--- Philips 2009 LCD's ---

Το ειδα λιγο πριν....κατι πηρε το ματι μου για πολλα καλωδια και οδηγους panel της LG...

Λογικά φοράει LG panel (οπότε και οδηγό του πάνελ) και απο καλώδια όντως είναι πολλά σε σχέση με την άδεια 8000:

SG209492.JPG

Βέβαια η φίλιπς έχει περισσότερες μονάδες: το scanning backlight + ambilight...

Το ambilight αν κατάλαβα καλά είναι κάτι λάμπες γύρω-γύρω από την τηλεόραση.
1. Αυτές τις χρησιμοποιείς μόνο όταν βλέπεις ταινίες ή και όταν π.χ παρακολουθείς τις ειδήσεις στην τηλεόραση?
2. Είναι απλώς κάτι εφετζίδικο ή βελτιώνει την εικόνα? (έστω και αν αυτή η βελτίωση είναι μόνο ψυχολογική)

1. Αυτές τις χρησιμοποιείς μόνο όταν βλέπεις ταινίες ή και όταν π.χ παρακολουθείς τις ειδήσεις στην τηλεόραση?
2. Είναι απλώς κάτι εφετζίδικο ή βελτιώνει την εικόνα? (έστω και αν αυτή η βελτίωση είναι μόνο ψυχολογική)

Εξαρταται ποιον ρωτας...

Για εμενα ειναι ενας τροπος μια τηλεοραση που κανονικα θα πωλείτο Χ ευρω να πωλείται Χ+30%...

Η ποιότητα της εικόνας είναι το νούμερο 1. Αυτό περιορίζει τα μοντέλα σε 1, την 9704, και αυτή όταν την δούμε πρώτα! Με τα υπόλοιπα μοντέλα μην ασχολείσαι, δεν νομίζω ότι αξίζει...

Ambilight, which is short for Ambient Lighting Technology, is a feature invented by Philips Electronics in The Netherlands, generating light effects around the TV that correspond to the video content. The effect, the company claims, is a larger virtual screen and a more immersive viewing experience. In addition, Philips claims that it reduces viewer eye strain. Ambilight also reduces the visibility of a typical LCD problem: backlight bleed.
The concept of adapting ambient light with a video display already existed, but proposed solutions required a separate channel for the light effects in addition to the video and audio channels. Ambilight uses the video channel itself to generate color and the concepts as well as various methods of calculating the color from the video signal are protected by patents. Because of the patents, other television brands cannot offer comparable features.

To σημερινο ambilight ειναι δυο πλευρων η τριων πλευρων η 4 πλευρων (μονο με τα μοντελα aurea αλλα εκει το φως παραγεται τοσο απο πισω οσο και απο το avtive frame της συσκευης μπροστα)
Η ουσια περα απο το κοστος ειναι τι σου προσφερει.
Να ξεκινησω απο το τι βλεπω εγω.
ΔΕν μπορω να δω πλεον τηλεοραση χωρις ambilight.
To φως που παραγεται, την ενταση και το χρωμα του οποιου ελεγχεις απο το menu. αυξανει το οπτικο πεδιο καθως το χρωμα που παραγεται ειναι σαν να διευρυνει την εικονα η ακομα και να την συπληρωνει. Το καλυτερο αποτελεσμα παραγεται οταν η τηλεοραση ειναι σε σχετικα μικρη αποσταση απο τοιχο ουδετερα λευκα βαμενο.
Περα απο τη θεωρια για το τι προσφερει στο θεμα της καθαρης απολαυσης της εικονας προσφερει πολλα στη μειωση της κουρασης του ματιου.
Το να καθομαι και να γραφω δεν λεει και πολλα η δεν σε βοηθα νομιζω.
Επελεξε να παρακολουθησεις μια ταινια η ενα ντοκυμοντερ σε μια τηλεοραση νεας γενιας με led ambilight (πολλες ανεξαρτητες ομαδες led σε καθε πλευρα) σε σπιτι σε πραγματικες συνθηκες και οχι σε υπερφωτισμενο καταστημα για να βγαλεις τα δικα σου συμπερασματα για το αν σου αρεσει η οχι.
Εχει φανατικους θαυμαστες αλλα και πολεμιους.
Η αποφαση ειναι καθαρα δικη σου.
Νικος
Την αποφαση θα την παρεις μονος σου.
Τελος γιατι το εχει μονο η philips και οχι αλλες συσκευες ειναι οτι η εταιρια δεν εχει δωσει την πατεντα σε κανενα (κοκκινα γραμματα)

