Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παρολου αυτα νικο [ilise] βρησκω οτι η τηλεοραση δειχνει αρκετα καλα και σε τελεοπτικο 44 ιντζων με μαυρες μπαρες δεξια και αριστερα και μου δινεται η δυνατοτητα να βλεπω πχ και ποδοσφαιρικο αγωνα πχ την τεταρτη η ερτ ειχε την μεταδοση παο-κοπενχαγη σε 16/9 που την ειδα σε 21/9. Καμμια παραμορφωση εμφανη που ειναι η ιδια οσο σε τηλεοπτικο απο 4/3 σε 16/9,πολλες φορες λεω μπραβο στην philips!! και ενα τελευταιο,εμενα προσωπικα δεν με ενοχλουω καθολου οι μπαρες και αυτο συμβαινει διοτι η εικονα ειναι πληθωρικη ,εαν η τηλεοραση ηταν 52 ιντζων ισος θα ηταν διαφορετικα...παντως και παλι ilise ευχαριστω για τισ διευκρινησεις σου για την 21/9 γιατι ειναι η καλυτερη αγορα που εχω κανει ποτε..

Κατα αρχην παρακαλω εδω ειμαστε για να βοηθαμε ο ενας τον αλλο και κυριως να μαθαινουμε ο ενας απο τα λαθη του αλλου.
Αγαπητε φιλε μου χαιρομαι ειλικρινα που ευχαριστιεσαι την τηλεοραση σου και σου ευχομαι να την χαιρεσαι συνεχεια με το ιδιο παθος.
Προσωπικα με ενοχλουν πολυ οι μπαρες και αυτος ηταν και ο βασικος λογος που πηγα σε 21:9 ασχετα αν πετυχα ταυτοχρονα μια απο τις καλυτερες υλοποιησεις της philips. Ειμαι δε τοσο ευχαριστημενος που καπακι εχω παραγγειλει και την νεα 21:9. Ο λογος προφανης. Αν μαθεις να βλεπεις ταινιες σς 21:9 ειναι αδυνατο να γυρισεις πισω!:grandpa:
Νικος

Νίκο, σκαλίζοντας λίγο το manual της 58PFL9955H βρήκα στη σελίδα 33, στα σχετικά περί φορμά οθόνης την διατύπωση που υπογράμμισα με κίτρινο στην συνημμένη εικόνα.
Έτσι οπως ειναι διατυπωμένη, ειναι σαν να λέει οτι σε 21:9 φορμά, θα υπάρχει μαυρη μπαρα κάτω, οπου και θα υπάρχουν και οι υπότιτλοι. Πρέπει να είναι λάθος διατύπωση, τι λές ? Τι συμβαινει σ' συτην την περίπτωση με την 56άρα ?

Ευχαριστώ εκ των προτερων
Νικος

Attachments

• Subtitles.jpg
    Subtitles.jpg
    62.7 KB · Views: 33
Νίκο, σκαλίζοντας λίγο το manual της 58PFL9955H βρήκα στη σελίδα 33, στα σχετικά περί φορμά οθόνης την διατύπωση που υπογράμμισα με κίτρινο στην συνημμένη εικόνα.
Έτσι οπως ειναι διατυπωμένη, ειναι σαν να λέει οτι σε 21:9 φορμά, θα υπάρχει μαυρη μπαρα κάτω, οπου και θα υπάρχουν και οι υπότιτλοι. Πρέπει να είναι λάθος διατύπωση, τι λές ? Τι συμβαινει σ' συτην την περίπτωση με την 56άρα ?

Ευχαριστώ εκ των προτερων
Νικος

Νικολα και η 56 αρα κανει ακριβως το ιδιο και εξηγουμαι,
Οταν οι υποτιτλοι ειναι μεσα στο πλανο κανενα προβλημα η εικονα ανοιγει σε 21:9 και ολα καλα. Ετσι εκπεμπει ο sky uk. Ολοι του υποτιτλοι ειναι μεσα στο πλανο. Αν τωρα δουμε μια ταινια απο BD ας πουμε η οποια εχει την μια σειρα των υποτιτλων μεσα στην κατω μαυρη μπαρα η τηλεοραση θα ανοιξει το πλανο σε 21:9 αλλα δεν θα το ανοιξει τελειως (αυτο γινεται και στο auto format & 21:9 με υποτιτλους) κι αυτο για να ειναι ορατη η δευτερη συνηθως σειρα των υποτιτλων.
Εδω ερχονται τα BD player philips τα οποια οταν τα ρυθμισεις σε format εικονας 21:9 μπορουν να μετακινησουν τους υποτιτλους μεσα στο πλανο ωστε η τηλεοραση να ανοιξει τελειως σε 21:9 χωρις εμποδια.
Με λιγα λογια η τηλεοραση δεν εχει την ικανοτητα απο μονη της για μετακινηση υποτιτλων κατι που ομως διορθωνεται με ενα απο τα BD της εταιριας.
Νικος

