Πετρέλαιο Θέρμανσης από τον Οκτώβριο του 2012 στα 0,50 λεπτα ?

Από την κυβέρνηση δεν μπορούν να ανεβάσουν την τιμή σε ένα προϊόν.
Άλλο πράγμα το πετρέλαιο που είναι μονοπώλιο, άλλο ένα προϊόν που κυκλοφορεί στην ελεύθερη αγορά.
Ας το ανεβάσουν οι πωλητές στην Ελλάδα να το αγοράσουμε από Ιταλία, Γερμανία, Βουλγαρία...
Σιγά τα ωά. Αυτοί θα χάσουν.

Απάντηση: Re: Πετρέλαιο Θέρμανσης από τον Οκτώβριο του 2012 στα 0,50 λεπτα ?

Από την κυβέρνηση δεν μπορούν να ανεβάσουν την τιμή σε ένα προϊόν.
Άλλο πράγμα το πετρέλαιο που είναι μονοπώλιο, άλλο ένα προϊόν που κυκλοφορεί στην ελεύθερη αγορά.
Ας το ανεβάσουν οι πωλητές στην Ελλάδα να το αγοράσουμε από Ιταλία, Γερμανία, Βουλγαρία...
Σιγά τα ωά. Αυτοί θα χάσουν.

Ηδη χανουν.
Οταν θελουν το πελετ εδω 280-300/τονο και το φερνουμε απο αλλου με 212...

Εγω θα επιμεινω ακομα μια σεζον παραδοσιακος (πετρελαιο)
Εχω μπει σε διαδικασια προκειμενου να εχω max αποδοση των καλοριφερ

Αυτο απάντησα περσι σε φιλαρακι που μου ελεγε να βαλω αμεσα πελετ και εχασα 3 χιλιαρικα...

Last edited:

η οποια ειναι;

Re: Απάντηση: Re: Πετρέλαιο Θέρμανσης από τον Οκτώβριο του 2012 στα 0,50 λεπτα ?

Ηδη χανουν.
Οταν θελουν το πελετ εδω 280-300/τονο και το φερνουμε απο αλλου με 212...

Εδω στη Θράκη πάντως, οσοι το ψάχνουν, φέρνουν πελλετ και ξύλα για τζάκι-σόμπα απο την Βουλγαρία, σχεδόν στη μισή τιμή. Βέβαια αυτο συμφέρει για μεγάλη παραγγελία, ωστε να αποσβεστούν τα μεταφορικά του φορτηγού (2 ώρες διαδρομή).... Βέβαια το τι βουλγάρικο φορτηγό κυκλοφορεί, δεν λέγεται...

Εξαρταται απο την περιπτωση Λακη

Στη δικη μου πχ, ειχαμε κατ αρχας τον θερμοστατη σε λαθος σημειο. Αποτελεσμα σαουνα περιξ του θερμοστατη (κατω οροφος & διαδρομος) και πανω ψυγειο. Δεν προλαβαιναν να ζεσταθουν ποτε καποια σωματα.
Λυθηκε το θεμα με ασυρματο θερμοστατη.
Δευτερον. Υπερβολικα μεγαλα σωματα σε καποιους χωρους, ελαχιστα σε καποιους αλλους (απο πλευρας θερμιδων).
Λυση: Τραμπα / αλλαγες στα σωματα.
Τριτον: Κοκομπλοκο στο κυκλωμα. (την λυση την ξερει ο υδραυλικος)
Και κατι ψιλα ακομα με θερμοστατικες κεφαλες, κλπες λεπτομερειες.

Το αποτελεσμα θα φανει μολις τσιτωσουν τα κρυα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πετρέλαιο Θέρμανσης από τον Οκτώβριο του 2012 στα 0,50 λε

Εδω στη Θράκη πάντως, οσοι το ψάχνουν, φέρνουν πελλετ και ξύλα για τζάκι-σόμπα απο την Βουλγαρία, σχεδόν στη μισή τιμή. Βέβαια αυτο συμφέρει για μεγάλη παραγγελία, ωστε να αποσβεστούν τα μεταφορικά του φορτηγού (2 ώρες διαδρομή).... Βέβαια το τι βουλγάρικο φορτηγό κυκλοφορεί, δεν λέγεται...

