Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

To site www.techradar.com δημοσίευσε προ ημερών την κριτική του για την τηλεόραση.

Το αποτέλεσμα ? Ένα μεγάλο 5/5 και καλά λόγια και για το 3D τμημα της (...).
Σημαντικό επ' αυτού: το ambilight πρέπει να είναι κλειστό σε 3D mode.

Γιωργο (petasis) καπου ειδα στο αγγλικο forum για μια γραμμη που δεν καταλαβα καλα που και πως εμφανιζεται και τι ειδους γραμμη ειναι αυτη και πως διορθωνεται αν διορθωνεται,
Εχω κατι σχετικο πολυ ελαφρυ εως καθολου εμφανες στην δεξια μερια της τηλεορασης καποιες φορες που εξαφανιζεται αμεσως στο επομενο πλανο ειναι σαν να μην φτανει η εικονα να καλυψει το πανελ,
Επαναλαμβανω σχεδον καθολου παρατηρησιμο αλλα το ματι μου το βρηκε, και ηθελα να ξερω αν μιλαμε για το ιδιο πραγμα,
Δεν διορθωνεται με μετατοπιση εικονας ουτε μεταβαλοντας τις ακρες της οθονης, λεω μαλλον θελει ελαχιστο alignment δεξια.
Νικος

Η γραμμή είναι αυτή: (Η φωτογραφία δεν είναι δική μου)

o74jk9.jpg

Όταν υπάρχει φωτεινό αντικείμενο στο δεξί όριο του πάνελ, τότε εμφανίζεται αυτή η γραμμή στο ίδιο ύψος με το φωτεινό αντικείμενο, στην άκρη του πάνελ.
Δεν είναι πολύ συχνό, αλλά αν ξέρεις που να ψάξεις να το δεις, φαίνεται.

Η δική μου εκτίμηση είναι ότι κάπου εσωτερικά στο πλαίσιο που βρίσκονται τα LED γίνεται ανάκλαση, και το φως επιστρέφει στο πάνελ, δημιουργώντας μια πιο φωτεινή ρίγα...

Η γραμμή είναι αυτή: (Η φωτογραφία δεν είναι δική μου)

o74jk9.jpg

Όταν υπάρχει φωτεινό αντικείμενο στο δεξί όριο του πάνελ, τότε εμφανίζεται αυτή η γραμμή στο ίδιο ύψος με το φωτεινό αντικείμενο, στην άκρη του πάνελ.
Δεν είναι πολύ συχνό, αλλά αν ξέρεις που να ψάξεις να το δεις, φαίνεται.

Η δική μου εκτίμηση είναι ότι κάπου εσωτερικά στο πλαίσιο που βρίσκονται τα LED γίνεται ανάκλαση, και το φως επιστρέφει στο πάνελ, δημιουργώντας μια πιο φωτεινή ρίγα...

Γιωργο σ ευχαριστω,
Αρχικα νομιζα οτι ηταν προβλημα γεωμετριας και ηθελε να ερθει λιγο πιο δεξια η εικονα,
Δεν ειναι πολυ συχνο και ναι μονο σε φωτεινες σκηνες και οχι σε ολες, αλλα ειναι εκει αλλα και παλι αν και ειναι σπανιο με ενοχλει ιδιαιτερα επειδη δεν μπορω να το φτιαξω ειτε με μετατοπιση ειτε με μετακινηση των ακρων της οθονης.
Αν ειναι προβλημα εσωτερικο απο ανακλαση γιατι δεξια και οχι αριστερα? Η κατανομη οσον αφορα τα led πρεπει να ειναι ιδια ανα πλευρα

PS Γνωστοποιησα την παρατηρηση στο service. Προωθησαν το θεμα δεν ειναι θεμα γεωμετριας ειπαν θα λυθει με αναβαθμιση λογισμικου.
Νικος

Όπως διάβασα και σε ενα forum του εξωτερικού και διαπίστωσα και ο ίδιος με τα μάτια μου, η περιφημη κάθετη φωτεινή γραμμή στο δεξιό πλάγιο της οθόνης ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝ Η ΡΥΘΜΙΣΗ "DYNAMIC BACKLIGHT" EINAI ΣTO OFF. Σε οποιαδήποτε απο τις 3 άλλες θέσεις η φωτεινή γραμμή κάνει την εμφάνιση της σε ορισμένα φωτεινά (και λιγότερο φωτεινά) πλάνα.

Δοκιμάστε το και τα ξαναλέμε.

Last edited:
Το πρόβλημα με αυτή την λύση είναι ότι φτιάχνει η γραμμή και χαλάει το υπόλοιπο πάνελ. Έχω την 9705, και θεωρώ την εικόνα απαίσια με το local dimming κλειστό...

Το πρόβλημα με αυτή την λύση είναι ότι φτιάχνει η γραμμή και χαλάει το υπόλοιπο πάνελ. Έχω την 9705, και θεωρώ την εικόνα απαίσια με το local dimming κλειστό...

Μα το local dimming ειναι ολα τα λεφτα,
Δεν θα το απενεργοποιησω με τιποτα,
Ο φιλος μας ο Νικος εχει δικιο οντως η γραμμη εξαφανιζεται τελειως με το ρυθμιση backlight off.
Ομως δεν θα θυσιαζα το local dimming με τιποτα. Ελπιζω να λυθει με firmware update αν και για να πω την αμαρτια μου φοβαμαι μην ειναι κατασκευαστικο bug και δεν μπορει να γινει τιποτα. Ωστοσο κι ετσι ακομα ειμαι υπερευτυχης με την εικονα της.
Εχω ηδη ειδοποιησει το service εχω αναφερει το προβλημα και περιμενουμε απαντηση απο Ολλανδια ελπιζω μεσα στην επομενη εβδομαδα να ξερουμε τουλαχιστο την αιτια και την πιθανη η σιγουρη λυση του προβληματος.
Νικος

Aν και ο φίλος etien με πρόλαβε επανέρχομαι:

To site που εμπιστεύομαι απόλυτα για την εγκυρότητα και τις κριτικές του, το Αγγλικό www.trustedreviews.com, δημοσίευσε την πολυαναμενόμενη κριτική του για την 58άρα Cinema. To αποτέλεσμα είναι ένα ηχηρό 9/10 στην συνολική απόδοση, ένα λίαν αξιοπρεπές 8/10 στην 3D εικόνα και ένα εκκωφαντικό 10/10 στην 2D εικόνα !!.

Ο συντάκτης αναφερει οτι πολλές στιγμές είχε την αίσθηση οτι η τηλεόραση αυτή είναι η καλύτερη τηλεόραση που έχουν κάνει review μέχρι τώρα !!!!
(βλ υπογράμμιση στο Αγγλικό κείμενο)

Σας παραθέτω αυτούσια εκτεταμένα αποσπάσματα

"Once you’ve got past the sheer wonderment of seeing films bar-free and stretched so wide in your living room, it also hits you that the quality of the images on show is pretty extraordinary. As with the PFL9705H range, for instance, the 58PFL9955H’s black level response is ridiculously good, comfortably outgunning all other LCD TVs we can think of, and even pushing the best plasma TVs hard.
What’s even more amazing about the58PFL9955H’s truly profound black levels is that they can co-exist in the same frame as emphatically bright and intense peak whites and rich colours. The local dimming aspect of the LED lighting array means the set doesn’t have to reduce overall brightness levels when showing dark material, and there really is no over-stressing just how strong an effect this has on the image’s general dynamism - and the believability and watchability of dark scenes in particular.
"

"..the 58PFL9955H’s colours are stunningly vibrant and well saturated. Yet crucially, this intensity hasn’t come at the expense of either tonal naturalism or subtlety. In fact, the sense of ‛flatness’ that can sometimes accompany very intense colours is nowhere to be seen.
The 58PFL9955H’s sharpness with both HD and standard definition sources is also terrific - especially as the set suffers hardly at all with motion blur, and can have all judder removed with startling efficiency by the set’s Perfect Natural Motion circuitry.
The sharpness achievable with standard definition is nothing short of revelatory, in fact, as the set’s video processing engine adds almost HD levels of detail at the same time as stretching pictures to fill the 21:9 frame (if you wish), all without exaggerating source noise.
In short, watching all sorts of 2D stuff on the 58PFL9955H was quite possibly the most fun we’ve ever had reviewing a TV. Honestly. It’s just impossible to describe just how effective and impactful the 21:9 shape is, especially when it’s combined with the stunning picture quality Philips has got from its 2010 direct LED sets
."

"So engrossed were we by the 58PFL9955H’s pictures that we almost forgot to pay attention to the set’s audio. Which would have been a major oversight as it happens, since it’s one of the best sound performers around thanks to a combination of raw power and its ability to deliver genuine extremes of bass and treble rather than leaving everything crammed into the mid range like most flat TVs do.
Verdict
Sure, the 58PFL9955H’s lack of a Freeview HD tuner is irritating, the work needed to get the best from it might seem intimidating, and the crosstalk with 3D (however minimal versus rival LCD sets) is definitely an area for Philips to work on for next time. But ultimately during our time with the 58PFL9955H there were moments - many moments, actually - where it genuinely feels like the best TV we’ve ever reviewed. And it’s this feeling that’s stayed with us far, far more since we reluctantly had to give the TV back than any of the negative stuff
."

Αξίζει πάντως να διαβάσετε όλην την κριτική, οπου αποκαλύπτονται και μερικά μικρά μυστικά της 21:9 εικόνας.
Για την ακρίβεια και αντικειμενικότητα της κριτικής να αναφέρω εδώ οτι το εν λόγω site έχει κανει test και στην Panasonic Viera TX-P42VT20B με επίσης υψηλότατη συνολικη βαθμολογια (9/10) η οποία υπερτερει στο 3D (9/10 έναντι 8/10) αλλά χάνει στο 2D (9/10 έναντι 10/10), όπως επίσης οτι έχει ανακηρύξει την Panasonic Viera TX-P50VT20B "τηλεόραση της χρονιάς 2010".

Όσον αφορά το 3D τμήμα της και επειδή παλιότερα είχε ειπωθεί:
σχεδον ολα τα 3D που κυκλοφορουνε ειναι 16:9 δεν κανει αυτη η τηλεοραση για 3D.
Εχω 30 περιπου 3D ταινιες και ειναι ολες σχεδον 16:9
η κριτική αναφέρει επι λέξει τα εξής:

"It also must be said that the 21:9 shape of the TV works great with 3D, with the extra width and impressive screen size making it easier to get lost in the 3D world you’re watching."

Η τιμή της στην Ελλάδα είναι 1000 ευρω φθηνότερα απο οτι στην Αγγλία, άγνωστο γιατί. Υπολογίστε 3600-3900 ευρώ εδώ, αλλα χωρίς 3D γυαλιά (άλλα 180 ευρώ), στην Αγγλία δίνονται 2 ζευγάρια γυαλιά στην αρχική τιμη της.

Η τιμή της στην Ελλάδα είναι 1000 ευρω φθηνότερα απο οτι στην Αγγλία, άγνωστο γιατί. Υπολογίστε 3600-3900 ευρώ εδώ, αλλα χωρίς 3D γυαλιά (άλλα 180 ευρώ), στην Αγγλία δίνονται 2 ζευγάρια γυαλιά στην αρχική τιμη της.

Sto skroutz ξεκινα απο 3300 αν θυμαμαι καλα Νικο,
Σημερα εκανα και μια βολτα στο mediamarkt και την εχουν (οχι ετοιμοπαραδοτη αλλα με παραγγελια) 3200 μετρητοις πολυ καλη τιμη αν αναλογιστει κανεις οτι μολις ξεκινησε η καρριερα της,
Οσο για τα γυαλια στην τιμη που την αγοραζουν οι Αγγλοι ε λογικο μου ακουγεται να τους δινουν και δυο ζευγαρια γυαλια δωρο. Βασικα τα εχουν αγορασει κι αυτα αλλα λεμε τωρα....
Αντε να φτιαξουν και το προβλημα με τη γραμμη να τελειωνουμε,
Οσο για το review απλα επιβεβαιωνει αυτο που προσλαμβανουν τα ματια μου. Οπως πολλες φορες εχω γραψει ειναι πολυ δυσκολο αν οχι αδυνατο να περιγραψεις αυτο που βλεπεις.
Νικος

Νίκο έχεις δίκιο, τελικά με τέτοια τιμή για ΤΕΤΟΙΑ εικόνα, αρχίζει να γίνεται και πολυ καλή, για να μην πω άριστη, value for money.

