Philips Cineos 32PFL9603D/10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Philips Cineos 32PFL9603D/10:Η θεϊκή 32άρα!!!

Καλησπέρα παιδιά!

Είμαι και εγώ νέος μέλος των 32PFL9603D. Την αγόρασα προχθές.
Παρατήρησα όμως κάποια χιόνια στα τηλεοπτικά κανάλια. Δε φαίνονται τόσο καθαρα. Βέβαια έχω κάνει την πατέντα να ενώσω τρία καλώδια από το σήμα της κεραίας για να φτάσει στο βύσμα πίσω, θα το αλλάξω αυτό και αν διατηρηθεί το πρόβλημα θα επανέλθω.

Μήπως υπάρχουν κάπου οι ρυθμίσεις; Ή να επιλέξουμε τις εργοστασιακές;
Και επίσης το Ambilight γίνεται να μην ανάβει τη μέρα και να ανάβει μόνο νύχτα; Ή αυτό το χειρισμό θα τον κάνω εγώ χειροκίνητα;
Ευχαριστώ!

Απάντηση: Philips Cineos 32PFL9603D/10:Η θεϊκή 32άρα!!!

Καλορίζικη φίλε μου και καλωσήρθες στο avclub!!!

εγώ έχω πολύ καλό σήμα...και είμαι πολύ ικανοποιημένος με την εικόνα από τηλεοπτικό σήμα...

ο χειρισμός του Ambilight γίνεται χειροκίνητα...επίσης μπορεί να φωτίζει χωρίς νάναι ανοικτή η συσκευή...

ακόμα δεν έχω κάνει ρυθμίσεις..έχω επιλέξει το cinema mode-από τις εργοστασιακές-αν θυμάμαι καλά...

Απάντηση: Re: Philips Cineos 32PFL9603D/10:Η θεϊκή 32άρα!!!

και η ερώτηση είναι η εξης. Να την πάω για αλλαγή (2 εβδομάδες την έχω) ή θα την πάρουν θα την ανάψουν δε θα τους βγάλει πρόβλημα και θα μου τη φέρουν πάλι πίσω; Μήπως να την αφήσω αφού κατά τη διάρκεια της θέασης δε μου κάνει πρόβλημα; Ούτε με σύνδεση με PC (laptop με ΑΤΙ και HDMI) μου έχει βγάλει πρόβλημα...

Φιλε μια απο τα ιδια και σε μενα και την εστειλα αντιπροσωπεια 2 φορες γενικα η οθονη εχει προβλημα σε μενα και σε φιλους με το HDMI κανει restart(σα τα windows) σε αλλους σπανια σε αλλους οπως εγω συχνα(εχω βαλει 3 διαφορετικες καρτες γραφικων(ATI,nvidia) τιποτα το προβλημα παραμενει
Η αντιπροσωπεια στην Ελλαδα ειναι για τα μπαζα δεν τη επισκευαζει και με εχει ταλαιπωρησει παρα πολυ μου λενε οτιπαιζει μια χαρα και μηπως φταινε καρτες γραφικων(nvidia GTX280,ATI 2900Xt,ATI 4870x2) ή το PC μου,μεχρι και ενα τεστ(που κανει σα τρελη επαννεκινησεις) που βρηκα στο internet τους εστειλα να κανουν και δε το κανουν
Τωρα μου τη στελνουν τη Δευτερα πισω και μου ειπε ο τεχνικος να τη δοκιμασω και να τον παρω τηλεφωνο(τι να το παρω αφου παλι τα ιδια θα μου κανει)
Για μενα ειναι απο τις πιο μουφα οθονες που κυκλοφορουν στην αγορα με τεραστια προβληματα και εχει απ τα χειροτερα service που εχω δει
Δεν προτεινετε φυσικα για χρηση στον υπολογιστη(με nvidia gtx280 440euro παρακαλω η οθονη δεν επαιζε καθολου)

Re: Απάντηση: Re: Philips Cineos 32PFL9603D/10:Η θεϊκή 32άρα!!!

