Philips 56” Cinema 21:9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Έχετε δίκιο για τα LED και τα KURO!!!!!:a0210:

Απλώς, παρασύρθηκα από το μάσκινγκ που έκανα στο πανί (γυψοσανίδα) με θεαματικά αποτελέσματα για το κόντραστ και φωτεινότητα, οπότε πήρε η μπάλλα και την Philips....:flipout::flipout:

Ως μη γενόμενο το σχόλιο..:blush:

Παιδιά, νομίζω έχει πάρει "λάθος δρόμο" η κουβέντα μας εδώ!
Δηλαδή το θέμα ως προς την ύπαρξη τέτοιων μοντέλων τηλεοράσεων, πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να είναι τόσο, το αν και σε ποιες περιπτώσεις θα έχουν μαύρες μπάρες.
Ούτε το αν θα δεχόμαστε την όποια "αλλοίωση" στην εικόνα εφόσον θα θέλουμε να την δούμε σε όλη την επιφάνεια ενώ αυτή δεν θα έχει τόσο μεγάλη ανάλυση.
Το ουσιαστικό θέμα τους είναι η αύξηση της οριζόντιας ανάλυσης αρκετά άνω των 1920 εικονοστοιχείων με παράλληλη διατήρηση της κάθετης ανάλυσης στα 1080 εικονοστοιχεία.
Αυτό πρακτικά σημαίνει την έλευση μιας ακόμα πιο ποιοτικής HD απεικόνισης εφόσον βέβαια προβάλλεται αντίστοιχης κοπής εικόνα.

Σαφώς και προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο υλικό εμπορικά! Κι αυτό ίσως είναι το μόνο μελανό σημείο σε τέτοια μοντέλα.
Ωστόσο εγώ είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα είναι απλώς μια προσωρινή κατάσταση που αν και τώρα δείχνει καθολική, σύντομα θα αρχίζει να αλλάζει με την κυκλοφορία τέτοιων κοπών.
Μη το βλέπεται τόσο "στενά" το ζήτημα σε σχέση με το "τώρα". Έχουμε πάρα πολλά και ηχηρά παραδείγματα από το παρελθόν στο πώς κινούνται όλα αυτά.

Πιστεύω και το ξαναλέω ότι απλά η Philips προσπαθεί να προλάβει τις εξελλίξεις, με τα όποια ρίσκα βέβαια, δεδομένου ότι το όλο εγχείρημα δείχνει να γίνεται αρκετά νωρίτερα απ´όσο ίσως θα έπρεπε.
Το ότι τώρα αναγκάζεται να "υποβιβάζει" την ποιότητα της εικόνας καθαρά λόγω προσωρινής ανυπαρξάις ενός τέτοιου φορμά εμπορικά, προσπαθεί να το αντισταθμίσει με το να διαλαλεί την πιο κινηματογραφική αίσθηση του μοντέλου της, μόνο βάσει των αναλογιών των πλευρών του.

Πιστεύω και το ξαναλέω ότι απλά η Philips προσπαθεί να προλάβει τις εξελλίξεις, με τα όποια ρίσκα βέβαια, δεδομένου ότι το όλο εγχείρημα δείχνει να γίνεται αρκετά νωρίτερα απ´όσο ίσως θα έπρεπε.
Το ότι τώρα αναγκάζεται να "υποβιβάζει" την ποιότητα της εικόνας καθαρά λόγω προσωρινής ανυπαρξάις ενός τέτοιου φορμά εμπορικά, προσπαθεί να το αντισταθμίσει με το να διαλαλεί την πιο κινηματογραφική αίσθηση του μοντέλου της, μόνο βάσει των αναλογιών των πλευρών του.

Δεν διαφωνούμε. Μπορεί η Philips να έχει εκ των έσω πληροφορίες ότι το BD θα γυρίσει σύντομα σε 2560χ1080, μπορεί να ρίσκαρε απευθυνόμενη σε ''ειδικό'' κοινό, μπορεί να είναι ένα πυροτέχνημα που θα πάει άπατο ή μια πρωτοποριακή ιδέα που θα καλαρέσει στον σινεφίλ. Μέχρι εδώ....οκ.

Διαφωνώ, ωστόσο, ότι μπορεί να διαλαλεί τα περί κινηματογραφικής αίσθησης. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι, αλλά θα μείνω μόνο σε έναν. Κινηματογραφική αίσθηση = ίντσες, πολλές ίντσες. Στην έκθεση βλέπαμε με το Γιώργο την 60άρα της Pioneer από τα 3 μέτρα. Λοιπόν, η τηλεόραση είναι κορυφή σε όλα, εκτός από την κινηματογραφική αίσθηση, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι μικρή. Βλέποντας την εικόνα της έμενες με ανοιχτό το στόμα από την ποιότητα, και όλοι εύχονταν να υπήρχε τέτοια εικόνα σε 100 και 110 ίντσες. Γιατί? Διότι οι ίντσες προσφέρουν την κινηματογραφική αίσθηση και όχι το κάδρο. Αν αύριο δω, το 4:3 κάδρο της Καζαμπλάνκα σε 300 ίντσες και το V for Vendetta στις 56' της Philips, σε ποια από τις δύο έχω καλύτερη κινηματογραφική αίσθηση???

Μα δε διαφωνώ ότι το μέγεθος παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στην έννοια "κινηματογραφική αίσθηση"! Ίσα ίσα μάλιστα που είμαι και από τους πρώτους που το προσυπογράφω και το προτείνω στον καθένα όταν ρωτά κάτι σχετικό με το μέγεθος (μπορείς να δεις σχετικά threads).

Εγώ απλά τονίζω τον επίσης πολύ σημαντικό παράγοντα της συνολικής ανάλυσης της εικόνας, ως προς την ποιότητα πια της κινηματογραφικής αίσθησης. Πώς να το κάνουμε, όσο μεγαλύτερη ανάλυση έχει η εικόνα τόσο πιο ευχάριστο το οπτικό αποτέλεσμα. Αν μάλιστα αυτό συνδυαστεί και με μεγάλο μέγεθος, τότε ακόμα καλύτερα και μάλιστα πολύ καλύτερα.

Τώρα, το ότι έβγαλε μια τόσο μεγάλης ανάλυσης τηλεόραση σε μια τέτοια διάσταση αρχικά η Philips, πιστεύω ότι το έκανε για να μπορεί να παίξει σε πιο βατά πλαίσια τιμών σαν αρχική κίνηση ώστε να μη συνδυάσει κάτι τόσο καινούριο με μια τελείως απλησίαστη τιμή. Όπως είπα, είναι απλώς η αρχική κίνησή της.

Re: Philips 56” Cinema 21:9

Καλα μπορεί να είναι και η τελευταία της κίνηση.

Πόσα ακόμα φορμάτ και φορματάκια θα αντέξει ο άμοιρος καταναλωτής; Το έχουν πραγματικά ξεφτιλίσει, και αντι να επικεντρωθούν λίγο και στη μείωση του κόστους ψάχνουν μαρκετινιστικα τρικ για να πουλήσουν ακριβα.
Ε καλα να παθουν όταν βάλουν λουκέτα (μην αμφιβάλλετε ότι κάποιοι θα βάλουν, δεν νομιζω το 2012 να έχουμε τόσες μάρκες τβ όσες τώρα).

Ας καταφέρουν να κάνουν τα 1080 διαδεδομένο οικιακό στάνταρ και θα είμαστε καλυμμένοι για μια 10ετία τουλάχιστον. Άλλωστε, στα μεγέθη που παίζουν στα σπίτια, δεν υπάρχει ουσιαστική ανάγκη για μεγαλύτερη ευκρίνεια. Από εκεί και πέρα, η αύξηση της ανάλυσης των πάνελ, μόνο θετική μπορεί να είναι, καθώς η υφή της εικόνας θα αποκτάει μεγαλύτερη ομαλότητα, όσο η στοιχειοποίηση θα γίνεται ολοένα πιο δυσδιάκριτη... Για να μην χάνουμε όμως σε ευκρίνεια από τα 1080, θα πρέπει να ανέβουμε σε πάνελ της τάξης 4Κ, 600 εικονοστοιχεία πάνω στην οριζόντιο και 200 στην κάθετο, μόνο θόλωμα ή τεχνουργήματα θα προσφέρουν...

Πιστεύω ότι εφαρμογή σε 4Κ ή και 8Κ θα ξεκινήσει να υπάρχει εμπορικά, αρχικά μόνο σε πολύ ιδιαίτερες παραγωγές στα νέα μεγάλα πια αποθηκευτικά μέσα (Blu-Ray κατηγορίας 1ΤΒ) και θα μπορούν να προβληθούν μόνο σε πάντρεμα περισσοτέρων τωρινών πάνελ μαζί.
Για να φτιαχτεί τόσο μεγάλης ανάλυσης ενιαίο πάνελ και να είναι πραγματικά προσβάσιμο εμπορικά, πιστεύω ότι θα αργήσει πολύ ακόμα.

Ακριβώς γι αυτό, περνάει το πράγμα σε ενδιάμεσα στάδια αύξησης της ανάλυσης με ότι συνέπειες αυτό έχει στους καταναλωτές που συνηθίζουμε, αργά η γρήγορα, να τρέχουμε από πίσω σα τα σκυλάκια εις βάρος του πορτοφολιού μας βέβαια.

Μπααα... Το 4Κ για διανομή ταινιών στο σπίτι δεν το βλέπω να υλοποιείται ποτέ... Θα το προλάβει το 3D!!! :D :D :D

Εγω παλι παρολο υπαρχουν και πολλα μειονεκτηματα προτιμω 1000% να βγαζει τετοια μοντελα η Philips που εχουν εμπορικο ενδιαφερον και σχετικα καλη τιμη παρα 37αρες Αurea που πανε "απατες" εμπορικα.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι πάντως, η συγκεκριμένη TV θα είναι ιδανική για κάτι κροπαρισμένες ματρόσκες 2,35:1 στα 1280 Χ 540 (ένα απλό επί 2 σε κάθε διάσταση και κούμπωσε τέλεια).
:flipout: :flipout: :flipout:

Εγω παλι παρολο υπαρχουν και πολλα μειονεκτηματα προτιμω 1000% να βγαζει τετοια μοντελα η Philips που εχουν εμπορικο ενδιαφερον και σχετικα καλη τιμη παρα 37αρες Αurea που πανε "απατες" εμπορικα.

Εγώ πάλι προτιμώ να βγάζει με διπλό δέκτη όπως παλαιότερα, και ας είναι και aurea... :flipout: :flipout:

Ηδη ο ψηφιακός κινηματογράφος κινείται σε αναλύσεις συγγενικές με αυτών των home cinema διατηρώντας πολύ καλύτερα επίπεδα ποιότητας εικόνας από αυτου του film και χωρις να υπάρχει προοπτική αύξησης των αναλύσεων τους,

Συνεπώς βλεπω τραβηγμένη την πρόβλεψη πως τα home cinema μας στο μέλλον θα αποκτήσουν αναλύσεις της τάξεως του 4Κ ή 8Κ, ανάλυση που δεν προβλέπεται όπως γραφω παραπάνω ακομα και για τον ψηφιακό κινηματογράφο..
Το μέλλον στην κινηματογραφική εικονα ( μια τοσο παρεξηγημένη φραση ) δειχνει να πηγαίνει στην στερεοσκοπική προβολή ( βλεπε 3D) όπως παρομοίως και στο home entertainment και καπως ετσι θα αναλωθούν τα επιπλεον Gbytes μελλοντικών δίσκων.
Ο κινηματογράφος προσπαθώντας να πιάσει και να ξεπεράσει το home entertainment, πάτησε γκάζι με την έλευση του 3D. Τα πραγματα όμως δείχνουν πως για άλλη μια φορα το home cinema το πρόλαβε , καθως ηδη υπάρχουν συσκευες που απεικονίζουν τρισδιάστατες εικονες και οι συζητήσεις πληθαίνουν μερα με την μερα για την τελικη 3D μέθοδο απεικόνισης που θα επιλέγει .
Μια και μονο κυκλοφορία τηλεόρασης σαν και αυτή είναι πολύ λίγη για να προδικάσει και να μας φέρει στην θεση για προβλέψεις αλλα και για σενάρια περι στανταρ φορματ υψηλών αναλύσεων όταν ηδη υπαρχουν ανακοινώσεις και πραγματικές τάσεις για το μέλλον ,έχοντας δείξει ανοιχτά τον δρομο για την εικόνα στο μέλλον.

Και άλλες εταιρείες στο παρελθόν προσπάθησαν με παρόμοιο τρόπο να διαφοροποιηθούν με καποιο πρωτότυπο προϊόν αλλα αυτό δε φτάνει γιατι όπως ξερουμε καλα ,πολλα απο αυτά πήγαν άπατα.

Διότι οι ίντσες προσφέρουν την κινηματογραφική αίσθηση και όχι το κάδρο. Αν αύριο δω, το 4:3 κάδρο της Καζαμπλάνκα σε 300 ίντσες και το V for Vendetta στις 56' της Philips, σε ποια από τις δύο έχω καλύτερη κινηματογραφική αίσθηση???

Και παλι ειμαι σκεπτικός οσον αφορα τον ορισμό περι κινηματογραφικής αίσθησης.
Είναι μονο το μέγεθος; ( για την ποιότητα της εικόνας η του ήχου δεν το συζητάμε καν πλεον…)
Σίγουρα παιζει ρολο ,αλλα οσοι εχουν μεγάλη εικόνα στο σπιτι τους εχουν αυτόματα την κινηματογραφική αισθηση που προσθετή μια κινηματογραφική αιθουσα;;…
Πιστεύω πως ένας από τους σημαντικότερους λόγους που αισθανόμαστε αυτή την κινηματογραφική αίσθηση δεν εχει να κανει ουτε με το μεγεθος της εικόνας αλλα ουτε και με την ποιότητας της ..
Είναι η συγκέντρωση πολλων ανθρώπων σε ένα ειδικα διαμορφωμένο χωρο με συγκεκριμένη διακόσμηση και το μουρμουρητό ολων μας πριν και μετά το τελος μιας ταινιας…
Πράγματα που δεν μπορουν να προσομοιωθούν σε ένα καθιστικό που βλεπεις ταινια μονο σου η στην χειρότερη ( ισως και στην καλύτερη δεν ειμαι σίγουρος) με την γυναίκα σου που τις αρεσουν μονο οι αισθηματικες ταινιες.
Για αυτό και μονο το λόγο συνεχιζω όλα αυτά τα χρονια ( και παρα την μεγάλη εικόνα μεσα στο σπιτι μου) να πηγαίνω στον κινηματογράφο βρίσκοντας μονο σε αυτό το χωρο αυτό που λεμε εύκολα ,κινηματογραφική αίσθηση..
Μονο εκει υπαρχει… πουθενά αλλου…
Και αν θελετε την γνωμη μου … ευτυχώς που υπαρχει μονο εκει..
Κινηματογραφική αίσθηση διπλα στις εμπριμέ κουρτίνες και τα μπιμπελό, δεν γίνεται…

Είναι μονο το μέγεθος; ( για την ποιότητα της εικόνας η του ήχου δεν το συζητάμε καν πλεον…)
Σίγουρα παιζει ρολο ,αλλα οσοι εχουν μεγάλη εικόνα στο σπιτι τους εχουν αυτόματα την κινηματογραφική αισθηση που προσθετή μια κινηματογραφική αιθουσα;;…
Πιστεύω πως ένας από τους σημαντικότερους λόγους που αισθανόμαστε αυτή την κινηματογραφική αίσθηση δεν εχει να κανει ουτε με το μεγεθος της εικόνας αλλα ουτε και με την ποιότητας της ..
Είναι η συγκέντρωση πολλων ανθρώπων σε ένα ειδικα διαμορφωμένο χωρο με συγκεκριμένη διακόσμηση και το μουρμουρητό ολων μας πριν και μετά το τελος μιας ταινιας…
Πράγματα που δεν μπορουν να προσομοιωθούν σε ένα καθιστικό που βλεπεις ταινια μονο σου η στην χειρότερη ( ισως και στην καλύτερη δεν ειμαι σίγουρος) με την γυναίκα σου που τις αρεσουν μονο οι αισθηματικες ταινιες.
Για αυτό και μονο το λόγο συνεχιζω όλα αυτά τα χρονια ( και παρα την μεγάλη εικόνα μεσα στο σπιτι μου) να πηγαίνω στον κινηματογράφο βρίσκοντας μονο σε αυτό το χωρο αυτό που λεμε εύκολα ,κινηματογραφική αίσθηση..
Κινηματογραφική αίσθηση διπλα στις εμπριμέ κουρτίνες και τα μπιμπελό, δεν γίνεται…

