PHILIPS BDP-9500 (Ερωτήσεις - Εντυπώσεις - Reviews...)

Re: Το δικό μου Philips BDP9500!!!

η εικονα του ειναι κλασεις καλυτερη απο την PS3 που χρησιμοποιουσα εως τωρα...

Ευχάριστο αυτό. Το πρόβλημα με τα mkv και το ntfs παραμένει;
Από θόρυβο διάβασα σε ένα review ότι κάνει πολύ και το έχουν γράψει στα μειονεκτήματά του.

Υπάρχει κάποιο καλύτερο blu-ray player από το 9500 μέχρι 400 ;

Υπάρχει κάποιο πιο οικονομικό μοντέλο με αυτόν τον επεξεργαστή ή καλύτερο;

Last edited:

η εικονα του ειναι κλασεις καλυτερη απο την PS3 που χρησιμοποιουσα εως τωρα...

Να πω εδω οτι τό εχω παραγγείλει καί εγω,καί τό περιμένω στίς επόμενες μέρες,τό θέμα ειναι τώρα ομως τό εξης,σάν ερώτηση κρίσεως.
Τό μηχανημα οταν ερθει με το καλό,θά συνδεθεί μεσω HDMI,σε μιά εισοδο του ενισχυτη,οπως ειναι ολα τα αλλα που εχω,και απο εκεί από την εξοδο του ενισχυτη παει στην τηλεοραση.
Η ερωτηση τωρα ειναι,θά δειξει την ποιοτητα του,με αυτη την συνδεση,η πρεπει να συνδεθει κατευθειαν στην HDMI της τηλεορασης,δηλ παιζει ρολο τελικα το pass through μεσω ενισχυτη στην τελικη ποιοτητα της εικονας?
Γιατι τελικα,αν επειρεαζει ο εκαστοτε ενισχυτης την ποιοτητα της εικονας (αναλογα βεβαια με την ποιοτητα του ενισχυτη που εχει ο καθένας),τοτε δέν θά δουμε καμια διαφορα ειτε εχουμε βαλει ενα ps3,ειτε το philips.
Και αν τελικα ισχυουν ολα αυτα,τότε χανουμε και την ευχριστια που εχουμε μεσω ενισχυτη κλπ...
Ξερει καποιος να απαντηση πανω σε αυτο?

Last edited:

Ακριβώς επειδή διάβασα σε αυτές τις 15 σελίδες ότι φοράει κορυφαίο επεξεργαστή που είναι ίδιος με ενός πανάκριβου pioneer, γι' αυτό ρωτάω αν είναι καλύτερος από του ps3 μιας και όλοι λένε πόσο μπροστά είναι το ps3 σε hardware.

:eek: :eek: :eek: :eek:

Αυτό μόνο ένας το λέει...... :flipout:

Τόσο μπροστά που ούτε bitstream τα ΗD φορμά ήχου δεν μπορεί να κάνει. Και αυτό είναι καθαρά θέμα αδυναμίας Hardware.

Last edited:

Τό μηχανημα οταν ερθει με το καλό,θά συνδεθεί μεσω HDMI,σε μιά εισοδο του ενισχυτη,οπως ειναι ολα τα αλλα που εχω,και απο εκεί από την εξοδο του ενισχυτη παει στην τηλεοραση.
Η ερωτηση τωρα ειναι,θά δειξει την ποιοτητα του,με αυτη την συνδεση,η πρεπει να συνδεθει κατευθειαν στην HDMI της τηλεορασης,δηλ παιζει ρολο τελικα το pass through μεσω ενισχυτη στην τελικη ποιοτητα της εικονας?
Γιατι τελικα,αν επειρεαζει ο εκαστοτε ενισχυτης την ποιοτητα της εικονας (αναλογα βεβαια με την ποιοτητα του ενισχυτη που εχει ο καθένας),τοτε δέν θά δουμε καμια διαφορα ειτε εχουμε βαλει ενα ps3,ειτε το philips.
Και αν τελικα ισχυουν ολα αυτα,τότε χανουμε και την ευχριστια που εχουμε μεσω ενισχυτη κλπ...
Ξερει καποιος να απαντηση πανω σε αυτο?

Με HDMI θα το συνδέσεις στον ενισχυτή, ώστε να έχεις ήχο HD. Αν ο ενισχυτής μπορεί να κάνει upscaling, θα απενεργοποιήσεις αυτή του τη δυνατότητα, ώστε το σήμα να πηγαίνει αυτούσιο χωρίς μετατροπή στην τηλεόραση.

Εκτός αν o ενισχυτής σου είναι ο SC-LX90. :D

Με HDMI θα το συνδέσεις στον ενισχυτή, ώστε να έχεις ήχο HD. Αν ο ενισχυτής μπορεί να κάνει upscaling, θα απενεργοποιήσεις αυτή του τη δυνατότητα, ώστε το σήμα να πηγαίνει αυτούσιο χωρίς μετατροπή στην τηλεόραση.

Εκτός αν o ενισχυτής σου είναι ο SC-LX90. :D

Καλως,ετσι τον εχω να μην κανει upscaling, ο ενισχυτης μου ειναι ο DENON 4308,οποτε δεν υπαρχει προβλημα.

Καλως,ετσι τον εχω να μην κανει upscaling, ο ενισχυτης μου ειναι ο DENON 4308,οποτε δεν υπαρχει προβλημα.

Ούτως ή άλλως άπαξ και ορίσεις στο menu του Philips έξοδο εικόνας 1080p, και στο on να είναι το upconversion του Denon δεν θα αλλάξει τίποτα, μιας και εισερχόμενα σήματα 1080p δεν επηρεάζονται.

το πηρα χτες σε γνωστη αλυσιδα στο Μαρουσι.Επειδη μαλιστα το ειχαν βγαλει απο το κουτι του,το πηρα 20 ευρω φθηνοτερα(379).Με μια λεξη,φανταστικο!Και απο το 7100 ημουν πολυ ευχαριστημενος αλλα το 9500 ειναι σε αλλη κλαση σε ολους τους τομεις.Φορτωνει αμεσως την ταινια,ενω ειναι η εμφανης η διαφορα σε εικονα και ηχο.Το μονο που με χαλαει ειναι η πλαστικουρα στο remote.Toυ 7100 ειναι κλασεις ανωτερο!

Σε σχεση με το WD TV HD Media Player 1 πως ειναι? Εχει μεγαλη διαφορα η εικονα του? Με τις ματροσκες πως τα παει , παιζει οτι του βαλεις (κατω απο 4 γιγα εννοειται) οπως τα μηχανακια της LG?Σχετικα με το θορυβο διαβασα σε ενα γερμανικο σαιτ οτι πανω απο ενα μετρο δεν ακουγεται ιδιαιτερα,αν καταλαβα καλα.

Παιδιά καλησπέρα και από μένα...
Διάβασα και test σε γνωστό περιοδικό του είδους
και συμφωνεί με τις απόψεις όλων μας ότι πρόκειται για πολύ καλό
και τίμιο για τα χρήματα που αξίζει μηχάνημα.
Μες στη βδομάδα το παραλαμβάνω!!!!