Φιλε μια απο τα ιδια και σε μενα και την εστειλα αντιπροσωπεια 2 φορες γενικα η οθονη εχει προβλημα σε μενα και σε φιλους με το HDMI κανει restart(σα τα windows) σε αλλους σπανια σε αλλους οπως εγω συχνα(εχω βαλει 3 διαφορετικες καρτες γραφικων(ATI,nvidia) τιποτα το προβλημα παραμενει
Η αντιπροσωπεια στην Ελλαδα ειναι για τα μπαζα δεν τη επισκευαζει και με εχει ταλαιπωρησει παρα πολυ μου λενε οτιπαιζει μια χαρα και μηπως φταινε καρτες γραφικων(nvidia GTX280,ATI 2900Xt,ATI 4870x2) ή το PC μου,μεχρι και ενα τεστ(που κανει σα τρελη επαννεκινησεις) που βρηκα στο internet τους εστειλα να κανουν και δε το κανουν
Τωρα μου τη στελνουν τη Δευτερα πισω και μου ειπε ο τεχνικος να τη δοκιμασω και να τον παρω τηλεφωνο(τι να το παρω αφου παλι τα ιδια θα μου κανει)
Για μενα ειναι απο τις πιο μουφα οθονες που κυκλοφορουν στην αγορα με τεραστια προβληματα και εχει απ τα χειροτερα service που εχω δει
Δεν προτεινετε φυσικα για χρηση στον υπολογιστη(με nvidia gtx280 440euro παρακαλω η οθονη δεν επαιζε καθολου)

Αφού δεν παίζει (και σαφώς φαίνεται να έχει πρόβλημα), γιατί δεν κάνεις πιο επίσημα τα πράγματα; Π.χ. μια καταγγελία στην γενική γραμματεία καταναλωτή; Δεν κοστίζει τίποτα, και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να απαλλαγείς από αυτήν :a0210:
Χώρια που θα έχεις και γραπτά τις απόψεις της αντιπροσωπίας, να μας πεις και εμάς :blush:

Το επομενο που θα κανω θα ειναι αυτο αλλα προς το παρον περιμενω να ερθει τη Δευτερα να τη δω να ενημερωσω και το τεχνικο που μπου ειπε να τη δοκιμασω και να τον παρω τηλ. και αναλογα την απαντηση του αναλογα και εγω θα πραξω
Η πρωτη κινηση μου οπως ειπες ειναι η καταγγελια αν θα βγει και με αυτη κατι

Γεια σας

Είχα συνδεδεμένο με HDMI ένα DVDplayer sony N92 (κάπως έτσι - καλό εργαλείο με upscaling δυνατότητες) με μία philips 32 9731D/10 και κάθε φορά που έβλεπα μία ταινία.. (κατα προτίμηση divx/xvid ) η 9731D προσάρμοζε την εικόνα έτσι ώστε να καλύψει χωρίς σοβαρές διαστρεβλώσεις το σύνολο ή αρκετά μεγάλο τμήμα της οθόνης.

Έδωσα το DVDplayer σε ένα φίλο που έχει αγοράσει την philips 9603 .. η οποία λέει ότι κάνει... το ίδιο από άποψη αυτόματου format στην οθόνη αλλά πράααμμαα....
Τι μπορεί να φταίει...???
1. η 9603
2. το DVD τα έπαιξε
3. Το καλώδιο HDMI

ευχαριστώ

Για τον φιλο τον dimvam .Γιατι αγόρασες την 9603 που εχει ισως καποια
προβληματα που αναφερουν οι φιλοι που την αγορασαν και οχι το καινουργιο
μοντελο 9613D?(2 ms και 100hertz)

Γεια σας

Είχα συνδεδεμένο με HDMI ένα DVDplayer sony N92 (κάπως έτσι - καλό εργαλείο με upscaling δυνατότητες) με μία philips 32 9731D/10 και κάθε φορά που έβλεπα μία ταινία.. (κατα προτίμηση divx/xvid ) η 9731D προσάρμοζε την εικόνα έτσι ώστε να καλύψει χωρίς σοβαρές διαστρεβλώσεις το σύνολο ή αρκετά μεγάλο τμήμα της οθόνης.