Απάντηση: Re: Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μα το local dimming ειναι ολα τα λεφτα,
Δεν θα το απενεργοποιησω με τιποτα,
Ο φιλος μας ο Νικος εχει δικιο οντως η γραμμη εξαφανιζεται τελειως με το ρυθμιση backlight off.
Ομως δεν θα θυσιαζα το local dimming με τιποτα. Ελπιζω να λυθει με firmware update αν και για να πω την αμαρτια μου φοβαμαι μην ειναι κατασκευαστικο bug και δεν μπορει να γινει τιποτα. Ωστοσο κι ετσι ακομα ειμαι υπερευτυχης με την εικονα της.
Εχω ηδη ειδοποιησει το service εχω αναφερει το προβλημα και περιμενουμε απαντηση απο Ολλανδια ελπιζω μεσα στην επομενη εβδομαδα να ξερουμε τουλαχιστο την αιτια και την πιθανη η σιγουρη λυση του προβληματος.
Νικος

Το ειδα και εγω αυτο το "ΠΡΟΒΛΗΜΑ" οχι παντα ελπίζω να βρει μια σοβαρή λύση Philips Cinema και να μην έχουμε...!!
Περιμενω αν καπιος γνωριζει ποτε ακριβώς θα λυθεί και οχι να αντικατασταθεί με νεο ΠΆΝΕΛ?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το ειδα και εγω αυτο το "ΠΡΟΒΛΗΜΑ" οχι παντα ελπίζω να βρει μια σοβαρή λύση Philips Cinema και να μην έχουμε...!!
Περιμενω αν καπιος γνωριζει ποτε ακριβώς θα λυθεί και οχι να αντικατασταθεί με νεο ΠΆΝΕΛ?

Αλiιμονο αν καταληξουμε στην αλλαγη panel. Δυσκολο μου φαινεται ωστοσο να καταληξουν σε τετοια λυση γιατι αφενως ειναι πανακριβη αφαιτερου αν αγγιξεις την τηλεοραση σε τετοιο βαθμο δεν ειναι σιγουρο οτι θα λειτουργησουν meta ολα τελεια και μιλω εκ πειρας.
Ελπιζω και ευχομαι να μπορουν να το διορθωσουν με αναβαθμιση λογισμικου.
Το σιγουρο ειναι οτι οι Ολλανδοι το γνωριζουν και εργαζονται γι αυτο και εμεις εχουμε τα αυτια μας και τα ματια μας ανοικτα για πιθανη λυση!
Νικος

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews - Εντυπώσεις

Αλiιμονο αν καταληξουμε στην αλλαγη panel. Δυσκολο μου φαινεται ωστοσο να καταληξουν σε τετοια λυση γιατι αφενως ειναι πανακριβη αφαιτερου αν αγγιξεις την τηλεοραση σε τετοιο βαθμο δεν ειναι σιγουρο οτι θα λειτουργησουν meta ολα τελεια και μιλω εκ πειρας.
Ελπιζω και ευχομαι να μπορουν να το διορθωσουν με αναβαθμιση λογισμικου.
Το σιγουρο ειναι οτι οι Ολλανδοι το γνωριζουν και εργαζονται γι αυτο και εμεις εχουμε τα αυτια μας και τα ματια μας ανοικτα για πιθανη λυση!
Νικος

:FSGSFGS4: Οι Ολλανδοι το γνωριζουν....αλλα πες μου ενα λογο Νικο που την έκαναν την "ΠΑΤΑΤΑ' για να μην πω κατι πιο Βαρη :rifle: Δεν μιλαμε για μια ΤV που (εχει 400-1000-2000 ευρ.) που φυσικά λεφτα ειναι και αυτα και ο καθένας τα βάζει απο την δική του τσέπη αλλα για μια Τv που ανηκει στην 9 σειρα (AUREA-9705) αρα απαιτείς τουλάχιστον να ειναι Ποιοτικη! Αρα για να μην κουράζω το θεμα εγω φοβαμαι οτι μέχρι τελος του χρονου 9955 ΤΕΛΟΣ οτι κοματια θα υπαρχουν θα τα πουλησουνε και μετα και θα παμε στην λυση στην ΝEW CINEMA μακάρι να βγω ψεύτης αλλα λογο εμπειρια και δουλειας αυτο το σεναριο πεζει πιο πολλη και οποιος την απόκτηση η την εχει...απλα θα μένει με το πρόβλημα...:damnyou: Αν εχεις κατι Νικο να πεις και να προσθέσεις η εχει καπιο καλο ΝΕΟ ευχαρίστως να το ακουσω.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews - Εντυπώσεις

