Τα τελευταία 8 χρόνια που βάζω πετρέλαιο θέρμανσης δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Πάντα μετρούσα πριν και μετά, και όλα καλά. Είχα επιλέξει 2 πρατήρια απ' τα οποία προμηθευόμουν.
Φέτος προέκυψαν διάφορα. Και εξηγώ.
Το ένα πρατήριο στο οποίο βάζω βενζίνη στο αυτοκίνητο και γνωριζόμαστε λίγο καλύτερα με τους ιδιοκτήτες, φέτος επέλεξε να μην διακινήσει πετρέλαιο θέρμανσης. Το 2ο πρατήριο που προμηθευόμουν, έκλεισε. Εν τω μεταξύ σε ένα γρήγορο γύρο που έκανα στα πρατήρια της περιοχής, ανακάλυψα ότι απ' τα μεγαλύτερα και τρόπο τινά πιο "νοικοκυρεμένα" πρατήρια, κανένα μα κανένα δεν διακινεί φέτος πετρέλαιο θέρμανσης!!!!
Τότε σκέφτηκα ένα πρατήριο που άνοιξε πριν ένα περίπου μήνα αρκετά κοντά στο σπίτι μου. Πήγα μία βόλτα, είδα 2 νέους ανθρώπους, μου είπαν ότι έχουν ξεκινήσει την επιχείρηση πρόσφατα και προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους, και δεν το έψαξα και ιδιαίτερα. Παρήγγειλα 1.000 λίτρα τα οποία συμφωνήσαμε να μου παραδοθούν σήμερα το απόγευμα.
Πράγματι το βυτιοφόρο ήρθε, άπλωσε μάνικα, και πριν ξεκινήσουν να αδειάζουν πετρέλαιο στην δεξαμενή ο ένας απ' τους δύο μεταφορείς πήρε τον μεταλλικό οδηγό που έχω για να μετράω την στάθμη και μέτρησε την ποσότητα του πετρελαίου που υπήρχε στην δεξαμενή. Βρήκε 20cm πετρέλαιο σε δεξαμενή διαστάσεων 1Χ1Χ1,5 (Υψος Χ Πλάτος Χ Μήκος). Η μέτρησή του συμφωνούσε με την δική μου που είχα κάνει νωρίτερα. Συνεπώς για να ρίξει 1.000 λίτρα πετρέλαιο, έπρεπε να προσθέσει 66 πόντους ακόμη (0,66m X 1,5m X 1m = 0,99m[SUP]3[/SUP]). Αρα με τα ήδη υπάρχοντα λίτρα της δεξαμενής θα έπρεπε μετά το πέρας του ανεφοδιασμού να έχω μέσα 20+66 = 86cm ύψος πετρελαίου.
Λοιπόν ξεκίνησε να αδειάζει, πιάσαμε την κουβέντα, και κάποια στιγμή βγήκα έξω στον μετρητή όπου ήταν ο άλλος μεταφορέας. Εκεί περίμενα μέχρι να γράψει ο μετρητής 1.000 λίτρα. Μόλις ο μετρητής έγραψε 1020 λίτρα, ο οδηγός έκλεισε την παροχή. Ακολούθως πήγα μέσα στην δεξαμενή για να μετρήσω. Ομως ο μαγκας που ήταν μέσα είχε βάλει τον μεταλλικό οδηγό στην δεξαμενή, τον είχε βγάλει, είχε σκεπάσει την δεξαμενή, και μου τον έδωσε να μετρήσω το ύψος απ' το ίχνος που είχε αφήσει το πετρέλαιο. Μέτρησα και βρήκα σχεδόν 90 cm, όσο δηλαδή έπρεπε να είναι και λίγο περισσότερο. Eκείνη την στιγμή δεν μου κίνησε κάτι την περιέργεια. Εν συνεχεία μου έφερε το χαρτί, πλήρωσα τα 1.300 ευρώ, χαιρετηθήκαμε, και έφυγαν.
