Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

H ΠΡΩΤΗ PREVIEW

Το Aγγλικό περιοδικό HomeCinema Choice δημοσιεύει στο τεύχος Νοεμβρίου 2010 μια πρώτη preview της νέας cinema.
Είναι γενικόλογη, μου φάνηκε λιγο επιφυλακτική, και μάλλον δεν μας φωτίζει και ιδιαίτερα, την παραθέτω όμως αυτούσια στο επισυναπτόμενο jpeg αρχείο για μια πρώτη επαφή.
Αν το αρχείο είναι μικρό και δεν διαβάζεται, κατεβάστε το αρχικό απο εδώ.

Attachments

• Philips 58PFL9955H.jpg
    Philips 58PFL9955H.jpg
    77.5 KB · Views: 30
Τελικά τα γυαλιά είναι ίδια με της 9705, και ο πομπός ξεχωριστός (όπως στην 9705)...

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/teardown/5487-philips-58pfl9955.html

DSC_0106.JPG

Απ' ότι φαίνεται απο το παραπάνω link, σύντομα θα έχουμε την πρώτη αναλυτική review
Απ' ότι έμαθα από αξιόπιστες πηγές, η (street) τιμη της θα ειναι γυρω στις 3500 ευρώ.

Last edited:
Τελικά τα γυαλιά είναι ίδια με της 9705, και ο πομπός ξεχωριστός (όπως στην 9705)...

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/teardown/5487-philips-58pfl9955.html

DSC_0106.JPG

Γιωργο ο πομπος ειναι ενσωματωμενος και μαλιστα 4 κατα μηκος της συσκευης. Για καποιο λογο που δεν καταλαβαινω εχει και την αντιστοιχη υποδοχη για τον αισθητηρα στο σασι της.

The 3D Ready specification means that your TV´s hardware is suitable for watching 3D content.

In order to watch 3D content on the 3D Ready TV´s (the 8000 LED and 9000 LED series), you need to purchase our upgrade kit. (PTA02/00)

The 3D upgrade kit contains the following:

* two pairs of Active 3D Glasses
* the 3D transmitter
* a USB stick with the required Firmware upgrade

The Cinema 21:9 TV from the 2010 range is a 3D TV, which means that you will only need to purchase the Active 3D glasses.(PTA03/00)

Τα γυαλια ειναι τα ιδια.
Νικος

Last edited:
REVIEW

To Νορβηγικό site www.teknofil.no δημοσιεύει μια review της 58PFL9955H. Η κριτική του εν γένει είναι πολυ επαινετική. Επειδή φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι εδώ δεν γνωρίζουμε Νορβηγικά, πέρασα από το Google translate τα τμήματα που αναφέρονται στην ποιότητα εικόνας και στο τελικό συμπέρασμα. Σας τα παραθέτω αυτούσια στα Αγγλικά, όπου η μετάφραση είναι αρκετά καλή (στα Ελληνικά είναι ...άστα να πάνε).

Image quality

When you are deeply original internal in a dark and gloomy film, it is our opinion that all the important details in the picture appears. Cinema has a cracking good black levels, and on par with 9705 seems black areas of the picture almost unfathomable. The direct LED lighting is very precise, and there is little halo effect to track even when white appears against a black background. With LED lights you get a wide color range, where the colors are neutral with good saturation. White balance is well tuned from the factory, but you have full ability to adjust this in the menu to suit your personal preferences.
The picture is very sharp and as good as in 9705, even the smallest details are taken care of. Cinema Display impresses on all the resolutions we tested, and especially DVD resolution is reproduced in a way that makes it almost seen as HD. On 2D is the screen that is generally very good, but the buckets nor when it should show you film in 3D. There is minimal crosstalk to track, the term used when you see objects double the 3D glasses on, and motion in the picture is very good.
Cinema Display is on par with 9705 also 400 Hz and a half millisecond response time, which makes images moves silky smooth even with fast pan. However, it is not everyone is as excited about the movie to go smooth, and you can go into the menu and turn off the features so that you get "kinoflimmeret".
When viewing 16:9 programs on the new cinema model, you basically black stripes on the sides of the picture. If you select the display to fill out those stripes picture clip part on the top and bottom (see photo). During our testing we saw that feature fully usable, but soon noticed that the picture was clouded when it stretched out the items in a lower resolution than 720p. For example, DVD movies.
58PFL9955 Ambilight has on three sides of the screen, sides and top. This technology takes the colors from the edges of the screen and renders them on the wall behind the TV. We think this effect works well and increases your movie experience, in our opinion, while it soothes the eyes. This feature can also be switched off or adjusted through the menu where you among other things, choose the wall color so the light adapt.
Also Cinema model has some of the same problem as 9705 when it comes to MPEG-boxes around objects when the image moves fast. Our experience is that it pays to set the brightness of 3, while not put all the auxiliary functions such as noise reduction of more than the minimum.