Καπως ετσι εχει η κατασταση...

Το κακό με την πελετόσομπα είναι οτι για να δουλέψει, θέλει ηλ.ρεύμα (μηδαμινή κατανάλωση, αλλά το χρειάζεται για τις λειτουργίες της).
Το καλό είναι οτι το μπουρί της λόγω βεβιασμένης ροής, είναι λεπτότερο, διακριτικότερο, εύκαμπτο, δεν πιάνει πουρί - γενικά είναι εύκολα διαχειρίσιμο.
Το αβέβαιο είναι οι τιμές του καυσίμου τα επόμενα χρόνια. Μια πελετόσομπα κοστίζει στο περίπου όσο 2 airconditions... 1000-1500 E...
To σίγουρο είναι οτι ευχαριστιέσαι ζέστη σε όλο το σπίτι.

Εντιτ...
Θέλεις στεγασμένο χώρο για αποθήκευση του πέλλετ... Δεν πρέπει να πάρει υγρασία... Πωλείται συσκευασμένο σε λεπτές πλαστικές σακκούλες.

Last edited:

Εξαρταται απο την περιπτωση Λακη

Στη δικη μου πχ, ειχαμε κατ αρχας τον θερμοστατη σε λαθος σημειο. Αποτελεσμα σαουνα περιξ του θερμοστατη (κατω οροφος & διαδρομος) και πανω ψυγειο. Δεν προλαβαιναν να ζεσταθουν ποτε καποια σωματα.
Λυθηκε το θεμα με ασυρματο θερμοστατη.
Δευτερον. Υπερβολικα μεγαλα σωματα σε καποιους χωρους, ελαχιστα σε καποιους αλλους (απο πλευρας θερμιδων).
Λυση: Τραμπα / αλλαγες στα σωματα.
Τριτον: Κοκομπλοκο στο κυκλωμα. (την λυση την ξερει ο υδραυλικος)
Και κατι ψιλα ακομα με θερμοστατικες κεφαλες, κλπες λεπτομερειες.

Το αποτελεσμα θα φανει μολις τσιτωσουν τα κρυα

εμ αυτα που δεν αναλυεις ειναι τα ενδιαεφεροντα!

Το κακό με την πελετόσομπα είναι οτι για να δουλέψει, θέλει ηλ.ρεύμα (μηδαμινή κατανάλωση, αλλά το χρειάζεται για τις λειτουργίες της).
Το καλό είναι οτι το μπουρί της λόγω βεβιασμένης ροής, είναι λεπτότερο, διακριτικότερο, εύκαμπτο, δεν πιάνει πουρί - γενικά είναι εύκολα διαχειρίσιμο.
Το αβέβαιο είναι οι τιμές του καυσίμου τα επόμενα χρόνια. Μια πελετόσομπα κοστίζει στο περίπου όσο 2 airconditions... 1000-1500 E...
To σίγουρο είναι οτι ευχαριστιέσαι ζέστη σε όλο το σπίτι.

Εντιτ...
Θέλεις στεγασμένο χώρο για αποθήκευση του πέλλετ... Δεν πρέπει να πάρει υγρασία... Πωλείται συσκευασμένο σε λεπτές πλαστικές σακκούλες.

Πόσους τόνους πέλλετ χρειάζεσαι τη σεζόν?
Σκέφτομαι να βάλω ξυλόσομπα/πελετόσομπα έστω υποστηρικτικά στην κεντρική θέρμανση.

Πόσους τόνους πέλλετ χρειάζεσαι τη σεζόν?
Σκέφτομαι να βάλω ξυλόσομπα/πελετόσομπα έστω υποστηρικτικά στην κεντρική θέρμανση.