Ακολούθως ξαναπήγα στην δεξαμενή για να βάλω κι εγώ την βέργα μέσα για να διαπιστώσω ότι η ποσότητα ήταν η σωστή. Ανοίγω το καπάκι της δεξαμενής, και εκεί παθαίνω το 1ο σοκ. Ενώ θα έπρεπε η στάθμη του πετρελαίου να ήταν 14cm κάτω απ' το μέγιστο ύψος (100-86=14) την είδα με το μάτι αρκετά χαμηλότερα. Βάζω την βέργα και μετράω 72cm, δηλαδή 14 ολόκληρα εκατοστά κάτω απ' το ύψος που θα έπρεπε να είναι. Πως μεταφράζεται αυτό; Σε 0,14Χ1,5X1=0,21m[SUP]3[/SUP] πετρέλαιο.
210 ολόκληρα λίτρα!!!!! Στα 1000!!!! Το 1/5 της ποσότητας!!!
Σκέφτομαι δεν είναι δυνατόν, φέρνω άλλο μέτρο εφεδρικό, ξαναμετράω, και πάλι το ίδιο αποτέλεσμα. Και εκεί μου έρχεται στο μυαλό ο μάγκας που μου έδωσε την βέργα να μετρήσω το ίχνος αφού την είχε βάλει ο ίδιος στην δεξαμενή. Και προφανώς ο έξυπνος την είχε βάλει πλάγια για να δείξει το ίχνος ψηλότερα.
Δεν είχε περάσει πολύ ώρα, 5-6 λεπτά, και αμέσως παίρνω στο πρατήριο τηλέφωνο. Καλησπερίζω το αφεντικό, και του λέω ήρεμα και ωραία να πάρει τηλέφωνο το βυτίο και γυρίσει να μου ρίξει τα 200 λίτρα που μου έφαγε, και αν έχει αντίρρηση να έρθει ο ίδιος απ' το σπίτι να του εξηγήσω το όνειρο. Μου απάντησε πως παίρνει αμέσως τηλέφωνο να τους γυρίσει. Σε 5' απ' το τηλεφώνημα, το βυτιοφόρο είναι πάλι έξω απ' το σπίτι μου. Κατεβαίνει ο τύπος που κρατούσε την μάνικα, και ρωτάει τι έγινε.
-Πόσα εκατοστά είχε μέσα η δεξαμενή;
-20
-Μπράβο. Πόσα θα μου έβαζες ακόμη;
-66
-Ωραίος. Σύνολο δηλαδή;
-86.
-Ασσος είσαι. Για βάλε σε παρακαλώ την βέργα στην δεξαμενή και μέτρησε. Βάλε και το μέτρο και μέτρησε. Κάνε ότι θέλεις. Πες μου μόνο πόσοι πόντοι είναι το ύψος.
-Μετράει, ξαναμετράει, ξαναματαμετράει..... 72 πόντους μου λέει.
-Ωραίος του λέω. Μπορείς να μου πεις που πήγαν οι υπόλοιποι 14?
-Δεν ξέρω, μάλλον κάθησε, θα έκανε λάθος ο μετρητής, και κάτι κινέζικα.
-Δεν με ενδιαφέρει του λέω τι έγινε, σημαδεύω την βέργα στους 86 πόντους, την βάζω στην δεξαμενή, και του λέω να γεμίσει μέχρι εκεί που πρέπει και να πάει στην ευχή της Παναγίας.
Οπως και έγινε. Εριξε ακόμη 210 λίτρα και λίγο περισσότερα στην δεξαμενή και έφυγε.
Πριν λίγο με πήρε ο πρατηριούχος τηλέφωνο. Εδειξε να εκπλήσσεται με αυτά που του είπα. Τώρα να τον πιστέψω ή όχι δεν ξέρω, αλλά αφού το θέμα έληξε χωρίς φασαρία δεν θα ασχοληθώ άλλο. Αφού ζήτησε και συγνώμη....
200 λίτρα Χ 1,299 = 259,80 ευρώπουλα.
Και έλεγα πως δεν μου έχει συμβεί ποτέ......
Y.Γ. Ο κωλομετρητής πως έγραψε 1000+ λίτρα; Κλέβει στο μέτρημα ή δεν τον ξεκίνησε απ' το 0 αλλά απ' το 200; Δεν ήμουν μπροστά την ώρα που ξεκινούσε.... :chinscratch: