Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9
Πιστεύω και το ξαναλέω ότι απλά η Philips προσπαθεί να προλάβει τις εξελλίξεις, με τα όποια ρίσκα βέβαια, δεδομένου ότι το όλο εγχείρημα δείχνει να γίνεται αρκετά νωρίτερα απ´όσο ίσως θα έπρεπε.
Το ότι τώρα αναγκάζεται να "υποβιβάζει" την ποιότητα της εικόνας καθαρά λόγω προσωρινής ανυπαρξάις ενός τέτοιου φορμά εμπορικά, προσπαθεί να το αντισταθμίσει με το να διαλαλεί την πιο κινηματογραφική αίσθηση του μοντέλου της, μόνο βάσει των αναλογιών των πλευρών του.
Ηδη ο ψηφιακός κινηματογράφος κινείται σε αναλύσεις συγγενικές με αυτών των home cinema διατηρώντας πολύ καλύτερα επίπεδα ποιότητας εικόνας από αυτου του film και χωρις να υπάρχει προοπτική αύξησης των αναλύσεων τους,
Συνεπώς βλεπω τραβηγμένη την πρόβλεψη πως τα home cinema μας στο μέλλον θα αποκτήσουν αναλύσεις της τάξεως του 4Κ ή 8Κ, ανάλυση που δεν προβλέπεται όπως γραφω παραπάνω ακομα και για τον ψηφιακό κινηματογράφο..
Το μέλλον στην κινηματογραφική εικονα ( μια τοσο παρεξηγημένη φραση ) δειχνει να πηγαίνει στην στερεοσκοπική προβολή ( βλεπε 3D) όπως παρομοίως και στο home entertainment και καπως ετσι θα αναλωθούν τα επιπλεον Gbytes μελλοντικών δίσκων.
Ο κινηματογράφος προσπαθώντας να πιάσει και να ξεπεράσει το home entertainment, πάτησε γκάζι με την έλευση του 3D. Τα πραγματα όμως δείχνουν πως για άλλη μια φορα το home cinema το πρόλαβε , καθως ηδη υπάρχουν συσκευες που απεικονίζουν τρισδιάστατες εικονες και οι συζητήσεις πληθαίνουν μερα με την μερα για την τελικη 3D μέθοδο απεικόνισης που θα επιλέγει .
Μια και μονο κυκλοφορία τηλεόρασης σαν και αυτή είναι πολύ λίγη για να προδικάσει και να μας φέρει στην θεση για προβλέψεις αλλα και για σενάρια περι στανταρ φορματ υψηλών αναλύσεων όταν ηδη υπαρχουν ανακοινώσεις και πραγματικές τάσεις για το μέλλον ,έχοντας δείξει ανοιχτά τον δρομο για την εικόνα στο μέλλον.
Και άλλες εταιρείες στο παρελθόν προσπάθησαν με παρόμοιο τρόπο να διαφοροποιηθούν με καποιο πρωτότυπο προϊόν αλλα αυτό δε φτάνει γιατι όπως ξερουμε καλα ,πολλα απο αυτά πήγαν άπατα.
Διότι οι ίντσες προσφέρουν την κινηματογραφική αίσθηση και όχι το κάδρο. Αν αύριο δω, το 4:3 κάδρο της Καζαμπλάνκα σε 300 ίντσες και το V for Vendetta στις 56' της Philips, σε ποια από τις δύο έχω καλύτερη κινηματογραφική αίσθηση???
Και παλι ειμαι σκεπτικός οσον αφορα τον ορισμό περι κινηματογραφικής αίσθησης.
Είναι μονο το μέγεθος; ( για την ποιότητα της εικόνας η του ήχου δεν το συζητάμε καν πλεον…)
Σίγουρα παιζει ρολο ,αλλα οσοι εχουν μεγάλη εικόνα στο σπιτι τους εχουν αυτόματα την κινηματογραφική αισθηση που προσθετή μια κινηματογραφική αιθουσα;;…
Πιστεύω πως ένας από τους σημαντικότερους λόγους που αισθανόμαστε αυτή την κινηματογραφική αίσθηση δεν εχει να κανει ουτε με το μεγεθος της εικόνας αλλα ουτε και με την ποιότητας της ..
Είναι η συγκέντρωση πολλων ανθρώπων σε ένα ειδικα διαμορφωμένο χωρο με συγκεκριμένη διακόσμηση και το μουρμουρητό ολων μας πριν και μετά το τελος μιας ταινιας…
Πράγματα που δεν μπορουν να προσομοιωθούν σε ένα καθιστικό που βλεπεις ταινια μονο σου η στην χειρότερη ( ισως και στην καλύτερη δεν ειμαι σίγουρος) με την γυναίκα σου που τις αρεσουν μονο οι αισθηματικες ταινιες.
Για αυτό και μονο το λόγο συνεχιζω όλα αυτά τα χρονια ( και παρα την μεγάλη εικόνα μεσα στο σπιτι μου) να πηγαίνω στον κινηματογράφο βρίσκοντας μονο σε αυτό το χωρο αυτό που λεμε εύκολα ,κινηματογραφική αίσθηση..
Μονο εκει υπαρχει… πουθενά αλλου…
Και αν θελετε την γνωμη μου … ευτυχώς που υπαρχει μονο εκει..
Κινηματογραφική αίσθηση διπλα στις εμπριμέ κουρτίνες και τα μπιμπελό, δεν γίνεται…