Cinemusic, δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτά που λες. Πιο πάνω έγραψα ''ένας από τους λόγους'', τους υπόλοιπους τους έγραψες εσύ, περί κινηματογραφικής αίσθησης. Αν δεν ήμουν ''τεμπέλης'' με το πληκτρολόγιο θα έγραφα ακριβώς τα ίδια. Επομένως προσυπογράφω 100%.

Το Home Cinema είναι και θα παραμείνει πάντα ένας ''εξομοιωτής'' πτήσης. Το Cinema είναι και θα παραμείνει πάντα το μαχητικό...-bye--bye-

σιγουρα θα την παρω οταν βγει

θα σας πω κατι που ισως και να το ξερετε.....
ας πουμε οτι
εγω εχω αυτην την philips που ειναι 21/9 δηλαδη 2.37/1 και ενας φιλος εχει μια kuro επισης 56" αλλα 16/9 νοικιαζουμε την ιδια ταινια πχ το no country for old man. η ταινια αυτη ειναι 2.37/1 που σημαινει οτι εγω θα την δω και θα γεμισει ολη η οθονη ενω αυτος που εχει την 16/9 θα την δει με μαυρες μπαρες δηλαδη θα την δει κατα 1.33 φορες μικροτερη σε διαγωνιο .
δηλαδη καποιος για να δει σε 16/9 και 56" tv τοσο μεγαλη εικονα(2.37/1) οσο εγω πρεπει να εχει 1.33*56=74" tv η οποια ειναι πανακριβη.
υλικο δεν θα βγει που θα ειναι με μεγαλητεη αναλυση(συντομα) και αν βγει εκει θα παιζει παλι αν ειναι 2.37/1
τωρα αυτη η tv εχει ενα -
το 1:1 mapping λογω ιδιομορφης αναλυσης αλλα ας μη λεμε πολλα γιατι μπορει να εχει κανενα scaler που να κανει upscale τα 2.37/1 και να παιζουν τζαμι

Last edited:

Τα είπες όλα. Συμφωνώ 1000% και πρέπει να συμφωνεί και κάθε κινηματογραφόφιλος άσχετα αν έχει δώσει για το home cinema του 5000 ή 50000 ευρώ.

Re: Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

ας πουμε οτι
εγω εχω αυτην την philips που ειναι 21/9 δηλαδη 2.37/1 και ενας φιλος εχει μια kuro επισης 56" αλλα 16/9 νοικιαζουμε την ιδια ταινια πχ το no country for old man. η ταινια αυτη ειναι 2.37/1 που σημαινει οτι εγω θα την δω και θα γεμισει ολη η οθονη ενω αυτος που εχει την 16/9 θα την δει με μαυρες μπαρες δηλαδη θα την δει κατα 1.33 φορες μικροτερη σε διαγωνιο .
δηλαδη καποιος για να δει σε 16/9 και 56" tv τοσο μεγαλη εικονα(2.37/1) οσο εγω πρεπει να εχει 1.33*56=74" tv η οποια ειναι πανακριβη.
υλικο δεν θα βγει που θα ειναι με μεγαλητεη αναλυση(συντομα) και αν βγει εκει θα παιζει παλι αν ειναι 2.37/1
τωρα αυτη η tv εχει ενα -
το 1:1 mapping λογω ιδιομορφης αναλυσης αλλα ας μη λεμε πολλα γιατι μπορει να εχει κανενα scaler που να κανει upscale τα 2.37/1 και να παιζουν τζαμι

Αντε καλές αγορές!

