Philips Aurea 42PFL9900D (1080p , 100Hz , Ambilight).

Re: Απάντηση: Re: Philips 42PFL9900D (1080p , 100Hz , Ambilight).

Δεν κάνει απλά στροφή .... την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια !!!
concentrating on its core consumer-products, lighting and medical-equipment businesses"
Δεν συμφωνώ με τα "ελαφρά πηδηματάκια".
Δεν είναι μόνο η αποχώρηση από την κοινοπραξία LG.Philips LCD... είναι και η ίδρυση της NXP Semiconductors - Founded by Philips.
Επιμένω ότι έχει "δει" τις τάσεις και αναδιοργανώνεται. Και η αντεπίθεσή της με τις 9900-9732-9632 ύστερα από τις "Αποχωρήσεις και τις Ιδρύσεις" δείχνει ότι είναι στο σωστό δρόμο.
Αναμφισβήτητα αυτές οι σειρές (core consumer products) είναι μια αξιόλογη απάντηση στη αναμφισβλητητη Κορεάτικη επίθεση.
Ίσως η εποχή της "Philips για όλους" να έδωσε τη θέση της στην εποχή "Samsung για κάθε σπίτι".

Δεν συμφωνώ με τα "ελαφρά πηδηματάκια".
Δεν είναι μόνο η αποχώρηση από την κοινοπραξία LG.Philips LCD... είναι και η ίδρυση της NXP Semiconductors - Founded by Philips.
Επιμένω ότι έχει "δει" τις τάσεις και αναδιοργανώνεται. Και η αντεπίθεσή της με τις 9900-9732-9632 ύστερα από τις "Αποχωρήσεις και τις Ιδρύσεις" δείχνει ότι είναι στο σωστό δρόμο.
Αναμφισβήτητα αυτές οι σειρές (core consumer products) είναι μια αξιόλογη απάντηση στη αναμφισβλητητη Κορεάτικη επίθεση.
Ίσως η εποχή της "Philips για όλους" να έδωσε τη θέση της στην εποχή "Samsung για κάθε σπίτι".

Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά αυτό που πιστεύω είναι πως η εταιρία θα δώσει μεγαλύτερη βάση στο πάνω μέρος της αγοράς. Το παιχνίδι στις "φθηνες" LCD είναι χαμένο και μάλλον αποδέχεται την ήττα της. Εκεί κόλλαγε το "την κάνει με ελαφρά" που ανέφερα. Βέβαια και στα ψηλά στρώματα δεν είναι εύκολα τα πράγματα και εκεί ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος από Ιάπωνες και Κορεάτες.

Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά αυτό που πιστεύω είναι πως η εταιρία θα δώσει μεγαλύτερη βάση στο πάνω μέρος της αγοράς. Το παιχνίδι στις "φθηνες" LCD είναι χαμένο και μάλλον αποδέχεται την ήττα της. Εκεί κόλλαγε το "την κάνει με ελαφρά" που ανέφερα. Βέβαια και στα ψηλά στρώματα δεν είναι εύκολα τα πράγματα και εκεί ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος από Ιάπωνες και Κορεάτες.

Συμφωνώ με την τοποθέτηση. Ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια οι προτάσεις της philips στις φτηνές τηλεοράσεις 32''+ είναι κατώτερες των ανταγωνιστών. Στα hi-end μοντέλα (πάντα 32''+) πάντως εξακολουθεί να είναι κατά την άποψή μου κορυφαία (και ακριβότερη...)

Συμφωνώ με την τοποθέτηση. Ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια οι προτάσεις της philips στις φτηνές τηλεοράσεις 32''+ είναι κατώτερες των ανταγωνιστών. Στα hi-end μοντέλα (πάντα 32''+) πάντως εξακολουθεί να είναι κατά την άποψή μου κορυφαία (και ακριβότερη...)
Τελικά συμφωνούμε και οι 3....:)
Παρ'όλα αυτά,κοιτούσα, σε ένα κατάστημα στο Φάληρο, ένα τοίχο 32αρες....ξεχώριζα την 32PFL9632D.. Και δεν ήταν ιδιαίτερα ακριβή (νομίζω)...στα 1400Ε. Ακόμα και η "τελευταία" στη σειρά , 32PFL5322 στα 650...ήταν καλή.

Τελικά συμφωνούμε και οι 3....:)
Παρ'όλα αυτά,κοιτούσα, σε ένα κατάστημα στο Φάληρο, ένα τοίχο 32αρες....ξεχώριζα την 32PFL9632D.. Και δεν ήταν ιδιαίτερα ακριβή (νομίζω)...στα 1400Ε. Ακόμα και η "τελευταία" στη σειρά , 32PFL5322 στα 650...ήταν καλή.

Ε οχι και δεν ειναι ακριβη μια 32αρα στα 1400 ευρω , μη λεμε οτι θεμε .
Οσο για τη Philips πιστευω οτι θελει να γινει η "pioneer" των LCD αλλα πρεπει να δωσει πολλυ περισοτερα απο τον φθηνοτερο ανταγωνισμο εκτος απο τα φωτορυθμικα .