Θα ρωτήσω σε πρώτη ευκαιρία τον ξαδελφό μου που την δούλεψε απο πέρισυ (εκει την έχω δει) και θα σου πω.

Επειδή οι ανάγκες του καθενός διαφέρουν... Για μένα η ξυλόσομπα είναι η πιό αυτάρκης (φθηνή, αυτόνομη, δεν χρειάζεται ρεύμα, καίει οτι της ρίξεις μέσα...) αλλά η πλέον δύσχρηστη στην διαχείρηση καυσαερίων (μπουρια της πλάκας, χοντρά, αντιαισθητικά, δεν μπορούν να κρυφτούν, θέλουν συχνό καθάρισμα κλπ). Η πελλετόσομπα ακριβώς το αντίθετο σε όλα.

Last edited:
Για το pellet υπολογίστε χονδρικά ότι χρειάζεστε το διπλάσιο της ποσότητας του πετρελαίου. Αν δηλαδή την βγάζατε με 1 τόνο πετρέλαιο, θα χρειαστείτε περίπου 2 τόνους pellet......

Ευχαριστώ πολύ Κώστα!

Σκέφτομαι μεταξύ πελλετ και ξύλου. Είδα την διαφορά στην θερμική απόδοση μεταξύ των δύο όπως και το ότι οι σόμπες πέλλετ έχουν απόδοση 90-91% ενώ οι καλύτερες ξυλόσομπες περί 80%.

Φοβάμαι λίγο την "δέσμευση" του πελλετ... (μην την πάθουμε όπως με το πετρέλαιο)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πετρέλαιο Θέρμανσης από τον Οκτώβριο του 2012 στα 0,50 λε

Και όχι μόνο εκεί , το φορτίο είναι 28 παλέτες (περίπου 25 τόνοι όπως μου είπε άτομο που παρέλαβε ) ενός κυβικού έκαστη (είναι συσκευασμένα και με ζελατίνα γύρω γύρω στην κάθε παλέτα) με αποτέλεσμα να μπορούν να μοιραστούν άνετα σε όσους συμφωνήσουν να παραγγείλουν μαζί .
Ούτε λόγος βέβαια για φόρο η ΦΠΑ στο Ελληνικό κράτος , τόσο καλά τα κατάφεραν οι πανέξυπνοι που αποφάσισαν την αύξηση του πετρελαίου .

μήπως να αλλάζαμε τον τίτλο γιατί μας μοιάζει με φάρσα?
Μπορούμε να τον κάνουμε πετρέλαιο θέρμανσης στα +50 λεπτά.

Ευχαριστώ πολύ Κώστα!

Σκέφτομαι μεταξύ πελλετ και ξύλου. Είδα την διαφορά στην θερμική απόδοση μεταξύ των δύο όπως και το ότι οι σόμπες πέλλετ έχουν απόδοση 90-91% ενώ οι καλύτερες ξυλόσομπες περί 80%.

Φοβάμαι λίγο την "δέσμευση" του πελλετ... (μην την πάθουμε όπως με το πετρέλαιο)

Πάντως ότι και να γίνει δεν είναι λύση να παραμείνει κανείς στο πετρέλαιο, πάντα θα είναι το ακριβότερο, ενώ την εναλλακτική εγκατάσταση την αποσβαίνεις μέσα στην ίδια χρονιά τις περισσότερες φορές.

Εδώ αρχίζουμε να ανησυχούμε για τις τιμές όσοι έχουμε φυσικό αέριο, αλλά πάλι 10 φορές προτιμότερο από το πετρέλαιο είναι.

Last edited:
Σαφώς και είναι προτιμότερο από το πετρέλαιο!
Ούτε γεμίσματα δεξαμενής μέσα στο κρύο, ούτε κλεψιές στην ποσότητα κλπ...
Εδώ στα Γιάννενα, δυστυχώς δεν υπήρξε ποτέ αυτή η δυνατότητα.