Philips 56” Cinema 21:9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Philips 56” Cinema 21:9

Καλοθέατη και μεγειά!

Αυτό με τις μαύρες μπάρες μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει; Είτε υπάρχουν είτε δεν υπάρχουν ίδια αναλογία πλευρών δεν βλέπεις;
Πόση ωφέλιμη περιοχή θέασης σε 2.35:1 έχει μια 60άρα 16:9 σε σχέση με την Φίλιπς; (και βλέπεις και κανονικά τβ + 16:9 )

Οι πίσω hdmi δεν έδειχναν τπτ σε 2 pc και έδειχναν μόνο εικόνα στο dvd player
Η side hdmi έπαιζε κανονικά στην αρχή (πρώτες ώρες) και μετά έδειχνε μόνο εικόνα στα pc και έδειχνε κανονικά και εικόνα και ήχο στο dvd. Στην 5522 έπαιζαν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.
Ήρθε τεχνικός το είδε είπε πρόβλημα. Επιστροφή και αγορά άλλης. Ξανά το ίδιο και στην άλλη. Η Philips αρνήθηκε να μου κάνει αντικατάσταση. Μου είπε ότι θα την πάρουν θα μου δώσουν μία 21" LCD ή μία 24" CRT μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα. Άντε γεια τους λέω και την επέστρεψα στο μαγαζί αγοράς και αγόρασα μία άλλη 42".
Μετά από λίγο καιρό διάβασα τυχαία σε ένα forum που κάποιος είχε κάνει το λάθος να την δώσει για να την κοιτάξουν. Καινούργια τηλεόραση.... πέρασαν 2 μήνες αν θυμάμαι καλά και δεν του είχαν δώσει καινούργια. Με μια παλιά που του είχαν δώσει ήταν για 2 μήνες. Τώρα τι έγινε στο τέλος δεν ξέρω.

Last edited:
Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Καλοθέατη και μεγειά!

Αυτό με τις μαύρες μπάρες μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει; Είτε υπάρχουν είτε δεν υπάρχουν ίδια αναλογία πλευρών δεν βλέπεις;
Πόση ωφέλιμη περιοχή θέασης σε 2.35:1 έχει μια 60άρα 16:9 σε σχέση με την Φίλιπς; (και βλέπεις και κανονικά τβ + 16:9 )

Η 60άρα βγάζει διαγώνιο σε 2,35:1, 57''.

Καλοθέατη και μεγειά!

Η αναλογια πλευρων εναι ιδια ασχετα αν η τηλεοραση ειναι 21:9 η 16:9.
Διαβασα σε περιοδικο (δεν ηξερα ομολογω) οτι αν μια ταινια εχει γραφτει σε 2,35:1 και η αναλυση της ειναι 1920 χ 1080 η αναλυση αυτη καλυπτει και τις μαυρες μπαρες επανω και κατω. Δηλαδη για να ακριβολογω η ορατη εικονα ειναι 1920 χ 800 (η 900 δεν θυμαμαι ακριβως).
Οταν βλεπουμε μια ταινια 2,35:1 σε συμβατικη τηλεοραση 16:9 απλα χανουμε ορατη οθονη διοτι η full ευκρινεια συμπεριλαμβανει και τις μαυρες μπαρες οι οποιες ομως μας ειναι αχρηστες.
Η cinema 21:9 με λογισμικο αφαιρει τις μαυρες μπαρες, παιρνει την καθαρη εικονα 1920 χ 900 (η 800) και στη συνεχεια την κανει upscale στη native αναλυση της 2520 χ 1080. Το προβλημα ειναι αυτη η μετατροπη να γινεται με τετοιο τροπο ωστε η εικονα να μη χανει πληροφορια οξυτητας η φυσικοτητας και απο οτι φαινεται τα εξαιρετικα και πανισχυρα κυκλωματα επεξεργασιας της cinema το καταφερνουν με το παραπανω.
Ετσι εχεις ολοκληρες 56´´ να καλυπτουν ολο το πλαισιο της τηλεορασης χωρις εκπτωσεις και λογω της υπερευρειας οθονης της καλυπτει με εξαιρετικη μαεστρια το επισης ευρυ οπτικο πεδιο του ανθρωπου.
Νικος

Τελικά ήχο δεν διαβάζει κανείς από το φόρουμ, ε; Είμαι περίεργος τι να γράφανε στο τεύχος που την δοκίμασαν...

Γιώργο αν θυμάμαι καλα οι βαθμολογίες του Ήχου είναι συναρτήσει του μεγέθους της τηλεόρασης. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που η 56άρα παίρνει μεγαλύτερο βαθμό από την 50άρα.

Το είχα το τεύχος αλλά πήγε για ανακύκλωση :D

Re: Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Η 60άρα βγάζει διαγώνιο σε 2,35:1, 57''.

Και γιατί να προτιμήσει κάποιος την Φίλιπς τότε; :damnyou:

Με περίπου τα ίδια έχει 60άρα Κούρο που δείχνει και σωστότερα την τβ και τα 16.9. Με τα μισά έχει 60άρες LG και σου μένουν και για BenQ W5000 :idea:.

Ποιά είναι η αναλογία ύψους - πλάτους της ανθρώπινης όρασης; :grandpa:

Οταν βλεπουμε μια ταινια 2,35:1 σε συμβατικη τηλεοραση 16:9 απλα χανουμε ορατη οθονη διοτι η full ευκρινεια συμπεριλαμβανει και τις μαυρες μπαρες οι οποιες ομως μας ειναι αχρηστες.
Η cinema 21:9 με λογισμικο αφαιρει τις μαυρες μπαρες, παιρνει την καθαρη εικονα 1920 χ 900 (η 800) και στη συνεχεια την κανει upscale στη native αναλυση της 2520 χ 1080.

Στα mkv ΟΧΙ.
Εχουν ανάλυση ακριβώς την εικόνα της ταινίας π.χ. 1920 Χ 800 . Οπότε οι μαύρες μπάρες δεν είναι ανάλυση της ταινίας που πετάς, είναι απλά ανενεργό πάνελ.
Αυτό μπορείς να το τσεκάρεις από χίλιες δυό μπάντες....και από τα properties του mkv και από το γεγονός ότι όταν ανοίγεις τον 123classic player στο pc, ανοίγει το παράθυρο ΑΚΡΙΒΩΣ στο κάδρο της ταινίας ΧΩΡΙΣ μαύρες μπάρες.

Μάλλον θες να πεις ακριβώς στο κάδρο την TV (1080) και όχι της ταινίας (800).
Μπορείς και σε blu ray να το κάνει πχ με media player classic, όπου ανοίγεις το ύψος ή και το πλάτος όσο θέλεις και ας έχει μπάρες πάνω και κάτω. Δεν έχω όμως κάτσει να δω τι παίζει με τους υπότιτλους. Στους κατεβάζει και αυτούς ή παραμένουν σταθεροί. Δεν βλέπω και συχνά blu ray και δεν έχω κάτσει να ασχοληθώ. Θα το κάνω σύντομα όμως.

Μάλλον θες να πεις ακριβώς στο κάδρο την TV (1080) και όχι της ταινίας (800).

Μίλαγα για το PC πως δείχνει.

Οσο για τους υπότιτλους , τους κάνεις βόλτα όπου θες , είτε πάνω στην ταινία είτε πάνω στην μπάρα (μιλάω για Mkv πάντα, όχι για δισκάκι bluray).

Οσο για το service της ειναι μακραν το καλυτερο με συμπεριφορα και ανθρωπους που πραγματικα και ενδιαφερονται και γνωριζουν. Ο επικεφαλης και αμεσα εμπλεκομενος και των δυο service Αθηνας και Θεσσαλονικης ειναι οικογενειακος φιλος και περαν της αξιοπρεπειας που τον διακρινει ειναι ο καταλληλος ανθρωπος στην καταλληλη θεση.

Πάντως επειδή στην Ελλάδα ζούμε και η γνωριμία μετράει ακόμα και στο περίπτερο, χωρίς πλάκα αυτός είναι ένας ΠΟΛΥ σοβαρός λόγος για να διαλέξεις Philips. Κι εγώ αν είχα τέτοια άκρη θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά.

Υ.Γ. Τα bold είναι δικά μου.

Πάντως επειδή στην Ελλάδα ζούμε και η γνωριμία μετράει ακόμα και στο περίπτερο, χωρίς πλάκα αυτός είναι ένας ΠΟΛΥ σοβαρός λόγος για να διαλέξεις Philips. Κι εγώ αν είχα τέτοια άκρη θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά.

Υ.Γ. Τα bold είναι δικά μου.

Γεγονος ειναι οτι ειμαι υπερ ευχαριστημενος απο την εικονα αλλα ευχαριστημενος και σαν πελατης. Αν συνδυασουμε μαλιστα το γεγονος του οτι την πηρα σε τιμη προσωπικου (δεν μου επιτρεπεται να πω τιμη) και το οτι μπορω να εχω την καλυτερη δυνατη υποστηριξη απο πλευρας service αν ποτε χρειαστει ναι ειναι σαφως στα πολυ θετικα της ολης ιστοριας.
Νικος

Μίλαγα για το PC πως δείχνει.

Οσο για τους υπότιτλους , τους κάνεις βόλτα όπου θες , είτε πάνω στην ταινία είτε πάνω στην μπάρα (μιλάω για Mkv πάντα, όχι για δισκάκι bluray).
Τώρα κατάλαβα τι θες να πεις. Εγώ νόμιζα ότι μίλαγες για το full screen stretch όπου βλέπεις παντού εικόνα 1080 και όχι μπάρες (800).

Στα δισκάκια που έχουν πάνω στις μπάρες τα subs είναι το ζήτημα. Γιατί αν φεύγουν οι μπάρες με τα subs, τσάμπα κόπος. :p

+1

Γεγονος ειναι οτι ειμαι υπερ ευχαριστημενος απο την εικονα αλλα ευχαριστημενος και σαν πελατης. Αν συνδυασουμε μαλιστα το γεγονος του οτι την πηρα σε τιμη προσωπικου (δεν μου επιτρεπεται να πω τιμη) και το οτι μπορω να εχω την καλυτερη δυνατη υποστηριξη απο πλευρας service αν ποτε χρειαστει ναι ειναι σαφως στα πολυ θετικα της ολης ιστοριας.
Νικος
+1

Άρα εμείς οι κοινοί θνητοί θα πάρουμε μια 16:9 50"-60" LCD ή Plasma.

Last edited:

Παιδια η αισθηση της ειναι φανταστικη. Ενας φιλος που την πηρε στην Αγγλια μιλαει αντιστοιχα στο www.avforums.com για την συγκεκριμενη τηλεοραση ειναι λοιπον κατενθουσιασμενος και ομολογω οτι δεν καταλαβαινα το γιατι περα του απολυτως φυσιολογικου αρχικου ενθουσιασμου για μια νεα αγορα.
Μολις ομως ειδα την πρωτη ταινια το Σαβατο ηταν το Mamma mia blu ray, και απλωθηκε η εικονα σχεδον σε ολο το ορατο μου πλαισιο, σε συνδυασμο με το ambilight αισθανεσαι βασιλιας και αρχοντας του μικρου σου δωματιου που εχεις μεταμορφωσει σε κινηματογραφο.
Και σαφως μπορει να υπαρχουν πολλες και διαφορετικες εκτιμησεις οσον αφορα την ποιοτητα εικονας, την επεξεργαστικη ισχυ, η τα τεχνουργηματα κτλ αυτο που δεν μπορει να αμφισβητηθει ειναι η κινηματογραφικη αισθηση της εικονας.
Αυτο παιδια δεν αμισβητειται με τιποτα!
Νικος

Γιώργο αν θυμάμαι καλα οι βαθμολογίες του Ήχου είναι συναρτήσει του μεγέθους της τηλεόρασης. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που η 56άρα παίρνει μεγαλύτερο βαθμό από την 50άρα.

Το είχα το τεύχος αλλά πήγε για ανακύκλωση :D

Κρίμα τότε που δεν μέτρησαν την 600Α... :mad:
Πάντως τώρα που μας είπες ότι παίζει ρόλο η διαγώνιος μου φαίνονται πιο κατανοητές οι βαθμολογίες... :grinning-smiley-043