Conclusion

Philips Cinema 21:9 is the dark big brother 46PFL9705, with a sleek and slim design made of brushed metal.
This screen is primarily aimed at those who see much film, and is designed in 21:9 format often used on DVD and Blu-ray movies. You have probably experienced to black stripes top and bottom of your 16:9 screen when movies. These are the words in white on the new 58 inch cinema display from Philips.
It can also be used to watch regular broadcasts, but then you get either black stripes on the sides or the image slightly cut top and bottom. In our opinion, the latter function works perfectly fine to watch the news, but cinema is first and foremost best suited to movies. For the image quickly becomes a bit murky about 16:9 broadcasts are looking at are in low resolution.
User-friendliness on the cinema screen is good, where you get the same icon-based menu with the other models from Philips. The remote control is elipseformet and is well in hand. It contains only the most necessary buttons. The more advanced features you will find instead of the menu.
The sound quality on the screen is better than most competing flat panel displays, and has included two woofers in the back to provide extra punch in the sound when watching movies. We recommend anyway to connect to an external sound system if you have the opportunity to do so.
The picture quality on Cinema is among the very best you get on the market today. Black level is almost bottomless, and colors have a very large spectrum. They are also neutral and richly saturated. The movements of the screen is very good, with 400 Hz technology, combined with a half-millisecond response time means that even the fastest movements in the image is seamless. But you can also turn this feature off if you prefer to have "kinoflimmeret" on the movie you will see. Cinema also supports 24-frame mode.
Philips 58PFL9955 Cinema has a suggested retail price of 45 000, and for the price before the only 21:9 screen on the market that can handle 3D. Philips Cinema throw a five of us, because it is an excellent movie screen that delivers on all fronts. But it is also in 21:9 movie it does best. If you watch TV and series must be a scaling up to fill the screen, and you get a grainy picture at lower resolution than HD. When the screen upscales 16:9 broadcasts are part of the picture cut away the top and bottom of the Cinema Display. Possibly you look at the broadcasts without upscaling, and it then becomes svindyr "46-inch".
Do you see a lot of movies and small television, you've found the perfect partner for Philips Cinema. For everyone else, we say steer away and check out either one of the options below

TEST RESULTS

+ Very good picture quality for both 2D and 3D, pain-free movement, good sound, great design
- Animals (σημ. μάλλον μεταφραστικό ατόπημα), on grainy upscaling of 16:9 SD broadcasts.

Φαίνεται ότι στα δύο κρίσιμα σημεία, δλδ επίπεδο μαύρου και φαινόμενο crosstalk στο 3D τα πάει αρκετά καλά. Στα υπόλοιπα φαίνεται απλά καταπληκτική.

σχεδον ολα τα 3D που κυκλοφορουνε ειναι 16:9 δεν κανει αυτη η τηλεοραση για 3D.
Εχω 30 περιπου 3D ταινιες και ειναι ολες σχεδον 16:9

Η τηλεόραση μπορει ανετα να δειξει εικονα 16:9, απλά με μαυρες μπαρες στα πλάγια. Και παλι έτσι έχουμε 52 ίντσες περίπου καθαρή διαγώνιο 16:9. Άσχημα είναι ?

H τηλεόραση αυτή χρειάζεται και bluray player της φιλιπς, όπου μετακινεί τους υποτίτλους, και κάνει upscale στην εικόνα του bluray, εξαλείφοντας τις μπάρες (εντελώς ή σε μικρότερο βαθμό, ανάλογα την ταινία).

Δεν είδα αναφορά πάντως περί local dimming στο 3Δ...

Είχε και σχετική φωτογραφία (πως φαίνεται μια ταινία σε 16:9 & 21:9) στο review:

L3Rvb2xzL3Bob3RvYWxidW1fdmlldy9jdXN0b21lci9pbWcvMzQ5MC9tZWRpdW0vMzQ5MDE4LmpwZy9Dcm9wLz94PTAmeT0wJndpZHRoPTUxMiZoZWlnaHQ9Mjg4

Και εδώ μια ταινία 16:9:

L3Rvb2xzL3Bob3RvYWxidW1fdmlldy9jdXN0b21lci9pbWcvMzQ5MC9tZWRpdW0vMzQ5MDE3LmpwZy9Dcm9wLz94PTAmeT0wJndpZHRoPTUxMiZoZWlnaHQ9Mjg4

Αυτός ειναι ενας τρόπος για να "τεντώσεις" το 16:9 περιεχόμενο σε 21:9 κάδρο, κόβοντας πληροφορία και απο τις δύο διαστασεις, που κατα τη γνώμη μου δεν είναι σωστό. Προτιμώ την αυθεντική εικονα 16:9 με ολοκληρο το καδρο της και με μαυρες μπαρες στα πλάγια.
Όσο για το Bluray player, πρεπει να ειναι Philips για να ανασηκώνει τους υπότιτλους. Αλλοιως, με άλλο δλδ player θα δημιουργειται μαυρη μπαρα κατω για να χωρα τους υπότιτλους

H τηλεόραση αυτή χρειάζεται και bluray player της φιλιπς, όπου μετακινεί τους υποτίτλους, και κάνει upscale στην εικόνα του bluray, εξαλείφοντας τις μπάρες (εντελώς ή σε μικρότερο βαθμό, ανάλογα την ταινία).

Δεν είδα αναφορά πάντως περί local dimming στο 3Δ...

H τηλεόραση δεν χρειαζεται χρειάζεται bluray player της φιλιπς, παρα μονο οταν βλεπουμε με υποτιτλους και η δευτερη σειρα τους ειναι βλακοδως εκτος καδρου. Οταν ερθουν οι υποτιτλοι εντος καδρου η τηλεοραση με το autozoom κανει τα υπολοιπα. Το BD δεν επεμβαινει πουθενα αλλου.

Οσον αναφορά περί local dimming στο 3Δ Γιωργο πηρα στο service στην Αθηνα και μου ειπαν επι λεξη τα παρακατω.
Γνωριζουν την ελειψη local dimminig σε 3Δ περιεχομενο και δεν ξερουν γιατι επελεγη απο την εταιιρια κατι τετοιο ωστοσο εχουν κανει ερωτημα στα κεντρικα αναμενοντας απαντηση. Παντως (κ. Θεοτοκατος) απο την πειρα του δεν βλεπει να ενεργοποιειται η λειτουργια με αναβαθμιση firmware διοτι μαλλον κατι παιζεται σε επιπεδο hardware. Μου εδωσε μαλιστα το παραδειγμα της 9731-9831 οπου και τοτε οι μηχανικοι ειχαν επιλεξει το clear lcd ναι ειναι απενεγοποιημενο σε λειτουργια HD. Διοτι ειχαν δει οτι σε λειτουργια η εικονα ηταν χειροτερη απο οτι αν ηταν απενεγοποημενο. Γι αυτο και δεν ενεργοποιηθηκε ποτε με αναβαθμιση. Αντιθετα η επομενη σειρα με ισχυροτερους επεξεργαστες εικονας ειχε ενεργοποιημενη την λειτουργια.
Υποθετουν λοιπον οτι καπως ετσι ειναι η ιστορια με το local dimming + 3D stin 9705.
Οσο για την cinema δεν ηξεραν αν ισχυει το ιδιο και οι πιθανοτητες ειναι 50-50 καθως αν και σειρα 9 δεν ειναι το ιδιο σασι. Η επιλογη των 58´´ φετος αντι 56'' εχει μεγαλη επιπτωση στην μικρη εως μηδαμινη παρουσια crosstalk σε συνδυασμο με τους ενσωματωμενους πομπους και τα γυαλια της xpand.
Ετσι μετα την --ελαφρυνση-- της τηλεορασης απο πλευρας hardware μη εξωτερικος πομπος και ενσωματωμενο λογισμικο (λεω εγω τωρα) ισως περισσευει χωρος καπου στη σχεδιαση για να δουλευει το local dimming και σε 3D.
To κοκκινο σχολιο ειναι δικο μου συνεπως βαρατε εμενα και οχι το service.

Προσωπικα ειδα εικονα σε 3D και μου επεσε το σαγωνι. Ακομα και να μην ειναι το local dimming ενεργοποιημενο το μαυρο που ειδα και το crosstalk να το ψαχνω με το φαναρι με αφησαν αφωνο.
Μεσα στην εβδομαδα μαλλον θα την εχω οποτε θα την ξεκοκαλισω κανονικα και θα επανελθω,
Νικος

Αυτός ειναι ενας τρόπος για να "τεντώσεις" το 16:9 περιεχόμενο σε 21:9 κάδρο, κόβοντας πληροφορία και απο τις δύο διαστασεις, που κατα τη γνώμη μου δεν είναι σωστό. Προτιμώ την αυθεντική εικονα 16:9 με ολοκληρο το καδρο της και με μαυρες μπαρες στα πλάγια.
Όσο για το Bluray player, πρεπει να ειναι Philips για να ανασηκώνει τους υπότιτλους. Αλλοιως, με άλλο δλδ player θα δημιουργειται μαυρη μπαρα κατω για να χωρα τους υπότιτλους

Sthn cinema που εχω τωρα εχω δει απειρες ταινιες και σε 16:9. Ναι κοβει αλλα οταν βλεπεις σε τετοιο καδρο δεν εχεις μια τηλεοραση αλλη διπλα σου να ελεγχεις το διο καρε και να βλεπεις που κοβει.
Πιστεψε με οταν ξεκινησεις να βλεπεις την ταινια αυτο που λες παει περιπατο και κολας τα ματια σου στην εικονα και απολαμβανεις.
Η ενσταση μου εδω ειναι η εξης, δεν παιρνω μια τηλεοραση για να ξεφορτοθω τις μπαρες επανω και κατω για να καταληξω να τις εχω αριστερα και δεξια.
Λεω εγω τωρα, Απο την αλλη περι ορεξεως κολοκυθοπιτα
Νικος

Η ενσταση μου εδω ειναι η εξης, δεν παιρνω μια τηλεοραση για να ξεφορτοθω τις μπαρες επανω και κατω για να καταληξω να τις εχω αριστερα και δεξια.
Λεω εγω τωρα, Απο την αλλη περι ορεξεως κολοκυθοπιτα
Νικος

Σ' αυτο το θέμα είμαι ακόμη "αυστηρός". Αν το αρχικό φορμά της ταινίας είναι 16:9 πρέπει να το δω έτσι και ας έχω μαυρες μπάρες στα πλάγια. Την PHILIPS 58PFL9955H την θέλω γιατί ενδιαφέρομαι κυρίως για ταινίες που οι περισσότερες είναι 21:9. Δεν διανοούμαι, για παράδειγμα, να δώ το AVATAR (που ο Cameron το γύρισε σκόπιμα σε 16:9, για λόγους καλυτερης απόδοσης του 3D, όπως ο ίδιος είπε) σε streched 21:9 και να χάσω έστω και λίγο απο τη μαγεία του original κάδρου. Ούτε παίρνω τηλεόραση 21:9 για να ξεφορτωθώ ντε και καλά τις μαύρες μπάρες πάνω-κάτω. Τώρα, αν με πείσει η εικόνα της PHILIPS και αλλάξω γνώμη (βλ. κολοκυθόπιτα), εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε.