Άλλωστε μόνο σε 21.9 τηλεόραση μπορείς πραγματικά να δεις εικόνα αναφοράς, στην μόνη αναλογία πλευρών που πραγματικα ευφραίνει την ψυχή των σκηνοθετών ανά τον κόσμο. -bye-

Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να το βλέπουμε σχεδόν μονοδιάστατα το όλο θέμα ή έστω με πολύ λιγότερες διαστάσεις απ' όσες πιθανά έχει ή έστω με επιλεγμένη αφαιρετική μέθοδο.

Δεν νομίζω τα όσα έχουν ειπωθεί, όσο αφορά δηλαδή το πόσα άλλα και μεγαλύτερα φορμά εικόνας έχουν δρομολογηθεί η το αν δεν αντικαθιστούν πλήρως την Cinema αίσθηση τέτοιες προσπάθειες ή το αν θα επικρατήσει κάποια στιγμή η 3D τεχνολογία κ.α., υποβιβάζουν στο ελάχιστο τις εν λόγο προσπάθειες.

Κατά την άποψή μου, όλα αυτά, δεν λειτουργούν καν ανταγωνιστικά μεταξύ τους. Το κάθε τι έρχεται να προσθέσει κάτι στη γενικότερη αγορά έστω και σαν ενδιάμεση λύση. Άλλωστε δε νομίζω να είναι σοφό από κανέναν μας που όσο να 'ναι έχουμε ήδη δει ξεκάθαρα το πώς κινούνται οι συγκεκριμένες τεχνολογίες, να θεωρήσουμε ποτέ κανένα στάδιο ως τελικό ή έστω σχεδόν τελικό. Το περισσότερο που μπορεί να γίνει είναι απλά να διαρκέσει περισσότερο από άλλα συνήθως κατώτερα του.

Έπειτα συγκεκριμένα όσο αφορά την "Cinema αίσθηση", μιας και το πλατειάσαμε τόσο, καλό είναι να αναγνωρίσουμε και τα όποια αρνητικά ισχύουν στην καθαρόαιμη Cinema εμπηρία των εμπορικών αιθουσών. Δε θέλω να αναφερθώ στο καθ' ένα ξεχωριστά γιατί θα κουράσω μιας και είναι αρκετά ακόμα και στις σημερινές αίθουσες.

Σαφώς και υπάρχουν κάποια στοιχεία που ακόμα είναι "στόχοι" για την σπιτική Cinema εκδοχή, τουλάχιστον για τους περισσότερους που δεν έχουν την πολυτέλεια μιας ανεξάρτητς αίθουσας προβολών αλλά ακριβώς επείδή στη σπιτική υλοποίηση έχουμε την δυνατότητα να αποφύγουμε και τα αρνητικά των εμπορικών αιθουσών, τελικά είναι πολύ πιθανό να ικανοποιούμαστε πολύ περισσότερο στη σπιτική εκδοχή.

Καλά είναι να είμαστε και ρομαντικοί (εγώ μάλιστα θεωρώ ότι είμαι πολύ περισσότερο απ' όσο ίσως θα έπρεπε για την εποχή μας) αλλά δεν έχει νόημα να κλείνουμε και τα μάτια στα αρνητικά στοιχεία μιας κατάστασης που τυχαίνει να φθήνει, με δεδομένη την όλο και μεγαλύτερη διάδοση των επερχόμενων τεχνολογιών σπιτικής κατεύθηνσης.

ας πουμε οτι
εγω εχω αυτην την philips που ειναι 21/9 δηλαδη 2.37/1 και ενας φιλος εχει μια kuro επισης 56" αλλα 16/9 νοικιαζουμε την ιδια ταινια πχ το no country for old man.

Σκέψου να πάρει πρωτοβουλία ο φίλος σου και να πάει μόνος του στο Video Club νοικιάζοντας το Dark Knight για να το δείτε στην Philips.......:eek::eek::eek:

Έχει και τα καλά του, πάντως, αυτό το κάδρο. Ο μισός παγκόσμιος κινηματογράφος που αποφάσισε διαφορετικό φορμά, μπαίνει στην black list. Θα ''τρώμε'' και λιγότερο χρόνο ψάχνοντας.:D:D

ΥΓ
Δεν υπάρχουν 56άρες Kuro....
-bye-

Για να μη μιλήσουμε για την "ιεροσυλία" της σύγκρισης των S-IPS με KURO...
:flipout: :flipout: :flipout: