Philips 56” Cinema 21:9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Το κείμενο σου το χρησιμοποίησα ως παράδειγμα και φυσικα δεν αναφερόμουν σε σενα…
Ξαναδιάβασε το αλλα αυτή την φορά χωρις να νομίζεις ότι απαντώ σε αυτό που γράφεις…:operator:

Τοτε συγνωμη για το υφος μου φιλε Ανδρεα αλλα νομιζα οτι μου κανεις επιθεση...-bye-

Το βρήκα τελικά το τεύχος (Ιούλιος 2008), αλλά σύγκριναν διαφορετικό πράγμα από ότι θυμόμουν... :blush:

Λεω και εγω.... ουτε το Hitech το ειχα ικανο να γραψει τοσο μεγαλη μακακια..-bye-

Λεω και εγω.... ουτε το Hitech το ειχα ικανο να γραψει τοσο μεγαλη μακακια..-bye-

Δεν ξέρω, αλλά εμένα εξακολουθεί να μην με ψήνει το 1:1 mapping...
Θα προτιμούσα να το δω upscaled σε οθόνη μεγαλύτερης ανάλυσης...

Καλημερα σε ολα τα παιδια,
Κατα αρχη δεν θελω να απολογειται κανεις ουτε περιμενω να ακουσω απο τον καθενα ξεχωριστα καλοριζικη. Και σαφως εχετε δικιο στο οτι εδω ειμαστε να ανταλλασουμε αποψεις και οχι φιλοφρονησεις.
Επαναλαμβανω για πολλοστη φορα οτι ποτε δεν προσπαθησα να πεισω κανενα για αγορα της τηλεορασης. Απλα αναφερω καποια πραγματα τα οποια εγω βλεπω. Και να σας πω και το αλλο. Εγω δεν ειμαι ειδικος στις οθονες αλλα ενας μεσος θεατης που του αρεσουν οι ταινιες και ο μη συμβατικος τροπος προβολης τους απο τα πανελ 16:9. Σ αυτο ημουν ιδιαιτερα σαφης απο την αρχη.
Βλεπω ενα υπεροχο μαυρο, κρυσταλινη διαυγεια απιθανα χρωματα και εξαιρετικα εξυπνο scaling. Τωρα γιατι βλεπει τα ιδια και ο δοκιμαστης του Hitech που δεν την αγορασε οπως εγω αλλα τη δοκιμασε εσεις θα μου το πειτε.
Εκτος κι αν ηθελε κι αυτος να συμμετασχει στις διαφωνιες μας.
Χτες ειδα το made of honor στο skyPremiereHD και ηταν μαγεια σκετη. Δεν μπορω να χορτασω την εικονα της. Αυτο που ξερω ειναι οτι ουτε σε ευκρινεια χανει (παντα συγκρινω το ιδιο καναλι στην 9703) ουτε το μαυρο της πασχει. Δεν ξερω τι λενε τα οργανα αλλα στο ματι μου ειναι εκπληκτικο. Και επαναλαμβανω την προσκληση. Οποιος ειναι Θεσσαλονικη και θελει να την δει να παιζει σε οικιακο περιβαλλον καλως να ορισει.
Το μονο που λέω, χωρις να παρεξηγηθω παλι, ειναι οτι ειμαι ιδιαιτερα ευτυχης που μπορω να απολαμβανω τις ταινιες μου οπως θελω σε μια μεγαλη οθονη (για το δωματιο που την εχω) και λεω στα παιδια που προκειται να αγορασουν τηλεοραση κυριως για ταινιες να την συμπεριλαβουν στην επιλογη τους.
Νικος

Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Νίκο , η επιφάνεια είναι γυαλιστερή ή ματ; Με άλλα λόγια, υπάρχει πρόβλημα ανακλάσεων το πρωί με παράθυρα/μπαλκονόπορτες;

Re: Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Νίκο , η επιφάνεια είναι γυαλιστερή ή ματ; Με άλλα λόγια, υπάρχει πρόβλημα ανακλάσεων το πρωί με παράθυρα/μπαλκονόπορτες;

Καλημερα Τασο,
Ειναι ματ οπως σε ολη τη σειρα 9 που γνωριζω. Κανενα προβλημα αντανακλασεων ακομα κι οταν πεφτει επανω της αρκετο φως.
Νικος

Re: Philips 56” Cinema 21:9

Έχω την εντύπωση ότι η philips δεν έχει βγάλει ποτέ τηλεόραση με γυαλιστερή επιφάνεια... Και νομίζω το ίδιο ισχύει για LG, Sharp & Toshiba...
Εντελώς γυαλιστερές συναντάς συνήθως σε samsung, ενώ στην sony κάτι σαν "ημι-γυαλιστερές", γυαλιστερές αλλά με μειωμένες ανακλάσεις σε σχέση με samsung....

