Γιώργο αν λειτουργεί σωστά το Local dimming λίγη σημασία έχει η τεχνολογία του πάνελ για την απόδοση του μαύρου.
Καλα αυτα που γραφει το αρθρο οτι βελτιωσε τα πανελ της Sharp η Philips ειναι παραμυθια για μικρα παιδια. Προφανως ειναι μια νεα βελτιωμενη εκδοση που χρησιμοποιει και η ιδια η Sharp.
Επισης η αναπαραγωγη των 24p γινεται στα 120 Hz που δεν ειναι η καλυτερη δυνατη λυση.
Γιώργο αν λειτουργεί σωστά το Local dimming λίγη σημασία έχει η τεχνολογία του πάνελ για την απόδοση του μαύρου.
Γιωργο σε αυτο εχουμε ξαναδιαφωνησει...
Ας πουμε οτι ενα πανελ Α μπορει να "μπλοκαρει" καλυτερα το φως απο ενα Β , τοτε αν βαλουμε Local dimming και στα δυο το Α θα εχει λιγοτερο Blooming καθως γυρω απο τα αναμενα LED θα ξεφευγει λιγοτερο φως...![]()
Παντως το αρθρο μιλαει για pulldown 5:5 που παραπεμπει σε 5x24=120 Hz , εκτος και αν προκειται για λαθος...επισης δεν καταλαβαινω τι θα πει "all original 24p frames are deinterlaced and interpolated"...αφου τα 24 frames ειναι ηδη progressive δεν χρειαζεται deintelacing...:hmmmm2:
Αυτό δεν το είχα παρατηρήσει, όντως περίεργο.
Γιώργο το "all original 24p frames are deinterlaced and interpolated" δεν ανήκει στο άρθρο, αλλά στο σχεδιάγραμμα που υποθέτω παρουσιάστηκε από τεχνικούς της Philips.
Aν όντως ισχύει αυτό Γιώργο, τότε νομίζω πως καταλαβαίνουμε όλοι τι συμβαίνει... Για ακόμα μια φορά... :violent-smiley-030:
:hmmmm2:
Που αναφέρεστε; Σε 1080p -> 1080i -> 1080p;
Εγώ πάντως δεν κατάλαβα τίποτα από το διάγραμμα. Δεν κατάφερα να βγάλω κάποια χρήσιμη πληροφορία, νομίζω δείχνει άσχετα πράγματα με το 24p. Αν θέλει κάποιος ας εξηγήσει :blush:
Για να το κανω λιανα για τα υπολοιπα μελη ισως σημαινει οτι εχουμε παλι μετατροπη του 1080p σε 1080i και μετα παλι σε 1080p μεσω deinterlacing...παντως ελπιζω να μην ειναι ετσι γιατι αυτο σημαινει οτι ουσιαστικα οι τηλεορασεις δεν μπορουν να δεχτουν 1080p (και γι'αυτο το υποβιβαζουν σε i)...
![]()
Για τα 24p αναφέρεται μόνο το τελευταίο κομμάτι του διαγράμματος. F1, F2 κλπ είναι τα αυθεντικά frames και τα τρία ενδιάμεσα είναι τα interpolated. Αυτό καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το πιο πάνω κομμάτι που αναφέρεται στα 50 και 60 Hz και τα πλεονεκτήματα που έχει η υλοποίηση της Philips σε σχέση με αυτή του ανταγωνισμού.
Kαθυστέρηση στην εισαγωγή των καινούριων Philips, η 8084 αναμένεται τέλος Ιουνίου αρχές Ιουλίου και η 9604 μέσα Ιούνη.
Πρίν απο λίγο μίλησα με το τμήμα μαρκετινγκ της Philips ... :nounder:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.