Philips 56” Cinema 21:9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Τρομερή αίσθηση…

Δεν έχεις άδικο, αν οι 56" 'φτάνουν' σε κάποιον ή δεν έχει άλλες παραστάσεις για να μπορέσει να συγκρίνει, σίγουρα η αίσθηση θα είναι τρομερή ... :a0210:

Σημερα την ειδα στο ΜΕΔΙΑ ΜΑΡΚΤ !

επαιζε το Wall.e εικονα αψογη !!!!!!

εβγαλα με το κινητο φωτος αλλα ειναι αθλια η ποιοτητα !

παρολο το 21>9 φορματ κινηματογραφικο ...
κατι δεν μου κολαγε ......

μου θυμιζε κομενη συσκευη !

αντι να απολαυσω αισθηση μαλον ξενερωσα.....

και πανακριβη !!!!!!!!

με γελούν τα μάτια μου ή έχει μαύρη μπάρα από πάνω στην μεσαία φωτογραφία; πως γίνεται αυτό; αφού η ταινία είναι 2.35:1 . Ακόμα και 2.40:1 να είναι η ταινία δεν δικαιολογεί τόσο χοντρή μπάρα.
Μήπως κάποιος πωλητής "έπαιζε" με τα aspect ratio και το έκανε λουρίδα 3:1 :flipout: γι' αυτό και σε ξενέρωσε;

Re: Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

με γελούν τα μάτια μου ή έχει μαύρη μπάρα από πάνω στην μεσαία φωτογραφία; πως γίνεται αυτό; αφού η ταινία είναι 2.35:1 . Ακόμα και 2.40:1 να είναι η ταινία δεν δικαιολογεί τόσο χοντρή μπάρα.
Μήπως κάποιος πωλητής "έπαιζε" με τα aspect ratio και το έκανε λουρίδα 3:1 :flipout: γι' αυτό και σε ξενέρωσε;

Δεν σε γελουν τα ματια σου, το ιδιο παρατηρησα και γω, μαλλον θα επαιζαν με το aspect ratio.
Την ειδα απο κοντα και μου τρεξανε τα σαλια, δεν βλεπω την ωρα να ερθει σπιτι. Μου εχουν σπασει τα νευρα οι μαυρες μπαρες.
Νικος

Re: Philips 56” Cinema 21:9

την ειδα και γω live mediamrkt αργυρουπολης, ειναι περιεργη αισθηση, δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα, ειδικα στα λευκα πλανα ειχε σημεια στην οθονη που σκιαζαν, το υλικο που επαιζε της μαμας εταιρειας, σαν να παραμορφωνε μου δινε την εντυπωση ευρυγωνιου φακου, ομολογω οτι δεν επαιξα καθολου με τις ρυθμισεις. Τιμη αν θυμαμαι καλα 3900? Εχω την περιεργεια να τη δω να παιζει τηλεοπτικο σημα!!!σαν μοναστηριακο τραπεζι θα ναι το πλανο?

εχεις δικιο .....

δεν το προσεξα οταν την ειδα !

ισως να ειναι απο το κουνημα της φωτο....

παντως σημερα την ξαναειδα επαιζε το THE CARS της ντισνευ και η κινηση παντως ειναι κορυφαια !
ισως η καλυτερη απο ολες τις τηλεορασεις που ηταν διπλα της :SFGSFGSF:

μου αρεσε αυτο !

η τιμη παντως ειναι χωμα....... :ADFADF1:

Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Εχω την περιεργεια να τη δω να παιζει τηλεοπτικο σημα!!!σαν μοναστηριακο τραπεζι θα ναι το πλανο?

και βάλε.... :flipout:

χωρίς πλάκα, δεν πρέπει να μπει ούτε καν το καλώδιο κεραίας. Ο ΟΡΙΣΜΟΣ της παραμόρφωσης!

Re: Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

και βάλε.... :flipout:

χωρίς πλάκα, δεν πρέπει να μπει ούτε καν το καλώδιο κεραίας. Ο ΟΡΙΣΜΟΣ της παραμόρφωσης!

