Philips 56” Cinema 21:9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εχω τα παντα ενεργοποιημενα εκτος απο οτι εκρινα οτι δεν προσεφερε στην εικονα. Δεν βλεπω το λογο να απενεργοποιω κατι που οι μηχανικοι εχουν ιδρωσει να φερουν εις περας για να βελτιωσουν την εικονα το θεωρω αν μη τι αλλο χαζο.

Χαζο ειναι να θελει να βλεπει καποιος μια ταινια οπως την εχει σκηνοθετησει πχ. ο Σπηλμπεργκ και οχι οπως την μετατρεπει η Philips?

Εκτος και αν ακουσουμε οτι οι μηχανικοι της Philips ειναι τοσο καλοι που ξεπερνανε και τον Σπηλμπεργκ οπως ειχαμε ακουσει οτι το scaling που κανει η Cinema ξεπερναει το αυθεντικο υλικο BluRay.:2thumb22sup:

Γιάννη, αυτή την κουβέντα την έχουμε ξανακάνει. Εννοείται ότι προτιμάς το πάνελ υψηλότερης ανάλυσης να δείχνει upscaled υλικό...

Όσο για τον Σπήλμπεργ, νοιάστηκε. Κάθε ταινία είναι ότι κάτσει...
Εκτός και αν νομίζεις ότι κάθεται ο κάθε σκηνοθέτης και κάνει fine tune τα χρώματα...
[Και να μην πιάσω το ΔΕ που μπορεί να έχει η κάθε τηλεόραση και να την συγκρίνω με τις άθλιες προβολές στις κιν. αίθουσες, που το χρώμα έχει μείνει στις αφίσες στο διάδρομο...]

Γιάννη, αυτή την κουβέντα την έχουμε ξανακάνει. Εννοείται ότι προτιμάς το πάνελ υψηλότερης ανάλυσης να δείχνει upscaled υλικό...

Όχι απαραίτητα. Αν η ανάλυση είναι ελάχιστα μεγαλύτερη, το 1:1 είναι προτιμότερο.

Χαζο ειναι να θελει να βλεπει καποιος μια ταινια οπως την εχει σκηνοθετησει πχ. ο Σπηλμπεργκ και οχι οπως την μετατρεπει η Philips?

Εκτος και αν ακουσουμε οτι οι μηχανικοι της Philips ειναι τοσο καλοι που ξεπερνανε και τον Σπηλμπεργκ οπως ειχαμε ακουσει οτι το scaling που κανει η Cinema ξεπερναει το αυθεντικο υλικο BluRay.:2thumb22sup:

Οχι χαζο ειναι να μην ψαξεις να βρεις το peak της αποδοσης μιας τηλεορασης με τα οπλα που σου δινει ο κατασκευαστης της.
Οσο για το scaling αυτο ειναι απιθανα καλο κατα γενικη ομολογια και οχι μονο δικη μου. Το zoom - striping των black bars και το upscale στην native αναλυση του panel γινεται υποδειγματικα χωρις απωλειες και με ευκρινεια που σκοτωνει.
Στραβος δεν ειμαι και την εχω σκισει ενα χρονο τωρα συνεπως κατι παραπανω βλεπω απο οποιον την χαζεψε για μερικα λεπτα και εβγαλε τα συμπερασματα του.
Τελος ποιος σου ειπε οτι το ματι το δικο μου πρεπει αναγκαστικα να εχει τις ιδιες ποιοτικες προτιμησεις με το ματι του spielberg?
Nikos

Οσο για το scaling αυτο ειναι απιθανα καλο κατα γενικη ομολογια και οχι μονο δικη μου. Το zoom - striping των black bars και το upscale στην native αναλυση του panel γινεται υποδειγματικα χωρις απωλειες και με ευκρινεια που σκοτωνει.

Καταλαβα βλεπεις τηλεοραση με αλεξισφαιρο για να μην φας καμια σφαιρα.:2thumb22sup:

Καταλαβα βλεπεις τηλεοραση με αλεξισφαιρο για να μην φας καμια σφαιρα.:2thumb22sup:

Οχι τωρα προστατευομαι αφου η συγκεκριμενη τηλεοραση ειναι 2D. Εχω ομως λαβει τα μετρα μου για την 3D που ερχεται ......:flipout:
Νικος

Όχι απαραίτητα. Αν η ανάλυση είναι ελάχιστα μεγαλύτερη, το 1:1 είναι προτιμότερο.

Ναι, αλλά ανάλογα την ταινία η ανάλυση μπορεί να αυξηθεί σημαντικά. Οι περισσότερες ταινίες έχουν σημαντικό αριθμό γραμμών σε μαύρες μπάρες...

Ναι, αλλά ανάλογα την ταινία η ανάλυση μπορεί να αυξηθεί σημαντικά. Οι περισσότερες ταινίες έχουν σημαντικό αριθμό γραμμών σε μαύρες μπάρες...

