Philips 56” Cinema 21:9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Ειμαι πολυ χαρουμενος αφενως διοτι η εικονα της δεν παιζεται και αφεταιρου διοτι ξεφορτωθηκα δια παντος τις μαυρες μπαρες οι οποιες με ενοχλουσαν παρα πολυ.
Νικος

Απλά θα τις έχεις τώρα αριστερά-δεξιά σε όποιες (λίγες) ταινίες είναι 1.85:1 και στις τηλεοπτικές σειρές.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Απλά θα τις έχεις τώρα αριστερά-δεξιά σε όποιες (λίγες) ταινίες είναι 1.85:1 και στις τηλεοπτικές σειρές.

Κατι για την ιστορια. Το tuner της ειναι εξαιρετικα ευαισθητο. Οι τηλεοπτικες εικονες εχουν μαυρες μπαρες αριστερτα δεξια. Αρκετες ομως εκπομπες (οτι προλαβα να δω ανοιγουν σε 21:9 εξαιρετικα εξυπνα.
Οσο για το 1.85:1 ειναι επισης τοσο εξυπνο το ανοιγμα ωστε στα ματια μου ειναι απροβληματιστο.
Στους ταινιοβιους τη συνιστω ανεπιφυλακτα οχι ομως σε οσους βλεπουν κατα κυριο λογο τηλεοπτικο σημα!
Τα menu ειναι φρεσκοσχεδιασμενα ενω το net tv δουλευει εξαιρετικα γρηγορα μετα απο μια συντομη εγγραφη στο club philips και φυσικα αποδοχης των σχετικων ορων.
Νικος

Re: Philips 56” Cinema 21:9

Καλορίζικη και από μένα!!!!!
Θα τοποθετηθεί σε τοίχο ή στην βάση της; (Κάτι είδα σε άλλο νήμα για τις βίδες σε βάση στήριξης... :blush:)
Και πραγματικά, μιας και έχεις την 52" 9703, θα ήθελα να μας αναφέρεις μερικά συγκριτικά στοιχεία μεταξύ των 2, αν θέλεις και εσύ...
Αν γίνεται, θα ήθελα να ελέγξεις αν ήχος DTS που λαμβάνει η τηλεόραση από το HDMI τον μεταφέρει στην SPDIF έξοδό της (όπως έκανε η 9731).

Καλορίζικη και από μένα!!!!!
Θα τοποθετηθεί σε τοίχο ή στην βάση της; (Κάτι είδα σε άλλο νήμα για τις βίδες σε βάση στήριξης... :blush:)
Και πραγματικά, μιας και έχεις την 52" 9703, θα ήθελα να μας αναφέρεις μερικά συγκριτικά στοιχεία μεταξύ των 2, αν θέλεις και εσύ...
Αν γίνεται, θα ήθελα να ελέγξεις αν ήχος DTS που λαμβάνει η τηλεόραση από το HDMI τον μεταφέρει στην SPDIF έξοδό της (όπως έκανε η 9731).

Ευχαριστω πολυ!
Οχι την τοποθετησα σε τραπεζακι με βαση που ηρθε σε ξεχωριστο κουτι.
Η τοποθετηση ειναι μπελας και πρεπει να ειναι τοποθετημενη ξαπλωτα διοτι αλλιως ειναι αδυνατο να πετυχεις τις τρυπες (που ειναι βαθια) με τις σχετικα κοντες βιδες που συνοδευουν τη βαση αν δεν υπαρχει μαγνητικο κατσαβιδι.
Εγω επιστρατευσα ενα μαγνητακι για να τις τοποθετησω στη θεση τους επιστρατευοντας και την βαρυτητα μιας και οσα κατσαβιδια ειχα ειτε δεν ηταν μαγνητικα η για καποιο λογο δεν επιαναν τις βιδες.
Η 52PFL9703H ειναι μια εξαιρετικη τηλεοραση με εκπληκτικη ευκρινεια και μαυρο.
Η 21:9 εχει ακομα πιο βαθυ μαυρο λες και βλεπεις led (το λεω και δεν πιστευω οτι βγαινει απο το στομα μου τετοια βαρια κουβεντα αλλα δειτε τη και πειτε μου μονοι σας) φρεσκοσχεδιασμενα menu ειδικες ευκολιες προσθηκης συσκευων και net tv. Συνδεεται μονη της στο internet για αναβαθμιση λογισμικου ενω δεχεται κανονικα firmware updade με τον κλασικο τροπο δηλαδη με στικακι.
Το λογισμικο της ειναι 42MB περιπου οταν στην 9703 ηταν ακριβως τα μισα ενω ο ενσωματωμενος player παιζει divx, xvideo αλλα δεν ειχα και δεν δοκιμασα ματροσκα το οποιο θα κανω ωσονουπω. Το αναφερω εδω αυτο διοτι η 9703 δεν επαιζε Divx kai Xvideo μεσω usb stick αλλα μεσω media server (tversity)
Αν θελετε να συγκρινω κατι πιο συγκεκριμενα ρωτειστε με ακριβως πιο σημειο θελετε να συγκρινω.
Οσο για τη μεταφορα ηχου θα κοιταξω και θα σας πω.
Νικος

Last edited:

Παρατηρείς βελτίωση στο pixel plus; Υπάρχουν διαφορές με αυτό της 9703;
Επίσης, έχει η 21:9 200Hz; Αν ναι, παρατηρούνται επίσης διαφορές σε σχέση με την 9703;

Παρατηρείς βελτίωση στο pixel plus; Υπάρχουν διαφορές με αυτό της 9703;
Επίσης, έχει η 21:9 200Hz; Αν ναι, παρατηρούνται επίσης διαφορές σε σχέση με την 9703;

H εικονα ειναι αψεγαδιαστη τοσο πολυ που δεν μπορω να κρινω με το ματι διαφορες που να ειναι ορατες αναμεσα στις δυο τηλεορασεις.
Ναι εχει 200HZ τα οποια ενεργοποιουνται οταν εχεις ενεργοποιημενο το HD Perfect pixel
Εχω ενεργα ολα τα φιλτρα ακομα και τον αισθητηρα φωτος ο οποιος ειναι ταχυτερος και αποδοτικοτερος στην 21:9 κανοντας εκπληκτικη δουλεια. Στην 9703 τον ειχα απενεργοποιημενο. Στην 21:9 παιζει μπαλα σε δικο του γηπεδο.

Τον αισθητήρα φωτός τον έχω μονίμως ενεργοποιημένο σε ότι συσκευή τον διαθέτει (9618, 9731). Με ενοχλεί το πολύ φως δυστυχώς...

Τον αισθητήρα φωτός τον έχω μονίμως ενεργοποιημένο σε ότι συσκευή τον διαθέτει (9618, 9731). Με ενοχλεί το πολύ φως δυστυχώς...

Το θεμα ειναι οτι οι ειδικοι που κανουν calibration συστηνουν να ειναι απενεργοποιημενος. Απο την αλλη κανει τοσο καλη δουλεια ωστε να μηδενιζονται τα καψιματα στο λευκο και γενικοτερα να υπαρχει ομοιομορφια στο πλανο χωρις υπερβολες.

Last edited:

Ρε σύ ilise γράψε και κάτι αρνητικό γιατί στο τέλος με βλέπω να πασάρω την Kuro στον αδερφό μου(που ακόμα περιμένω να την φέρουν απο το service και την ζήλεψε και θέλει και αυτός) και να πάω να τσιμπήσω καμοιά τέτοια..Πάντως σήμερα που την είδα στο MM στο stand της και είδα και το ambilight ενεργό έμεινα.Πραγματικα χώρις μπάρες και ambilight τρομερή ατμόσφαιρα..

Το θεμα ειναι οτι οι ειδικοι που κανουν calibration συστηνουν να ειναι απενεργοποιημενος. Απο την αλλη κανει τοσο καλη δουλεια ωστε να μηδενιζονται τα καψιματα στο λευκο και γενικοτερα να υπαρχει ομοιομορφια στο πλανο χωρις υπερβολες.

Ένα calibration ξεκινά από την ρύθμιση της αντίθεσης και της φωτεινότητας, και φυσικά ο calibrator δεν θέλει ένα σύστημα που επηρεάζει τον οπίσθιο φωτισμό μέσα στα πόδια του όταν κάνει ρυθμίσεις.
Εγώ όμως δεν βλέπω κάτι κακό στο να ενεργοποιήσεις τον αισθητήρα εκ των υστέρων. Σε θέαση τηλεοπτικού σίγουρα δεν έχει νόημα το calibration. Σε θέαση ταινίας μπορείς φυσικά και να τον κλείσεις...

Βέβαια εγώ κάνω χειρότερα πράγματα: θερμοκρασία λευκού κανονικό (που στην philips πάει πάνω από τους 6500 Κέλβιν) και βελτίωση χρώματος στην μέση.
Οπότε, ο αισθητήρας είναι μάλλον "πταίσμα"... :flipout:

Ρε σύ ilise γράψε και κάτι αρνητικό γιατί στο τέλος με βλέπω να πασάρω την Kuro στον αδερφό μου(που ακόμα περιμένω να την φέρουν απο το service και την ζήλεψε και θέλει και αυτός) και να πάω να τσιμπήσω καμοιά τέτοια..Πάντως σήμερα που την είδα στο MM στο stand της και είδα και το ambilight ενεργό έμεινα.Πραγματικα χώρις μπάρες και ambilight τρομερή ατμόσφαιρα..

Απο Kuro σε Philips ειναι σαν να λεμε απο δημαρχος κλητηρας...

Αγαπητε φιλε ειλικρινα, και σου μιλαω μπεσα, δεν βλεπω το παραμικρο αρνητικο σ αυτη την τηλεοραση. Εγω παντως που την εχω δεν βρισκω. Ο φιλος μας ομως YPERION που δεν την εχει βρισκει ενα σκασμο αρνητικα οποτε μπορεις να ρωτησεις αυτον αντι για μενα.:grinning-smiley-043
Νικος

Απο Kuro σε Philips ειναι σαν να λεμε απο δημαρχος κλητηρας...
Δέν θα πώ οχι.Απλά εγώ απο 2 kuro που πέρασαν απο τα χέρια μου και που και οι δύο έβγαλαν "πρόβλημα" δέν έμεινα ευχαριστημένος και ακόμα kuro στο σπίτι μου δέν έχω μίας και περιμένω να έρθει απο τα service.Το οτι η kuro έχει τρομερή απόδοση εικόνας είναι γεγονός(και είναι το μοναδικο + για να πάρουμε και μία 2 για το σπίτι του αδερφού μου τώρα που έπεσε και η τιμή της),αλλά δέν θα πώ οτι η cinema με άφησε αδιάφορο μίας και κατα κάποιο τρόπο αρχισα να την καλοβλέπω και να μου αρέσει η απουσία της μαύρης μπάρας και το ambilight.Τώρα το μόνο που κάπως με φέρνει πισω στην kuro μου είναι οτι η philips σαν εταιρεία δεν μου λέει και πολλά εμένα(αλλά είναι μια αντίληψη δικιά μου μιάς και δεν έχω αγοράσει κάτι άλλο philips εκτός απο οικονομικές λάμπες).Αλήθεια είναι αξιόπιστες?Η εταιρία/αντιπροσωπία στην ελλάδα οκ?

Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Αγαπητε φιλε ειλικρινα, και σου μιλαω μπεσα, δεν βλεπω το παραμικρο αρνητικο σ αυτη την τηλεοραση. Εγω παντως που την εχω δεν βρισκω. Ο φιλος μας ομως YPERION που δεν την εχει βρισκει ενα σκασμο αρνητικα οποτε μπορεις να ρωτησεις αυτον αντι για μενα.:grinning-smiley-043
Νικος

Νίκο, πόσο είναι το πλάτος του πάνελ; μπορείς να το μετρήσεις;
όχι διαγώνιο.

Re: Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Νίκο, πόσο είναι το πλάτος του πάνελ; μπορείς να το μετρήσεις;
όχι διαγώνιο.

Τασο μολις επιστρεψω στο σπιτι θα μετρησω τις ακριβεις διαστασεις της καθαρης οθονης (μηκος και πλατος) και θα σου απαντησω.
Αν θυμαμαι καλα πρεπει να ειναι 70cm πλατος αλλα μαζι με το πλαισιο. Καθαρες διαστασεις θα γραψω το μεσημερι.
Την καλημερα μου σε ολα τα παιδια.
Νικος