Last edited:
Ψάχνοντας στο Δικτυο για την 58PFL9955H έπεσα στην ιστοσελίδα με το αυτονόητο όνομα www.58pfl9955h.com.
Δεν έχει και πολλά πράγματα που δεν τα ξέρουμε ήδη, μου έκανε όμως μεγάλη εντύπωση το εξής:

"Η Philips έδειχνε την νέα 21:9 TV δίπλα με την παλιά 21:9 (την 56άρα δλδ) η οποία (παλιά) έδειχνε συνηθισμένη σε σχέση με την ομαλότητα κίνησης, αντίθεση, φωτεινότητα, οξύτητα και χρωματική αναπαραγωγή" !!!!! (τα θαυμαστικά δικά μου)

Επι λέξει: Philips has been showing their new 21:9 TV next to the old model and it looks ordinary in terms of motion smoothing, contrast, brightness, sharpness and colour reproduction.

Ρε παιδιά, θα μας τρελλάνουν ? αν η 56άρα έχει ήδη φανταστική εικόνα, τι να περιμένουμε δλδ απο την 58άρα ??? virtual reality ????
Πρέπει να τη δούμε εν δράσει οπωσδήποτε. Όποιος την εντοπίσει σε οποιοδήποτε showroom να μας ειδοποιήσει.

A, μην το ξεχάσω, αναφέρει σαν "αναγγελθείσα" τιμη τα 4500 ευρώ. Ελπίζω η street price να ειναι αρκετά φθηνότερη....

Νίκο (ilise) ακούω το σχόλιο σου...

Last edited:
Ψάχνοντας στο Δικτυο για την 58PFL9955H έπεσα στην ιστοσελίδα με το αυτονόητο όνομα www.58pfl9955h.com.
Δεν έχει και πολλά πράγματα που δεν τα ξέρουμε ήδη, μου έκανε όμως μεγάλη εντύπωση το εξής:

"Η Philips έδειχνε την νέα 21:9 TV δίπλα με την παλιά 21:9 (την 56άρα δλδ) η οποία (παλιά) έδειχνε συνηθισμένη σε σχέση με την ομαλότητα κίνησης, αντίθεση, φωτεινότητα, οξύτητα και χρωματική αναπαραγωγή" !!!!! (τα θαυμαστικά δικά μου)

Επι λέξει: Philips has been showing their new 21:9 TV next to the old model and it looks ordinary in terms of motion smoothing, contrast, brightness, sharpness and colour reproduction.

Ρε παιδιά, θα μας τρελλάνουν ? αν η 56άρα έχει ήδη φανταστική εικόνα, τι να περιμένουμε δλδ απο την 58άρα ??? virtual reality ????
Πρέπει να τη δούμε εν δράσει οπωσδήποτε. Όποιος την εντοπίσει σε οποιοδήποτε showroom να μας ειδοποιήσει.

A, μην το ξεχάσω, αναφέρει σαν "αναγγελθείσα" τιμη τα 4500 ευρώ. Ελπίζω η street price να ειναι αρκετά φθηνότερη....

Νίκο (ilise) ακούω το σχόλιο σου...

Ειμαι τοσο πολυ ευχαριστημενος με την κινηση χρωματα και οξυτητα εικονας της 56αρας που ανυπομονω να δω την καινουργια. Περιμενω ασφαλως μεταβολη στην φωτεινοτητα - contrast λογω του νεου bright pro engine αλλα και του local dimming. Τωρα οσον αφορα την ομαλοτητα στην κινηση η 56αρα ειναι φανταστικη και 200 HZ( με scanning backlight) και συμφωνα με την εταιρια 1 ms αποκριση του πανελ. Αν καταφεραν με το νεο panel και την οδηγηση του me 400HZ και 1 ms αποκριση να δουμε διαφορα ορατη (αν και πολυ αμφιβαλλω με τετοιες τιμες) καλοδεχουμενη.
Οσο για το σχολιο μου παντα εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο!
Νικος

