Re: Philips 32pfl9632d/10
Για την 32PFL7962D τι γνώμη έχετε; Μοιάζει η εικόνα με της 9632;
Παραθέτω τις εντυπώσεις μου που έγραψα και σε άλλο thread για την 32PFL7962D που πήρε ο πατέρας μου.
Αφού την σύνδεσα με το DVD recorder/player μέσω HDMI καλωδίου και ρύθμισα την έξοδο σε 720p, το βράδυ έβαλα τα Avia και DVD Essentials (Pal) και στρώθηκα στη δουλειά για να τη ρυθμίσω και να δω τι κάνει (και τι δεν κάνει).
Με τη βοήθεια των DVD και αφού απενεργοποίησα όλες τις ψηφιακές βλακείες (Dynamic Contrast+, Active Control, Noise Reduction κλπ) ρύθμισα το κόντραστ στο 70 λόγο αρκετά φωτεινού δωματίου την ημέρα (Σε ένα πιο σκοτεινό δωμάτιο θα την έβαζα πιο κάτω), τη φωτεινότητα στο 50, τον κορεσμό στο 62, την οξύτητα στο 2 και τη θερμοκρασία λευκού στο θερμό.
Οι εντυπώσεις μου είναι οι εξής:
Τα Συν:
-Πολύ καλό λευκό και κλίμακα του γκρι μέχρι το 20 IRE. Στο 10 IRE το γκρι μπλεδίζει και δεν έχω δει καμία LCD που να δείχνει σωστά το 10 IRE.
-Μηδενικό color decoder error. Με το Decoder Test στο DVD της Avia και τα 3 βασικά χρώματα είναι στο 0% και κανένα βασικό χρώμα δεν υπερτερεί των άλλων 2. Για αυτό το λόγο, έχει πολύ ωραία και σωστή χρωματική απόδοση. Άλλες LCD από άλλες (μεγάλες...) εταιρείες που έχω δει είχαν σοβαρές αποκλίσεις και σε αυτό βγάζω το καπέλο στη Philips.
-Πολύ καλή ανάλυση
-Εξαιρετική γεωμετρία
Τα πλην:
-Μέτριο μαύρο (ανκαι η Philips μιλάει για 7500:1.....και εγώ είμαι CRTάκιας)
-Κάποια προβλήματα με θολώματα στην γρήγορη κίνηση (εδώ βελτιώνεται αρκετά με την ενεργοποίηση του Natural Motion).
-Κακό Gamma που βρίσκεται στο 1.8 και τη μετάβαση από το 0 IRE στο 10 IRE πολύ απότομη.
-Υπάρχει κάποια ενίσχυση των περιγραμμάτων (edge enhancement) που δεν φεύγει με τη μείωση του Sharpness. Ακόμη και με το Sharpness στο 0 και 1 που η εικόνα θολώνει και χάνει σε ευκρίνεια, η ενίσχυση των περιγραμμάτων φαίνεται.
-Περιορισμένη φωτεινότητα όταν ρυθμιστεί σωστά που στην ουσία απαγορεύει τη χρήση της σε φωτεινό δωμάτιο.
-Το Digital Natural Motion δεν ενεργοποιείται σε σήμα από HDMI
Γενικά έχει συμπαθητική εικόνα και πάρα πολύ ωραίο χρώμα (από τα καλύτερα που έχω δει ποτέ) για γενική χρήση, αλλά το κακό gamma, μέτριο μαύρο και χαμηλή φωτεινότητα περιορίζουν την απόλαυση όταν υπάρχουν σκοτεινές σκηνές.
Γενικά είναι από τις καλύτερες LCD που έχω δει ποτέ με απίστευτα καλό και ακριβές χρώμα με κάποια μικροπροβλήματα στη φωτεινότητα, το Gamma και το μάυρο (που λίγο πολύ ισχύουν για όλες τις LCD).