Philips Aurea 42PFL9900D (1080p , 100Hz , Ambilight).

Re: Philips 42PFL9900D (1080p , 100Hz , Ambilight).

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ .ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟ FORUM ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ PHILIPS PFL9900D..ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ..ΕΙΜΑΙ ΑΠ'ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΗΝ PF9731D 6 ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ..ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΕΔΩ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ PFL9900D H THN PIONEER 508XD ΣΕ 3500 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΜΕΣΩ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑ!!ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 3500 ΔΙΑ 1.41 ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ 2500 ΠΕΡΙΠΟΥ!!!ΠΟΙΑ ΑΠ ΤΙΣ 2 ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ?ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΗΠΩΣ ΒΓΕΙ ΣΕ 47 Η PFL9900? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ PIONNER? ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΟ 3000 ΜΕΧΡΙ 3000 ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ..ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ 9731?

Δεν ξέρω αν ισχύει ...
Αλλά αν την φέρεις από Αμερική, μήπως είναι NTSC και όχι PAL ? αυτό ίσως είναι πρόβλημα στην λήψη SD.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ .ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ PFL9900D H THN PIONEER 508XD ΣΕ 3500 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΜΕΣΩ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑ!!

Φιλαράκι...στο site της PHILIPS (product selector.. ,όπου βρίσκεις ότι υπάρχει..για όποιο μοντέλο..σε όποια έκδοση-χώρα: http://www.p4c.philips.com ) υπάρχει μόνο η έκδοση /10 και καθόλου έκδοση Αμερικής....
Αντίθετα..στην 42PFL9732D για παράδειγμα, υπάρχουν διάφορες εκδόσεις ( /10, /37, /37Β, /37Ε)

ΔΕΞΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΤΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ NTSC ΚΑΙ ΟΧΙ PAL ME ΒΑΖΕΙΣ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ..ΠΑΝΤΩΣ ΑΠ ΤΙΣ PHILIPS EIMAI EYXAΡΙΣΤΙΜΕΝΟΣ

Απάντηση: Philips 42PFL9900D (1080p , 100Hz , Ambilight).

pioneer rulez ! Πρώτη αυτή και ύστερα όλες οι άλλες σε πολύ χαμηλά επίπεδα ... Κάτι σαν Έβερεστ με Φιλοπάππου ...

Απάντηση: Re: Philips 42PFL9900D (1080p , 100Hz , Ambilight).

ΔΕΞΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΤΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ NTSC ΚΑΙ ΟΧΙ PAL ME ΒΑΖΕΙΣ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ..ΠΑΝΤΩΣ ΑΠ ΤΙΣ PHILIPS EIMAI EYXAΡΙΣΤΙΜΕΝΟΣ

Ολες σχεδον οι νεες τηλεορασεις υποστηριζουν και τα 2 formats. Οποτε το ιδιο πιστευω να ισχυει και με τα Αμερικανικα, οποτε δεν θα εχεις προβλημα.
-bye-

ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΗΚΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΙΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ 9900 ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ..

ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΗΚΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΙΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ 9900 ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ..

Δηλαδη θα συμβιβασtεις "ξεπεφτωντας " στην 508xd ? :flipout::flipout:
Καλο κι αυτο σημερα.

Ψαχνω εδω και 2 μηνες πια τηλεοραση lcd θα αντικαταστησει την 36 μου Sony crt
Hμουν λοιπον αναμεσα στη
samsung F86 46"
philips 9732 47 "
και sony x3500 46"

και ξαφνικα στις επιλογες μου μπαινει και η philips 9900 aurea στις 42 "
Αποφασιζω τελικα σημερα πρωι πρωι να δω την 9900 aurea και το μεσημερι να την εχω σπιτι !!!!

Την βλεπω σε ενα καταστημα σε ειδικο χωρο τοποθετημενη και .....
η εικονα οταν την κοιτας καθετα στο υψος τις τηλεορασης εκπληκτικη με βαθυ μαυρο ( παιζει το HD Demo της Philips ) και παρα τις 42 " που μου φανικε τελικα μικρη λεω "βρηκα επιτελους ποια θα αγορασω " (αν και η τιμη τσουχτερη )
αλλα.... ναι υπαρχει ενα απογοητευτικο αλλα μολις κοιταζω την εικονα της απο καποια γωνια μην φανταστειτε στις 180 μοιρες , λιγο λοξα .. αμεσως το βαθυ μαυρο παρνει μια αποχρωση του μπλε και αρχιζει να φενεται ολη εικονα ξεθοριασμενη Για τηλεοραση 4000 ευρω με τετοια χαλια γωνια θεασης δεν το πιστευα και αποφασιζω να παω σε ενα αλλο καταστημα μηπως και η συγκεκριμενη ειχε προβλημα ...και στο αλλο καταστημα ακριβως τα ΙΔΙΑ ! και ο πωλητης συμφωνει με την παρατηρηση μου , και αυτος δεν το πιστευε γιατι απο οτι μου ειπε δεν το ειχε προσεξει

Η Samsung μου αρεσει αλλα υστερει σε ποιοτητα κατασκευης υλικων γενικοτερα
και ενας γνωστος τεχνικος μου ειπε να την αποφυγω

Η Philips 9732 δεν την εχω δει αλλα φοβαμε θα εχει το Ιδιο προβλημα γωνια θεασης με την 9900 η μηπως οχι την εχει δει καποιος ?

Μeνει η Sony ειδα την 40" θα ελεγα το ιδιο μαυρο με τη Samsung αλλα με πολυ καλυτερο σε οποιομορφια λευκο απο τη Samsung

Αρα και τωρα τι ?

:smash:

Αφου προβλημα χρηματων δεν εχεις (αλλοιως δεν θα ειχες 36αρα crt ) παρε μια kuro 5080 η μια 508 να υσηχασεις .
Να δωσεις 4000 για μια 42αρα LCD ? Γιατι ? για το ντιζαιν, το αμπλαιτ η θα την τρελανεις στο playstation ?

Ψαχνω εδω και 2 μηνες πια τηλεοραση lcd θα αντικαταστησει την 36 μου Sony crt
Hμουν λοιπον αναμεσα στη
samsung F86 46"
philips 9732 47 "
και sony x3500 46"

και ξαφνικα στις επιλογες μου μπαινει και η philips 9900 aurea στις 42 "
Αποφασιζω τελικα σημερα πρωι πρωι να δω την 9900 aurea και το μεσημερι να την εχω σπιτι !!!!

Την βλεπω σε ενα καταστημα σε ειδικο χωρο τοποθετημενη και .....
η εικονα οταν την κοιτας καθετα στο υψος τις τηλεορασης εκπληκτικη με βαθυ μαυρο ( παιζει το HD Demo της Philips ) και παρα τις 42 " που μου φανικε τελικα μικρη λεω "βρηκα επιτελους ποια θα αγορασω " (αν και η τιμη τσουχτερη )
αλλα.... ναι υπαρχει ενα απογοητευτικο αλλα μολις κοιταζω την εικονα της απο καποια γωνια μην φανταστειτε στις 180 μοιρες , λιγο λοξα .. αμεσως το βαθυ μαυρο παρνει μια αποχρωση του μπλε και αρχιζει να φενεται ολη εικονα ξεθοριασμενη Για τηλεοραση 4000 ευρω με τετοια χαλια γωνια θεασης δεν το πιστευα και αποφασιζω να παω σε ενα αλλο καταστημα μηπως και η συγκεκριμενη ειχε προβλημα ...και στο αλλο καταστημα ακριβως τα ΙΔΙΑ ! και ο πωλητης συμφωνει με την παρατηρηση μου , και αυτος δεν το πιστευε γιατι απο οτι μου ειπε δεν το ειχε προσεξει

Η Samsung μου αρεσει αλλα υστερει σε ποιοτητα κατασκευης υλικων γενικοτερα
και ενας γνωστος τεχνικος μου ειπε να την αποφυγω

Η Philips 9732 δεν την εχω δει αλλα φοβαμε θα εχει το Ιδιο προβλημα γωνια θεασης με την 9900 η μηπως οχι την εχει δει καποιος ?

Μeνει η Sony ειδα την 40" θα ελεγα το ιδιο μαυρο με τη Samsung αλλα με πολυ καλυτερο σε οποιομορφια λευκο απο τη Samsung

Η γωνια θεασης ειναι μικρη λογω των πανελ S-IPS που χρησιμοποιει η Philips (στα ακριβα μοντελα).

Αν θελεις τηλεοραση με μεγαλη γωνια τοτε πρεπει να πας σε S-PVA (Sony-Samsung) η ΙPS-alpha (Panasonic-Hitachi) , και επειδη οι τελευταιες βγαζουν το πολυ μεχρι 37" τοτε οι πρωτες δυο ειναι μονοδρομος.

Αυτο που λες για την ποιοτητα κατασκευης των Samsung εχεις καποιο δικιο. Σιγουρα υπαρχουν καποια προβληματακια , αλλα σε γενικες γραμμες ειναι μια εταιρεια που προσφερει αρκετα καλη εικονα σε λογικες τιμες.

Βεβαια αν μπορεις να δωσεις κατι παραπανω και να παρεις την Χ3000/Χ3500 χτυπας κορυφη.

Οπως τα λεει ο Γιαννης. Εγω αυτο που θα προσθεσω ειναι οτι εχθες ειδα την 9900 στον κοτσοβωλο. Την ειχαν μεσα σ ενα κλουβι απο πλεξιγκλας (δεν ξερω τινος ιδεα ηταν αυτη) και επαιζε ενα ντεμο της εταιρειας. Την εικονα δεν την σχολιαζω γιατι δεν παρατηρησα κατι το ιδιατερο. Το design ειναι σιγουρα πρωτοποριακο. Δεν δειχνει καθολου φθηνιαρικο. Ισα ισα δειχνει οτι οι ανθρωποι εχουν ξοδεψει φαια ουσια και για πραγματα που οι αλλοι τα τελειωνουν αρπα κολλα και γρηγορα. Το ambilight αν και με πολλα φωτα στο μαγαζι φαινοταν σιγουρα ως θετικη εμπειρια. Τα λεφτα ομως...πολλα!

ANTE βρε παιδια που βλεπατε το μαυρο μπλε,καμια σχεση με την πραγματικοτητα,ισως να μην ηταν ρυθμισμενη καλα η τηλεοραση εγω κοντευω μηνα που την εχω στον τοιχο και δεν ειδα κατι τετοιο και για να δεις ενα ελαχιστο μπλε στην κατω γωνια πρεπει να εισαι πανω απο τις 85 μοιρες(η γωνια θεασης της ειναι 176)που σημαινει οτι εισαι περιπου στην ιδια ευθεια με την τηλεοραση και απο εκει δεν βλεπει κανενας λογικος ανθρωπος τηλεοραση.

ANTE βρε παιδια που βλεπατε το μαυρο μπλε,καμια σχεση με την πραγματικοτητα,ισως να μην ηταν ρυθμισμενη καλα η τηλεοραση εγω κοντευω μηνα που την εχω στον τοιχο και δεν ειδα κατι τετοιο και για να δεις ενα ελαχιστο μπλε στην κατω γωνια πρεπει να εισαι πανω απο τις 85 μοιρες(η γωνια θεασης της ειναι 176)που σημαινει οτι εισαι περιπου στην ιδια ευθεια με την τηλεοραση και απο εκει δεν βλεπει κανενας λογικος ανθρωπος τηλεοραση.

Επειδή ο κατασκευαστής λέει ότι η γωνία θέασης είναι 176° δεν πάει να πει πως ισχύει. Προσωπικά θεωρώ τις 120° αρκετές αλλά ακόμα κι αυτό το νούμερο δεν είναι αυτονόητο για όλες τις LCD.

Η γωνια θεασης ειναι μικρη λογω των πανελ S-IPS που χρησιμοποιει η Philips (στα ακριβα μοντελα).

Αν θελεις τηλεοραση με μεγαλη γωνια τοτε πρεπει να πας σε S-PVA (Sony-Samsung) η ΙPS-alpha (Panasonic-Hitachi) , και επειδη οι τελευταιες βγαζουν το πολυ μεχρι 37" τοτε οι πρωτες δυο ειναι μονοδρομος.

Κάπου είχα διαβάσει ότι η Philips θα αποχωρούσε από την κοινοπραξία panel
LG-PHILIPS και ότι θα προμηθευόταν panel από άλλες εταιρείες.
Γνωρίζει κανείς κάτι τέτοιο;

Επίσης τι panel φοράει η 42PFL9732D;
Φοράει LG-PHILIPS η κάτι άλλο;
Κάποιοι λένε ότι φοράει SHARP.

Κάπου είχα διαβάσει ότι η Philips θα αποχωρούσε από την κοινοπραξία panel
LG-PHILIPS και ότι θα προμηθευόταν panel από άλλες εταιρείες.
Γνωρίζει κανείς κάτι τέτοιο;

Ίσως να αποχωρήσει στο μέλλον, προς το παρών έχει το 20% της κοινοπραξίας.

Δεν είμαι σίγουρος για το πάνελ της 9732. Έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν πάνελ της Sharp αλλά έχω την εντύπωση πως στις 42'' πρέπει να χρησιμοποιεί τα δικά της. Σε κάθε περίπτωση τα πάνελ της Sharp ανήκουν στα κορυφαία του είδους οπότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Ταιβανέζικα πάντως αποκλείεται να χρησιμοποιεί στην σειρά 9xxx.

Aπο τις δοκιμες που ειδα στο Hχος-Εικονα δεν νομιζω οτι εχει Sharp. Tα πανελ ASV της Sharp εχουν πολυ καλο μαυρο σε αντιθεση με τα S-IPS που εχουν μετριο.