Last edited:
Εγώ τελικά δεν το πολυ-χρησιμοποιώ. Συνήθως μόνο σε ταινίες. Σε μερικές το εφέ είναι όντως ωραίο. Σε άλλες δεν ταιριάζει και τόσο...
Πάντως στα δικά μου μάτια δεν βελτιώνει το μαύρο της εικόνας... Η (παμπάλαια) 9731 που έχω (παρότι έχει ένα contrast ratio 500:1 - μεγαλύτερο από νεότερά της μοντέλα) έχει επίπεδο μαύρου στο 0,2, και το ambilight δεν το βελτιώνει καθόλου, ούτε καν σαν εντύπωση. Για αυτό και η γνώμη μου είναι ότι κοιτάς για το επιπλέον όταν έχεις εξασφαλίσει τα βασικά...

Εγώ τελικά δεν το πολυ-χρησιμοποιώ. Συνήθως μόνο σε ταινίες. Σε μερικές το εφέ είναι όντως ωραίο. Σε άλλες δεν ταιριάζει και τόσο...
Πάντως στα δικά μου μάτια δεν βελτιώνει το μαύρο της εικόνας... Η (παμπάλαια) 9731 που έχω (παρότι έχει ένα contrast ratio 500:1 - μεγαλύτερο από νεότερά της μοντέλα) έχει επίπεδο μαύρου στο 0,2, και το ambilight δεν το βελτιώνει καθόλου, ούτε καν σαν εντύπωση. Για αυτό και η γνώμη μου είναι ότι κοιτάς για το επιπλέον όταν έχεις εξασφαλίσει τα βασικά...

H αισθηση οτι βελτιωνει το μαυρο της εικονας δεν ειναι πραγματικη αλλα σχετικη. Και εξηγουμαι. Με το φως απο το ambilight να παιζει μπαλα γινονται λιγοτερο ορατα τα '' φωτισμενα μαυρα'' εις τροπον ωστε τελικα να αυξανεται η αντιθεση.
Οσο γαι το ambilight τοσο η δικη σου οσο και μια απο τις δικες μου (9831) αν και δουλευει υποδειγματικα εχει μικροτερη την χρωματικη ακριβεια και την αισθηση wow σε σχεση με το led ambilight πολλων περιοχων που εχουν οι τελευταιας γενιας συσκευες.:grinning-smiley-043

Πιο έντονο είναι το φαινόμενο της "βελτίωσης" του μαύρου στην Aurea, που φωτοβολάει και μπροστά. Στις υπόλοιπες θα πρέπει να το βάλεις το ambilight στο τέρμα και πάλι ελάχιστα θα προσφέρει σε αυτόν τον τομέα.

Προσωπικά σε ταινίες το απεχθάνομαι, αλλά σε μουσικά βίντεο είναι όλα τα λεφτά... Επίσης, δεν έχω γνωρίσει ακόμα γυναίκα που να μην εντυπωσιαζεται από αυτό... :D

Oπότε, αγοράζουμε ambilght για τη σύζυγο και KURO για εμάς... :flipout::flipout::flipout:

Γιατί σκοτώνεις το όνειρο, ρε; :flipout: :flipout: :flipout:

Άλλωστε, δεν τελείωσαν-τελείωσαν ακόμα... ;)

Της επίσημης αντιπροσωπίας τέλειωσαν-τέλειωσαν. Παραεισαγωγές, ίσως βρεις κάτι, αλλά σε περίπτωση βλάβης βράστα...

Καιρός να το αποδεχτούμε και να πάμε παρακάτω, στα χειρότερα... :flipout:
(Γιατί καλύτερα δεν φαίνονται στον ορίζοντα...)