Oι 2,35:1 έχουν 280 από τις 1080 γραμμές σε μαύρες μπάρες. Ιδανικά, θα θέλαμε τις 800 γραμμές που μένουν, να απλωθούν σε ένα πάνελ που να έχει τουλάχιστον τις διπλάσιες, στην ίδια διάσταση, διαφορετικά, σε υψίσυχνο περιεχόμενο (λεπτομέρειες), ο scaler θα αναγκαστεί να παραμορφώσει/εξαλείψει/θαμπώσει. Δε μπορεί να κάνει διαφορετικά, είναι θέμα μαθηματικών...

Βέβαια, τα πλάνα που περιέχουν υψίσυχνο περιεχόμενο σε βίντεο ή ταινίες, δεν είναι και τόσο σύχνα...

H επιτυχια της Philips θα ηταν να βγαλει τηλεοραση με αναλυση 1920x800.

Τοτε και μαυρες μπαρες δεν θα υπηρχαν και θα ειχαμε 1:1 mapping.

Ειναι πρακτικα αδυνατο να βγει σε τετοια αναλυση ομως για πρακτικους λογους αφου για την κατασκευη του πανελ 56" κοβεται το motherglass στο εργοστασιο με fix την μια πλευρα στα 1080 pixel.

Οι 2,40:1; Ούτε οι μισές από τις 1080 δεν έχουν ταινία...

Για την ακρίβεια, οι 2,40:1 έχουν 800 γραμμές, οι 2,35:1 είναι στις 817... :p :D

Για να πέσουμε στις 540 γραμμές, το κάδρο πρέπει να γίνει 3,56:1... :flipout:

Yperion said:
H επιτυχια της Philips θα ηταν να βγαλει τηλεοραση με αναλυση 1920x800.

Τοτε και μαυρες μπαρες δεν θα υπηρχαν και θα ειχαμε 1:1 mapping.

Ειναι πρακτικα αδυνατο να βγει σε τετοια αναλυση ομως για πρακτικους λογους αφου για την κατασκευη του πανελ 56" κοβεται το motherglass στο εργοστασιο με fix την μια πλευρα στα 1080 pixel.

Άνετα θα μπορούσε να κοπεί το πάνελ με αυτή την ανάλυση Γιάννη, μετά όμως θα υπήρχε θέμα στην προσαρμογή υλικού 16:9, το οποίο θα έπρεπε να υποστεί downscale.

Η ανάλυση του πάνελ της cinema έχει τις ρίζες της στον επαγγελματικό χώρο: οι ταινίες που γυρίζονται ψηφιακά σε ανάλυση 2Κ και κάδρα 2,33, υπόκεινται πλέον σε οπτική αναμορφική συμπίεση, ώστε να εκμεταλλεύονται όλη την επιφάνεια του αισθητήρα της κάμερας. Για να προβληθούν σωστά, χρειάζεται ένα πάνελ με 1080 γραμμές στην κάθετο και αναλογίες 2,33:1.

Για την ακρίβεια, οι 2,40:1 έχουν 800 γραμμές, οι 2,35:1 είναι στις 817... :p :D

Για να πέσουμε στις 540 γραμμές, το κάδρο πρέπει να γίνει 3,56:1... :flipout:

Και αν γίνει ματρόσκα 720p; :flipout:

Οχι χαζο ειναι να μην ψαξεις να βρεις το peak της αποδοσης μιας τηλεορασης με τα οπλα που σου δινει ο κατασκευαστης της.
Στραβος δεν ειμαι και την εχω σκισει ενα χρονο τωρα συνεπως κατι παραπανω βλεπω απο οποιον την χαζεψε για μερικα λεπτα και εβγαλε τα συμπερασματα του.
Τελος ποιος σου ειπε οτι το ματι το δικο μου πρεπει αναγκαστικα να εχει τις ιδιες ποιοτικες προτιμησεις με το ματι του spielberg?
Nikos

κι ωμος ετση ειναι αυτη η τν δεν εχει αντιπαλο δεν εχω δη ποτε κατη με τετια ευκρηνια και φυσικη κηνηση
σκεφτομαι οταν πεση η τιμη της να τη στεγασω στο σπιτη μου

κι ωμος ετση ειναι αυτη η τν δεν εχει αντιπαλο δεν εχω δη ποτε κατη με τετια ευκρηνια και φυσικη κηνηση
σκεφτομαι οταν πεση η τιμη της να τη στεγασω στο σπιτη μου

Αν την ειδες και σε μαγεψε με την εικονα της ορμα της μολις την βρεις σε καλη τιμη, εγω περιμενω τη νεα (δευτερη μου) cinema. Ελπιζω μεχρι το τελος του μηνα να την εχω να της αλλαξω τα φωτα στις δοκιμες.
Νικος

η καινουρια θα κοστιζει οσο η 65vt20?