KNICK,νομιζω οτι οι διαφιμιστικες προβολες παντα εχουν μια δοση υπερβολης,διοτι η 56αρα που εχω εχει εξαιρετικη κινηση,χρωματικη πιστοτητα τελεια,που ο αθρογραφος του HITECH την συγρινε με την 500 την κουρο.Πιστευω βεβαια οτι η 58 θα εχει καλυτερη αντιθεση λογω led με οπισθιο φωτισμο,θα εχει δυνατοτητα μετατοπισης υποτιτλων απο την ιδια τηλεοραση,και οποιος προβη στην αγορα της δεν ξαναβλεπει τηλεοραση σε16/9,και ειδικα ταινια.Εγω σκεπτομαι να παρω το επομενο μοντελο σε 21/9 που θα ανακοινωθει του χρονου το σεπτεβριο πχ την 60pfl9956,που τα εντυπα θα την εκθειαζουν και που θα χαρακτιριζουν την 58 συνηθη...διοτι απλα η τεχνολογια εξελισεται...

.....η 56αρα που εχω εχει εξαιρετικη κινηση,χρωματικη πιστοτητα τελεια,που ο αθρογραφος του HITECH την συγκρινε με την 500 την κουρο.......

Η εικόνα της 56άρας cinema ούτε κατ' ελάχιστο δεν πλησιάζει την εικόνα της KRP-500A. Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης.....

Η εικόνα της 56άρας cinema ούτε κατ' ελάχιστο δεν πλησιάζει την εικόνα της KRP-500A. Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης.....

Τιθεται και παρατιθεται,
Την εικονα της cinema αν δεν την δεις δεν μπορεις να την φανταστεις.
Νικος

Η εικόνα της ολοκαίνουργιας 46PFL9705 με ολόφρεσκο panel και local dimming υπολειπόταν σαφώς τόσο της KRP-500A όσο και της 50VT20. Υπάρχουν οι αναφορές 40 και πλέον ατόμων εδώ.
Δεν γίνεται να τα γράφουμε όλοι στραβά. Ναι η Philips είναι μία πολύ καλή τηλεόραση (μιλώ για την 9705) μέχρι όμως να την δεις δίπλα σε μία κορυφαία plasma. Εκεί στην σύγκριση χάνει.

Για την cinema δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, το επαναλαμβάνω. Αν βάλεις την 56άρα δίπλα σε KRP-500A θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Για την 58άρα επιφυλάσσομαι, αλλά μάλλον σαν την 9705 θα είναι κι αυτή.

Υπάρχει και η άλλη όψη βέβαια, του έτσι είναι αν έτσι νομίζετε......

Τιθεται και παρατιθεται,

Την εικονα της cinema αν δεν την δεις δεν μπορεις να την φανταστεις.

Νικος

Σαφώς και την έχω δει, και όχι μόνο μία φορά. Οσο εντυπωσιακή είναι σαν σχέδιο και παρουσία, τόσο απαράδεκτη είναι σαν εικόνα. Μόνο κάποιος που δεν έχει παραστάσεις από άλλες τηλεοράσεις μπορεί να εντυπωσιαστεί.

Η εικόνα της ολοκαίνουργιας 46PFL9705 με ολόφρεσκο panel και local dimming υπολειπόταν σαφώς τόσο της KRP-500A όσο και της 50VT20. Υπάρχουν οι αναφορές 40 και πλέον ατόμων εδώ.
Δεν γίνεται να τα γράφουμε όλοι στραβά. Ναι η Philips είναι μία πολύ καλή τηλεόραση (μιλώ για την 9705) μέχρι όμως να την δεις δίπλα σε μία κορυφαία plasma. Εκεί στην σύγκριση χάνει.

Για την cinema δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, το επαναλαμβάνω. Αν βάλεις την 56άρα δίπλα σε KRP-500A θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Για την 58άρα επιφυλάσσομαι, αλλά μάλλον σαν την 9705 θα είναι κι αυτή.

Υπάρχει και η άλλη όψη βέβαια, του έτσι είναι αν έτσι νομίζετε......

Σαφώς και την έχω δει, και όχι μόνο μία φορά. Οσο εντυπωσιακή είναι σαν σχέδιο και παρουσία, τόσο απαράδεκτη είναι σαν εικόνα. Μόνο κάποιος που δεν έχει παραστάσεις από άλλες τηλεοράσεις μπορεί να εντυπωσιαστεί.