Ειμαι νεούλης στο φόρουμ ,,, ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ( φωναξα για να με ακούσουν ολοι ), ουσιαστικά ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια TV με τα νέα καλούδια που εχουν, η τωρινή μου TV μια παλιά απο το 1994 Philips που παρόλο που εχει "πιεί και πορτοκαλάδα" συνεχίζει να μας εξυπηρετεί ακατάπαυστα, με συνολικά περίπου 40000 ωρες λειτουργίας και πάνω. ( Σε 2 Service που εκανα απο την αγορά της εδωσα 60 ευρώ και 230.000 Δρχ η αρχική αγορά ).
ΣΚΥΛΙ ΜΑΥΡΟ που λέμε η ατιμη.

Εριξα μια ματία λοιπον πρωτα απ' ολα στο site της philips για μια καινούργια και μου αρεσε η 42PFL9664, φυσικά για τα καλούδια που εχει, Ambilight, NetTV, 200Hz κλπ.

"Βλέπω" ομως την Philips λίγο πεσμένη τα τελευταια χρόνια οπως φαίνεται και απο αρθρα του forum.

Το κρίσιμο ερώτημα που φυσικά θα το ποστάρω και κάπου αλλού.

Ποιές ειναι οι εναλλάκτικές μου;

Ειμαι στην φάση που ψαχνω σαν τον χαμένο στο forum να βρώ "χρήσιμες" ( Ελπίζω ) πληροφορίες.

Ευχαριστω που με ακούσατε.

Εριξα μια ματία λοιπον πρωτα απ' ολα στο site της philips για μια καινούργια και μου αρεσε η 42PFL9664, φυσικά για τα καλούδια που εχει, Ambilight, NetTV, 200Hz κλπ.

Γεια χαρα

Καταρχην πες μας ποσο εχεις αποσταση γιατι μπορει να εχεις ξεκινησει απο λαθος μεγεθος , μαλιστα στην εποχη μας δεν συμφερει αγορα 40-42" εφοσον οι καλες 46"-47" ειναι αρκετα προσιτες...-bye-

Καλημέρα,

Φίλε μου το σπιτι ειναι μικρό, η απόσταση min ειναι 2 μέτρα με max 3 μέτρα.

Το πλάτος ομως του τοίχου που υπολογίζω να βάλω την TV ειναι 126cm.

Εχω πρόβλημα το ξέρω....

Να φανταστεις αρχικά σκεφτόμουν μια 37" να πάρω.

Το πλάτος ομως του τοίχου που υπολογίζω να βάλω την TV ειναι 126cm.

Εχω πρόβλημα το ξέρω....

Η 47άρα έχει πλάτος 111,1 cm οπότε δεν βλέπω να έχεις πρόβλημα.

Καλησπέρα σε όλους!

Εγώ σκέφτομαι να προβώ επιτέλους σε αγορά της Aureaς.
Ξέρει κανείς αν έχει ακουστεί κυκλοφορία επόμενης aurea, ή η Philips θα την εγκαταλείψει λόγω Cinema 21:9 ?

Οι μόνες αμφιβολίες που έχω είναι για μεγαλύτερη (47άρα - απόσταση θέασης μου 3μ.)

Τέλος, για κατάστημα.. σκεύτομαι το 5050 που είναι το μόνο από "φθήνα" στη Θεσσαλονίκη ώστε να την παραλάβω ο ίδιος αφού τη βάλω στην πρίζα. Δεν μου φαίνεται καλή ιδέα η κατάθεση, παραλαβή χωρίς τεστ. Τί γίνεται σ'αυτές τις περιπτώσεις?

http://skroutz.gr/s/54490/Philips-42PFL9903H-42''.html

Ευχαριστώ για κάθε σχόλιο/γνώμη!!

Θα δωσεις 3 χιλιαρικα για 42"? Και μαλιστα για μια τηλεοραση που σαν εικονα ειναι εντελως ξεπερασμενη?

100 φορες καλυτερα αν θελεις να παρεις Philips να παρεις μια 47PFL9664 η 46PFL9704...

Είναι οι πρώτες εναλλακτικές φυσικά, λόγω μεγέθους - όχι τόσο εικόνας.
Ο μόνος λόγος που την προτιμώ είναι το "βίτσιο" με την Aurea...

Thx για τη συμβουλή. Από ότι φαίνεται όμως η 9903 θα είναι η τελευταία Aurea ή όχι?