Η τηλεοραση αυτη δεν σχεδιαστηκε για τηλεοπτικο σημα.
Ωστοσο ολες οι 16:9 τηλεορασεις παραμορφωνουν εξυπνα το 4:3 σε 16:9.
To ιδιο ακριβως κανει και η philips cinema δηλαδη παραμορφωνει εξυπνα το 4:3 σε 16:9 και μεχρι εκει αφου δεν επιτρεπεται stretching σε 21:9.
Νικος

Η συγκεκριμένη tv ότι υλικο και να παίξει για να το παίξει σε foul screen θα πρέπει να stretch-αρει την εικόνα…
Συνεπώς μην απόρρητε αν στη συγκεκριμένη photo καποιoς ξέχασε να stretch-αρει την εικόνα στο κάθετο…

attachment.php

aVshJ10-cfb578781689cce4ebdd37601b01bbad.jpg

Μια που διάβασα παραπάνω πως η συγκεκριμένη tv δειγματιζεται στα καταστήματα της media markt, και μια που ειχα χρόνο εκανα σημερα μια βολτα στο υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης για να δω από κοντά το νέο δημιούργημα της Philips.
Κατά αρχην, όπως στην πλειοψηφία των καταστημάτων έτσι και σε αυτό μην περιμένετε να δειτε τηλεόραση ρυθμισμένη τουλάχιστον στους βασικούς τομείς.

Μάλιστα ετσι όπως την είχαν στήσει όχι μονο δεν την διαφήμιζαν αλλα της εκαναν κακο καθως με το που την αντίκρισα απόρησα με την εικόνα που παρουσίαζε …
Καταρχήν τα βοηθήματα βελτίωσης της κίνησης ηταν απενεργοποιημένα σε σημείο η κίνηση να ηταν όχι μονο φρικτή αλλα η χειρότερη που εχω δει σε τηλεόραση…
Πραγματικά χωρις αυτά η τηλεόραση δεν βλεπετε όχι σε 24 αλλα ούτε σε 50p…
Επίσης θέλοντας να δείξουν την εικόνα οσο το δυνατόν πιο ευκρινής της είχαν τιγκαρει τα sharpness αλλα και κάποια αλλα βοηθήματα οξυτητας ( αδυνατώ να θυμηθώ πως τα ονόμαζαν στα μενού) .
Μάλιστα με το sharpness μονο στην μεσαία διαβάθμιση, εντύπωση μου έκαναν όχι μονο τα εντονα περιγράμματα της εικόνας, αλλα και το γεγονός πως έβραζαν θυμίζοντας μου πριονόλαμα σέγας που πάλλεται.

PqxMwmi.jpg

Λογικό ηταν όταν τα ειδα όλα αυτά να μην άντεξω και να ζητησω να μου φέρουν καποιο τηλεκοντρολ για να παιξω με τις ρυθμίσεις της…
Όπως παντα οι υπάλληλοι του εν λόγο καταστήματος δεν μου χάλασαν το χατίρι και μετα από λιγο βρέθηκα να την σκαλίζω…
Φυσικά αμέσως ενεργοποίησα τα βοηθήματα ομαλής κίνησης γιατι η αναγούλα πλησίαζε επικίνδυνα και μετα έσπευσα να κλεισω ολα τα φίλτρα οξύτητας που βίαζαν την εικόνα…
Να πω όμως την αμαρτία μου πως ένα κλικ οξύτητας τελικα το αφησα ενεργό όχι γιατι έπρεπε αλλα γιατι δεν ηθελα να την ριξω σε σύγκριση με μια διπλανή Philips που έδειχνε πιο καθαρη ( και χωρις έντονα περιγράμματα) σε σύγκριση με την 21:9.