Κατ αρχη δεν γνωριζω ποσο θα κοστιζει η τηλεοραση που αναφερεις.
Για την cinema τωρα αρχικα ειχε αποφασιστει να διατεθει στην ιδια τιμη με την περισινη δηλαδη υτη των 4000 ευρω. Μαθαινω ομως οτι στην IFA αποφασισαν η σκεπτονται τελος παντων να την διαθεσουβ στην τιμη των 3500 ευρω.
Θα δειξει μεσα στο μηνα.
Παντως εσκασε μυτη στο επισημο site της εταιριας.
Νικος

4000 εχει η 65VT20.. Υπαρχει καποιος λογος για να μην παρει καποιος την pany αντι της philips..?

4000 εχει η 65VT20.. Υπαρχει καποιος λογος για να μην παρει καποιος την pany αντι της philips..?

Αυτο εξαρταται αποκλειστικα απο τον ενδιαφερομενο.
Κατ αρχη η pany ειναι 65αρα ενω η philips 58αρα
Αν φυγουμε απο τις διαστασεις ειναι δυο τελειως διαφορετικες φιλοσοφιες. Η μια ειναι κλασσικη 16:9 η αλλη 21:9.
Η δευτερη απευθυνεται κυριως σε κολημενους ταινιοβιους σαν και μενα που δεν μπορουν να υποφερουν μαυρες μπαρες επανω και κατω απο την οθονη.,
Το θεμα ειναι οτι αυτο που κανει το κανει καλα τουλαχιστο στα δικα μου ματια γι αυτο και επιλεγω να αγορασω και δευτερη.
Επαναλαμβανω ωστοσο οτι δεν ειναι θεμα καλυτερης η οχι φανταζομαι δυο κορυφαιες υλοποιησεις εχουν να προσφερουν πολλα στον υποψηφιο αγοραστη τους. Για μενα προσωπικα παντα μιλωντας η αγορα της μιας η της αλλης εξαρταται αποκλειστικα απο τη χρηση της συσκευης αν εξαιρεσουμε την ποιοτητα εικονας που εκει εμπεριεχεται και ο υποκειμενικος παραγοντας
Νικος

Βρηκα την 56αρα,με 1600 ευρω θα ηθελα να ρωτησω το νικο που την εχει εαν μπορω να βλεπω ποδοσφαιρο περα της ταινιες απο νοβα σε πληρες καντρο.[δεν γνωπιζω εαν η νοβα μεταδιδει της εκπομπες σε 16/9 οποτε σε 21/9 θα ειναι λιγη η μεταμορφωση καταλαβες τη εννοω]

Βρηκα την 56αρα,με 1600 ευρω θα ηθελα να ρωτησω το νικο που την εχει εαν μπορω να βλεπω ποδοσφαιρο περα της ταινιες απο νοβα σε πληρες καντρο.[δεν γνωπιζω εαν η νοβα μεταδιδει της εκπομπες σε 16/9 οποτε σε 21/9 θα ειναι λιγη η μεταμορφωση καταλαβες τη εννοω]

Καλημερα φιλε μου,
Κατ αρχη την βρηκες σε τιμη τεφαρικι οποτε ορμα της.
Αν στην επιλογη format επιλεξεις AUTO τοτε τα προγραμματα 16:9 τα βλεπεις σε 21:9.
Τα προγραμματα σε 4:3 τα βλεπεις σε 16:9
Να σου πω ακομα οτι η Nova αν εξαιιρεσεις ορισμενες ταινιες που ειναι σε 16:9 ολα τα υπολοιπα προγραμματα της ειναι σε καδρο 4:3 οποτε το πολυ να τα βλεπεις εσυ σε 16:9
Ωστοσο απο τα format επιλογης μπορεις να επιλεξεις να ανοιξεις το καδρο επιλεγοντας καδρο 21:9 και να βλεπεις ετσι ακομα και την εικονα 4:3 σε 21:9 αλλα δεν στο συνιστω γιατι ειναι αρκετα ξεχειλωμενο. Αν η Νοva αλλαξει σε 16:9 τοτε το καδρο αυτοματα θα γινεται 21:9 και θα απολαμβανεις εικονα.
Ο sky uk για παραδειγμα εκπεμπει τα παντα σε 16:9 και τις ταινιες σε καθαρο 21:9 (στη συντριπτικη τους πλειοψηφια)
H Νova απο την αλλη ακομα και τις τανιες που δινει με μαυρες μπαρες επανω και κατω επιλεγει να δωσει μερος των υποτιτλων μεσα στην κατω μαυρη μπαρα οποτε η τηλεοραση δεν μπορει να ανοιξει σε καθαρο 21:9 γιατι πρεπει να χωρεσει και την δευτερη γραμμη των υποτιτλων.
Στον sky uk ολες οι ταινιες σε 21:9 εχουν τους υποτιτλους μεσα στο ορατο πλαισιο οποτε η τηλεοραση ανοιγει σε ολο το καδρο και ευχαριστιεσαι εικονα.
Αν θελεις να ρωτησεις κατι αλλο ευχαριστως και σου απαντησω!
Νικος