Philips Aurea 42PFL9900D (1080p , 100Hz , Ambilight).

Re: Philips 42PFL9900D (1080p , 100Hz , Ambilight).

Θα ήθελα να προσθέσω και εγώ σε αυτό που γράφει ο φίλος Γιώργος ότι η ομορφιά αυτού του foroum είναι ότι ζητάμε βοήθεια, δίνουμε βοήθεια, ανταλλάσουμε απόψεις, συμφωνούμε, διαφωνούμε, πάντα (με ελάχιστες εξαιρέσεις) σε παρείστικο κλίμα (κάτι σαν το Γαλατικό Χωριό!!) το οποίο περιλαμβάνει από σοβαρές τεχνικές αναλύσεις μέχρι αστεία και πειράγματα. Μην ξεχνάμε πως οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν είναι ούτε επαγγελματίες του χώρου, ούτε ασκούν επάγγελμα που να σχετίζεται με τις τηλεοράσεις. Απλώς όλοι έχουν το ίδιο μεράκι/χόμπι/λόξα.

Προσωπικά γέλασα με την ανταλλαγή των πειραγμάτων περί "λαχανιάσματος", "μικρής ολλανδέζας" και "γκέισας" και θεωρώ ότι αυτό είναι ξεκάθαρα ένα αστείο και όχι κάποια άλλη συζήτηση-αναζήτηση που αλλοιώνει την ουσία του thread.

Βαγγέλης

Αφού κάνεις quote τα λεγόμενα μου θα υποθέσω πως αναφέρεσαι και σε μένα.

Δεν είμαι "φίλος" καμίας εταιρίας και καμίας "τεχνολογίας". Επειδή έχω καταλήξει πως για τις ανάγκες μου η καλύτερη λύση είναι μια Pioneer, δεν με κάνει "φίλο" της τεχνολογίας ή της εταιρίας, ούτε βλέπω σαν "εχθρούς" ή "αντίπαλους" όσους έχουν ή θα αποκτήσουν τηλεόραση διαφορετικού κατασκευαστή ή διαφορετικής τεχνολογίας. Άλλωστε οι εναλλακτικές μου λύσεις σε περίπτωση που σκαλώσει η Pioneer είναι τεχνολογίας LCD.

Δεν πιστεύω πως είμαστε χωρισμένοι σε στρατόπεδα και δεν πρέπει να είμαστε. Και εγώ νέο μέλος του forum είμαι και τίποτα παραπάνω από ένας υποψήφιος αγοραστής. Δεν συμμετέχω στο forum για να χαϊδεύω τα αυτιά των άλλων (έχω κατοικίδιο για αυτό τον σκοπό), συμμετέχω για να ανταλλάσσουμε απόψεις και είναι πολύ λογικό και δημιουργικό να διαφωνούμε. Αν η διαφωνία ενοχλεί συγνώμη αλλά δεν πρόκειται να κάνω κάτι για να το αλλάξω. Αυτό ισχύει και για τις απόψεις μου περί Ευρώπης-Ασίας σε προηγούμενα post του thread. Δεν είδα αρνητικά τις δικές σου απόψεις, ούτε τις απαξίωσα, απλά δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Το μήνυμα που έκανες quote δεν είναι "εμβόλιμο" είναι φιλική απάντηση σε μήνυμα του teo35 το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί "off-topic" (προσωπικά δεν με ενόχλησε και το βρήκα χιουμοριστικό και εντός ορίων του διαλόγου). Θα μπορούσες να κάνεις quote το δικό του μήνυμα, αλλά για λόγους που εσύ ξέρεις (εγώ υποθέτω μόνο) επέλεξες το δικό μου.

Συμφωνώ και επαυξάνω....

Σχετικά με τα προαναφερθέντα να συμπληρώσω κι εγώ κάτι.

Πολλές φορές και εγώ δεν συμφωνώ με τις απόψεις αρκετών που γράφουν εδώ σε αυτό το thread αλλά και γενικότερα σε όλα τα threads ...

Δεν παύουν όμως όλα τα "αρνητικά" ή "αντιδραστικά" η ακόμα και "συγκριτικά" σχόλια ανάμεσα σε διαφορετικά πράγματα (σε οποιοδήποτε thread) να είναι μέρος της κριτικής και αν θέλουμε και της άποψης που μπορεί να αποκομίσει ο καθένας μας για αυτό που ψάχνει και θέλει να μάθει.

Εγώ προσωπικά πήρα την Philips 9732 ... θέλετε από κόλλημα ...θέλετε από προηγούμενη εμπιστοσύνη στην εταιρία ... υπάρχουν χίλιοι και δύο λόγοι που με οδήγησαν στην επιλογή αυτή.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση πήραν και τα γραφόμενα πολλών φίλων και μη προς την εταιρία (Philips vs Others) ή και την τεχνολογία (LCD vs Plasma).
Διαβάζω ... καταλαβαίνω ... κρίνω και αποφασίζω ανάλογα με την βαρύτητα που αποφασίζω και δίνω στις απόψεις του καθενός.
Σέβομαι τις απόψεις όλων των φίλων που γράφουν και δεν μπορώ να φανταστώ ότι σκοπός τυος είναι να χωριστούμε σε στρατόπεδα.

Ακόμα και αν κάποιος ασκήσει "κακή" κριτική θα το ψάξω λίγο καλύτερα να δω αν έχει βάση αυτό που ισχυρίζεται και αν με αγγίζει.

Που θέλω να καταλήξω, στο ότι "πρέπει" να γράφονται τα πάντα - εκτός από προσωπικές επιθέσεις η εμπάθειες - ακόμα και πράγματα σχεδόν off-topic ώστε και να υπάρχει διάλογος και όχι μονόλογος αλλά και να δημιουργείται "σφαιρική άποψη" από όλους μας για τα προϊόντα που μας ενδιαφέρουν.

Εξάλλου, θεωρώ σημαντικότερο να γράφονται τα μειονεκτήματα που κάποιος θεωρεί ότι έχει ένα προϊόν παρά τα πλεονεκτήματα γιατί αυτό είναι κάτι που δεν θα στο πει καμμία εταιρία και κανένας πωλητής.

Αυτά τα ολίγα από εμένα.

Εδω μεσα δεν νομιζω να ειναι κανεις που παιρνει ποσοστα απο τις εταιρειες που αναφερονται απλα λεει ο καθενας την αποψη του και την γνωμη του.Εγω εχω αγορασει απο ολες τις μαρκες το καλυτερο προιον που νομιζω οτι κατασκευαζει η καθε μια και δεν εχω καμια εμπαθεια με κανεναν δεν νομιζω οτι πρεπει να ειμαστε τοσο σοβαροι και απολυτοι σε κατι χρειαζεται λιγο πλακα και κανενα πειραγμα μεταξυ μας,δεν εχουμε να μοιρασουμε τιποτα παρα μονο τις γνωσεις και τις εμπειριες που εχει αποκτησει ο καθενας μας (και απο τα λαθη μας φυσικα)δινοντας ενα καρο ευρο για να αποχτησουμε ενα μηχανημα που σε δυο τρια χρονια δεν θα μας αρκει λογω τεχνολογιας και μετα φτου και παλι απο την αρχη.Δεν χρειαζεται ανχος χαλαρωστε βρε παιδια,οσο για τα λαμπατερ τις philips ας τα παρουν αυτοι που δεν εχουν aurea, θα δενουν ωραια με τα κιμονο που εχουν στο σαλονι τους.:idea:

Για όσους ψάχνουν τώρα για την 9900, υπάρχει το παρακάτω thread που έχουν γραφτεί πολλά για την 9732 (ολόιδιο πάνελ & ηλεκτρονικά, εκτός από design και 2η σειρά ambilight) που μπορούν να τους βοηθήσουν. -bye-

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=14588

Π.

Αφού κάνεις quote τα λεγόμενα μου θα υποθέσω πως αναφέρεσαι και σε μένα.
Φίλε Γιώργο..έκανα quote στο δικό σου μήνυμα μόνο για το θέμα Ευρώπη-Απω Ανατολή ΚΑΙ ΜΟΝΟ γιατι ήθελα να ακούσω τη δική σου άποψη στις απορίες μου. Αν φάνηκε ενόχληση...λάθος μου. Απλά δεν ήθελα να κάνω quote στο μήνυμα/αφορμή (αρκετά παλαιότερο..και με συχνές επαναλλήψεις) για να μην ανοίξω μέτωπο. Ήθελα τη δική σου άποψη ακριβώς γιατι..χωρίς να είσαι "φίλος"...προωθείς τη συζήτηση.
Συγνώμη αν δεν έγινα κατανοητός.:ernaehrung004:

Συγνώμη αν δεν έγινα κατανοητός.:ernaehrung004:

Δεν υπάρχει πρόβλημα, απόψεις ανταλλάσσουμε. Και ένα σύντομο review από Cnet.co.uk.

Philips Aurea 42PFL9900D Review

Conclusion
This is clearly a fantastically well-equipped television that performs at the very highest level, but there's no getting around that bank account annihilating price tag.

Basically, it all comes down to whether or not you think the Ambilight Spectra is worth paying extra for.

Περιέργως πως, το τελευταίο χάιτεκ έβγαλε ρηβιού για την 9900 που την βγάζει κατάτι χειρότερη από την 9732 σε μαύρο και ευκρίνεια.

Π.

Παιδιά, στο BR demo που έπαιζε στην έκθεση, μήπως παρατηρήσατε κάποια σπασίματα στην κίνηση ? (στα κοντινά πλάνα της κοπέλας).

Απάντηση: Philips 42PFL9900D (1080p , 100Hz , Ambilight).