ΔΕν προσπαθησα ποτε να πεισω κανενα. Ματια εχει και βλεπει ο καθενας.
Και εγω θεωρουμαι απο τους πιο δυσκολους στην εικονα και ειμαι υπερευτυχης σε σημειο που αγοραζω και δευτερη.
Το δευτερο που εχω να πω οτι στα forum γαλλικο και αγγλικο ολοι οι κατοχοι ειναι ενθουσιασμενοι. Αυτο για μενα ειναι αρκετο.
Ο φιλος μας kalogianis αμφιταλαντευοταν μεχρι που τον ειπα να δει με τα ματια του και να αποφασισει. Ειδε και αποφασισε και απο οτι λεει ηταν η καλυτερη του αγορα.
Απο την αλλη σαφως και υπαρχει και η αλλη οψη, ετσι ειναι αν ετσι νομιζετε....
Νικος

Eπαναλαμβανω οτι ο αδελφος μου που μενει κατω απο μενα στο α οροφο με δικια μου προτροπη εχει αγορασει την 50VT20 απο το πλαισιο με 2479 ευρω,εχω κανει συγρισεις με το ιδιο blu ray player διαφορες ταινιες που εχουμε[χθες βλεπαμε σκηνες απο την ταινια iron man ],αισθηση μου ειναι οτι συνολικα η 56 αρα ειναι πολυ ανωτερη συνολικα σαν εικονα απο την VT20,σε σημειο που ο αδελφος μου αυτη την στιγμη σε καμμια περιπτωση δεν θα ειχε προβει στην αγορα της,και θα προτημουσε στην αγορα της 56αρας.Θελω να προσθεσω οτι και εγω πριν δω με τα ιδια μου τα ματια της 2 αυτες tv τα ιδια πιστευα με το kbachos,αλλα η πραγματικοτητα ειναι διαφορετικη και οποιος θελει να αγορασει μια τηλεοραση πρεπει να την δει με τα ματια του...πολλες φορες για να καταλαβετε, τα συγριτικα των περιοδικων βγαζουν διαφορετικα συμπερασματα για το ιδιο προιον.

Ας κάνετε ένα τηλέφωνο στον Μανώλη Καστρουνή να σας ρυθμίσει και τις δύο τηλεοράσεις, και κάντε τότε τις συγκρίσεις. Nα σας μετρήσει στάθμες μαύρου, grayscale κ.λ.π. και τότε θα καταλάβετε την διαφορά των δύο τηλεοράσεων.

-bye-

Ας κάνετε ένα τηλέφωνο στον Μανώλη Καστρουνή να σας ρυθμίσει και τις δύο τηλεοράσεις, και κάντε τότε τις συγκρίσεις. Nα σας μετρήσει στάθμες μαύρου, grayscale κ.λ.π. και τότε θα καταλάβετε την διαφορά των δύο τηλεοράσεων.

-bye-

Την εχω φερει σε τετοιο σημειο μονος μου που θεωρω οτι η τηλεοραση δινει τα ρεστα της. Εχω βρει και τιμες τετοιες που διορθωνουν ακομα και την ελαφρια κοκκινη χροια που ειχε το μαυρο της με αποτελεσμα αυτο που βλεπω να με ικανοποιει πληρως.
Νικος

Αυτο απο που προκυπτει?

Εξαρταται βεβαια τι θεωρει ο ιδιος ως "φαναταστικη εικονα".

Eπαναλαμβανω οτι ο αδελφος μου που μενει κατω απο μενα στο α οροφο με δικια μου προτροπη εχει αγορασει την 50VT20 απο το πλαισιο με 2479 ευρω,εχω κανει συγρισεις με το ιδιο blu ray player διαφορες ταινιες που εχουμε[χθες βλεπαμε σκηνες απο την ταινια iron man ],αισθηση μου ειναι οτι συνολικα η 56 αρα ειναι πολυ ανωτερη συνολικα σαν εικονα απο την VT20,σε σημειο που ο αδελφος μου αυτη την στιγμη σε καμμια περιπτωση δεν θα ειχε προβει στην αγορα της,και θα προτημουσε στην αγορα της 56αρας.Θελω να προσθεσω οτι και εγω πριν δω με τα ιδια μου τα ματια της 2 αυτες tv τα ιδια πιστευα με το kbachos,αλλα η πραγματικοτητα ειναι διαφορετικη και οποιος θελει να αγορασει μια τηλεοραση πρεπει να την δει με τα ματια του...πολλες φορες για να καταλαβετε, τα συγριτικα των περιοδικων βγαζουν διαφορετικα συμπερασματα για το ιδιο προιον.

Παντως στο συγκριτικο του AVclub την 9705 (πολυ ανωτερη σε ολα απο την 56" Cinema) την ψηφισε ως καλυτερη ΕΝΑ ατομο.

Αντιθετως Kuro και VT20 πηραν αρκετες ψηφους.

Γιάννη, δηλαδή αν σήμερα πουλιόταν ακόμα η 500Α, με αυτά τα χαρακτηριστικά που έχει, θα την αγόραζαν αυτοί που την ψήφισαν;