Philips 56” Cinema 21:9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Philips 56” Cinema 21:9

Πάντα καταφέρνει και ταράζει τα νερά η PHILIPS.
Ambilight, led lux, 21:9....
Τι άλλο να μας ετοιμάζουν άραγε?
:worshippy:

Το θεμα ειναι να δουλευει καλα ο scaler.
Αν τα κατεφερνει τελεια οπως ισχυριζεται ο Ολλανδος κολοσσος τοτε βουρ..στον πατσα:flipout:
Οσο για το τι μας ετοιμαζουν Ο Ολλανδος πειραματιζεται αυτη τη στιγμη σε 3D TV σε συνεργασια με την ισπανικη πλατφορμα Hispasat.
Αυτο που εχει σημασια ειναι οτι το 3Dpanel της Philips δεν εχει αναγκη τα κλασσικα γιαλια οπως panel αλλων κατασκευαστων.:grinning-smiley-043
Νικος

Κι εμένα προσωπικά αυτό ειναι που μου αρέσει με την Philips. Το ότι επενδύει σε πρωτότυπες ιδέες, κι ας μην πιάνουν όλες μερίδιο στην αγορά. Ειδικά αυτό με τις 3D τηλεοράσεις το περιμένω πως και πως.

Τώρα όσον αφορά για την 21:9, αν κρίνω από αυτά που διαβάζω στο ίντερνετ, πρέπει να ειναι φανταστική. Μακάρι να περπατήσει και να δούμε χαμηλότερες τιμές στο μέλλον. Προς το παρόν η τιμή ειναι απαγορευτική και είναι λογικό, αφού η εταιρία προσπαθεί να αποσβέσει τα χρήματα που έριξε στην έρευνα.

Μερίδιο δεν πιανουν τα προιόντα της για λόγους που η εταιρία γνωρίζει ή δεν μπορεί να πετύχει,και όχι η τεχνολογία της,γιατί αυτή συνήθως την βλέπουμε αργότερα σε άλλα προιόντα φασόν ή με άλλα ονόματα.

Μερίδιο δεν πιανουν τα προιόντα της για λόγους που η εταιρία γνωρίζει ή δεν μπορεί να πετύχει,και όχι η τεχνολογία της,γιατί αυτή συνήθως την βλέπουμε αργότερα σε άλλα προιόντα φασόν ή με άλλα ονόματα.

Να μην ξεχναμε οτι ο Ολλανδος κολοσσος πρωτοπορει χρονια ολοκληρα στο φωτισμο και στα ιατρικα μηχανηματα περα απο τα ηλεκτρονικα.
Ποιος εφηυρε το cd?
Ποιος εφτιαξε το super audio cd οταν αλλοι απλα εξελιξαν το dvd audio poy ηταν και η ευκολη λυση?
Ποιος ειχε εξελιξει το συστημα 2000 τοτε μαζι με τη grundig? Ολοι γνωριζουν οτι ηταν πρωτοποριακο και το καλυτερο συστημα σε σχεση με το VHS & beta. Na θυμισω οτι εκεινη την εποχη το 2000 ειχε ακινητη εικονα χαρτι οταν το vhs τρεμοπαιζε και με γραμμες θορυβου.
Ποιος εφτιαξε το dcc?
Ποιος εξελισει τρισδιαστατη τηλεοραση χωρις ματογιαλια?
Και στην τελικη ενισχυω σαν καταναλωτης την οικογενεια μου το σπιτι μου τη γειτονια μου και οχι τον Ιαπωνα τον Κορεατη τον Ταιβανεζο η τον Κινεζο αφου μερος των χρηματων αυτων γυριζουν παλι σε μενα
Νικος

To super audio CD ακόμα δεν έχει πιάσει ιδιαίτερα. Τα περισσότερα CD στην αγορά είναι ακόμα συμβατικά. Όσο για το video2000, το dcc και θα προσθέσω εγώ και τα cd-i και LaserDisk, έχουν πάει όλα άπατα!!

Η Philips μαζί με την Sony (MiniDisk, betamax video, memory stick, DVD+R, κλπ) με μόνη εξαίρεση το CD, είναι οι δύο μεγάλοι loosers στην πρωτοπορία.

Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

....Και στην τελικη ενισχυω σαν καταναλωτης την οικογενεια μου το σπιτι μου τη γειτονια μου και οχι τον Ιαπωνα τον Κορεατη τον Ταιβανεζο η τον Κινεζο αφου μερος των χρηματων αυτων γυριζουν παλι σε μενα...

Φίλε Νίκο, μια ανάλυση στο παραπάνω σκεπτικό σου, θα ήταν εύκολη?...thanks.

Εννοεί ότι οι περισσότερες Philips(αν όχι όλες) είναι Made in Europe. Ενώ τα μοντέλα των Sony, LG, Samsung κτλ είναι Made In Άπω Ανατολή.

Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το πως γυρνάν τα λεφτά σε μας και τις τσέπες μας...:hmmmm2:

...ότι βγαίνει...πάει, πάει και πίσω δεν γυρνάει....:bigcry:

Υ.Γ.: Μήπως υπάρχουν μοντέλα τηλεοράσεων ...SONY Made in Spain...Panasonic made in Czech Rebuplic...TOSHIBA Made in UK...? και όχι Άπω Ανατολή....δεν ξέρω, ρωτάω...:nounder:...ας μας πουν οι κατέχοντες.

Re: Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Φίλε Νίκο, μια ανάλυση στο παραπάνω σκεπτικό σου, θα ήταν εύκολη?...thanks.

Εννοω ακριβως οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των τηλεορασεων κατασκευαζεται στην Ευρωπη κυριως Βελγιο, Γαλλια , Ολλανδια ενω καποια low end models σε αλλες χωρες. Αυτο σημαινει οτι τα χρηματα μενουν στην Ευρωπη αν θεωρησουμε βεβαιως την Ευρωπη να ειναι το σπιτι μας.
Το αλλο που εχω κατα νου ειναι οτι πολλοι Ελληνες εχουν βρει δουλεια και στην Ολλανδια οπως και σε αλλες χωρες της Ευρωπης με αποτελεσμα να επωφελουνται απο τον πλουτο της χωρας.
Τελος πρεπει να σκεπτομαστε Ευρωπαικα. Κοινη Οικονομικη πολιτικη ολων των χωρων της Ευρωπης, συνχρηματοδοτηση ταμειων συνοχης ειναι για τη χωρα μας οαση μεσα στα οικονομικα της αδιεξοδα αφου αρκετες φορες εχουμε δανειστει με Ευνοικοτατα επιτοκια απο τους ολλανδους σε αντιθεση (δεν μ αρεσει που το λεω) με Γερμανους η Αμερικανους.
Εχετε υποψη σας επισης οτι χρονια ολοκληρα χωρες της Ευρωπης αναμεσα τους και η Ολλανδια εδιναν τεραστια ποσα στην Ελλαδα για αναπτυξη ασχετα αν εμεις δεν ειχαμε ηγετες και τα χρηματα πηγαιναν σε τσεπες και σε καταναλωση.
Ετσι δεν ειναι σωστη η σκεψη που λεει οτι εδωσα τα χρηματα πως αυτα γυριζουν πισω?
Ειναι σαν τον κυκλο του νερου. Το ποσιμο νερο για παραδειγμα δεν παραγεται απο παρθενογενεση και δεν σημαινει οτι οταν τελειωνουν τα αποθεματα μιας λιμνης θα λυσαξουμε απο διψα. Τα συνεφα θα φερουν βροχη τα χιονια θα λιωσουν και παλι τα ποταμια θα φερουν νερο στη λιμνη.
Ολα ειναι κυκλος.
Εγω απλα ειμαι πιο κοντα στο Ευρωπαικο οραμα και ταυτοχρονα πολυ μακρια απο την κιτρινη απειλη.
Νικος

Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Ευχαριστώ Νίκο, για την ανάλυση της σκέψης σου....-bye-....δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο, γιατί εκτός από off topic για το thread θα είναι και off topic, από τη θεματολογία του forum...το μόνο που έχω να πω είναι ότι το κεφάλαιο και οι πολυεθνικές δεν έχουν ούτε σύνορα, ούτε ηπείρους...