Έδωσα το DVDplayer σε ένα φίλο που έχει αγοράσει την philips 9603 .. η οποία λέει ότι κάνει... το ίδιο από άποψη αυτόματου format στην οθόνη αλλά πράααμμαα....
Τι μπορεί να φταίει...???
1. η 9603
2. το DVD τα έπαιξε
3. Το καλώδιο HDMI

Καλημερα απο Κοπενχαγη,
Εχω το ιδιο ακριβως προβλημα και εχω κανει αρκετες ερωτησεις στην philips αλλα πρεπει να πεσεις στον καταλληλο ανθρωπο για να κανεις δουλεια.
Λοιπον φαινεται οτι τελικα τα καταφερα,
Μου ζητησε 3 αριθμους σειρας και το προβλημα θα προωθηθει στο τμημα λογισμικου στην Ολλανδια οπου και θα αποκαταθει με το επομενο λογισμικο.
Αφησε σε pm τον αριθμο σειρας της συσκευης σου μοντελο κλπ και θα τα δωσω μαζι με τον δικο μου σειριακο στο service για τα περαιτερω.
Αν θελεις μπορεις να το κανεις και μονος σου.
Καλεσε 2102725250 και ζητησε τον κ Θεοτοκατο.
Πες του οτι προκειται για το θεμα με τις μαυρες μπαρες στο autoformat. Δωσε του οτι αλλη πληροφορια σου ζητησει.
Νικος

Last edited:

Το επομενο που θα κανω θα ειναι αυτο αλλα προς το παρον περιμενω να ερθει τη Δευτερα να τη δω να ενημερωσω και το τεχνικο που μπου ειπε να τη δοκιμασω και να τον παρω τηλ. και αναλογα την απαντηση του αναλογα και εγω θα πραξω
Η πρωτη κινηση μου οπως ειπες ειναι η καταγγελια αν θα βγει και με αυτη κατι

Τελικα ηρθε η οθονη αλλα παλι τα ιδια μου εχει κανει μια επαννεκινηση αλλα και οταν τη βαζω στο τεστ ξεσκιζετε στις επαννεκινησεις

οσοι απο σα εχετε την 9603d δοκιμαστε το 1:1 mapping test στη παρακατω σελιδα http://www.vanity.dk/tft/monitorTest_scale.html

Αν αφήσουμε το pattern στην άκρη, οι λοιπές επανεκινήσεις γίνονται στο άσχετο ανεξάρτητα σύνδεσης και υλικού που παίζει ?

Ναι γινονται οταν ειμαι στο internet και σε ασχετους χρονους δε γινονται οταν παιζω παιχνιδια και οταν βλεπω ταινια (avi,bd-disk,dvd κ.λ.π)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κριτικες τηλεορασεων LCD και Plasma.

O pixels plus 3 hd ειναι ο επεξεργασρης εικονας της προηγουμενης γενιας ο οποιος ακομα κανει πολυ καλα τη δουλεια του. Ο perfect pixel hd engine ειναι ο επεξεργαστης της εταιριας νεας γενιας που η philips φοραει στα κορυφαια μοντελα της σειρας 9χχχ με λιγες παραπανω εντολες ελεγχου. Την ιδια στιγμη τον παλιοτερο επεξεργαστη εικονας φοραει η σειρα 7χχχ. Παντα εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ο παλιοτερος επεξεργαστης δεν ειναι επισης κορυφαιος.
Oσο αφορα το ambilight εγω προσωπικα δεν μπορω πια χωρις αυτο. Πριν αποφασισεις δες ambilight spectra 3 και full ambilight surround της σειρας aurea. Εκει το ambilight δειχνει τα πραγματικα του δοντια οποτε θα αποφασισεις τι σου αρεσει πιο πολυ.
Σε καμμια περιπτωση δεν σε κουραζει αντιθετα κανει την θεαση πιο ξεκουραστη. Αυτη εξαλλου ηταν και η αρχικη ιδεα της εταιριας η οποια ουτως η αλλως ειχε παραδοση στο χωρο του φωτισμου!
Νικος

Ευχαριστω
Ησουν πολυ κατατοπιστικοςΚατι ακομα για την 37pfl9603 το μαυρο της ειναι καλο .τα 33000:1 ειναι αρκετα σε σχεση με αλλες που εχουν 50000:1

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κριτικες τηλεορασεων LCD και Plasma.

Ευχαριστω
Ησουν πολυ κατατοπιστικοςΚατι ακομα για την 37pfl9603 το μαυρο της ειναι καλο .τα 33000:1 ειναι αρκετα σε σχεση με αλλες που εχουν 50000:1

Ειναι αρκετα καλο μην ανησυχεις. Μην περιμενεις το κατραμι των plasma αλλα σε γενικες γραμμες ειναι πολυ πολυ καλο.
Αν ειναι δυνατον καλο θα ηταν να δεις την τηλεοραση σε καποιο φιλικο σπιτι γιατι οι συνθηκες θεασης αλλα και το υλικο θεασης που εχουν τα καταστηματα δυσκολα θα σε βοηθησουν νακρινεις σωστα και τελικα να αποφασισεις.
Νικος

Από χθες το βράδυ είμαι κι εγώ κάτοχος μιας 32pfl9603D/10 και μπορώ να πω ότι γενικά είμαι ευχαριστημένος. Την διάλεξα ανάμεσα σε 2 40άρες: την Samsung 40LE656A (που τώρα πια κοστίζει περίπου το ίδιο) και την Panasonic 42PZ80 λόγω περιορισμένου χώρου. (οι άλλες 32άρες που είδα δεν με εντυπωσίασαν..)

Το μόνο πρόβλημα είναι πως είναι κάπως 'σκοτεινή' σε σχέση με τις Samsung και δεν έχει τέλειο μαύρο, παρά τα πολύ καλά χαρακτηριστικά της. Διάβασα στο site της Philips ότι σε κάποιο firmware update βελτίωσαν το μαύρο και ένα σωρό άλλα προβλήματα. Αξίζει να κάνει κανείς update; Πως μπορούμε να δούμε πιο firmware έχει η TV;

Υπάρχουν κάπου οι ιδανικές ρυθμίσεις για τηλεοπτικό σήμα; Δοκίμασα διάφορες ρυθμίσεις εικόνας και δεν είδα σημαντικές διαφορές. Επίσης κατά τη διάρκεια εκπομπών και χωρίς να κάνω τίποτα αλλάζει to format με αποτέλεσμα να 'κόβει' το σήμα του σταθμού, είναι φυσιολογικό;

Το τελευταίο είναι φυσιολογικό και έχει να κάνει με το επιλεγμένο φορμά της εικόνας. Αν σε ενοχλεί άλλαξε το σε 16:9 ή σε κάποιο άλλο που σε βολεύει.

Από χθες το βράδυ είμαι κι εγώ κάτοχος μιας 32pfl9603D/10 και μπορώ να πω ότι γενικά είμαι ευχαριστημένος. Την διάλεξα ανάμεσα σε 2 40άρες: την Samsung 40LE656A (που τώρα πια κοστίζει περίπου το ίδιο) και την Panasonic 42PZ80 λόγω περιορισμένου χώρου. (οι άλλες 32άρες που είδα δεν με εντυπωσίασαν..)

Το μόνο πρόβλημα είναι πως είναι κάπως 'σκοτεινή' σε σχέση με τις Samsung και δεν έχει τέλειο μαύρο, παρά τα πολύ καλά χαρακτηριστικά της. Διάβασα στο site της Philips ότι σε κάποιο firmware update βελτίωσαν το μαύρο και ένα σωρό άλλα προβλήματα. Αξίζει να κάνει κανείς update; Πως μπορούμε να δούμε πιο firmware έχει η TV;

Υπάρχουν κάπου οι ιδανικές ρυθμίσεις για τηλεοπτικό σήμα; Δοκίμασα διάφορες ρυθμίσεις εικόνας και δεν είδα σημαντικές διαφορές. Επίσης κατά τη διάρκεια εκπομπών και χωρίς να κάνω τίποτα αλλάζει to format με αποτέλεσμα να 'κόβει' το σήμα του σταθμού, είναι φυσιολογικό;

Καλημερα και καλοριζικη η νεα σου τηλεοραση.
Συνηθως οι εργοστασιακες ρυθμισεις εχουν την εικονα πολυ πλουσια. Μπορεις να παιξεις με τις ρυθμισεις και να δεις τι σου αρεσει. Μπορεις μαλιστα να παιξεις και με τον οδηγο αυτοματων ρυθμισεων που θα σε κατευθυνει σε γενικες γραμμες σε πολυ καλα αποτελεσματα.
Μπορεις να πας στο κυριως μενου να βρεις την καρτα firmware οπου εκει γραφεται η version που φοραει η τηλεοραση. Απο την σελιδα της εταιριας κατεβασε το καινουργιο λογισμικο και ακολουθησε τις οδηγιες χρησης. Αυτη τη στιγμη το τελευταιο λογισμικο ειναι το 00.83.00 16/10/2008.
Το format εικονας εχει προρθυμιστει στο αυτοματο συνεπως ειναι φυσιολογικοτατο η τηλεοραση σου να συμπεριφερεται οπως λες. Αν θελεις να μην το κανει απλα επελεξε το format εικονας που ταιριαζει σε σενα περισσοτερο.
Νικος

Ευχαριστώ, την ρύθμισα στο wide screen και vivid και δείχνει καλύτερα τώρα. Σήμερα το πρωί όμως που την άνοιξα δεν είχε καθόλου ήχο. Έλεγξα τις ρυθμίσεις ήχου, όλα OK αλλά καθόλου ήχος. Την έκλεισα, αποσύνδεσα από το ρεύμα και ξανασύνδεσα και ..όλα φυσιολογικά όπως πριν.

Είχε κανείς παρόμοιο πρόβλημα; Δε φαντάζομαι να είναι κανένα ελαττωματικό μοντέλο και να τα 'φτύσει' όταν περάσουν οι 2 εβδομάδες που γίνεται αλλαγή. Γιατί με αυτά που διάβασα εδώ έχω αρχίσει να ανυσηχώ...

Ευχαριστώ, την ρύθμισα στο wide screen και vivid και δείχνει καλύτερα τώρα. Σήμερα το πρωί όμως που την άνοιξα δεν είχε καθόλου ήχο. Έλεγξα τις ρυθμίσεις ήχου, όλα OK αλλά καθόλου ήχος. Την έκλεισα, αποσύνδεσα από το ρεύμα και ξανασύνδεσα και ..όλα φυσιολογικά όπως πριν.

Είχε κανείς παρόμοιο πρόβλημα; Δε φαντάζομαι να είναι κανένα ελαττωματικό μοντέλο και να τα 'φτύσει' όταν περάσουν οι 2 εβδομάδες που γίνεται αλλαγή. Γιατί με αυτά που διάβασα εδώ έχω αρχίσει να ανυσηχώ...

Παρακολουθησε τηνν αλλα δεν νομιζω να ειναι τιποτα σοβαρο. Συμβαινουν αυτα. Ωστοσο εχε το νου σου αν συμβει κατι να επικοινωνησεις με το service.
Νικος

Θέλοντας να αντικαταστήσω την τηλεόραση της κρεβατοκάμαρας, σκέφτομαι να αγοράσω την 32PFL9603Η ή την 32PFL9613D, αν και μονο τα 100hz δεν δικαιολογούν 150 ευρώ, από την άλλη , βλέπω το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί με τις επανεκκινήσεις και την σύνδεση με το pc και θέλω να πω οτι τα ίδια ακριβώς προβλήματα μου παρουσιάζει και η 37PF9830 που έχω στο σαλόνι και είναι αγορασμένη 3 χρόνια πρίν. Οι επανεκκινήσεις τελικά είναι συχνό φαινόμενο στις συγκεκριμένες τηλεοράσεις αν και πιστεύω οτι διορθώνονται κάπως με τις αναβαθμίσεις στο software. Η ποιότητα της εικόνας όμως είναι φοβερή και η 9830 μπορεί να βάλει ακόμα κάτω πολλές απο τις νέες τηλεοράσεις που κοστίζουν το 1/4 των χρημάτων της (μου κόστισε το 2005 3,900 ευρώ)
Καταλήγοντας θεωρώ οτι υπάρχουν ορισμένες αδυναμίες αλλα σαν παλιός χρήστης, δεν με πτοούν τα προβλήματα αυτά (αν και το θεωρώ απαράδεκτο 3 χρόνια μετά να εμφανίζονται ξανά τα ίδια προβλήματα στις νέες τηλεοράσεις) και πιστεύω οτι ο συνδυασμός της εικόνας με το ambilight για μένα είναι αξεπέραστος! Δεν μπορώ να δω άλλη τηλεόραση, μου φαίνεται μουντή, γι´αυτό καταλήγω μάλλον στην 32PFL9603Η, ελπίζω να υπάρχει ακόμα σε stock!