Μεσα στην εβδομαδα μαλλον θα την εχω οποτε θα την ξεκοκαλισω κανονικα και θα επανελθω,
Νικος

Από εβδομάδα βάζω και εγώ παραγγελία, οπότε Νίκο (ilise) περιμένω τα φώτα σου σαν εμπειρότερο, σε ρυθμίσεις και τα σχετικά.

Και κάτι άλλο: στη λειτουργία stretching 16:9 --> 21:9 κόβονται κάποιες οριζόντιες γραμμές πάνω κάτω. Αυτο σημαίνει οτι η εικόνα που παίρνουμε (η κομμενη δλδ) έχει λιγότερες γραμμές οριζόντιας ανάλυσης, δλδ όχι full HD 1080. Kάνω λάθος ?

Και κάτι άλλο: στη λειτουργία stretching 16:9 --> 21:9 κόβονται κάποιες οριζόντιες γραμμές πάνω κάτω. Αυτο σημαίνει οτι η εικόνα που παίρνουμε (η κομμενη δλδ) έχει λιγότερες γραμμές οριζόντιας ανάλυσης, δλδ όχι full HD 1080. Kάνω λάθος ?

Θεωρητικα εχεις δικιο. Παρολα αυτα τουλαχιστο σ αυτη που εχω τωρα δεν μου λειπει ευκρινεια. Επισης εχε στο μυαλο σου οτι ουτως η αλλως η τηλεοραση κανει upscale στh native της analysh 2560 x 1080.
Nikow

Σ' αυτο το θέμα είμαι ακόμη "αυστηρός". Αν το αρχικό φορμά της ταινίας είναι 16:9 πρέπει να το δω έτσι και ας έχω μαυρες μπάρες στα πλάγια. Την PHILIPS 58PFL9955H την θέλω γιατί ενδιαφέρομαι κυρίως για ταινίες που οι περισσότερες είναι 21:9. Δεν διανοούμαι, για παράδειγμα, να δώ το AVATAR (που ο Cameron το γύρισε σκόπιμα σε 16:9, για λόγους καλυτερης απόδοσης του 3D, όπως ο ίδιος είπε) σε streched 21:9 και να χάσω έστω και λίγο απο τη μαγεία του original κάδρου. Ούτε παίρνω τηλεόραση 21:9 για να ξεφορτωθώ ντε και καλά τις μαύρες μπάρες πάνω-κάτω. Τώρα, αν με πείσει η εικόνα της PHILIPS και αλλάξω γνώμη (βλ. κολοκυθόπιτα), εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε.

Από εβδομάδα βάζω και εγώ παραγγελία, οπότε Νίκο (ilise) περιμένω τα φώτα σου σαν εμπειρότερο, σε ρυθμίσεις και τα σχετικά.

Εμενα παλι μου τη σπανε πολυ οι μαυρες μπαρες ασε που δεν εκμεταλευεσαι το πανελ 16:9 που πληρωσες αφου σου κλεβει εικονα. Ναι οντως πανω απο τις μισες ταινιες ειναι σε 21:9 αλλα επιμενω και θα ερθεις στα λογια μου οταν δεις ακομα και το 16:9 σε 21:9 το ξανασυζηταμε. Πολλες φορες η θεωρια απεχει παρασαγγας απο την πραξη. Αλλα οπως ξαναειπα περι ορεξεως...
Με το καλο να σου ερθει και σενα φιλε μου. Ευχαριστως να σε βοηθησω οσο μπορω. Προς Θεου δεν το παιζω ξερολας ειναι παρα πολλα αυτα που δεν ξερω απλα επικαλουμαι την εμπειρια μου με την προηγουμενη cinema και την συμπεριφορα της,
Νικος