...το αυτοκίνητό μου είναι Ευρωπαϊκό, τα ηλεκτρονικά μου Άπω Ανατολής....όσο κι αν τα πλήρωσα, πίσω δεν πήρα τίποτα...γι' αυτό δεν σκέφτομαι ούτε Ευρωπαϊκά, ούτε Κιτρινιάρικα... κι όσο για την Ευρωπαϊκή 'βοήθεια' την έχουμε νοιώσει ΒΑΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, όλα αυτά τα χρόνια...θα έλεγα 'ευχαριστώ' αν ανήκα σε άλλη τάξη και είχα πάρει κάτι και όχι σε αυτή που είμαι τώρα, που όλο της παίρνουν.

Σεβαστή η άποψή σου, αν και η δική μου είναι άλλη...ξανά ευχαριστώ.

Μια σημείωση μόνο, ότι όταν άρχισαν τα εργοστάσια να φεύγουν προς Κίνα μεριά, χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους. Άρα όλοι αυτοί οι Ευρωπαίοι που έπαιρναν λεφτά από τα εργοστάσια, τώρα έμειναν άνεργοι. Άμα δεν ήταν οι Ευρωπαϊκές και οι Αμερικάνικες πολυεθνικές για να κοιτάζουν το συμφέρον τους, ποτέ η Κίνα δεν θα γινόταν μεγάλη δύναμη.

Και συμφωνω και διαφωνω με πολλα προσφατα αναφερθεντα σ' αυτο το νημα.

-Οντως οι εταιρειες ειναι πολυεθνικες πλεον και το χρημα δεν εχει πατριδα. Ναι οι ιδιοι οι Ευρωπαιοι πηραν τα εργοστασια απ την Ευρωπη και τα πηγαν στην ανατολη για μεγιστοποιηση του κερδους και μονον. Σιγα μην τους νοιαζει τι θ' απογινουν οι ευρωπαιοι εργατες/τεχνιτες...

-Τωρα οτι οι Ολανδοι ξαφνικα ειναι οι τελευταιοι 'big spenders' αυτο πρεπει να 'ναι το ανεκδοτο της χιλιετιας....:flipout::flipout:

-Το οτι καποιες τεχνολογιες/ιδεες δεν 'επιασαν' εμπορικα η ειναι ασυμφορες δε σημαινει οτι δεν υπηρξαν και οτι δεν αναλωθηκε αρκετη σκεψη και κοπος στην εξελιξη τους. Και χωρις αυτο ... δε γινεται τιποτα απολυτως.
Δειτε και την pioneer που πηγε την τεχνολογια plasma ακομα πιο περα με πολυ χρημα... (οι pioneer δεν ειναι και φθηνες) και στο τελος το 'κλεισε το μαγαζι. Αν θα το κλεισει και η philips?... δεν ξερω γιατι πολλα ακουγονται τελευταια.....

-Τελος (για να μην ειμαστε μονιμως off-topic) η philips ηταν και ειναι πρωτοπορος και καινοτομα εταιρεια με πολλες περγαμηνες και αυτο ειναι αναμφισβητητο περα απο οποιες προτιμησεις μπορει να 'χουμε και αυτα τα μοντελα ειναι αλλη μια καινοτομια της που βεβαια δεν ξερει κανεις αν θα 'πιασει'.

-Για βαλτε στο μυαλο σας και τους προβολακηδες που ψαχνουν για αναμορφικους φακους για να δουν σε 2.35:1 (και αυτοι οι φακοι πρεπει να κανουν ενα σκασμο λεφτα νομιζω)!