Έχω την εντύπωση ότι η philips δεν έχει βγάλει ποτέ τηλεόραση με γυαλιστερή επιφάνεια... Και νομίζω το ίδιο ισχύει για LG, Sharp & Toshiba...
Εντελώς γυαλιστερές συναντάς συνήθως σε samsung, ενώ στην sony κάτι σαν "ημι-γυαλιστερές", γυαλιστερές αλλά με μειωμένες ανακλάσεις σε σχέση με samsung....

Οντως ισχυει αυτο που λες για τις Sony , κατ'εμε ειναι ο καλυτερος συνδυασμος "τρισδιαστατης" εικονας με ελαχιστες ανακλασεις...σε δευτερο σταδιο προτιμω την εικονα των Samsung (παρα τις ανακλασεις) απο τις υπολοιπες γιατι η εικονα με τα αντιανακλαστικα φιλτρα φαινεται "σκοτωμένη"...

γιατι η εικονα με τα αντιανακλαστικα φιλτρα φαινεται "σκοτωμένη"...

Είναι γεγονός ότι τα ανακλαστικά φίλτρα δίνουν μια "ψευδαίσθηση" ζωντάνιας (ψευδαίσθηση με την έννοια ότι δεν ξέρω αν αντικατοπτρίζονται και στις μετρήσεις των οργάνων ή είναι μια εντύπωση που αποκομίζει ο θεατής). Όμως δεν ξέρω αν στα PVA πάνελ είναι απαραίτητο, ή στις υλοποιήσεις με LED+dimming.

Αγόρασα πριν λίγο καιρό ένα μόνιτορ από την Dell με SPVA πάνελ από την samsung. Δεν έχει ανακλαστική επίστρωση, αλλά είναι εξίσου "ζωντανό" με ένα vaio 5ετίας που έχω, με "Xbrite". Οπότε προς το παρών δεν έχω άποψη αν χρειάζεται. Το πάνελ να είναι καλό... -bye-

Although it is a good idea, it hasn’t been well implemented. Philips have gone for a 2560x1080 pixel panel. However HD films are encoded at 1920x1080 pixels. In the case of a 2.35 film, only 1920x817 pixels are used, the rest being taken up by black bands. The TV therefore resizes this image to fit it to 2560x1080 pixels in the display, loosing the precision of the original signal along the way. The ideal solution would be a 1920x817 panel. This would have optimized the TV for 2.35 films.

56PFL9954H-21-9.jpg

On the left a 1080p image in standard mode, on the right the same image resized in 2.35. An obvious loss in quality.

http://www.digitalversus.com/article-460-5513-53.html

Τωρα αν σας πω "σας τα ελεγα εγω" θα εχω αδικο?-bye-

http://www.techdigest.tv/2009/06/review_philips_3.html
http://www.techradar.com/reviews/au.../philips-cinema-21-9-56pfl9954h-607652/review

Πως περιγραφεται μια απωλεια ευκρινειας σε razor sharp image δεν το καταβαινω.
Ακομα κι ετσι να ειναι οπως τα γραφει ο Χριστιανος η μαγικη συνταγη που το τελικο αποτελεσμα να περιγραφεται ως χειρουργικη ακριβεια κανει θαυμασια τη δουλεια της.
Να τα λογια του TECHDIGEST ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ. ΩΣΤΟΣΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.

The level of detail of the picture you get is frightening. The expression of the Full HD resolution is unbelievably real, the edges of objects and actors so sharp that they almost seem to bend out at you as if in 3D.

Αν μου εξηγήσεις τι βλέπω αριστερά, θα σου πω αν έχεις άδικο...