Ο λόγος που τα περιγράμματα ακόμα και στην χαμηλη ρύθμιση ειχαν αφύσικη οψη πιστεύω πως οφείλεται στο γεγονος πως η τηλεόραση επαιζε ( και φυσικα θα έπαιζε) με παραμορφωμένη εικονα ( τραβηγμένη) ώστε να γεμίζει το κάδρο, πραγμα που μάλλον δεν βοηθά τα φίλτρα οξύτητας ( τα ιδια βασανα με το dvd η με το stretch των τηλεοπτικών εκπομπών )

Φυσικα το υλικο που επαιζε από το bluray ηταν σε ανάλυση 1920χ1080 πραγμα που όπως καταλαβαίνετε σημαίνει ότι η τηλεόραση αναλάμβανε να προσαρμόσει την εικόνα γεμίζοντας ολο το κάδρο…
Υπαρχουν αρκετες επιλογές για αυτή την δουλειά που φυσικα θυμιζουν την αντίστοιχη δουλεια που κάνουν οι 16:9 tv για τα προγράμματα που εκπέμπουν σε 4:3.
Οι δυο επιλογές που μας επιτρέπουν φουλ καδρο είναι η 21:9 και η auto.
Στην πρώτη εχουμε πιο βίαιη παραμόρφωση εικονας μιλώντας παντα για υλικο 1920Χ1080…
Στην δεύτερη ( auto) μπορει μεν να εχουμε παλι παραμόρφωση , αλλα κόβοντας λίγη πληροφορία από το πανω και κατω μερος της εικονας το φαινόμενο της παραμόρφωσης μειώνεται χωρις όμως να σώνεται σημαντικά η κατάσταση.

Τα παραπάνω αφορούν υλικο 1920Χ1080 χωρίς όμως της μαύρες μπάρες πανω-κατω
Για video 1920Χ1080 χωρις μπαρες πιστευω πως δεν θα υπάρχει προβλημα και χάσιμο πληροφορίας στην εικόνα , αλλα παλι δεν ειχα μπροστα μου τετοιο υλικό για να ξέρω σίγουρα.
Φυσικά για εκπομπές σε 4:3 ουτε λογος ,καθως εάν παραμορφώνεται ετσι η εικονα σε 16Χ9 ( δηλαδή 1080 ) δεν τολμώ να φανταστώ τι θα κανει σε εκπομπές με τετράγωνο κάδρο..

Τελος αν και η τηλεόραση δεν χρησιμοποιεί οπίσθιο φωτισμό led με local-dim παρόλα αυτά τα πάει εντυπωσιακά καλά, χωρις όμως να βάζω το χερι μου στην φωτιά γιατι ούτε πατερνακια είχα για να δω που βρίσκεται αλλα ουτε και ο υπερφωτισμένος χώρος βοηθα στην αποκόμιση ασφαλών συμπερασμάτων.

Στα εικοσι λεπτα που έπαιξα με την Philips ( ειχε ησυχία το μεσημέρι στο media markt – φαινεται πως ολοι πηγαν να ψηφίσουν -- εαχμ .. ήθελα να πω πως πήγαν για μπάνιο) δεν ενθουσιάστηκα σε κανενα σημειο από αυτό που είδα…
Η άρνηση μου για την ιδεα της Philips , σημερα με βρίσκει ακόμα πιο ζωηρο καθως δεν προσφέρει σε καμια περίπτωση αυτό που υπόσχεται και προσπαθεί να περάσει στις διαφημίσεις της..
Οι 56 ίντσες είναι πολύ λιγες για να προσφέρουν αίσθηση όχι κινηματογραφική αλλα ουτε καν μεγάλης εικόνας…
Το υψος της καδρου ( 55 cm) ειναι μικρότερο και από το υψος μια 46αρας tv σε 16:9 ( μάλλον σε 44αρα μου κανει ).
Το σημαντικότερο όμως από όλα είναι η χρησιμότητας της…
Θα χαρακτήριζα απύθμενα τολμηρό τον υποψήφιο αγοραστή της και οι λόγοι για αυτό εχουν αναφερθεί αρκετες φορες σε αυτό το τοπικ…
Μια συσκευή που αδυνατεί να αναπαράγει σωστά την πλειοψηφία του υλικού που κυκλοφορεί παραμορφώνοντας το ( ειτε τηλεοπτικό είτε κινηματογραφικό ) και που μειωνει την ποιότητα ευκρίνειας, με κανει να απορώ όχι μονο για την ιδεα υλοποίησης της αλλα και για την ορθότητα της επιλογής της.

aVsiDoi.jpg

Last edited:

Πολλα λεφτα αν πεσει στο 2500αρι το ξανασυζηταμε σαν αγορα μεχρι τοτε εχουμε καιρο

Παιδιά μην τα ξαναλέμε. Με τα 4000, παίρνεις

- ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ 50άρα TV 16:9 για τηλεοπτικά, παιχνίδια, pc browsing, ακόμα και για καμιά ταινία και
- ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ προβολεα για πραγματική απόλαυση ταινιών.

ΤΕΛΟΣ.

Re: Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

- ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ 50άρα TV 16:9 για τηλεοπτικά, παιχνίδια, pc browsing, ακόμα και για καμιά ταινία και

ΤΕΛΟΣ.

Υπαρχουν κι αυτοι ομως που δεν χωνεψαν ποτε τους προβολεις ουτε τις οθονες τους και τα ηλεκτρικα η τα masking τους και τα ρεστα οποτε η ιδεα μιας τετοιας τηλεορασης η ακομα και μαγαλυτερης ειναι πραγματικη οαση.
Νικος

Εγώ αναρωτιέμαι ...τι θα μπορούσα να αγοράσω με 4.000 ....????.... :hmmmm:

ΤΕΛΟΣ.

Εμένα πάντως, μου λύθηκε η απορία.......:D.....διαλέγω/ξα την κουρτίνα του Τάσου.....:2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Υπαρχουν κι αυτοι ομως που δεν χωνεψαν ποτε τους προβολεις ουτε τις οθονες τους και τα ηλεκτρικα η τα masking τους και τα ρεστα οποτε η ιδεα μιας τετοιας τηλεορασης η ακομα και μαγαλυτερης ειναι πραγματικη οαση.
Νικος

Με την προϋπόπθεση ότι είναι κάποιος λάτρης της εικόνας, για να μην χωνεύει τις οθόνες , τα masking κλπ εφόσον δεν τίθεται οικονομικό θέμα, δύο λόγοι υπάρχουν: είτε θέμα χωροταξικό είτε θέμα παντόφλας.
Πραγματικά θα θελα να δω αυτόν που θεωρεί οαση τις 56" δίπλα στις 100". Εχω μεγάλη περίεργεια. :ears:

Attachments

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    34.9 KB · Views: 17

Δεν έχω βιντεοπροβολέα (οπότε είναι η γνώμη του άσχετου :flipout:), αλλά όσες φορές έχω δει βιντεοπροβολή, μου φαίνεται εντελώς ξεπλημένη η εικόνα... :frown: Ακόμα και σε μαγαζιά/εκθέσεις που προσπαθούν να τους πουλήσουν, δεν θα έλεγα ότι στα μάτια μου έχουν ανταγωνιστική εικόνα σε σχέση με μια τηλεόραση.
Βέβαια, ούτε στον κινηματογράφο μου αρέσει η εικόνα... Προτιμώ να δω μια ταινία σε bluray, παρά σε village...

Δεν έχω βιντεοπροβολέα (οπότε είναι η γνώμη του άσχετου :flipout:), αλλά όσες φορές έχω δει βιντεοπροβολή, μου φαίνεται εντελώς ξεπλημένη η εικόνα... :frown: Ακόμα και σε μαγαζιά/εκθέσεις που προσπαθούν να τους πουλήσουν, δεν θα έλεγα ότι στα μάτια μου έχουν ανταγωνιστική εικόνα σε σχέση με μια τηλεόραση.
Βέβαια, ούτε στον κινηματογράφο μου αρέσει η εικόνα... Προτιμώ να δω μια ταινία σε bluray, παρά σε village...

Kαι εμένα το ίδιο μου φαίνεται,σε όσους projector έχω δεί πάντα η εικόνα δείχνει ξεπλημένη και έτσι για μένα καλύτερα λιγότερες και ομορφότερες παρα πολλές και ξεπλημένες(ίντσες)..:2thumb22sup:

:offtopic:

Έλαβαν...

Κουρτίνα Τάσου...1 ψήφο

Κουρτίνα Νίκου....2 ψήφους

:offtopic:

.....