:FSGSFGS4: Οι Ολλανδοι το γνωριζουν....αλλα πες μου ενα λογο Νικο που την έκαναν την "ΠΑΤΑΤΑ' για να μην πω κατι πιο Βαρη :rifle: Δεν μιλαμε για μια ΤV που (εχει 400-1000-2000 ευρ.) που φυσικά λεφτα ειναι και αυτα και ο καθένας τα βάζει απο την δική του τσέπη αλλα για μια Τv που ανηκει στην 9 σειρα (AUREA-9705) αρα απαιτείς τουλάχιστον να ειναι Ποιοτικη! Αρα για να μην κουράζω το θεμα εγω φοβαμαι οτι μέχρι τελος του χρονου 9955 ΤΕΛΟΣ οτι κοματια θα υπαρχουν θα τα πουλησουνε και μετα και θα παμε στην λυση στην ΝEW CINEMA μακάρι να βγω ψεύτης αλλα λογο εμπειρια και δουλειας αυτο το σεναριο παίζει πιο πολλη και οποιος την απόκτηση η την εχει...απλα θα μένει με το πρόβλημα...:damnyou: Αν εχεις κατι Νικο να πεις και να προσθέσεις η εχεις καπιο καλο ΝΕΟ ευχαρίστως να το ακουσω.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ

Η σιωπή αντί της διαμαρτυρίας,
είναι μία αμαρτία που μας κάνει δειλούς... Έλλα Ουήλερ Ουίλκοξ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews - Εντυπώσ

Η σιωπή αντί της διαμαρτυρίας,
είναι μία αμαρτία που μας κάνει δειλούς... Έλλα Ουήλερ Ουίλκοξ

Μπορει να εχεις δικιο. Δεν το ευχομαι ομως. Να σου πω ακομα οτι το προβλημα παρουσιαζεται και στη σειρα 9705 τουλαχιστο σε ορισμενα κομματια.
Αυτο με κανει να σκεπτομαι οτι αν ακολουθηθει η πιθανη λυση της αντικαταστασης με νεα μοντελα τοσο 9705 οσο και 9955 μιλαμε για πολλους δυσαρεστημενους πελατες κατι που δεν νομιζω να μπορει να αντεξει ο Ολλανδος κολοσσος αυτη τη χρονικη συγκυρια. Πιστευω οτι θα το διορθωσουν το προβλημα. Αν ωστοσο το προβλημα ειναι δυσεπιλυτο και δεν μπορει να γινει τιποτα μεσω firmware τοτε η λυση θα ερθει με τη νεα σειρα που κα κυκλοφορησει του χρονου τετοια εποχη.
Ελπιζω ωστοσο να βρεθει συντομα λυση η να ανακοινωθει αν δεν μπορει τουλαχιστο γιατι δεν μπορει.
Με ανακουφιζει το γεγονος οτι ειναι γνωστο το προβλημα και εργαζοναι για τη λυση του.
Εχω τα αυτια μου ανοικτα για οτι νεοτερο
Νικος

To site www.techradar.com δημοσίευσε προ ημερών την κριτική του για την τηλεόραση.

Το αποτέλεσμα ? Ένα μεγάλο 5/5 και καλά λόγια και για το 3D τμημα της (...).
Σημαντικό επ' αυτού: το ambilight πρέπει να είναι κλειστό σε 3D mode.

Χωρις να λεω οτι δεν το αξιζει (δεν την εχω δει καν) 5/5 αστερια δεν σημαινουν τιποτα , αν δεις στην λιστα του συγκεκριμενου site υπαρχουν τηλεορασεις των 500-600 ευρω με 5 αστερια.

YΓ. Τελικα το local dimming σε 3D ειναι κλειστο οπως και στην 9705?