Θα θέσω μερικά ερωτήματα: πώς πέτυχαν τόση ακρίβεια στις διαστάσεις των δύο φωτογραφιών; Πως θα έδειχνε αν απενεργοποιούσαν τον scaler;
Αν έκλειναν το pixel plus; Αν μείωναν λίγο την οξύτητα;
Που πήγαν τα σκαλοπάτια που φαίνονται καθαρά στην αριστερή φώτο; (Τα έφαγε κανένα κύκλωμα αποθορυβοποίησης; )

Χτες σκεφτόμουνα και κάτι άλλο. Έχω ακούσει ότι ταινίες από bluray γίνονται rip και κυκλοφορούν σε ματρόσκες 720p. Λες να δείχνουν εντελώς θολά, λόγω που έχει χαθεί το 1:1 mapping; 1080 -> 720 -> 1080 μάλλον θα δείχνουν χάλια...

[Γιάννη, από ότι βλέπεις δεν είμαι καθόλου ισχυρογνώμων... Εγώ λέω να δοκιμάσουμε με κάνα τιρμπουσόν... :flipout:]

Εντελώς πληροφοριακά, είχα προσπαθήσει να μάθω μερικές λεπτομέρειες για την μεθοδολογία τους, και έφαγα τρελό γείωμα... (Ούτε καν απάντησαν :flipout:)

ilise

Αν και δεν έχω τη Philips έχω κάτι παρόμοιο και ξέρω ακριβώς την αίσθηση του 2.40 χωρίς μπάρες. (Τα φιλμ είναι 2,37-2,40 και το 2.35 έχει μείνει από τον καιρό του Πάγκαλου).

Βασικά έχω κυρτή οθόνη 2.40:1 και κάνω χρήση αναμορφικού φακού και χωρίς να μπω σε τεχνικές λεπτομέριες, το θέμα το έχω αναλύσει και συζητήσει αλού αναλυτικά πέρυσι, θέλω να πω ότι και στην δική μου περίπτωση χάνεται το pixel mapping.

Γιατί όμως θεωρώ ότι αυτό δεν έχει τόσο σημασία όπως και όλοι οι οπαδοί των αναμορφικών φακών και της Philips πλεον?

Το πρόβλημα είναι ότι τα πατερνάκια ναι μεν δείχνουν αλλοίωση αλλά ουδεμία σχέση έχουν με την κινούμενη εικόνα και της ελεύθερης γεωμετρίας εικόνες μιας ταινίας.

Το θέμα έχει συζητηθεί εκτενώς στο AVS το Αμερικάνικο και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να το ψάξουν εκεί στα τερατώδη thread των 100+ σελίδων. Θα χρειαστεί να προσφύγετε και στο Nyquist Theorem για τη σχέση αναπαραγωγής στατικών πατερν σε σύγκριση με τα καρέ και την αναπαργωγή τους σε κινούμενη εικόνα.

Και μια ερώτηση για τροφή. Μήπως τα DVD θα είχαν καλύτερη εικόνα σε πάνελ 576p αντι στις HD τηλεοράσης? Αν είναι έτσι λάθος βελτίωση βλέπουν όσοι τα κάνουν upscale σε 1080p μιας και πάει περίπατο το pixel mapping εκτός αν λόγω αναμορφικής κωδικοποίησης το πρόβλημα ελαχιστοποιείται.

Κρίμα πάντως που δεν είναι και τα Blu-Ray αναμορφικά γραμμένα.

Last edited:

Μέρος του προβλήματος με τα patterns του εν λόγω site είναι το πραγματικό μέγεθος της λεπτομέρειας που βλέπουμε. Είναι κάτι που έχουν φτιάξει οι ίδιοι, και δεν τα έχει κανείς άλλος για να έχουμε μια ιδέα.
Αν υποθέσουμε ότι τα ίδια τα πίξελ είναι εμφανή, ίσως μιλάμε για λεπτομέρειες που έχουν μέγεθος από 1 έως 4 πίξελ (αναφέρομαι στα τετράγωνα).
Επίσης, κανείς δεν ξέρει τι επεξεργασία έχουν υποστεί οι ίδιες οι φωτογραφίες. Για παράδειγμα σε αυτή την διεύθυνση:
http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=10&ma1=53&mo1=532&p1=5513&ma2=60&ph=16
επιλεγεί αναπαραγωγή στα 1080, έχουμε την ίδια φωτογραφία αλλά μεγαλύτερη...