Οπως ειχα αναφερει ποιο πανω, οτι σε λιγες μερες θα το ειχα,σημερα με ειδοποιησανε,να παω να το παραλαβω οπως και εκανα.
Λιγα λογια απο μια πρωτη αποψη,ντιζαιν φανταστικο(υποκειμενικη αποψη μπορει να διαφερει κατ αλλους),στιβαρη κατασκευη (δειχνει ακριβο).
Εικονα (καλυτερη δεν εχω δει μεχρι στιγμης απο αλλα μηχανηματα) τελεια,ηχος τελειος,upscaling σε απλο DVD,καταπληκτικο.
Συνδεθηκε κατευθειαν στο δικτιο,κατεβασε την τελευταια αναβαθμιση σε 10 λεπτα,και τωρα το καλυτερο (για μενα παντα),ξεκλειδωθηκε και παιζει και dvd region 1 (που εγω εχω αρκετα απο Αμερικη).
Λενε οτι ξεκλειδωθηκε και το blu-ray αλλα δεν εχω καποιο περιοχης αμερικης για να το δοκιμασω,καποια στιγμη θα γινει και αυτο.
Μα καλα θα μου πειτε,δε βρηκες μεχρι στιγμης κατι που δεν σου αρεσει;
Λοιπον αυτο που δεν μου αρεσει ειναι οτι κανει καποιο θορυβο το drive του οταν παιζει αλλα και (λιγοτερο) οταν ειναι σε stop mode.
Αρκετο θα ελεγα,που προς στιγμην νομιζα οτι εχει προβλημα.
Φανταστειτε οτι σε αποσταση 3 μετρων με ενοχλουσε αρκετα (ενα τζιζ συνεχομενο).
Εκεινη την στιγμη πριν το βγαλω και το επιστρεψω πισω (γιατι νομιζα οτι κατι εχει),μου ηρθε μια ιδεα,να αλλαξω απο πισω την πολικοτητα του ρευματος,και τοτε πραγματι ο θορυβος υποχωρησε σε ποσοστο 80%,πραγμα που με εκανε να το κρατησω.
Ακουγεται μεν,αλλα ελαχιστα πλεον και μονο οταν εχω χαμηλωσει τελειως τον ηχο στον ενισχυτη.
Αυτα τα ολιγα μεχρι στιγμης,και οσον αφορα σε οσους απο εσας,το εχετε παρει,αναφερετε αν θελετε το δικο σας πως ειναι στο το θεμα αυτο του θορυβου,και αν κανετε αυτο που εκανα εγω, αν βελτιωνονται τα πραγματα οπως στο δικο μου.
Τελευταιο αφησα το ξεκλειδωμα οπως το εκανα εγω για οσους ενδιαφερονται οποτε εχουμε.
1) χωρις δισκο μεσα
2)παταμε το κουμπι HOME (Το σπιτακι) στο remote control
3)παταμε τα νουμερα με την ακολουθη σειρα 1389310
και αυτο ειναι,(υπ οψιν,δεν δειχνει στην οθονη τιποτα οτι πχ ξεκλειδωθηκε,αλλα εχει γινει κανονικα το ξεκλειδωμα.
Αυτα και περιμενω να ακουσω,για το θεμα με τον θορυβο.

Ποσο το πηρες και απο που αν επιτρεπεται?
Σχετικα με το θορυβο, στις πρωτες σελιδες υπαρχει παραπομπη σε γερμανικο
σαιτ που κανει λιγο για αρκετο θορυβο απο το ντραιβ.
Παντως αρνητικο ειναι επισης το οτι βλεπει μονο fat

Ποσο το πηρες και απο που αν επιτρεπεται?
Σχετικα με το θορυβο, στις πρωτες σελιδες υπαρχει παραπομπη σε γερμανικο
σαιτ που κανει λιγο για αρκετο θορυβο απο το ντραιβ.
Παντως αρνητικο ειναι επισης το οτι βλεπει μονο fat

http://www.electroline.gr/ 350 euro εχει αρκετα απο χτες.

Οπως ειχα αναφερει ποιο πανω, οτι σε λιγες μερες θα το ειχα,σημερα με ειδοποιησανε,να παω να το παραλαβω οπως και εκανα.
Λιγα λογια απο μια πρωτη αποψη,ντιζαιν φανταστικο(υποκειμενικη αποψη μπορει να διαφερει κατ αλλους),στιβαρη κατασκευη (δειχνει ακριβο).
Εικονα (καλυτερη δεν εχω δει μεχρι στιγμης απο αλλα μηχανηματα) τελεια,ηχος τελειος,upscaling σε απλο DVD,καταπληκτικο.
Συνδεθηκε κατευθειαν στο δικτιο,κατεβασε την τελευταια αναβαθμιση σε 10 λεπτα,και τωρα το καλυτερο (για μενα παντα),ξεκλειδωθηκε και παιζει και dvd region 1 (που εγω εχω αρκετα απο Αμερικη).
Λενε οτι ξεκλειδωθηκε και το blu-ray αλλα δεν εχω καποιο περιοχης αμερικης για να το δοκιμασω,καποια στιγμη θα γινει και αυτο.
Μα καλα θα μου πειτε,δε βρηκες μεχρι στιγμης κατι που δεν σου αρεσει;
Λοιπον αυτο που δεν μου αρεσει ειναι οτι κανει καποιο θορυβο το drive του οταν παιζει αλλα και (λιγοτερο) οταν ειναι σε stop mode.
Αρκετο θα ελεγα,που προς στιγμην νομιζα οτι εχει προβλημα.
Φανταστειτε οτι σε αποσταση 3 μετρων με ενοχλουσε αρκετα (ενα τζιζ συνεχομενο).
Εκεινη την στιγμη πριν το βγαλω και το επιστρεψω πισω (γιατι νομιζα οτι κατι εχει),μου ηρθε μια ιδεα,να αλλαξω απο πισω την πολικοτητα του ρευματος,και τοτε πραγματι ο θορυβος υποχωρησε σε ποσοστο 80%,πραγμα που με εκανε να το κρατησω.
Ακουγεται μεν,αλλα ελαχιστα πλεον και μονο οταν εχω χαμηλωσει τελειως τον ηχο στον ενισχυτη.
Αυτα τα ολιγα μεχρι στιγμης,και οσον αφορα σε οσους απο εσας,το εχετε παρει,αναφερετε αν θελετε το δικο σας πως ειναι στο το θεμα αυτο του θορυβου,και αν κανετε αυτο που εκανα εγω, αν βελτιωνονται τα πραγματα οπως στο δικο μου.
Τελευταιο αφησα το ξεκλειδωμα οπως το εκανα εγω για οσους ενδιαφερονται οποτε εχουμε.
1) χωρις δισκο μεσα
2)παταμε το κουμπι HOME (Το σπιτακι) στο remote control
3)παταμε τα νουμερα με την ακολουθη σειρα 1389310
και αυτο ειναι,(υπ οψιν,δεν δειχνει στην οθονη τιποτα οτι πχ ξεκλειδωθηκε,αλλα εχει γινει κανονικα το ξεκλειδωμα.
Αυτα και περιμενω να ακουσω,για το θεμα με τον θορυβο.

Άραγε με 3rd party firmware θα διαβάζει NTFS δίσκους και flash-άκια? :grandpa:

καλημερα. το αγορασα χθες αλλα παρουσιασε προβλημα. μετα απο 10 λεπτα αρχισε να αναβοσβηνει ενα λευκο φως. καμμια ιδεα?

καλημερα. το αγορασα χθες αλλα παρουσιασε προβλημα. μετα απο 10 λεπτα αρχισε να αναβοσβηνει ενα λευκο φως. καμμια ιδεα?

Τι εννοεις λευκο φως? στην οθονη της τβ? βλεπεις το μενου του? αν το βλεπεις γυρνα στις εργοστασιακες ρυθμισεις.
Μηπως πηγες να κανεις αναβαθμηση firmware και κοπηκε απο λαθος?

εκανα αναβαθμιση απο το αρχειο zip στο site της philips και εγινε χειροτερα. επικοινωνησα με το καταστημα και τo τεχνικο τμημα της philips. μου προτειναν απο μονοι τους αμεση αντικατασταση. απλα θα περιμενω λιγες μερες να ερθει το καινουργιο. για τα λιγα λεπτα που επαιξε κανονικα εχω να πω οτι εχει εκληκτικη εικονα, διαβασε τα mkv 720p απροβληματιστα και με ελληνικους υποτιτλους και παρα πολυ γρηγορα. μαζι με την τηλεορασουλα μου (pany G15 42'') φτιαχνουν εκπληκτικη εικονα. ατυχια αλλα οπως εχω μαθει τα τελευταια 30 χρονια σαν καταναλωτης, αυτα συμβαινουν. θα σας ενημερωσω για την εξελιξη.

Τι εννοεις λευκο φως? στην οθονη της τβ? βλεπεις το μενου του? αν το βλεπεις γυρνα στις εργοστασιακες ρυθμισεις.
Μηπως πηγες να κανεις αναβαθμηση firmware και κοπηκε απο λαθος?

λευκο φως εννοω οτι ενω η ταινια επαιζε κανονικα αναβανε φλας!!! στην οθονη της τβ. το μενου το βλεπω κανονικα. το γυρισα στις εργοστασιακες ρυθμισεις. μιλησα με philips και κατεβασα νεο firmware. εγινε χειροτερα με φοβερο κοκο. τα φλας σταματησαν αλλα αρχισε να αναβοσβηνει ολοκληρη η οθονη. ολα αυτα κατα την διαρκεια του τηλεφωνηματος. τοτε μου ειπαν οτι κατι φταιει στην συσκευη και πως πρεπει να αντικατασταθει.