυθεντικού ή μη. Όλοι οι καλλιτέχνες αυθεντικοί είναι. Ακόμη και ο Φλωρινιώτης. Αυθεντικό τσίρκο.
Να πεις σεμνός, ευθύς, μετρημένος σαν άνθρωπος, να το καταλάβω. Αλλά αυθεντικός καλλιτέχνης και δη ερμηνευτής δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει ο όρος.
Κατά τη δική μου άποψη Τάσο δεν είναι όλοι καλλιτέχνες αυθεντικοί. Υπάρχουν και "καλλιτέχνες" κατασκευασμένοι.
Σπυρο οχι και πολλα με τον Αρχοντα !
:star:
http://www.youtube.com/watch?v=rs7av9v3JGE&feature=related
Σπυρο οχι και πολλα με τον Αρχοντα !
:star:
http://www.youtube.com/watch?v=rs7av9v3JGE&feature=related
Έτσι όπως το θέτεις, το πράγμα γίνεται θέμα ορισμών. Δλδ του εάν θεωρείς αυτομάτως καλλιτέχνη τον καθένα που ανοιγοκλείνει το στόμα (και βγάζει εννοείται ήχο, διάκριση απαραίτητη έπειτα από εκείνους τους πώς-τους-λέγανε οι οποίοι έφτασαν να πάρουν και γκράμμυ ανοιγοκλείνοντας τα χείλη καθώς χοροπηδούσαν) κλπ κλπ, συζήτηση που δεν έχει τελειωμό. Γιατί μετά μπορείς να συνδέσεις την "αυθεντικότητα" με την πρωτοτυπία, με το εάν εκφράζεται ο καλλιτέχνης μέσα από το έργο, με τους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία ενός δίσκου, το παρελθόν του καλλιτέχνη κλπ κλπ. Γι' αυτό και θεωρώ ως μη έχουσα ιδιαίτερη αξία τη διάκριση. "Αυθεντικοί" είναι εξ ορισμού όλοι οι καλλιτέχνες.
Αλλά ξέφυγα νομίζω...
Ο Μητροπάνος πάντως ήταν αυθεντικός
Κι έλεγα κι εγώ . Τόσες σελίδες για τον αδικο θάνατο του Μητροπάνου. Τι λένε άραγε ;
Άμα ξέφυγες εσύ με τον Clapton και τον JJ Cale, τότε όλοι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε για εξάμηνο ban:ridinghorse:
Νομίζω ότι την έννοια του αυθεντικού την χρησιμοποιούμε εδώ περισσότερο με την έννοια του οικείου, του μη ψωνίστικου, το φιλικού, του καθημερινού ανθρώπου κλπ, χαρίσματα που αν τα έχει κάποιος προφανώς τα βγάζει και στον τρόπο που τραγουδάει..
Ο Μητροπάνος ήταν ο τύπος που μπορεί για παράδειγμα να του χτυπήσει την πλάτη ο Θήτα, και αυτός να γυρίσει και να του πεί "γειά σου Θητάρα μου"
Αν κάποιος χτυπήσει την πλάτη του Σφάκα, το πιθανότερο είναι να τον κάνουν καινούργιο οι μπράβοι του γιατί είναι πολύ "άντρας", πολύ "μάγκας" και πολύ "αλήτης"...
Μπορεί να είναι ακόμα και αυθεντικός ο Σφάκα, αλλά δεν είναι ή δεν θέλει να παρουσιάζεται ως το καλό φιλικό παιδί της διπλανής πόρτας....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.