Καμμια φορα χρειαζεται λιγο να φυγουμε off topic για να ανασανει λιγο το θεμα.
Σαφως και το χρημα δεν εχει πατριδα το θεμα ειναι να ανακουφιζει λιγο και τους απλους πολιτες.
Ναι Ολλανδοι Δανοι Γερμανοι χανουν την δουλεια τους η μπαινουν σε ελαστικο ωραριο αυτο που δεν μας λεει ομως κανεις ειναι οτι την οποια απωλεια χρηματων ερχεται και δινει ο εκαστοτε ΟΑΕΔ οποτε ο εργαζομενος πρακτικα δεν χανει μια.
Εδω τα πραγματα ειναι διαφορετικα και ο μονιμα χαμενος ειναι ο εργαζομενος.
Δεν θα συνεχισω αλλο αφου αλλου ειναι το προβλημα μας εδω ωστοσο ο Ολλανδος κολοσσος ειναι big spender σε εξελιξη νεων τεχνολογιων. ΠΟυ να ειναι δηλαδη big spender στα μπουζουκια η στους φραπεδες?

Στο θεμα μας τωρα. Η cinema 21:9 δεν ειναι ακριβη τηλεοραση. Με ενοχλει ομως που αν και ενσωματωνει high end εξελιξεις μενει πισω οσο αφορα το θεμα του panel αφου φορα απλο ccfl και οχι led lux.
Θα μπορουσα επισης να γκρινιαξω λιγο με το θεμα του υψους. Αν την συγκρινουμε με μια 52αρα της εταιριας (1300 χ 800) η cinema ειναι 1410 χ 680. Θα την ηθελα λιγοτερο ζουμπα ισως μεχρι 750 χιλιοστα. Ωστοσο δεν ξερω αν τοτε θα επρεπε να αυξηθουν και τα 1080ρ.
Απο εσωτερικο μουρμουρητο τεχνικων που την εχουν δει να παιζει ακομα και χωρις τα ηλεκτρονικα Pierfect pixel on αακουγεται οτι τους εχει πεσει το σαγονι.
Αυτο μεταφραζεται κατα την γνωμη μου ως εξης.
Οντως σαν θεαμα να ειναι καθηλωτικο με την ταινια να γεμιζει ολο το πλανο και να αποπνεει αισθηση cinema
Εξαιρετικο scaler που τα καταφερνει να ξεπερασει τα οποια εμποδια mapping και να ζωγραφιζει
Κρατω μια επιφυλαξη μεχρι να τη δω με τα ματια μου.
Θελω για παραδειγμα να δω με τα ματακια μου ποσο καλα βλεπεται μια κλασικη εικονα 16:9 στο 21:9 panel. Ποση παραμορφωση? Ειναι ορατη ακομα και αν ειναι στα ακρα?
Οντως παρα μα παρα πολλες φορες εκατσα να δω ταινια bluray αλλα και ταινιες του sky και η συντριπτικη πλειοψηφια τους ειναι 2,35:1.
Ωστοσο ταινιες 16:9 ντοκυμοντερ 16:9 ειναι εξισου αλλα τοσα. Γιια μενα η τηλεοραση θα δειξει τα δοντια της μονο αν τα παει καλα στη διαχειριση σηματος 16:9 γιατι εξ ορισμου (με καποιες παραδοχες) εχει σχεδιαστει για να τα παει καλα σε σημα 21:9
Για το 4:3 δεν λεω κουβεντα αφου μια τετοια τηλεοραση δεν προοριζεται για θεαση τηλεοπτικου σηματος.
Νικος

Μια σημείωση μόνο, ότι όταν άρχισαν τα εργοστάσια να φεύγουν προς Κίνα μεριά, χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους. Άρα όλοι αυτοί οι Ευρωπαίοι που έπαιρναν λεφτά από τα εργοστάσια, τώρα έμειναν άνεργοι. Άμα δεν ήταν οι Ευρωπαϊκές και οι Αμερικάνικες πολυεθνικές για να κοιτάζουν το συμφέρον τους, ποτέ η Κίνα δεν θα γινόταν μεγάλη δύναμη.