Σήμερα την είδα στην έκθεση.
Οι εντυπώσεις, χωρίς να είναι αρνητικές, δεν είναι άριστες. Σπασίματα στην κίνηση δεν είδα, αλλά δεν ενθουσιάστηκα. Περίμενα κάτι "δυνατότερο" στα 1080p με το ντέμο που έπαιζε. Το ambilight με άφησε αδιάφορο, σέβομαι όμως το γούστο αυτών που τους αρέσει. Τελικά πιστεύω πως οι οθόνες lcd έχουν κάτι το "ψυχρό" στο μάτι μου. Όπως όταν πρωτοκυκλοφόρησε το cd audio, το οποίο δεν έφτανε με τίποτα το "ζεστό" ήχο του βινυλίου.

ΥΓ, αν και off topik
H pioneer LX508xd ήταν άπαιχτη. Τόσο στα blue ray trailers, όσο και με απλό dvd....

Στην έκθεση η AUREA...και οι άλλες δεν έπαιζε απο BR αλλά με γεννήτρια σήματος 1080p (ρώτησα το κ.Βεντούρη (που ήταν εκεί) και πήρα την απάντηση ότι επιλογή της PHILIPS ήταν να παρουσιαστεί μια ποιότητα όσο πιο κοντινή με αυτή του μέσου καταναλωτή και όχι στο full των δυνατοτήτων (!!)... Μιά μόνο TV έπαιζε το ίδιο φιλμάκι με την AUREA..από BR.. και η διαφορά στην απόδοση ήταν φανερή. Και αυτη ήταν 32PFL9632D (1366x768p).
Περίεργες επιλλογές...

Στην έκθεση παρουσιαζόταν "ειδικά" το ambilight. Όμως σε παρατήρησή μου ότι δεν απέδιδε..συμφώνησαν οι υπεύθυνοι ότι για τις ανάγκες τις τοποθέτησης ήταν όλες πολύ κοντά η μια στην άλλη,,(ακόμα και οι 2 AUREA) με αποτέλεσμα το εφέ να απλώνεται καμιά 10αριά πόντους μόνο. Σε κανονικές συνθήκες απλώνεται μισό μέτρο με άλλα αποτελέσματα. Γεγονός είναι πως ακόμα και έτσι... η εντύπωση που έδιναν οι 42αρες AUREA με το φως τριγύρω.. έφτανε σχεδόν στις 47'' (μιλάω για το μέγεθος)

Και ως συνήθως, το μέγεθος μετράει! :2thumb22sup:

Ναι αλλά με τα λεφτά που κάνει, δεν παίρνει κανείς πραγματική 47αρα; Και μάλλον περισσεύουν κιόλας...

Ναι αλλά με τα λεφτά που κάνει, δεν παίρνει κανείς πραγματική 47αρα; Και μάλλον περισσεύουν κιόλας...
Φίλε petasis αν αρχίσουμε πάλι να συζητάμε τα της τιμής.. θα είναι πιο απλό να πάμε εξάρχής αρκετα μηνύματα πίσω. Είναι γεγονός ότι είναι ακριβή- και με τα σημερινά δεδομένα των χαμηλών τιμών. Πάντα συμβαίνει αυτό με τα πρωτότυπα. Το θέμα είναι αν προσφέρει τελικά..στη πράξη...
(Εξ'άλλου δεν έχουν ολοι το χώρο για μια πραγματική 47αρα, ούτε είναι ότι καλύτερο να στρέφεις συνεχώς τα μάτια σου αριστερά-δεξιά προσπαθώντας να δεις μια 47αρα στα 2,5 μ. Εδώ μιλάμε για "ψευδαίσθηση" μεγέθους).

Προσωπικά πιστεύω ότι πουλάει το Design στην τιμή αυτή και τίποτα άλλο.

Φίλε petasis αν αρχίσουμε πάλι να συζητάμε τα της τιμής.. θα είναι πιο απλό να πάμε εξάρχής αρκετα μηνύματα πίσω. Είναι γεγονός ότι είναι ακριβή- και με τα σημερινά δεδομένα των χαμηλών τιμών. Πάντα συμβαίνει αυτό με τα πρωτότυπα. Το θέμα είναι αν προσφέρει τελικά..στη πράξη...
(Εξ'άλλου δεν έχουν ολοι το χώρο για μια πραγματική 47αρα, ούτε είναι ότι καλύτερο να στρέφεις συνεχώς τα μάτια σου αριστερά-δεξιά προσπαθώντας να δεις μια 47αρα στα 2,5 μ. Εδώ μιλάμε για "ψευδαίσθηση" μεγέθους).

Εγω περιμενω τη νεα aurea στις 47 και 52´´. Ξερουμε οτι θα ειναι ακριβως οπως η σημερινη στις 42'' αλλα θα εχει ακομα 4 hdmi και ethernet θυρα. Δεν κρατιεμαι!!!!:SFGSFGSF:

Υπάρχει κάποιο λινκ για επόμενα μοντέλα; Θα έχει συνολο 7 hdmi ή 4? (με μπέρδεψε το ακόμα...) Περίπτωση για διπλό δέκτη;