Επίσης "ενδιαφέρον" είναι ότι μέτρησαν ANSI contrast 1000:1 μετά το "καλιμπράρισμα"...
53_480_114.jpg

Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Το πρόβλημα είναι ότι τα πατερνάκια ναι μεν δείχνουν αλλοίωση αλλά ουδεμία σχέση έχουν με την κινούμενη εικόνα και της ελεύθερης γεωμετρίας εικόνες μιας ταινίας.

Μα φυσικά στην κινούμενη εικόνα δεν θα δεις τίποτα να σε ενοχλεί και όλα θα σου αρέσουν…
Οπως και στο πατερνακι που υπαρχει παραπάνω και εκεινο μια χαρα θα δειχνει αν δεν το βάλεις και σε μια άλλη τηλεόραση διπλα διπλα να παιζουν μαζι…
Για να δεις διαφορές προς το καλύτερο δεν φτανει να εχεις μονο το χειρότερο ως δειγμα και κριτήριο…
Χρειαζετε διπλα και το καλύτερο…

Είναι εθελοτυφλισμός να μην παραδεχόμαστε πως με παραμόρφωση και χάσιμο του ένα προς ένα pixel maping δεν χανετε η πρωτογενής ευκρίνεια του υλικού μας.

Το 1:1 ηταν ενα breakthrough στην τεχνολογια των τηλεορασεων πριν 3 χρονια , γι' αυτο αλλωστε βγηκαν και οι τηλεορασεις Full HD... η 9956 μας γυρναει ενα βημα πισω ...

Βεβαια αν μιλαμε για ανθρωπους που δεν ειναι φανατικοι με την σωστη εικονα (δηλαδη τυπικους αγοραστες Philips) μπορει να μην τους ενοχλει...

Το 1:1 ηταν ενα breakthrough στην τεχνολογια των τηλεορασεων πριν 3 χρονια , γι' αυτο αλλωστε βγηκαν και οι τηλεορασεις Full HD... η 9956 μας γυρναει ενα βημα πισω ...

Βεβαια αν μιλαμε για ανθρωπους που δεν ειναι φανατικοι με την σωστη εικονα (δηλαδη τυπικους αγοραστες Philips) μπορει να μην τους ενοχλει...

Aγαπητε Yperion μπορω να δεχτω και να συζητησω οτιδηποτε. Ειλικρινα ομως μου κανει τρομερη εντυπωση οτι δεν χανεις ευκαιρια να χτυπας τοσο την philips οσο και τους αγοραστες τους αφου τους παρουσιαζεις το λιγοτερο μειωμενης αντιληψης η ελαφρως αοματους.
Ειναι δε τοση η εμπαθεια σου που δεν χρειαζεται κανεις να διαβασει τα post σου αφου ειναι στανταρακι οτι κατι θα βρεις να προσαψεις στην οποια philips.
Μου κανει δε τοση μεγαλη εντυπωση η εμμονη σου ωστε θα ηθελα να ξερω απο που πηγαζει αυτη η εμπαθεια.
Εγω το λεω ανοικτα οτι εχω ακρες στη philips και εδω στην Ελλαδα και στα κεντρικα στην Ολλανδια. παρολα αυτα ποτε δεν ειπα και ουτε προκειται κακο λογο για καμμια συσκευη κανενος κατασκευαστη. Πανω απο ολα ομως ειμαι λατρης της εικονας τους απο τα ´γενοφασκια ' απο τοτε δηλαδη που κουβαλαω τη μικρη μου 17αραCRT.
Το να μας πεις οτι oi SONY - λεω εγω τωρα ετσι τυχαια ενα ονομα -
εχουν απλα καλυτερη εικονα δεν με πειθει εμενα προσωπικα.

Ειχα δυο CRT Philips και κατα καιρους απειρες αλλες συσκευες...αλλα ολες σχεδον μου βγηκαν ελαττωματικες...πχ. πριν κατι μηνες πηρα καποιες οικονομικες λαμπες Philips που εγραφαν πανω "8 years lamplife" και καηκαν στους 3 μηνες ενω καποιες αντιστοιχες Osram που εχω σπιτι κρατησαν 5-6 χρονια χωρις προβλημα...ακομη και οι CRT εδειχναν γενικα πολυ μετρια και σε συγκριση με αντιστοιχης τιμης Sony φιλων σιγουρα χειροτερα...