Μια παρατηρηση μονο εδω. Η Κινα εγινε μεγαλη δυναμη μερικως γιατι Ευρωπαϊκές και οι Αμερικάνικες πολυεθνικές κοιταζαν το συμφέρον τους. Ο πραγματικος λογος ειναι οτι εχει αγορασει ενα σκασμο Αμερικανικα ομολογα οποτε κανει τον Αμερικανο πρακτικα οτι θελει. Η ανεξελεγκτη εισοδος Κινεζων στις αγορες με σχεδον ανυπαρκτους φορους ηταν δακτυλος Αμερικανικος (στις μερες μας λεγεται συμφωνια κατω απο το τραπεζι) εξυπηρετησης αυτων που εξυπηρετουσαν το χρεος τους.
Ωστοσο να εχετε κατα νου (πολυ καλος οικονομολογος ειπε) οτι η κριση θα τελειωσει οταν γονατισει ο Κινεζος. Οσο αυτος καθυστερει τοσο τα φαινομενα υφεσης θα πλητουν τον απλο κοσμο.
Εγω ελπιζω να ειχε αδικο:slapface:

Υπάρχουν πολλά αριστουργήματα που έχουν γυριστεί σε 4:3. Ολα τα νουάρ, τα πρώτα γουέστερν (αμερικάνικα), δυτικοευρωπαικός σινεμάς του 50 κλπ.

Υπάρχουν πολλά αριστουργήματα που έχουν γυριστεί σε 4:3. Ολα τα νουάρ, τα πρώτα γουέστερν (αμερικάνικα), δυτικοευρωπαικός σινεμάς του 50 κλπ.

Αγαπητε φιλε κανεις δεν ειπε το αντιθετο. Δεν κατηγορησα ποτε το 4:3. Ομως το προτυπο αυτο δημιουργηθηκε για να εξυπηρετησει μια κατασταση και μια εποχη.
Ο ιδιος ο κινηματογραφος εγκατελειψε το 4:3 και οχι μονο πηγε στο 16:9 αλλα με τα cinemaspope οδηγησε τις εξελιξεις απο πολυ νωρις στο 2,35:1
Η τηλεοραση απλα ακολουθησε.
Η φιλοσοφια πισω απο την ευρεια οθονη ειναι οπως λεγεται το ταιριασμα της εικονας στο οπτικο πεδιο του ανθρωπου.
Το ποσο ευρυ τωρα ειναι αυτο το πεδιο ειναι μεγαλη συζητηση.
Η cinema 21:9 δεν διεκδικει την ανατροπη ριζομενων καλα συνηθειων. Εξαλλου η philips εχει φροντισει με μια γκαμα τηλεορασεων που ξεκινα με τη σειρα 3000 και τελειωνει με τη σειρα 9000 να απευθυνεται σε ολα τα βαλαντια και σε ολα τα γουστα
Η superwide λοιπον απευθυνεται (κατα τη γνωμη μου) μονο σε οσους βλεπουν κατα βασει ταινιες και ενοχλουνται απο 2 πραγματα.
1. Απο το letterboxing
2. Απο το οτι πληρωσαν ενα σκασμο λεφτα για το 1080p panel τους και στην τελικη απολαμβανουν μερος μονο της οθονης της τηλεορασης τους οποτε μεγαλος αριθμος pixel παει περιπατο-bye-

Βλεπω στον δεικτη της εικονας ομως 84.15 οταν πχ. η Samsung A956 ειχε παρει 93.04...μηπως τελικα εχει δικιο ο ilise οτι θα επρεπε να εχει και LED?

Μα με contrast 350:1 τι μπορείς να κάνεις; Άμα δεν έχει αντίθεση το πάνελ, τι ψάχνουμε... Και το 84.15 ίσως είναι πολύ :flipout:

Επίσης το συμπέρασμα είναι όλα τα λεφτά:

Είμαι κατά ένα μεγάλο ποσοστό σίγουρος ότι η εμπορική της επιτυχία, με δεδομένο το κόστος των 4000 ευρώ που απαιτούνται για την απόκτηση της, αν και σε καιρό οικονομικής ύφεσης θα είναι ικανοποιητική.

Και εγώ είμαι κατά ένα ποσοστό σίγουρος... 0,0000000001%. Με αντίθεση 350:1 και 4.000 ευρώ... Κελεπούρι :flipout:

Εγώ πάντως περιμένω να δω τα μοντέλα με πάνελ SPVA και LED. Τα sharp πάνελ τα βλέπω χρόνια τώρα, και την αντίθεσή τους την ξέρω πριν καν την μετρήσουν...