Οσο για τη Philips πιστευω οτι θελει να γινει η "pioneer" των LCD αλλα πρεπει να δωσει πολλυ περισοτερα απο τον φθηνοτερο ανταγωνισμο εκτος απο τα φωτορυθμικα .

Ήθελα να το αναφέρω το "Pioneer των LCD" στο προηγούμενο post μου, αλλά δεν το ανέφερα γιατί το θεώρησα ιεροσυλία :D

Καλώς ή κακώς το μόνο που την κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό αυτή την στιγμή είναι το ambilight.

Για αυτα που προσφερει φυσικα κ δεν ειναι!
Εκτος κ αν θες να δωσεις 800 ευρω κ να βλεπεις τους κυβους εις την εκατομυριοστη!

Re: Philips 42PFL9900D (1080p , 100Hz , Ambilight).

Φυσικά και τα 1400 είναι πολλά για 32άρα, αλλά η 9632 δεν κάνει 1400 :D

Η πιο ακριβή 32άρα της αγοράς πρέπει να είναι η Panasonic 32LXD700.

Last edited:

Καλώς ή κακώς το μόνο που την κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό αυτή την στιγμή είναι το ambilight.

Και δεν είναι και λίγο......:firstprize:

Δεν είναι καθόλου λίγο... ειδικά το τελευταίο..με τα τριπλά LED.
Φίλε g10rg0s μερικές φορές με μπερδεύεις...

AUREA
Για μια γρήγορη ματιά..:
NOTOS Αθήνας (Αιόλου)-Πειραιά (Λαμπράκη)
EURONICS Π.Φαλήρου (Ζησιμοπούλου)
Στις βιτρίνες...είναι μια μαγεία.

Δεν είναι καθόλου λίγο... ειδικά το τελευταίο..με τα τριπλά LED.
Φίλε g10rg0s μερικές φορές με μπερδεύεις...

Νομίζω ήμουν ξεκάθαρος. Είπα πως κατά την γνώμη μου η Philips θα δώσει μεγαλύτερο βάρος στην ακριβή σειρά 9xxx γιατί το παιχνίδι στις φθηνές είναι χαμένο. Επίσης είπα πως αυτή την στιγμή αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό είναι το Ambilight. Ίσως τα επόμενα μοντέλα να είναι ξεκάθαρα μπροστά από τον ανταγωνισμό και σε άλλους τομείς, αλλά αυτή η σειρά 9xxx δεν είναι.

Όσον αφορά την Pioneer η εταιρία εδώ και κάποια χρόνια έχει κάνει μια παρόμοια στροφή, αλλά τα premium προιόντα της έχουν και premium επιδόσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ελπίζω η στροφή της Philips να βασιστεί πάνω σε αυτό και όχι να μεταμορφωθεί σε μια lifestyle εταιρία όπως η B&O και η Loewe.

Σε λαιφ σταιλ δυσκολο να αφιερωθει εξ ολοκληρου εως ανεφικτο.
Με την aurea μπηκε δυνατα στο κολπο για να γινει in & must στους κατοικουντες στην Ιερουσαλημ , αλλα αυτο δε φτανει.
Με την aurea προσεγγισε τη "γυναικα" , οταν προσεγγισει και τους Γκει ..... τοτε θα απογειωθει σαν εταιρεια πλεον:flipout: και δεν κανω καθολου πλακα μιας και ειναι ενα μεγαλο μερος του ΕΥΠΟΡΟΥ πλυθησμου πανταχοθεν .

Νομίζω ήμουν ξεκάθαρος. Είπα πως κατά την γνώμη μου η Philips θα δώσει μεγαλύτερο βάρος στην ακριβή σειρά 9xxx γιατί το παιχνίδι στις φθηνές είναι χαμένο. Επίσης είπα πως αυτή την στιγμή αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό είναι το Ambilight. Ίσως τα επόμενα μοντέλα να είναι ξεκάθαρα μπροστά από τον ανταγωνισμό και σε άλλους τομείς, αλλά αυτή η σειρά 9xxx δεν είναι.

Ελπίζω η στροφή της Philips να βασιστεί πάνω σε αυτό και όχι να μεταμορφωθεί σε μια lifestyle εταιρία όπως η B&O και η Loewe.

Φίλε Γιώργο η "διαφωνία" μας έγκειται στο ότι εγώ θεωρώ premium τη σειρά 9 ΚΑΙ τις επιδόσεις της (σε σχέση με τον ανταγωνισμό -πάντα) οπότε το ambilight (που δεν το λέω: "μπιχλιμπίδια", "φωτορυθμικά" κ.ά. που διάβασα εδώ) κάνει ήδη ξεκάθαρη τη κατάσταση.
Δεν ξεχνώ ότι η B&O είναι -ήδη- θυγατρική της και δεν θεωρώ τη LOEWE αντάξια. Καλώς ή κακώς είνα θέμα Lifestyle (και αν θες να ξέρεις με ανησυχεί το όλο θέμα- γενικότερα).
Ας μην φτάσουμε όμως να μοιράζουμε ροζ ή κίτρινα αστέρια σε Εβραίους και gay.. ΕΛΕΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ.

Φίλε Γιώργο η "διαφωνία" μας έγκειται στο ότι εγώ θεωρώ premium τη σειρά 9 ΚΑΙ τις επιδόσεις της (σε σχέση με τον ανταγωνισμό -πάντα) οπότε το ambilight (που δεν το λέω: "μπιχλιμπίδια", "φωτορυθμικά" κ.ά. που διάβασα εδώ) κάνει ήδη ξεκάθαρη τη κατάσταση.
Δεν ξεχνώ ότι η B&O είναι -ήδη- θυγατρική της και δεν θεωρώ τη LOEWE αντάξια. Καλώς ή κακώς είνα θέμα Lifestyle (και αν θες να ξέρεις με ανησυχεί το όλο θέμα- γενικότερα).
Ας μην φτάσουμε όμως να μοιράζουμε ροζ ή κίτρινα αστέρια σε Εβραίους και gay.. ΕΛΕΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ.

Ποτε δεν καταλαβα γιατι το ambilight θα επρεπε να διχασει τον κοσμο της τεχνολογιας. Ειδικα εδω μεσα που μοιραζομαστε τις αποψεις και τις ανησυχιες μας. Πολυ δε περισσοτερο δεν ειναι σωστο να γινομαστε και ρατσιστες. Επισης δεν καταλαβα γιατι ενας gay θα πρεπει να συμπαθει η να μην συμπαθει τα μπιχλιμπιδια της philips η τι σχεση εχουν τελος παντων οι σεξουαλικες προτιμησεις ενος ανθρώπου με την τεχνολογια της οποιας εταιριας.
ΔΕν μιλαω για την τεχνογνωσια που κρυβεται πισω απο το ambilight ουτε και την τεχνογνωσια της philips πισω απο τον φωτισμο γενικοτερα. Θεωρω πολυ θετικο που μια Ευρωπαικη εταιρια παντρεψε το φως με την εικονα και μαλιστα με τον καλυτερο δυνατο τροπο.
Και να σας πω και κατι? Προτου θεωρησετε μπιχλιμπιδι το ambilight και ειδικα της aurea δειτε μια ταινια η ενα ντοκυμοντερ και μετα αν ξαναδειτε σε οποια αλλη τηλεοραση κατι θα σας λειπει.
Και μιας και μιλαμε για τις διαφορες της 9732 και 9900. Ειδα και τις 2 και μαλιστα με την ιδια ταινια. Ειλικρινα στην εικονα δεν υπαρχει τουλαχιστο στο ματι μου καμμια διαφορα. Ομως στο ambilight η aurea ειναι ολα τα λεφτα. Δεν ειναι μονο το full surround αλλα ολη η εικονα ζωντανευει και απογειωνεται στην κυριολεξια. Αν τυχει δε το προγραμμα να εχει και ωραια χρωματα τοτε η εικονα ξεφευγει τελειως. Τωρα η δικαιολογια του οτι δεν θελω να βλεπω φως αλλα ταινια μου ακουγεται παιδικη. ΔΕν ειναι το ενα η το αλλο ειναι και τα δυο μαζι.
Ναι στην aurea η μονη μου ενσταση οι λιγες ιντσες. Μια τετοια τηλεοραση στις 47'' θα φυσαει!
Νικος

Δεκτή η άποψη σου για τις επιδόσεις, αλλά λίγο δύσκολο να στηριχτεί.

Όσον αφορά το ambilight θα επαναλάβω αυτό που έχω πει κατά καιρούς. Για κάποιους είναι απαραίτητο, για κάποιους αδιάφορο. Είχα περίπου δύο χρόνια στην κατοχή μου Philips με ambilight ( 2 καναλιών) και για μένα είναι αδιάφορο. Έχω δει άτομα να εντυπωσιάζονται με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό και δεν το θεωρώ περίεργο να το θεωρεί κάποιος αναγκαίο. Ειδικά αν το έχει συνηθίσει. Στο κάτω κάτω της γραφής υπάρχει πολύ κόσμος που δεν ξέρει τι θα πει σωστή εικόνα και προτιμάει να βλέπει το μαύρο-γκρι και το κόκκινο-πορτοκαλί, και είναι και πεπεισμένος πως η τηλεόραση του είναι τέλεια. Αυτό επιδέχεται πολύ μεγαλύτερης κριτικής από το αν σου αρέσει το ambilight ή όχι.

Τα πέρί σεξουαλικών προτιμήσεων θεωρώ πως ειπώθηκαν μεταξύ σοβαρού και αστείου με τον γνωστό τρόπο του smooth οπότε δεν νομίζω πως πρέπει να δοθεί συνέχεια.