Το 2004 ημουν ετοιμος να αγορασω την "υπερτηλεοραση" 32PF9966 των 2,500 ευρω τοτε εως οτου εμαθα (απο εναν Ολλανδο μαλιστα , μελος του AVforums) οτι ειχε τα παλια πανελ IPS και εισοδο DVI οταν τα αντιστοιχα μοντελα της LG που κοστιζαν 30-40% λιγοτερο ειχαν S-IPS και HDMI...

Με λιγα λογια οσο περισοτερα μαθαινα για τηλεορασεις τοσο συνειδητοποιουσα οτι η αγορα τηλεορασης Philips ειναι πεταμενα λεφτα , πχ. σημερα LG 47" με 200 Hz στα 1200 ευρω , Philips 47" με 200 Hz με την ιδια ακριβως τεχνολογια στα 2500 ευρω κτλ.

Δεν λεω οτι οι Sony γενικα εχουν καλυτερη εικονα , παντως στα ιδια χρηματα (και 50% παραπανω μπορω να πω) αν συγκρινουμε Philips με οποιαδηποτε αλλη γνωστη μαρκα (LG, Samsung , Sony , Panasonic κτλ) σιγουρα η αλλη μαρκα θα εχει καλυτερη εικονα...

Για Pioneer βεβαια δεν το συζηταμε καν , ουδεμια συγκριση...

Last edited:

Ειχα δυο CRT Philips και κατα καιρους απειρες αλλες συσκευες...αλλα ολες σχεδον μου βγηκαν ελαττωματικες...πχ. πριν κατι μηνες πηρα καποιες οικονομικες λαμπες Philips που εγραφαν πανω "8 years lamplife" και καηκαν στους 3 μηνες ενω καποιες αντιστοιχες Osram που εχω σπιτι κρατησαν 5-6 χρονια χωρις προβλημα...ακομη και οι CRT εδειχναν γενικα πολυ μετρια και σε συγκριση με αντιστοιχης τιμης Sony φιλων σιγουρα χειροτερα...

Το 2004 ημουν ετοιμος να αγορασω την "υπερτηλεοραση" 32PF9966 των 2,500 ευρω τοτε εως οτου εμαθα (απο εναν Ολλανδο μαλιστα , μελος του AVforums) οτι ειχε τα παλια πανελ IPS και εισοδο DVI οταν τα αντιστοιχα μοντελα της LG που κοστιζαν 30-40% λιγοτερο ειχαν S-IPS και HDMI...

Με λιγα λογια οσο περισοτερα μαθαινα για τηλεορασεις τοσο συνειδητοποιουσα οτι η αγορα τηλεορασης Philips ειναι πεταμενα λεφτα , πχ. σημερα LG 47" με 200 Hz στα 1200 ευρω , Philips 47" με 200 Hz με την ιδια ακριβως τεχνολογια στα 2500 ευρω κτλ.

Δεν λεω οτι οι Sony γενικα εχουν καλυτερη εικονα , παντως στα ιδια χρηματα (και 50% παραπανω μπορω να πω) αν συγκρινουμε Philips με οποιαδηποτε αλλη γνωστη μαρκα (LG, Samsung , Sony , Panasonic κτλ) σιγουρα η αλλη μαρκα θα εχει καλυτερη εικονα...

Για Pioneer βεβαια δεν το συζηταμε καν , ουδεμια συγκριση...

Διαφωνω αλλα δεν εχει σημασια αφου η εικονα ιδιαιτερα στα καταστηματα ηλεκτρονικων οπου ειναι ολες διπλα διπλα ειναι καθαρα υποκειμενικη υποθεση.
Δεν εισαι αντικειμενικος μαλλον προκατειλημενος θα ελεγα αλλα ειναι σαφως δικαιωμα σου δεν το συζητω.
Θα προσθεσω μονο οτι πισω απο μια τηλεοραση ξεπληρωνουμε και τεχνογνωσια (οπως και στα φαρμακα εξαλλου) και ειναι γνωστο οτι η philips εχει απο τα καλυτερα τμηματα εξελιξης και σχεδιασμου.
Ειναι τουλαχιστο αποδεκτο οτι οι επεξεργαστες εικονας θεωρουνται κορυφες το ιδιο και οι scalers της.
Επισης δεν ειναι σωστο να συγκρινουμε διαφορετικες τεχνολογιες γιατι θα μπορουσα να πω οτι οι pionneer δεν πιανουν μια μπροστα στην OLED SONY αλλα δεν θα ηταν σωστο γιατι θα συγκριναμε ανομοια πραγματα.
Νικος-bye-