Δέν θα πώ οχι.Απλά εγώ απο 2 kuro που πέρασαν απο τα χέρια μου και που και οι δύο έβγαλαν "πρόβλημα" δέν έμεινα ευχαριστημένος και ακόμα kuro στο σπίτι μου δέν έχω μίας και περιμένω να έρθει απο τα service.Το οτι η kuro έχει τρομερή απόδοση εικόνας είναι γεγονός(και είναι το μοναδικο + για να πάρουμε και μία 2 για το σπίτι του αδερφού μου τώρα που έπεσε και η τιμή της),αλλά δέν θα πώ οτι η cinema με άφησε αδιάφορο μίας και κατα κάποιο τρόπο αρχισα να την καλοβλέπω και να μου αρέσει η απουσία της μαύρης μπάρας και το ambilight.Τώρα το μόνο που κάπως με φέρνει πισω στην kuro μου είναι οτι η philips σαν εταιρεία δεν μου λέει και πολλά εμένα(αλλά είναι μια αντίληψη δικιά μου μιάς και δεν έχω αγοράσει κάτι άλλο philips εκτός απο οικονομικές λάμπες).Αλήθεια είναι αξιόπιστες?Η εταιρία/αντιπροσωπία στην ελλάδα οκ?

Αγαπητε φιλε,
Εχω ιδιαιτερους δεσμους με τη philips για πολλους λογους ο κυριοτερος των οποιων ειναι η αξιοπιστια των συσκευων της και η ποιοτητα εικονας στα δικα μου ματια βεβαια. Οσο για το service της ειναι μακραν το καλυτερο με συμπεριφορα και ανθρωπους που πραγματικα και ενδιαφερονται και γνωριζουν. Ο επικεφαλης και αμεσα εμπλεκομενος και των δυο service Αθηνας και Θεσσαλονικης ειναι οικογενειακος φιλος και περαν της αξιοπρεπειας που τον διακρινει ειναι ο καταλληλος ανθρωπος στην καταλληλη θεση.
Αυτη τη στιγμη μεσα στο σπιτι εχω.
17αραCRT , 36pw9763CRT, 32pw9618CRT, 42PF9831D, 52PFL9703H, & 56PFL9954Η
Ποτε δεν ειχα προβλημα με καμμια εκτος απο 1 καμενο pixel στο κεντρο της οθονης της 42αρας η οποια και αντικατασταθηκε εντος 3 εργασιμων ημερων.

Θα ηθελα επισης να γνωριζετε για οσους εχουν η προκειται να αποκτησουν την cinema οτι αν μπειτε στο service menu της, στα errors, θα δειτε οτι σε αντιθεση με ολες τις αλλες τηλεορασεις της εταιριας που στα errors οταν ολα πανε οκ εχετε την ενδειξη NONE, στη cinema εχετε ενδειξη λαθους με κωδικο 64 00 00 00 00.
Επειδη μου εκανε εντυπωση καλεσα τα κεντρικα στην Αθηνα και μεσα σε 2 ωρες ειχαν επικοινωνησει με Ολλανδια και ο υπευθυνος στην Αθηνα με καλεσε στο κινητο να μου πει οτι δεν υπαρχει κανενας λογος ανησυχιας διοτι ο κωδικος αυτος υπαρχει σε ολες τις cinema και λειτουργει σαν κωδικος που αντλει πληροφοριες απο το συστημα για να καταγραφει errors.
Πιστευω να απαντησα στην ερωτηση σου
Νικος

PS Θα πρεπει ακομα να ξερετε οτι οταν κλεινετε την τηλεοραση απο το πλαι (οι νεοι διακοπτες ειναι επαφικοι) βγαινει το λογοτυπο της PHILIPS κατα τη διαρκεια του οποιου τηλεοραση κανει saving ρυθμισεων.

Μην ξεχνιόμαστε.....
Μόλις βρεις χρόνο ανέβασε καμιά φωτογραφία.
-bye-

Ευχαριστως, δεν το ξεχασα, θα βγαλω φωτογραφιες με το κινητο το απογευμα απο blu ray & SkyHD και θα τις ανεβασω.
Νικος

Αγαπητε φιλε,
Εχω ιδιαιτερους δεσμους με τη philips για πολλους λογους ο κυριοτερος των οποιων ειναι η αξιοπιστια των συσκευων της...
.

αξιοπιστια και τηλεορασεις φιλιπς,δεν νομιζω οτι ταιριαζει....
προτοπορος με πολυ προχωρημενα συστηματα επεργασιας εικονας,της παει καλυτερα...:grinning-smiley-043